Keşfet

80 Litre Tuzlu Kurulım

Maşaallah İsmail bey çok güzel görünüyorlar canlı olarak ne eklemeyi düşünüyorsunuz. 

İsmail bey selamlar 
Maaşallah canlılar çok şirin.Ps leri kıyasladığınızda  nasıl bir tablo var ortada toplama,yeterlilik,micro buble,sesi açıklamışsınız zaten 9001 biraz daha çalıştıkça sesi azalacaktır diye düşünüyorum.Bende sizin yaptığınızın tam tersini yapacaktım.9001 i 9004 ile değiştirmeyi düşünüyordum.Bu arada benim nano 70lt.
Teşekkürler. Şu anda çok canlı yükü yok bu nedenle yanlış olabilir karşılaştırma fakat BM sanki daha iyi toplıyor gibiydi ama onun toplama kabı şefaftı ve baloncukları felan net gördüğüm için bu beni yanıltıyor olabilir [emoji4] Tunze de yeni olduğu için tam tutturamamış olabilirim ayarı. BM su azalmasına daha toleranslı Tunze de bir gün su eklemeyeyim toplama neredeyse olmuyor BM de üç gün eklemesem tam performans olmasada toplamayı kesmiyordu. Tekrar edeyim okadar tecrübeli biri değilim tuzlu suda iki ürün aynı sesi çıkartsa BM yi kullanmayı devam ederim [emoji3]

Mobil cihazdan yazıldı yazım kusurları affola.

Maşaallah İsmail bey çok güzel görünüyorlar canlı olarak ne eklemeyi düşünüyorsunuz. 
Teşekkürler. Karides ve Fire fish eklemeyi düşünüyorum.

Dün Purple Firefish eklendi tanka kendine yerde buldu [emoji5]

Çok güzel gidiyor. Hayırlı olsun. Tunze 9001 kullandıkça gerçekten sesi azalıyor diye düşünüyorum ben, o ham gürültüsü daha yağlı kaygan bir sese birakıyor gibi. Çoğu kişide qq dan şikayetçi :/ . Bu arada yanlış hatırlamıyorsam sizin tunzenin susturucu aparatı yoktu değil mi işte o noktada zaten qq dan farkı kalmamış oluyor en büyük farkı zaten orda atıyor o olmadan hayli sesli. Neyse zaten almışsınız :)   Ama sump sistemi olmayınca 9001 neredeyse gerçekten birkaç saatte toplamayı bırakıyor onu bende tecrübe etmiştim. Yandan sump olunca çözüldü :)  sizde çok sorun yaşayacak gibi olursanız su tamamlama alırsınız olmazsa :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok güzel gidiyor. Hayırlı olsun. Tunze 9001 kullandıkça gerçekten sesi azalıyor diye düşünüyorum ben, o ham gürültüsü daha yağlı kaygan bir sese birakıyor gibi. Çoğu kişide qq dan şikayetçi :/ . Bu arada yanlış hatırlamıyorsam sizin tunzenin susturucu aparatı yoktu değil mi işte o noktada zaten qq dan farkı kalmamış oluyor en büyük farkı zaten orda atıyor o olmadan hayli sesli. Neyse zaten almışsınız :)   Ama sump sistemi olmayınca 9001 neredeyse gerçekten birkaç saatte toplamayı bırakıyor onu bende tecrübe etmiştim. Yandan sump olunca çözüldü :)  sizde çok sorun yaşayacak gibi olursanız su tamamlama alırsınız olmazsa :)  
teşekkürler. Susturucu için bir çalışma yapacağım umarım ses zamanla azalır su eksilmesi içinde su tamamlama istiyorum fakat harici sump olmayınca çokta kolay olmuyor  <_<

Canlılarda bir değişiklik yok henüz güncel durum;

Kayalarimda videoda gorunen tortular mevcut.*Bu tortulara ne neden olur, nasıl önleyebilirim.*Bu sekilde kalması sorun teşkil edermi, baliklar yanlarindan biraz hızlı geçse su bulanıyor.

Kayalarimda videoda gorunen tortular mevcut.*Bu tortulara ne neden olur, nasıl önleyebilirim.*Bu sekilde kalması sorun teşkil edermi, baliklar yanlarindan biraz hızlı geçse su bulanıyor.

iç sirkülasyon azlığı veya hatalı konumlandırma 

dalga motoru ne marka ?

iç sirkülasyon azlığı veya hatalı konumlandırma 
dalga motoru ne marka ?

Fluval Dc1
Kaya yerleşimi resimdeki gibi
7a576874f5b1cdd654e4cd0caa5e0d43.jpg

işin doğrusu bu markanın ürünlerini çok iyi tanımıyorum

yön olarak yüzeye bakıyor konum olarak yüzeyde yoğun bir dalga yapıp geri dönmesi gerekiyor bu konumlandırmanın(yeterliyse)

veya şöyle bir senaryo da yazabilirim akıntı güçlü tank yeni kum daha tam oturmamış durumda yüzeyindeki tortular uçuşuyor

;)

işin doğrusu bu markanın ürünlerini çok iyi tanımıyorum
yön olarak yüzeye bakıyor konum olarak yüzeyde yoğun bir dalga yapıp geri dönmesi gerekiyor bu konumlandırmanın(yeterliyse)
veya şöyle bir senaryo da yazabilirim akıntı güçlü tank yeni kum daha tam oturmamış durumda yüzeyindeki tortular uçuşuyor
[emoji6]
maalesef akinti cok guclu degil taban hareketli cok duragin bir su yok ama sadece kayanin uzeri bu sekilde tortu mevcut.

Mevcut tankımda ne yaptıysam geri dönüş motorunun titreşimini engelleyemedim buda sese neden oluyor ps yi devreden çıkarmadan sadece geri dönüş vazifesi yapacak bir dış filtre ile suyu çevirsem sorun yaşarmıyım, filtrede herhangi bir temizleyici madde vs. bulunmayacak sadece sünger belki onu bile çıkartabilrim amaç sessiz bir tank değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Sesi kesmek için neler yaptınız :)  bağlantı kısmında çok esnek bir silikon hortum kullanmayı denediniz mi mesela.

Sesi kesmek için neler yaptınız :)  bağlantı kısmında çok esnek bir silikon hortum kullanmayı denediniz mi mesela.
Hortum değişimi, motor altında bulunan vantuzların değişimi, motorun cam ile temasını kesmek için sünger vs. hortum bağlantı yerlerinin cama temas eden ve boşluk kalan yerlerinin aralarını doldurmayı denedim :)

Ozaman motoru değiştirmenin vakti gelmiş :)  Red Dragon serisi bu işte iyi birde onu deneyin isterseniz.

Ozaman motoru değiştirmenin vakti gelmiş :)  Red Dragon serisi bu işte iyi birde onu deneyin isterseniz.
dış filtre daha ekonomik ve tahmin ediyorum daha sessiz(çalıştığı duyulmuyor el ile kontrol edildiğinde anlaşılıyor) birde tank arkadan sump olduğu için yer sıkıntısı var :(  

Hayırlısı olsun deneme yanılma yönteminin sonucunu bekliyoruz ozaman :)

Tatlı sudan kalma dış filtreleri zaman zaman medya  reaktörü olarak kullanmışlığım var ama geri dönüş amaçlı ilk kez görüyor olacağım. Bu noktada tank su hacmi ve elinizdeki dış filtrenin sağlayacağı döngü litrajı önemli olacaktır. Genel kabul, tank hacminizin, on katı bir döngünüz olması yönünde, ama bu konuda benden daha tecrübeli arkadaşlar daha net yorum yapabilir diye düşünüyorum.

Tatlı sudan kalma dış filtreleri zaman zaman medya  reaktörü olarak kullanmışlığım var ama geri dönüş amaçlı ilk kez görüyor olacağım. Bu noktada tank su hacmi ve elinizdeki dış filtrenin sağlayacağı döngü litrajı önemli olacaktır. Genel kabul, tank hacminizin, on katı bir döngünüz olması yönünde, ama bu konuda benden daha tecrübeli arkadaşlar daha net yorum yapabilir diye düşünüyorum.
Bende baktım pek göremedim bakalım yapabilirsem deneyeceğim [emoji5] saate 400 litre ceviren bir ürün olacak işimi görür gibi 50-60 litre su var tankta.

Merhaba arkadaşlar

Bir kaç gün önce kayalarım ufak bir kısmında resimdeki leke oluştu ne oldu hakkında yardımcı olabilirmisiniz sadece bu kadarlık bir bölümde mevcut.
d6019b565b23af974dcfe15938aa3d4e.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar