Keşfet

Adım Adım Kurulum // 87x55x50h

Ek olarak, ekipmanların kablolarını düzenlemem gerekiyor. Başka bir yerden ara kablo ile dolabın arkasında dağınık bir vaziyette duruyorlar.

Bu konuda dolabın neresine sizce uygun olur ve nasıl bir malzeme alıp yapmalıyım? 

Tekrardan merhabalar;

Dün RO arıtma cihazından su alarak ph ve tds testi yaptım. Sonuçlar aşağıdaki gibi. Tds kesinlikle 0 mı olmalı? Cihazı sıfır almıştım normal bir durum mu?

Ayrıca testi akvaryumdaki suya da yapmamız gerekiyor mu? Yardımlarınızı rica ederim.

Ph : 8.4

Tds : 002 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güncel durum aşağıdaki gibi, diatom başladı ve ilk canlı girişleri conchlarla başlamıştır. :)

gqoPCH.jpeg

Trs degeri si cihazi kullandikca articaktir ama saticiya
Ortalama kac litre kullanabilecefinizi sorarsaniz size bilgi verebilir. Ro dan su almadan once 10-15 dakika da bosa akitmalisiniz olcumu sonra yapmalisiniz. Gelen ilk suyun tds degeri yuksek cikabilir seyrek kullaniyorsaniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Trs degeri si cihazi kullandikca articaktir ama saticiya
Ortalama kac litre kullanabilecefinizi sorarsaniz size bilgi verebilir. Ro dan su almadan once 10-15 dakika da bosa akitmalisiniz olcumu sonra yapmalisiniz. Gelen ilk suyun tds degeri yuksek cikabilir seyrek kullaniyorsaniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet, seyrek kullanıyorum ve  direkt olarak kullandım dediğiniz gibi yapacağım sonraki süreçlerde teşekkürler.

Tekrardan selamlar,

Conchları girmeden önceki test değerleri aşağıdaki gibiydi;

mg 1320
ca 490
sera kh 8
no3 sera 25mg/l
no2 sera 1,0mg/l

Dün akşam dayanamayıp kaya dizaynını tekrar değiştirdim. Sabah baktığımda diatom sürecinden kalıntı hiç göremedim yani camları siliyorum fakat camlarda tekrar beliriyordu. Sabah baktığımda camlarda diatoma dair birşey göremedim. 2 tane conch sabit hareketsiz duruyordu(uyuyormu bilmiyorum)

Yosunlaşma hiç oluşmadı.

Şuan tedirginim, kayalarla uğraştığım için diatom olması gerekenden erken mi? bitti. Conchlar ölecek mi? Şuan ne yapmalıyım? Yardımlarınızı rica ederim. :(

Mobilya kapaklarını değiştirdim yandaki vitrine uysun diye.

Fakat daha önceden boyadığım beyaz kalan yerler var. Oralar için tekrar siyah kaplama düşünüyorum :)  

Ek olarak askı için ayak yaptırdım. Armatürün yüksekliğini önceki ile aynı yaptım. Yalnız askının yüksekliği sizce çok yukarıda mı? 

YpJXKu.jpg

Conchlardan 10 gün sonra çift percula, bubble anemon ve zoa ile girişler yapıldı.

İnşallah sorunsuz devam edebiliriz :)

Testler;

Amonyak 0

Nitrat 0

Kh 7

wEnMnF.jpg

3lGcPp.jpg

555tDM.jpg

TDE4TA.jpg

Conclar yaşıyor mu

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Conchlar yaşıyor çok çükür :)
İyi bari bende de diatom doğru dürüst olmadı. Daha doğrusu çok hafif oldu. 1 ayı tamamladım. 3 haftadır moli var içinde... Moliler korkunç bir temizlik ekibiymiş onu gördüm. Coralin accelator katmıştım hafiften coralin gibi kızarmaya başladı kayalar yer yer... bi tane kendi çıkan alg gibi bi şey ve 2 tane minik seffaf sünger oluşumum var. Bende conch ve snail siparişi verdim. Ölürler diye korkuyor, ıspanak marul salatalık filan mı versem diyordum?

İyi bari bende de diatom doğru dürüst olmadı. Daha doğrusu çok hafif oldu. 1 ayı tamamladım. 3 haftadır moli var içinde... Moliler korkunç bir temizlik ekibiymiş onu gördüm. Coralin accelator katmıştım hafiften coralin gibi kızarmaya başladı kayalar yer yer... bi tane kendi çıkan alg gibi bi şey ve 2 tane minik seffaf sünger oluşumum var. Bende conch ve snail siparişi verdim. Ölürler diye korkuyor, ıspanak marul salatalık filan mı versem diyordum?
Birşey olmaz heralde ? Açıkçası bende de diatom tam olmamıştı az az kahverengilikler gördüm kayada kumda sonra biraz daha artınca conchları attım.

Şuan kafamı karıştıran başka birşey var kayaların üzeri yeşillenmeye başladı 3 numara sakal gibi yosuna benzettim ama ne olduğunu anlamadım ve şuan için erken sanırım. Bugün su değişimi yapacağım 

İlk canlımı bugün kaybettim. Palyaçolardan biri yan yan yüzüyordu daha doğrusu yüzemiyor dalga nereye savurursa oraya gidiyordu. 1-2 saat içerisinde öldü. Su değerleri normaldi.

Adaptasyon sürecini diğer palyaço daha çabuk atlatmıştı. Nedendir bilinmez diğeri maalesef erken öldü. :(

Güncel durumlar;

Kayalarda yosunlaşma artmaya başladı.

camlarda podlar oluştu, çoğalmaya başladı

tek kalan palyaço anemonu host edindi

Merhaba, kurulumunuz hayırlı olsun :)

Canlı kaya girdiğinizi okumadım günlüğünüzde, eğer girmedi iseniz onlar muhtelemen pod değildir.

Ayrıca anemon biraz erken olmuş :)  gözünüz üzerinde olsun. Su değerlerine ve sıcaklığa en hızlı tepki verecek canlınız o. Ölmesi durumunda suyunuzu berbat edebilir. Kayalardaki yosunlar yeni kurulumda normaldir. Yeni tank sendromu deniyor bu gibi durumlara :)   Tankınıza zaman verin. Zamanla kısalacak ve kararacaktır. Daha sonra coraline alg'e dönüşecek. Ölen balık ise biraz şans. Yeni ithalat falan olabilir. En basit canlıyı alırken bile dikkatli olmak gerekir.

Merhaba, kurulumunuz hayırlı olsun :)

Canlı kaya girdiğinizi okumadım günlüğünüzde, eğer girmedi iseniz onlar muhtelemen pod değildir.

Ayrıca anemon biraz erken olmuş :)  gözünüz üzerinde olsun. Su değerlerine ve sıcaklığa en hızlı tepki verecek canlınız o. Ölmesi durumunda suyunuzu berbat edebilir. Kayalardaki yosunlar yeni kurulumda normaldir. Yeni tank sendromu deniyor bu gibi durumlara :)   Tankınıza zaman verin. Zamanla kısalacak ve kararacaktır. Daha sonra coraline alg'e dönüşecek. Ölen balık ise biraz şans. Yeni ithalat falan olabilir. En basit canlıyı alırken bile dikkatli olmak gerekir.
Teşekkürler :)

Anemon için biraz korkularım var. Biraz riskli olduğunu bilseydim almazdım inşallah hayatta kalır. Su değerlerini sık sık kontrol ediyorum o yüzden. Şuanki durumu iyi gözüküyor yerini de buldu gibi. Bu hafta itibariyle karides vermeye başlayacağım. 

Canlı kaya kurulumda girmedim ama 2 hafta önce güvendiğim birisinden zoa kayası aldım yetişkin eli kadar. O olabilir mi?

Güncel;

Bubble Anemonu ilk besleme

Beslemeden sonra kayayı tutan kısmı biraz havaya kalktı. Sabah baktığımda da yine havalanıyor gibi, her an yer değişikliği yapacak gibi duruyor. Yeri çok güzeldi aslında bayağı uğramıştım.

Her beslemeden sonra bu şekilde olacak mı? Yoksa yer değişmeyecek olup yedikten sonraki normal hali mi?

Ekli dosyayı görüntüle 50496

1WnEqq.jpeg

YpzI89.jpeg

Güncelleme;

Anemonla fazla riske girmemek için başka mercan ile takas yaptım. Ertesi gün daha önceden yaşamış ve bitirmiş olduğum yerini podlara bırakan atmosfer tekrar diatom yaşamaya başladı.

bu durumda ne yapmam gerekiyor? Normal durum mu ?

Güncelleme ;

Sump iniş borusunun altına filtre çorabı koydum. Tortu vs azalması için bir süre kullanacağım sadece.

Eklenen canlılar;

Torch Coral

Candy

Xenia

Zoa

Star Polip

5 adet chromis ekledim 1 tanes ilk hafta öldü.

Eklemeyi istediğim canlılardan biri hairy mushroom fakat çok çeşidi var sanırım. Tam olarak fosforik güzel açan cins denk gelen olursa veya satmak isteyen olursa iletişime geçerse sevinirim.

Güncelleme;

Yosunlaşma bariz çoğalmadı fakat azalma da yok. Dikkatimi çeken olay ise sakal yosununa dönüyor gibi. 

Önerilerinize ihtiyacım var..

Tekrar güncelleme fakat durum biraz kritik;

Zannediyorum ki oluşum dino. Yazmadan önce birçok araştırma yaptım fakat o kadar çok farklı fikirler var ki ne yapacağımı şaşırdım.

Fauna Marin Dino X - Aqua Connect Dino - Fauna Marin Ultra Algea vs... bunlar hep önerilenler

Yosunlar yerini dinoya bırakacak diye düşünüyorum. Yaklaşık birkaç haftadır özellikle bir kayanın üzerinde ufak ufak baloncuklar var idi pek önemsemedim. Bu akşam itibariyle aşağıdaki gibi oluşum başladı.

Yardımlarınızı rica ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar