Keşfet

60*30*50h kurulum

Haftalık temizlik sonrası bir kaç resim... 

Haftalık su değişimi ve cam temizliğinden sonra bir kaç kare ekleyeyim. Ortada olan plate kayanın üzerinde ilk başlarda tek olan aiptasia, son zamanlarda 5-6 ane olmuştu. Riske atmayıp kayayı çıkardım akvaryumdan. Böylede fena olmadı gibi.

Elinize ve Emeğinize Sağlık Sezai Bey, maşallah gayet güzel bir tank kurmuşsunuz. Saygılar.

Sezai Bey yavru kardinaller ne alemdeler? Yellow watchman goby sosyal gözüküyor, bendeki 2 senede bana alışamamıştı direk oyuğuna kaçıyordu. Arka fon eklemişsiniz ama bozulma olmuş. Yapışkanlı folyo deneyin arka fon için çok güzel oluyor.

Sezai Bey yavru kardinaller ne alemdeler? Yellow watchman goby sosyal gözüküyor, bendeki 2 senede bana alışamamıştı direk oyuğuna kaçıyordu. Arka fon eklemişsiniz ama bozulma olmuş. Yapışkanlı folyo deneyin arka fon için çok güzel oluyor.
Yavru kardinalleri artık görmüyorum malesef, yendiler heralde. Yellow watchman gerçekten sosyal devamlı ortalarda. Fon ile uğraşmak için vaktim yok. En kısa zamanda uğraşacağım. 

Yellow Watchman çok zevkli bir balık. İyi bir avcı, kafa yapısından ötürü de ağzı bayağı bir genişliyor. Kardinalleri avlama olasılığı yüksek. Bubble alg sorunu gözükmüyor değil mi? Ben onlar yüzünden tankın içindeki her şeyi çöpe atmıştım yine kurtulamadım. 

Maşallah... Hopar armatür ve üzerindeki T5'ler ile mi devam ediyorsunuz?

Yellow Watchman çok zevkli bir balık. İyi bir avcı, kafa yapısından ötürü de ağzı bayağı bir genişliyor. Kardinalleri avlama olasılığı yüksek. Bubble alg sorunu gözükmüyor değil mi? Ben onlar yüzünden tankın içindeki her şeyi çöpe atmıştım yine kurtulamadım. 
Yellow watchman in gazabına uğramış olabilirler :) Buble alg ile bayağı uğraştım, en son çareyi kayaları değiştirmeden buldum. Şimdilik gözükmüyor ama ne zaman çıkacağı belli olmaz. 

Maşallah... Hopar armatür ve üzerindeki T5'ler ile mi devam ediyorsunuz?
Teşekkür ederim, Hopar ile kurulumu yaptım ve devam ediyorum. Kendi ampullerini 6 ay kadar kullandım daha sonra Sylvania ile değiştirdim. Şu anda 2 coral star, 1 marine star, 1 aqua star ile kullanıyorum. 

Tebrik ederim, tüm aşamalarını okudum kurulumunuzun.. Ben de şu an 70x70x45 ölçülerinde bir tank kurdum, diyatomun başlamasını bekliyorum 2-3 gün oldu daha.. Sylvania lambalarla bu iş iyi olmaz deniyordu ancak sizin tankınız bu tezi çürütüyor gibi geldi bana. ;)

Tebrik ederim, tüm aşamalarını okudum kurulumunuzun.. Ben de şu an 70x70x45 ölçülerinde bir tank kurdum, diyatomun başlamasını bekliyorum 2-3 gün oldu daha.. Sylvania lambalarla bu iş iyi olmaz deniyordu ancak sizin tankınız bu tezi çürütüyor gibi geldi bana. ;)
Teşekkür ederim, ilk kurulumdan beri hopar armatür kullanıyorum. İlk 6 ay gibi Hoparın kendi ampullerini kulandım. Daha sonra Sylvania floresanlara geçtim. & ayda bir değiştirmeyi planlıyorum. Herkes kendi tecrübesine göre cevaplıyor tabi ki, benimde ilk kurduğumda o akvaryumla olmaz, sump yoksa olmaz, askı PS ile olmaz, hopar armatür ile olmaz dediler. Bir yılını doldurdu şuanda akvaryumum ve ben zevkle izlemeye devam ediyorum. Size de başarılar diliyorum, inşallah sağlıklı bir akvaryumunuz olur.

Elinize saglık güzel görünüyor. Yukarıda duran torch  montipora plateye  çok yakın gibi geldi. Dikkat edin yakmasın.

Sezai Bey ellerinize sağlık,çok başarılı bir işe imza atmışsınız. Bakıyorum da ben bir yılı aşkın süredir hiç ilerleme kaydedememişim, sizdeki azmi ve hevesi görünce çok etkilendim. Tebrikler.

Teşekkür ederim Çağrı bey, sizin tanıtım konunuz var mı? Baktım ama bulamadım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar