Hüseyin bey belli bir süredir bu yazılım işini çözmeye çalışıyorum arduino veya raspberry pi ile bir akvaryumcu kontrolcüsü yapıp birçok kontrolü wireless üzerinden yapmayı planlıyorum ancak mesleğim yazılımla ilgili değil ve çok basitten yavaş yavaş ilerleyebiliyorum açıkçası you tube daki ufak dersleri izlemekten ve uygulamaktan öteye geçmiyor . mekanik konusunda ise istediğiniz özellikte bir armatür yapmanıza yardımcı olabilirim halihazırda yaptımda bende radion xr30 modellerını baz alarak led secımını, gucunu ayarladım ancak kasa ve sogutucu işin içine girdimi o modele yaklaşamadım hobici işi olacaksa ortaya bundan ötesi biraz zor sebeplerini belirteceğim
(bu arada armatürü yaparken kontrolcü için yazılımla hiç uğraşmadım arduino derlemeyi çözene kadar rafa kaldırdım o projeyi mekanik olarak zaman ayarlı anahtarlarla kullanıyorum)
geliştirilebilirmi evet
daha sessiz fanlar takılabilir piyasada sessiz kaliteli fanların adedi 50 tl den başlıyor 10-15 tl lik fanlardan tercih ettim bu sebeple
daha hoş zarif bir kasa yapılabilir bunun için kalıp parası vermeniz gerekiyor pleksi işleyen reklamcılara. cnc tezgahı onların elinde yukarıdaki kasa için 170 tl ödedim malesef (vidaları ve bikaç malzemesi daha dahil)
aktif sogutma yapmak istiyorsanızki daha saglıklı bence
alüminyum sogutucuya fanı gömmelisiniz kasa kalınlıgının önüne geçmek için torna işi var onuda yaptırmak için tornacıya gittim 100-150 tl arası tutar dedi (soğutucu blok üstüne 12 cm capında bir oyuk düşünmüştüm) başlayıp göreceğiz diyince kaçtım yaptıramadım yada daha büyük düşünüp alüminyumu istediğiniz şekilde çektireceksiniz ancak 5 metre bile alsanız uğraşmazlar
yada soğutma tekniğini pasif sogutmaya geçirerek kasa inceltilebilir ecotech marin bu şekildemi soğutuyor bilemiyorum kullanan varsa belki içini açar bizimle paylaşır =)
ledleri, driverları , kontrol kartı ve programı kendınız belirleyeceğiniz ıcın orası hakkında bir fiyat biçmiyorum esas maliyette burası heralde .
yapım aşamasındada kullanılan sarf malzemelere 50-100 tl ayırın derim
gelelim 500 tl lik düşündüğünüz limite biraz daha arttırılması gerektigini düşünüyorum programıda yapsanız led baglantılarınıda yapsanız driverlarıda tasarlasanız
cnc tezgahı yoksa veya kalıp yaptıramıyorsanız dışa bagımlısınız hedeflediğiniz zariflikte bir ürün çıkmaz ortaya
belki seri üretimle maliyer aşağı çekilebilir ama 3-4 adetle sınırlı kalacağına inanıyorum bu tarz projelerin
peki rafamı kaldırılmalı hayır bence uğraşılabılır zaman buldukça sizin gibi yazılımla uğraşanlar o tarafı halleder diğer arkadaşlarda mekanik tarafı hallederek ortaya bir örnek teşkil edecek ürün çıkartılabilir yapmak isteyen arkadaşlarda ordan örnek alarak kendi projelerini ortaya koyabilir