Keşfet

Adım Adım Kurulum // 87x55x50h

Fuatckmk

Üye
Ad Soyad
Fuat Çakmak
Herkese keyifli hobiler;

2 Yıldır tatlı su balığı bakmaktaydım. Fakat deniz akvaryumuna yaklaşık 3 aydır ilgi ve hevesliyim.

İlk olarak hobiye girerken forumdaki herkesin sabrı için teşekkür ederim. Hiç tanımasalar bile yardımlarını bilgilerini sabırlarını gösterdiler sağolsunlar. 

Şuan için ekipmanlarım;

- 87x55x50h yandan taşırmali alttan sumplu akvaryumu Süleyman ustadan temin ettim. Mdf

- 1 adet rw4 dalga motoru

- New-Jet 2300 Kafa motoru

- ATC Refraktometre

- Twins su tamamlama sistemi

- Carib sea life rock belize branch 15kg

- Mercan kırığı 20 kg kum

- Yosun Duvarı & led ışığı

- Dolap içerisine şuanlık fan taktım

- RO resifözel (Zafer Beyden ilgisini ayrıca teşekkür ederim)

Eksik Ekipmanlar;

- 1 adet rw4 dalga motoru

- Protein Skimmer ( curve 7 düşünüyorum )

- Armatür ( t5 veya aqua reef x50 veya x2 )

Ro cihazı vs herşey hazır ps ve armatürlerimi tamamladıktan sonra sistemi başlatacağım. İlgili ekipmanların ikinci elini düşündüğümden beklemedeyim. Satmayı düşünen var ise direkt iletişime geçebilir.

Akvaryum ile ilgili henüz hazır olmasa da birkaç resim aşağıdaki gibi. Dolabı beyaza boyayacağım. 

kcDPhZ.jpeg

rGB9AB.jpeg
pafzVK.jpeg

ItODPF.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun Fuat Bey güzel bir kurulum olmasını dilerim şık bir Nano olacak uzun Ömürlü olmasını dilerim.

Uzun soluklu olması dileğiyle. Aklınızda besleyeceğiniz balık- mercan türleri var ise PS'yi bi tık yükseltebilirsiniz. Curve9 daha sağlıklı olacaktır.

saygılarımla
ısmail 

Uzun soluklu olması dileğiyle. Aklınızda besleyeceğiniz balık- mercan türleri var ise PS'yi bi tık yükseltebilirsiniz. Curve9 daha sağlıklı olacaktır.

saygılarımla
ısmail 
Teşekkür ederim, ilk aşamada soft mercan ile birlikte 5-6 balık beslemeyi düşünüyorum. İleride belki mercan ağırlık olabilir ama şuanlık düşüncem bu şekilde.

Curve 9 fazla gelmez diyorsanız, denk gelirse onuda tercih edebilirim. Fazla bilgili değilim bu konuda o yüzden yönlendirmelere göre hareket ediyorum :)

Genelde ps lerin nette yazan akvaryum hacimlerini ikiye bölüp düşünüyoruz. Bubble Magus lar çok fazla üst düzey diyemem. Ama başlangıç için uygundur. Bende Curve9 ile 1 yıla yakın götürmüştüm. Zaten tankınızda çok fazla tang balığı için uygun olmayacak. 1-2 tang i Curve 7 kaldırır. Ama mercanda ileride LPS-SPS ye gidilecekse ilk başta Curve9 alınması daha uygun diye düşünüyorum

Genelde ps lerin nette yazan akvaryum hacimlerini ikiye bölüp düşünüyoruz. Bubble Magus lar çok fazla üst düzey diyemem. Ama başlangıç için uygundur. Bende Curve9 ile 1 yıla yakın götürmüştüm. Zaten tankınızda çok fazla tang balığı için uygun olmayacak. 1-2 tang i Curve 7 kaldırır. Ama mercanda ileride LPS-SPS ye gidilecekse ilk başta Curve9 alınması daha uygun diye düşünüyorum
Bilgileriniz için teşekkür ederim :)  dikkate alacağım

Tekrardan merhabalar;

Ps Curve 7 tamamlandı

Armatür Aqua Reef x2 Pro tamamlandı

Ortalama 10 kg kaya eksiğim kaldı ve 1 tane rw4 eksiğim devam etmekte güncel durum aşağıdaki gibi.

Suyu doldurmaya başladım, hayırlısıyla :)

KFeM7U.jpeg
2J9QsC.jpeg

GvAN8P.jpeg

Akvaryumun yerini değiştirdim. Güncel hali eklidir.

Su ve tuz eklendi.

pIlYga.jpeg

Mr  tank kurulun güzel gidiyor  beninde beğendigim nokta sump dolabının içinde raf olması süper 

çok ihtiyac oluyor ,  tebrikler 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mr  tank kurulun güzel gidiyor  beninde beğendigim nokta sump dolabının içinde raf olması süper 

çok ihtiyac oluyor ,  tebrikler 
Teşekkür ederim :)  raf kesinlikle ihtiyaç toplu ve düzgün durması için önemli rolü var gerçekten

Tekrardan merhabalar,

Kayaları da tanka koydum.

Eksik gelen kayalarla birlikte pek birşey yapamadım ama bu şekilde bir dizayn yapabildim pek içime sindiğini söyleyemem. Daha iyi fikri olan var ise yardımlarını rica ederim :)

Ek olarak 10 kg kadar kaya ihtiyacım olduğundan elinde bulunan var ise caribsea kaya alabilirim.

04PiNX.jpeg

Kaya dizayni yaparken mevcut goruntuye digil mercanlarla nasil gorunecegine odaklanirsaniz ileride gorsel solen yasarsiniz. Tabi bunun icin canlilarinizi belirlemis olmaniz gerek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kaya dizayni yaparken mevcut goruntuye digil mercanlarla nasil gorunecegine odaklanirsaniz ileride gorsel solen yasarsiniz. Tabi bunun icin canlilarinizi belirlemis olmaniz gerek.

Soft mercan düşünüyorum ama ona göre nasıl dizayn yapmam gerektiğini bilyorum. Şuan kayalarım yetersiz olduğu için de bunu yapabildim ama eminimki daha iyisi çıkabilir
85a4c36a-fe17-4908-aae1-9f1d249c8137.jpeg

Sadece bilgi olarak verdim. Mevcut dizayn kotu demek istemedim. Dip not geciyim istedim bunu

Sadece bilgi olarak verdim. Mevcut dizayn kotu demek istemedim. Dip not geciyim istedim bunu

Yok anladım ben sizi :)  yanlış yazmışım bilmiyorum diyecektim.

Öğlen vakti eve gidip değiştirdim dizaynı akşam eve gittiğimde resim paylaşırım, söylediğinize de dikkat ederek yapmaya çalıştım

Güncel hali aşağıdaki gibi yorumlarınızı bekliyorum :)  iyi kötü düzeltilebilecek yerler vs 
e64d1c45-83e7-4f98-9abc-eacef4dd965c.jpeg

fazla kalan kayanız mevcut ise tam şu kayaların ortasına bir yüksekli daha yapsanız cok daha güzel olacak gibi. 

fazla kalan kayanız mevcut ise tam şu kayaların ortasına bir yüksekli daha yapsanız cok daha güzel olacak gibi. 
Maalesef mevcut kayam yok. Denk gelirse alacağım ek olarak 10kg civarı daha caribsea eğer alırsam dediğiniz gibi eklerim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar