Keşfet

Adım Adım Kurulum // 87x55x50h

geçmiş olsun. tahmin ettiğiniz gibi dino. Benim tankımda da vardı. Bakteri kültürü çözmüştü. Her akvarvum şartı bir değil maalesef.

Fakat konuya teknik açıdan hakim olmamak ile birlikte, facebook'ta bir grup var orayı takip etmiştim. mikroskop altında inceleyip, miktar, hareket edip etmemesi ve büyüklük gibi detaylar ile dino'nun türünü belirleyip tedavi uyguluyorlardı. O yüzden yukarıda saydığınız ürünlerin işe yarayıp yaramaması biraz şans. Bende Dino X işe yaramadı mesela.

geçmiş olsun. tahmin ettiğiniz gibi dino. Benim tankımda da vardı. Bakteri kültürü çözmüştü. Her akvarvum şartı bir değil maalesef.

Fakat konuya teknik açıdan hakim olmamak ile birlikte, facebook'ta bir grup var orayı takip etmiştim. mikroskop altında inceleyip, miktar, hareket edip etmemesi ve büyüklük gibi detaylar ile dino'nun türünü belirleyip tedavi uyguluyorlardı. O yüzden yukarıda saydığınız ürünlerin işe yarayıp yaramaması biraz şans. Bende Dino X işe yaramadı mesela.
Şuan sadece resimde görünen kadarı mevcut. 1 tane Biodigiest 1 tane Bioptim mevcut. Dışında şuan yapabileceğim su değişimi olur.

Onun dışında tavsiyeler üzerine bir yol çizeceğim. İnşallah yayılmadan ve kayıpsız atlatabilirim..

Su değişimi daha fazla yayılmasına neden oluyor. Sifonlamak hiç bir işe yaramıyor. Araştırma yaptıktan sonra müdahale edin.

Su değişimi daha fazla yayılmasına neden oluyor. Sifonlamak hiç bir işe yaramıyor. Araştırma yaptıktan sonra müdahale edin.
Ben her hafta düzenli olarak su değişimi  yapıyordum. Değerler 0 olmasına rağmen belki de bu muydu oluşumun sebebi?

Ben her hafta düzenli olarak su değişimi  yapıyordum. Değerler 0 olmasına rağmen belki de bu muydu oluşumun sebebi?
Tabiki hayır. Su değişimi dino yapmaz. Eğer var ise çoğalmasına yardımcı olur.

Ayrıca su değişiminin değerler ile ilgisinden çok suda test etmediğimiz elementlerin girişi için önemlidir. 

Dün yaklaşık 25-30 litre civarı su değişimi yaptım ve dino dediğimiz oluşumun üstüne doğru sifonladım birazda kazır gibi yaptım.

1 ampul biodigiest kırdım.

Sumpa Chemi Pure Blue ekledim. Sump iniş borusundaki filtre çorabını çamaşır makinesine attım tekrar temizleyip koyacağım.

Şuanlık yaptığım işlemler bunlar, bakalım gidişata göre güncelleme yapacağım.. İnşallah önüne geçebiliriz.

oluşumlar dino veya hair algea cinsi plague algea denilen tür zararlı oluşumlar

tankı kuralı galiba 3 ay olmuş muhtemelen bakteri oturmasında sıkıntı var veya sudaki fosfat fazla, ro'dan aldığınız suyun TDS değeri kaç acaba?

Dino X ilacı olayı 10 günde kesin çözer ama su bu değerlerde kalırsa yerini cyano alır o yayılınca antibiyotik gerekir, cyano ölünce yavaş yavaş hair alg başlar böyle sürer gider...

suya canlı girişi yapmayın (yük binmesin sisteme), aşırı yemleme yapmayın, tds sıfır su kullanın fosfat tutucu, nitrat tutucu filtre malzemesi kullanabilirsiniz, aşırı ışıklandırma yapmayın, temizlik ekibini güçlü tutun, düzenli bakteri girişi iyi gelecektir

yanlış gideni bulup çözerseniz dino x kullanabilirsiniz ama dediğim gibi sorun devam ederse cyano patlaması riski yüksek

oluşumlar dino veya hair algea cinsi plague algea denilen tür zararlı oluşumlar

tankı kuralı galiba 3 ay olmuş muhtemelen bakteri oturmasında sıkıntı var veya sudaki fosfat fazla, ro'dan aldığınız suyun TDS değeri kaç acaba?

Dino X ilacı olayı 10 günde kesin çözer ama su bu değerlerde kalırsa yerini cyano alır o yayılınca antibiyotik gerekir, cyano ölünce yavaş yavaş hair alg başlar böyle sürer gider...

suya canlı girişi yapmayın (yük binmesin sisteme), aşırı yemleme yapmayın, tds sıfır su kullanın fosfat tutucu, nitrat tutucu filtre malzemesi kullanabilirsiniz, aşırı ışıklandırma yapmayın, temizlik ekibini güçlü tutun, düzenli bakteri girişi iyi gelecektir

yanlış gideni bulup çözerseniz dino x kullanabilirsiniz ama dediğim gibi sorun devam ederse cyano patlaması riski yüksek
Suyun tds değeri 001 dün ölçtüm, fakat yeni silikat reçinesi aldım değiştireceğim.

Fosfat hanna ile ölçüldü 2 hafta önce 0 idi.

Nitratta 0

Işık şiddetlerini bir tık daha düşürdüm.

İlk olarak antibiyotik türü ürünlerden kaçınıyorum. Kaçınılmaz olursa yöneleceğim. İnşallah yayılmadan kurtarabilirim :)

dino x antibiyotik değil, alg türlerini mercanlara balıklara zarar vermeden öldürür ama yosun yiyen canlılar yosun ölürken salgıladığı toksin nedeniyle kaybedilebilir

bu arada ben de 1 tds alırken 2 ay su değişimi yaptım, şu an hair algle uğraşıyorum

ufak sistemlerde maalesef ani patlamalar olabiliyor böyle

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güncelleme;

Dün sifon yaparak 20 lt su değişimi yaptım.

2 adet turbo snail ekledim.

Ek olarak sumpa karbon da ekledim. Şuanlık ilerleme yok fakat gerileme de yok.

Bugün itibariyle de Led ışıkların sadece Royal Blue ve Blue ışıklarını gün simülasyonuna ayarladım. (Beyaz,gün ışığı, kırmızı, yeşil vs hepsini en az 3 günlük kapatmayı düşünüyorum.)

Dino dan ziyade şuan cynoya daha çok benzetmeye başladım. Tabi kesin diyemiyorum ikisi de olabilir.

İki konuyu da çok araştırdım. Sanırım sorunum Nitrat ve Fosfatın 0 olması. Yukarıda ki yaptıklarım nitrat ve fosfatı arttıracak etkili şeyler olmayabilir. Önerilerinize ihtiyacım var..

Bir yabancı forumda okudum, Dinoyu öldürmek için Dinox kullanıp aç bırakmak için de NOPOX kullanmış ve 3 haftada başarılı olmuş.

NOPOX ürününü bulamadım. Dinox da Fauna Marin Dino X mi oluyor acaba

Nitrat fosfat 0 çıkıyor ve tds 1 ise panik yapmayın. 

Sumpa chemipure koymuşsunuz zaten günlük yada haftalık bakteri girişini aksatmayın aydınlatmada beyazları azaltın ama kapatmayın ve gerisini zamana bırakın.

eğer beyazları tamamen kapatıp dinoyu yenseniz dahi sonra beyazları açtığınızda geri döner. Önemli olan akvaryumun rutininde iken dengeyi yakalamak.

Nitrat fosfat 0 çıkıyor ve tds 1 ise panik yapmayın. 

Sumpa chemipure koymuşsunuz zaten günlük yada haftalık bakteri girişini aksatmayın aydınlatmada beyazları azaltın ama kapatmayın ve gerisini zamana bırakın.

eğer beyazları tamamen kapatıp dinoyu yenseniz dahi sonra beyazları açtığınızda geri döner. Önemli olan akvaryumun rutininde iken dengeyi yakalamak.
Teşekkürler bilgi için, ro cihazının silikatını değiştirdim. 0 değerinde şuan.

Daha fazla yayılmasını engellemeyi düşündüm fakat dediğiniz mantıklı. Sabah evden çıkarken kapatmıştım, dediğiniz gibi yapıp akşam tekrar açarım ışıkları.

Teşekkürler bilgi için, ro cihazının silikatını değiştirdim. 0 değerinde şuan.

Daha fazla yayılmasını engellemeyi düşündüm fakat dediğiniz mantıklı. Sabah evden çıkarken kapatmıştım, dediğiniz gibi yapıp akşam tekrar açarım ışıkları.
1 tdsyi çok takmayın 100-200 litreden sonra zaten yine 1-2 çıkar sonuç. Ben damacana ile tank idare ettim. Yada full sps tankı 10-15 tds ile renkler iyi durumda idare etti.

benim forumda gördüğüm aşırı bir tedirginlik, ani kararlar ani değişiklikler bunlar bence başarısızlığı getiriyor. 

emin olun tuzlu su akvaryumu tatlı Sudan daha kolay. Sadece biraz daha fazla sabır istiyor 

1 tdsyi çok takmayın 100-200 litreden sonra zaten yine 1-2 çıkar sonuç. Ben damacana ile tank idare ettim. Yada full sps tankı 10-15 tds ile renkler iyi durumda idare etti.

benim forumda gördüğüm aşırı bir tedirginlik, ani kararlar ani değişiklikler bunlar bence başarısızlığı getiriyor. 

emin olun tuzlu su akvaryumu tatlı Sudan daha kolay. Sadece biraz daha fazla sabır istiyor 
Evet, çok haklısınız. Araştırdığım konuların çoğunda hemen antibiyotik vs müdahaleler yapılmış. Ne kadar yapmak istemesem de okuduğum yorumlardan dolayı çaresizce sürükleniyor gibi oluyorum.

Sabırla haftalık rutin işlemlerle devam edeceğim bakalım, inşallah çözebiliriz.

Güncelleme;

Rutin işlemler devam ediyor. Artış veya azalış yok henüz.

Bir gece eve geldiğimde palyaçolardan biri zıplayıp yere düşmüştü. Öldüğünü düşündüm akvaryum suyuna tuttuktan birkaç saniye sonra hafif bir hareket görünce akvaryumun içerisinde bıraktım 1 saate yakın dalgaya karşı koyamıyor gibiydi.

Sabah baktığımda keyfi yerine gelmiş yüzüyordu :) Olayın tekrar yaşanmaması için aşağıdaki malzemelerin tamamını koçtaştan alıp yaptım. Toplam maliyet 50 tl asıl para tutan çıtalar oldu. Başka yerden temin ederseniz file 4 tl

Ekli dosyayı görüntüle 51102

Ekli dosyayı görüntüle 51103

Ekli dosyayı görüntüle 51104

Herkese keyifli hobiler;
2 Yıldır tatlı su balığı bakmaktaydım. Fakat deniz akvaryumuna yaklaşık 3 aydır ilgi ve hevesliyim.
İlk olarak hobiye girerken forumdaki herkesin sabrı için teşekkür ederim. Hiç tanımasalar bile yardımlarını bilgilerini sabırlarını gösterdiler sağolsunlar. 
Şuan için ekipmanlarım;

- 87x55x50h yandan taşırmali alttan sumplu akvaryumu Süleyman ustadan temin ettim. Mdf

- 1 adet rw4 dalga motoru
- New-Jet 2300 Kafa motoru
- ATC Refraktometre

- Twins su tamamlama sistemi

- Carib sea life rock belize branch 15kg

- Mercan kırığı 20 kg kum

- Yosun Duvarı & led ışığı

- Dolap içerisine şuanlık fan taktım

- RO resifözel (Zafer Beyden ilgisini ayrıca teşekkür ederim)

Eksik Ekipmanlar;
- 1 adet rw4 dalga motoru

- Protein Skimmer ( curve 7 düşünüyorum )

- Armatür ( t5 veya aqua reef x50 veya x2 )

Ro cihazı vs herşey hazır ps ve armatürlerimi tamamladıktan sonra sistemi başlatacağım. İlgili ekipmanların ikinci elini düşündüğümden beklemedeyim. Satmayı düşünen var ise direkt iletişime geçebilir.

Akvaryum ile ilgili henüz hazır olmasa da birkaç resim aşağıdaki gibi. Dolabı beyaza boyayacağım. 

kcDPhZ.jpeg

rGB9AB.jpeg
pafzVK.jpeg

ItODPF.jpeg
Hayırlı olsun
Bk mini 180 e geçtiğim için bm c7 yi satıyorum.. ilgilenirseniz konuşalım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Curve 7 aldım düşünceniz için teşekkürler

Güncelleme;

15.07.2018

Ekli dosyayı görüntüle 52445

21.08.2018 ( dizayn değişikliği ) - Bir süreliğine ara verecekken direkten döndüğüm için değişiklik oldu.. canlılar azaldı ..

mo0GMY.jpg

16.09.2018

Birkaç mercan eklemesi ve armatür değişikliği..

DDjlOZ.jpg

vP3gym.jpg

g6QkbZ.jpg

Yazdiklarinizi ilgiyle okudum. Bravo, tebrik ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar