Keşfet

80 Litre Tuzlu Kurulım

Diatom zaten baş gösterecek bu sürecin içinde canlı yükü yapmadan tankı hazırlamak  :thumbsup:

Bugun tanki kontrol ederken kalem ucu kadar bazi bolgelerde ve camda olmak uzere kahve rengi lekeler oldugunu gordum resimlerde belli oluyormu bilemedim ama sanirim dongu basliyor.

cf8884a84ab5247711f6ee22e58f4ce5.jpg
b67f55eacba72140c792429b6ff6ecc8.jpg

Mobil cihazdan yazıldı yazım kusurları affola.

Bugün diatom kendini iyiden iyiye gösterdi nitrite ve amonyak testlerinde değer göremiyorum temizlik ekibi gireyim mi yoksa beklemeye devammi yardim lutfen

4f58f8605000bcde4a90d2c23109927c.jpg

Her şey sanki planlanmış gibi gidiyor değil mi  en son 18 kasım da  diatom ile ilgili konuşulmuştu 

artık bir temizlik ekibi alımı zamanı gelmiş 

gayet sağlıklı ve güzel ilerliyor bana göre tank

Hadi hayırlı olsun. İlk canlılarınızı girebilirsiniz. Tabii temizlik ekibi olmak kaydıyla.

Her şey sanki planlanmış gibi gidiyor değil mi  en son 18 kasım da  diatom ile ilgili konuşulmuştu 

artık bir temizlik ekibi alımı zamanı gelmiş 

gayet sağlıklı ve güzel ilerliyor bana göre tank
aynen öyle oldu :)  inşallah sağlıklı ilerler temizlik ekibi arayışına giriyorum :)  temizlik ekibi ile birlikte karides ekleyebilirmiyim sizce?

Hadi hayırlı olsun. İlk canlılarınızı girebilirsiniz. Tabii temizlik ekibi olmak kaydıyla.
Teşekkürler.

Sadece temizlik ekibi conc snail tarzı 

Diatom u takiben yapılacak testler sonrası karar verilecek özellikle nitrat testi net söylenmez ama 15 gün daha var gibi bu süreçte tanka eliniz fazla sokmayıp müdahalede bulunmayınız süreç doğal ilerlesin 

Sadece temizlik ekibi conc snail tarzı 

Diatom u takiben yapılacak testler sonrası karar verilecek özellikle nitrat testi net söylenmez ama 15 gün daha var gibi bu süreçte tanka eliniz fazla sokmayıp müdahalede bulunmayınız süreç doğal ilerlesin 
snail ve conc temin edip ekleyeceğim süreci gözlemlemeye devam edeceğim teşekkürler.

Temizlik ekibi görevine devam ediyor. Bir hafta kadar oldu bugün nitrate ve amonyak testlerini yaptim sifir cikti yada testlerde sorun var [emoji52] suyun canlı girisine hazir olup olmadiğini nasil anlarim.

123956242ee6be3ffaa5e25bf5f22522.jpg

5d5b8cde09afb72794ad6d2b64c74430.jpg

Diatom geçmiş gibi görünüyor. Testlerinizi yaptınız mı? Amonyak ve nitrit sıfırlanmış, nitrat okuyorsanız ufak bir su değişimi yapıp bakteri kültürü ekleyin. Ufaktan bir balık girişi yapabilirsiniz.

İsmail bey yakında yosunlanma başlayacak yavaş yavaş bir fosfat testi edinmenizde fayda var. Hassas ölçüm yapan bir test almanızı öneririm. Tabi her ihtimale karşı elinizin altında bir fosfat medyasının da bulunmasını öneririm. Düzenli su değişimlerinizi yaptığınız sürece artık çok olumsuz bir durumla karşılaşmazsınız. Canlı girişi konusunda nispeten su şartlarına daha dayanıklı canlı (balık) seçerek ekleyebilirsiniz, ama bir iki adedi geçmemenizi öneririm. Mercan girişini şu aşamada kesinlikle düşünmeyin. Zamanla fosfat ve nitrat tamamen sıfırlanıp coralin  alg oluşumu başalayınca yavaş yavaş mercan girişi de yaparsınız.

Diatom geçmiş gibi görünüyor. Testlerinizi yaptınız mı? Amonyak ve nitrit sıfırlanmış, nitrat okuyorsanız ufak bir su değişimi yapıp bakteri kültürü ekleyin. Ufaktan bir balık girişi yapabilirsiniz.
Amonyak ve nitrat testlerini yaptım 0 çıktı fakat hiç farklı bir değer göremedim bu zamana kadar  <_<

İsmail bey yakında yosunlanma başlayacak yavaş yavaş bir fosfat testi edinmenizde fayda var. Hassas ölçüm yapan bir test almanızı öneririm. Tabi her ihtimale karşı elinizin altında bir fosfat medyasının da bulunmasını öneririm. Düzenli su değişimlerinizi yaptığınız sürece artık çok olumsuz bir durumla karşılaşmazsınız. Canlı girişi konusunda nispeten su şartlarına daha dayanıklı canlı (balık) seçerek ekleyebilirsiniz, ama bir iki adedi geçmemenizi öneririm. Mercan girişini şu aşamada kesinlikle düşünmeyin. Zamanla fosfat ve nitrat tamamen sıfırlanıp coralin  alg oluşumu başalayınca yavaş yavaş mercan girişi de yaparsınız.
2 adet percula girmeyi düşünüyorum sorun olurmu acaba ?

İsmail bey yerli üretim alacaksanız akıntısı yüksek bir tankta davranışını gözlemleyin. Üretim palyaçolar genellikle üretim tanklarında akıntıya maruz kalmıyorlar. Akıntısı yüksek tanka gelince de tankın bir köşesine sinip bütün gününü orada geçiriyor. Bu tür canlıların o akıntıya alışmaları epey uzun zaman alıyor.

İsmail bey yerli üretim alacaksanız akıntısı yüksek bir tankta davranışını gözlemleyin. Üretim palyaçolar genellikle üretim tanklarında akıntıya maruz kalmıyorlar. Akıntısı yüksek tanka gelince de tankın bir köşesine sinip bütün gününü orada geçiriyor. Bu tür canlıların o akıntıya alışmaları epey uzun zaman alıyor.
Bilgi için teșekkürler, baliklari bir hobici arkadastan alacagim insallah

%10 su degisimi ardindan 2 adet palyaco balığı ekleyerek ilk balıklarımı girmiş oldum. Bir kaç gün yem yememe gibi bir durum vardı oda neredeyse geçti gibi. Halen ürkeklikleri devam ediyor kaya arkasında takılıyorlar inşallah oda geçer balıkları hobici bir arkadaştan aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 41752

Ekli dosyayı görüntüle 41753

Hayırlı olsun tank güzel gidiyor.Ben de hobiye yeni başlıcam hayırlısıyla.Acaba akvaryumu nerede yaptırdınız ? Birde extra clearmı normalmi cam ?

Hayırlı olsun tank güzel gidiyor.Ben de hobiye yeni başlıcam hayırlısıyla.Acaba akvaryumu nerede yaptırdınız ? Birde extra clearmı normalmi cam ?
teşekkür ederim, 3 cam extra clear ben set halinde ikinci el almıştım 

Uzun zamandır güncelleme yapmıyordum canlı sayısı halen aynı işten güçten fırsat bulup canlı alamadık kısmetse yakın zamanda almayı hedefliyorum. Bu zamana kadar kullandığım Bubble magus Ps yi sesi nedeni ile değiştirip Tunze 9001 aldım fakat maalesef seste çokta bir değişiklik olmadı.

İsmail bey selamlar 

Maaşallah canlılar çok şirin.Ps leri kıyasladığınızda  nasıl bir tablo var ortada toplama,yeterlilik,micro buble,sesi açıklamışsınız zaten 9001 biraz daha çalıştıkça sesi azalacaktır diye düşünüyorum.Bende sizin yaptığınızın tam tersini yapacaktım.9001 i 9004 ile değiştirmeyi düşünüyordum.Bu arada benim nano 70lt.

Konu görüntüleyen kullanıcılar