Keşfet

antibiyotikte günlük aktarımlar

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
6 SAAT SONRA :hicbir mercanda sıkntı yok cyno zayiflamaya başladı ama daha dagılmadı .akvaryumdaki podlar öldü .pek sknti degil teke karideslere ve torch'a yem olurlar.pod ölumlerinin getirisi ne olur testle anlyicaz ama testleri cyno bittikten sonra antibiyotik etkisi daha sürerken yapicam.podlarda hayatta kalanlarda var beyaz pire gibi olanlardan.

12 saat sonra tüm mercanlar full acık form kaybi yok. 12 saat sonra cekilen foto asagida

Ekli dosyayı görüntüle 49305

Kullandığınız antibiyotiğin adı ve etken maddesi nedir?

Kullandığınız antibiyotiğin adı ve etken maddesi nedir?
azitro - makrolid grubu antibiyotik yani gram pozitif

etken madde : azitromisin dihidrat

kullanım alanlari

• Göğüs, boğaz ve burun enfeksiyonları (bronş iltihabı, akciğer iltihabı ve sinüzit gibi)

• Streptococcuspyogenes 'in neden olduğu bademcik iltihabı (tonsilit), boğaz ağrısı (farenjit) tedavisinde penisilin alerjisi varlığında

•    Akut kulak enfeksiyonları (akut otitis media)

•    Deri ye yumuşak doku enfeksiyonları (apse veya çıban gibi)

•    Chlamydia adlı organizmanın neden olduğu cinsel yolla bulaşan    hastalıklar

30 saat sonra cyno %70 tahribat gormuş yok oluşum icerisinde balik mercan conch ve turbo snaillerde hicbir sknti yok. Resimler asagida resimlerde oncesi ve sonrasini paylasicam .simdiki paylasicsgim genel resimde mercanlarin tam acmadigina bakmayin cunku ışıklari yeni yaktim o yuzden...

Ekli dosyayı görüntüle 49278

Ekli dosyayı görüntüle 49310

Ekli dosyayı görüntüle 49311

Ekli dosyayı görüntüle 49312

Kota doldu linklerden devam.

Bu da akvaryumun genel resmi

Elinize kolunuza sağlık güzel bi konu ve paylaşım, aynı şekilde devam etmenizi rica edeceğim. Sonrası su değişimleri kömür kullanımı son durum test sonuçları bakteri kültürü girişimleri, yapmışken bu kadar güzel devam ederken tam olsun. Mercanlarda ki sondurumlar vb... pot oluşumları ne zaman tekrar başladı gibi.

Elinize kolunuza sağlık güzel bi konu ve paylaşım, aynı şekilde devam etmenizi rica edeceğim. Sonrası su değişimleri kömür kullanımı son durum test sonuçları bakteri kültürü girişimleri, yapmışken bu kadar güzel devam ederken tam olsun. Mercanlarda ki sondurumlar vb... pot oluşumları ne zaman tekrar başladı gibi.
Surekli devam edicem ve herseyi tek tek bildiricem .

Bu arada beyaz pire gibi olan podların hepsi ölmemiş camlarda hala yaşamlarini dev ettiriyorlar

Akvaryum sump dahil kaç litre. Azitro kaç mg ve siz ilk kullanımda nasıl hangi şekilde kaç mg kullandınız, ve hangi aralıklarla kullanmaya devam edeceksiniz kaç doz girilecek :D  fazla omadım dimi ....?

aslinda onları yazmistim ama baska baslik altinca kaldi iyi oldu sormanız yazalım onlarda .

akvaryum sump dahil 400 LT

azitro 500mg 

yarisini kırıp akvaryum suyunda bir bardakta erittim yarisini sumpa yarisini akvaryuma ufa ufak sakin sakin yuzeyne doktum beklemeden ama 

daha once ki kurulumda enfexia 500mg diye bir geniş spektrumlu antibiyotik kullanmistim  yarisini ayni bu sekilde doktugumde komple temizlenmisti

bu sefer baska grup ve ilaç kullandım ama genede tek doz yeticek gibi düşünüyorum .yetmez de girmem gerekirse gene bildiririm ne kadar girdiğimi 

1 hafta bu sekilde bekliycem çünkü normalde 3 gunden sonra asil tepkime başlıyordu enfexia antibiyotikte ama bunda daha hazla ilerleme var 

1 haftanın sonunda tamamen temizlenme gerçekleştiyse aktif karbon kullanimina basliycam ve ayni zamanda %10 su degisimi yapicam 

aktif karbonun boyle bir durumda ne sure ile değişip yenilenmesi gerektiğini bende bilmiyorum suanlik :)  5-6 hafta ömrü var normal şartlarda ama bu durum etkiler mi bir fikrim yok 

ilk etapta 3 file fluval aktif karbonu kullancam 5-6 haftaya yarıya indircem 3 hafta sonra gene degistircem.

gene omunu etkileyip etkilemediğini bilen varsa söylesin !!!!

77 saat sonra ; boru kurtlarnada birşey olmadı

Arkadaslar.fotolari yukledikte sonra dayanamdim kayaları diş fircasi ile fircaladim temizledim akvaryum icerisinde .daha sonra çeyrek antibiyotik daha girdim .cyno oldugundan degil sadece fircaladiktan sonra heryere ucustu ve yasayan cyno bakteri warsa iyicene ölsün diye.bilginize.

Takipteyim. Görünen şu, alg ler potlar kurtçuk lar mercan lar bile yaşadığına göre antibiyotik müthiş bişey. Bir tek gözle göremediğimiz akvaryumun dengesini sağlayan canlılar ne durumda bilinmez. Keşke onunda testi çıksa :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Onun icin mikroskop lazim ?ztn balik yuku yoksa cokta etkilenmez akvaryum .ufal 5lt akvaryumlarda sadce mercan bakip ya da kavonozda mercan bakipta suyun tamamini degistirenler var bu durumda mercanlarin bakteriye ihtiyaci olmadigi da aşikar .

Bu ara da amonyakta bir oynama yok hersey yolunda .

Hersey yolunda hicbir canlıda keyifsizlik yok form kayiplari yok beyaz pire gibi olan podlar tekrar olusmaya başladı.bir resim bırakıyım.

Geçmiş olsun artık diyelim, bendede kum pembemsi bi renk alıyor, fakat 1 ay oldu ne büyüme nede azalma var. Konu açtım dyino dendi, ama dinoda çok çabuk yayılan bir şeydir. Şu an beklemedeyim eğer başım belaya girerse artık bu yola başvuracam ama inşallah kötüye gitmez.

Geçmiş olsun artık diyelim, bendede kum pembemsi bi renk alıyor, fakat 1 ay oldu ne büyüme nede azalma var. Konu açtım dyino dendi, ama dinoda çok çabuk yayılan bir şeydir. Şu an beklemedeyim eğer başım belaya girerse artık bu yola başvuracam ama inşallah kötüye gitmez.
Yayilmiyorsa hic elleme haftalik su degisimi yap gecer.benm kuzende kumda cyno vardı ama hic yayilmiyordu duzenli su degisimi ile yok oldu.yayilmiyorsa baş edilir ama yayilma gosteriyorsa hergun onu dogal yolla gecirmek zor 

☆☆☆☆arkadas dün denizden amphipod

Topladim eve getirdim bildiginiz uzere yarim.antibiyotigin ustune 3 gun sonra ceyrek daha girdim TEDBIR amacli .aksam podlari koydugum kaba akvaryumdan ortalama 2 bardak kadar su koydum ve ölmediler.ama akvaryuma yarım antibiyotik attigimda bnde olan topu topu 5 tane flndi zatn elle eklemistim baska akvaryumdan alip.akvaryumda ölü uçuşanlar gordum.

Belki çeyrek olarak 2 doz seklinde yarımı girersek ölmeyebilirler bilginize ☆☆☆☆☆

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dün sabah evden cikarken podlar ölü degildi ama aksam eve geldigimde ölmuşlerdi

Dün sabah evden cikarken podlar ölü degildi ama aksam eve geldigimde ölmuşlerdi
Ben de pod toplayıp ara sıra ekliyorum ama podların suya alışması kolay olmuyor. %80 zaiyat yaşıyorum ama kalanlarını geceleri görüyorum genelde.

Birden mi atiyorsun akvaryuma yoksa alıstirma ewresi yapiyormusun

Arkadaslar bugun antibiyotikten sonra ilk %10 su degisimi yaptim.

Aktif karbonu daha koymadim bir kac gun icinde onuda diş motora yerlestirip calistiricam 

Mercanlarda hicbir sıkıntı yok bomba gibiler .

Antibiyotik mercanları öldürmüyormüş.?

Konu görüntüleyen kullanıcılar