Keşfet

Anasını Boyayıp Babasına Satacak Kısa Boylu Çin'liler Sahte Gyre Yapmışlar :-)

Arkadaşlar,

2 üye de tarafımızdan bilinen arkadaşlardır, inanın görünenden eski ve detaylı mevzular...Kim haklı, kim haksız bilinmiyor değil lütfen araya girmeyelim...

Yanlış giden birşey olursa biz müdehale ediyoruz zaten,

herkese Mutlu hobiler...

Şu zor zamanlarda herkese keyifli hobiler...Açıkçası 20 modelinden denemek isterim.

Arkadaş beni sevip sevmemen umrumda bile değil neden böyle davrandığıma gelince Eser arkadaşımız çin üzerinden malzeme getirip ticaret yapıyor .[örnek saat  ps dalga motoru mangrow ]Ayrıca toptan canlı getıren  akvaryumcudan 6 koli  canlı getirip satmıştır.Beni şahsen bu olay rahatsız etmiştir.Eser  kendini savunma  durumuna ltf geçme dünkü sözlerim gecersiz olur.
İkinizin arasında farklı olaylar varmış direk o şekilde yazınca farklı niyette yazdığını düşündüm pardon o zMan dediklerimi geri alıyorum sizi baş başa bırakıyorum 

Malezya işi bir adım öne götürmüş ve daha piyasaya çıkmayan 3310 un çakmasını yapmış:D

Merhabalar,

Wifi modülü için ne diyorsunuz? alınmalı mı? + 80$ verilecek seviyede gerekli bir modül müdür?

Wi-fi modülü gece otomatik düşük hıza geçme modu ve motor gücü açma kapamada birkaç ince ayar ekliyor. Ben almadım, bence mevcut modları gayet yeterli...

Eser beyi taa 2008 seneleri pirana forumdan beri bilirim çok eskilerden beridir paylaşımlarını ciddi bir edayla okurum. Tanışma fırsatımız olmasada bu hobiye kattığı değer ve paylaşımları için teşekkür ederim

O sizin kendi güzelliğiniz Anıl Bey, çok teşekkürler

Ürün 3 haftadır sorunsuz çalışıyor, gayet memnunum. Umarım sipariş verdiğim bir büyük model CP55 elime çabuk gelir de onu da denerim...

Balıklara bol nöri verdiğim için pervanesine takılınca tıkayıp dönüşü yavaşlatır vb. diye düşünerek birkaç gün önce içini açtım, hiç nöri parçası vb. takılmamış. Uçak pervanesi gibi çok taraklı ve sık bir yapısı var pervanelerin ve aslında içine birşeyler takılıp tıkanmaya çok müsait ama hızla dönerken sanırım kendi kendini temizliyor. Yine de 3 ayda bir yavaş modda bir gece sirkeli suda çalıştırmak tüm Jebao motorlara iyi geldiğinden bu modellerde de sanırım aynısını uygulamak faydalı olur.

Cihazı bayağı kurcaladım, en ufak parçasına kadar dağıttım ve topladım. Seramik mili biraz kırılmaya müsait geldi bana eski Hydro dalga motorları gibi ince çünkü. Alacak arkadaşlar içini açarken dikkatli açsınlar, seramik mili pense vb. ile çekmeden arkasından nazikçe vurarak çıkarsınlar yoksa kırılabilir...

Merhaba;

160cm akvaryumuma daha uygun olur diye CP-55 modelini sipariş etmiştim, 2 haftada geldi. CP-40 dan birkaç cm daha uzun ve kalın gövdesi var. Acaba büyük olan ses yapar mi diye korkmuştum, inanın kulak dayayınca az bir ses duyuluyor sadece. Akvaryumu dans ettiriyor diyebilirim, dalga moduyla çok güzel sallıyor. Yukarıda ilk mesajımda bu modeller için tahmini uygun akvaryum ölçülerini yazmıştım, 2 model denemiş oldum ve farklı canlı türleri için uygun olacağını düşündüğüm o tavsiyeleri aynen tekrarlıyorum, tahminlerim doğruymuş...

Eskiler hatırlar; ayıptır söylemesi 2013 Nisan-Mayis aylarında ilk Jebao dalga ve kafa motorlarını yurt dışından ben getirip deneyip forumlarda paylaşmıştım, sonra Jebao patladı gitti ve ithalatçılar getirmeye başladı. Umarım bu Cross Flow modelleri de getirirler ve herkes uygun fiyatla kullanmaya başlar çünkü tüm akvaryumu tarayıp ölü nokta bırakmayan ve çok geniş akıntı verdiği için canlıların üstüne direkt vurup küstürmeyen çalışma prensipleriyle klasik dalga motorlarından çok öte cihazlar bunlar...

Moderatör tarafında düzenlendi:
cp-25 kullanmıştım. görüntü var ama güç hiç yoktu. yani ufak gyre xf-130un yarısı dahi etmezdi gücü.

büyük modelleri kullanmadım ama Eser beyin yorumuna güveniyorum. alacaksanız büyük modelleri tercih edin.

Sağolun Burhan Bey. Allah Allah, CP25 in o kadar güçsüz olmasına şaşırdım gerçekten. Ben Gyre 130 ve 150 leri (şimdi 200 leri de var) çalışan akvaryumlarda görmüştüm, Jebao 40 ve 55 lerden pek bir fazla akıntıları yoktu açıkçası. Demek ki 25 modelini RW 4 veya max 8 ayarında daha küçük akvaryumlar için yapmışlar.

Ben bu tip yeni nesil dalga motorlarında özellikle geniş akıntı ve suyu 360 derece döndürmelerini çok beğendim. 1 ay öncesine kadar 2 adet RW15 karşılıklı kullanıyordum, onlar 2 x 15.000 lt basıyordu.  Bu CP55 tek yönden 25.000 lt basıyor ama ben iki yönden toplam 30.000 lt basan 2 motora göre hala bunu tercih ederim geniş akıntı ve suyu döndürmesinden ötürü.

Dummy sorularına devam....

Suyu kendi boyunca mı çeviriyor? mesela cihaz 40cm, 70 cm  eninde tank içerisinde sağ ve sol kenarlarda da akıntı oluyor mu? Nispeten ölü mü kalıyor?

Estağfurullah Mahir Abi. Cihazın en büyük CP55 modeli 30 cm ve ortası motor, iki ucunda da da sık sık örülmüş pervaneleri var. Pervaneler düz ileriye değil de sağ ve sola doğru meyilli akıntı veriyor yani akvaryumda ön ve arkada kesinlikle ölü nokta kalmıyor, tüm eni tarıyor. Benim en 70cm, küçük CP40 modelde de ende hiç ölü alan kalmıyordu, bu büyük modelde de kalmıyor

CP55  hayırlı olsun Eser bey,  cp40 ı satmayı düşünürseniz almak isterim.

Bu tür motorlar için soruyorum, maxspect veya jecod,

akvaryumun bir tarafına monte edip, yüzeyden karşı tarafa yoğun bir akıntı veriyor, sonra aşağı, sonra geri dönüp tur tamamlanıyor...

yüzey kısmı güzel de, aşağı ve geri döndüğünde kumun durumu ve eğer varsa kum üzerinde konumlu canlıların durumu ne oluyor?

mesela fungia, brain gibi tabanda yaşayanlar...

Akıntı gücü açısından çok iyi olmasına rağmen canlıları zorlamayacak ayarı tutturmakta güçlük çektiğim için tunzeden vortech E geçmiştim , şimdi gyre leri inceliyoruz, bunları bu açıdan Nasıl yorumlayabiliriz?

Bu ürünler neden web sitesinde yok?

bilgisi olan var mı. Hangi model kaç Wat, kaç litre için, ölçüler gibi bilgileri incelemek istedim ama websitesinde göremedim.

Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama tinypic de sorun vardı.

Barış Bey, CP40 ı yukarıda ilk sayfalarda ilk isteyen biri olmuştu, ona ayıp olmasın diye alıp almayacağını ilk ona sorsam ayıp olur mu size? Güzelce sirkeli suda vb. çalıştırıp sıfır ayarında gönderirim size eğer o almazsa.

Burak Bey, ben kendi adıma bir daha normal dalga motoru kullanmam çünkü dediğiniz tabandan geri dönüş tam 360 derece olmasa da onlarda da var ve akıntı modelleri geniş değil de boru gibi düz olduğu için tabandaki LPS leri küstürmeleri bence daha fazla. Ayrıca onlarda karşı cama vurduktan sonra hemen tabana dönüp kumu kaldırmaları kaçınılmaz oluyor. Bu Gyre veya sahte Gyre lerde ise akıntı çok geniş ve "tatlı" olduğu için taban canlılarını düz motorlar kadar rahatsız etmez emin olun. Bir de başka bir güzellikleri de her iki taraftaki pervaneli kısımları ayrı ayrı oynatabiliyorsunuz yani isterseniz birini düz, diğerini yukarı veya aşağı vb. istediğiniz gibi ayarlayıp kaya üstünde ve kumdaki canlıların tam isteyeceği ayarı tutturmanız çok daha kolay olur.

Sn. Spider, hangi siteye bakıyorsunuz; global Jebao veya Jecod sayfalarına mı? Oralarda bu ürün detayları yok çünkü sahte Gyre bu, telif problemleri vb. vardır mutlaka :) aliexpress vb. sitelerden alırken satıcı sayfalarından ürün özelliklerini okuyabilirsiniz. Ben CP40 ve CP55 için "... (model ismi) English Manual" diye aratarak teknik özelliklerine baktım.

Tamam Eser bey siz sorun, vazgeçtiyse ben alırım haber beklkiyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri