Keşfet

antibiyotikte günlük aktarımlar

Birden mi atiyorsun akvaryuma yoksa alıstirma ewresi yapiyormusun

Arkadaslar bugun antibiyotikten sonra ilk %10 su degisimi yaptim.

Aktif karbonu daha koymadim bir kac gun icinde onuda diş motora yerlestirip calistiricam 

Mercanlarda hicbir sıkıntı yok bomba gibiler .

Antibiyotik mercanları öldürmüyormüş.?
Aktif karbonu maksimum 10 gün tutmanız önerilir.

Birden mi atiyorsun akvaryuma yoksa alıstirma ewresi yapiyormusun

Arkadaslar bugun antibiyotikten sonra ilk %10 su degisimi yaptim.

Aktif karbonu daha koymadim bir kac gun icinde onuda diş motora yerlestirip calistiricam 

Mercanlarda hicbir sıkıntı yok bomba gibiler .

Antibiyotik mercanları öldürmüyormüş.?
Hangi tür mercanlar için konuşuyorsunuz?

Sps, acropora türleri var mı ?

Mushroom turleri  kenya tree torch star polip 

Ilk kullandigimda sert mercanimda vardi ama adini bilmiyorm birisi wermisti ölmek uzereydi tekrar hayata dondurmustum o zaman ona da birsey olmamisti.

Aktif karbonu maksimum 10 gün tutmanız önerilir.
Aktif karbonun suresi 4-6 hafta .ayrıca aktif karbon ben surekli kullaniyorum fluvalın 1 tane filesini diş motora koyuyorum 1 ay icinde kaliyor .organik yuku hafifletiyor bnce surekli olması gerek az miktarda abartmadan 

Hangi tür mercanlar için konuşuyorsunuz?

Sps, acropora türleri var mı ?
Ek olarak şöyle soyleniyor;

azitromisin,eritromisin ve amoksasilin  kullanmış hobici deneyimleri göstermektedir ki; balıklar,omurgasızlar, soft ve LPS mercanlar üzerinde herhangi bir olumsuz etki görülmemiştir.Daha hassas olan SPS mercanlarda kısa süreli polip kasması ve renklerde açılma izlenmiştir. Bu etkinin de kısa-orta vadede geri dönebilir olduğu gözlemlenmiştir.Diğer antibiyotiklerle ilgili deneyim ve bilimsel veri kısıtlıdır.

Az once dış motora 3 file fluval marka fosfatsiz aktif karbon ekledim

Ve %10 su degisimi yaptim

Hadi hayırlısı kardeşim. O zaman geçmiş olsun diyelim.

Sanırım bu antibiyotik gecirmedi ama kayalarin uzerinde gene hava kabarciklari olusmaya basladi birkac gun daha gozlemliycem yoksa enfexia 500mg geniş spekturumlu gircem .onda temelli yok etmisti kalinti birakmadan.aslinda kayalarda kalinti birakmasi beni durumdan süphelendirmişti ama sanirim tam yok etmedi küllerinden yeniden doguyorlar ?birkac gun daha gozlemleyip durum bildiricem.

Yeni flo da ekledim onun yaptigi etki ile diatomla karistirilip hata yaomakta istemiyorum .eksik wardi flolarda balast bozulmustu.simdi 6x39 2 ati actinic 1 15.000k beyaz sylv. 3 tane colar star sylv. Oldu 

☆☆☆☆

SANIRIM bende ek olarak dyno var simdi bir baktimda resimi internetten buldum benim kayalarda da cyno disinda boyle bir olusum vardi cyno gecti ama bunlar gene hortluyor.sanirim pozitif spekturumlu antibiyotik yetersiz geliyor bu bakteriye  o yuzden şunu diyebilir belki biraz erken ama azitro 500mg cynoyu yok ediyor fakat dyno icin yetersiz kaliyor.

Sanirim bi enfexia 500mg genis spekturum antibiyotik yarisini kirip gircem.

Ekli dosyayı görüntüle 49457

Arkadaslar tekrar bir diatom başladı buna florasanların eklenmesi de tabi etki etmistir işık kuvveti artti.gece kum ile cam arasinda pod gordum.

Geniş spektrumlu giricegimi soylemistim fakat hala girmedim diatom surecini bekliyorum bitmesini ona gore dyno gozlemleyip giricem.belki su degisimi ile geciririm ?uzerinede dalga vurdurucam oyle bir denemede buluncam.

Eğer dino olduğuna eminseniz antibiyotikle hem zaman kaybetmeyin hem de canlılarınızı boşuna riske atmayın. Antibiyotik etki ediyor ise dino değildir.

Eğer dino olduğuna eminseniz antibiyotikle hem zaman kaybetmeyin hem de canlılarınızı boşuna riske atmayın. Antibiyotik etki ediyor ise dino değildir.
Neden antibiyotik dinoya etki etmiyor mu ? 

Paylastigim resimdekine cok benziyor bence dino.

Eger dinoysa da o da bir alg turu ve antibiyotik onuda öldürulür sadece pozitif spekturumun onda yetersiz kaldigini dusundum.

Sizin bu konuda ki fikriniz nedir ?

Nasil bir yol öneriyorsunuz ?

Eger dinoysa da o da bir alg turu ve antibiyotik onuda öldürulür sadece pozitif spekturumun onda yetersiz kaldigini dusundum.
Yanlışım olabilir ancak antibiyotikler bakterilere karşı etkili, dolayısıyla dinoya etki etmiyor. Kendi deneyimlerimde de pozitif bir etki gözlemlemedim. Dino ile savaş için farklı yollar ve ilaçlar var. Ben Dino X ile başarılı olmuştum ancak esas problem ortadan kaldırılmadığı sürece tekrarlayabiliyor. Keza cyano da aynı. Şu an bende de 2si de mevcut maalesef.

Yanlışım olabilir ancak antibiyotikler bakterilere karşı etkili, dolayısıyla dinoya etki etmiyor. Kendi deneyimlerimde de pozitif bir etki gözlemlemedim. Dino ile savaş için farklı yollar ve ilaçlar var. Ben Dino X ile başarılı olmuştum ancak esas problem ortadan kaldırılmadığı sürece tekrarlayabiliyor. Keza cyano da aynı. Şu an bende de 2si de mevcut maalesef.
Dinoyu da antibiyotikle yok edebiliriz diye dusunuyorum cynoyu yenmistim daha onceden genis apekturumluya bu sefer pozitif spekturum kullandim ve cynoyu yendim a dinoyu yenemedim .sebebi pozitif spekturum kullandigim icin yetersiz kalmis olabilir diye dusunuyorum .bakteri olmasa antibiyotik kullanmazdim ama bakteri öldurmenin en iyi yolu abtibiyotiktir.sadece dogru spekturum kullanmak gerek .bu sefer işi şansa birakmamak icin genis spekturum kullancam .

Bende oluşmasınin sebebi 10.000k beyaz ısık ve kup şeker atmamdan kaynaklandı.ışık yetersizdi o yuzden simdi herseyi duzelttim .sadce suda ki butun degerleri duzeltip o surede gozlemleyerek beklemeye aldim simdilik.

Fazla kh kullanmaktan kalsiyum çokmesi olustu ve magnezyum seviyem duştu suyumda bu durumu duzeltip kontrollu katki girisi yapiyorum hersey normale dondugunde tekrar gozlemle duruma gore hareket edicem .gelismeleri gene bildiririm .

Arkadaşlar konuyu toplayıp sonlandırmak istiyorum.

hem cyno hem dino vardı

azitro - makrolid grubu antibiyotik 500mg antibiyotik kullanildi.

400LT suya yarım kırıp sumpa döküldü ve 6 saat ps kapali tutuldu.

Makrolid grubu antibiyotikler pozitif spekturumludur.bizim yararli ve zararli bakterilerimiz negatif spekturumludur.

Antibiyotik sonucu cyno tamamen bitti falat dyno(dino)icin yetersiz kaldı.sadece cyno varsa makrolid grubu kullanilmasi daha dogru olur yararli bakterilerimizi cok fazla tahribata ugratmamıs oluruz.fakat dyno(dino)da varsa o zaman geniş spekturumlu kullanmak en dogrusu olur.her ikisinden de kurtulunur ama yararli bakteri popilasyonuda ölücektir bunun icin antibiyotik etkisi ortadan kalktiginda biodigest tüp kırilarak tekrar bakteri olusturulur yahut beklenir.

Tekrar diatom sureci başlayabilir.

1 hafta suya herhangi birsey yapmayın 

Cynodan ve dinodan kurtulduktan sonra %10su degişimi yapın ve aktif karbon (fosfatsız)kullanın.

3 gun sonra %10 su degisimi gene yapın ben birdaha yapmadım sonrası size kalmış.

Su degisimleri %10 fazla yapilması su dengesini bozar o yuzden fazla yapmayın.

MERCANLAR:

Torch coral - hair mushroom - G.mushroom - star polip - kenya tree - mor moshroom 

CANLI:

Yellow tang -percula-damsel - Turbo snail -conch 

Bunların hepsinde en ufak bir sorun,form kaybı olmamıştır.

Benim antibiyotik kullanimindan şuanlik kısa vadede bir zarar gormedim yarar gördüm fotolarlada paylastim herseyi.

Kucuk bir not düşmek istiyorum.

☆☆☆daha onceden de genis spekturumlu antibiyik kullanmıştım enfexia 500mg ilk 3 gun hicbirsey olmamiş gibi duruyordu 3gunden sonra hızla cyno yok olmuştu.

eee gene cyno oldu akvaryumun diye dusunen arkadaslar olabilir obuda şoyle aciklıyım.dursodan sızan su yuzunden akvaryumu bozdum ve lav.kayasi kullanmiştım tamamini kayalari kurutmamam gerektigini bilmiyordum ve guzelce cesme suyunda yıkadim kuruttum.akvaryumu kurdugumda akil almaz sekilde kayalar fosfat kusmasi sonucu butun akvaryumu sakal yosunu sardi.bu sefer gene bozdum ve bu sefer guzel kayalarla kayalari kendim temizleyerek kurdum.bu sefer gralux lamba ve arada bir küp şeker atmam yuzunden cyno oldu.artık kurtuldum hatalarımı duzelttim ve florasanlarimi degistirip tamamladım.

☆☆☆ilk geniş spekturumlu antibiyotik kullandiğimda s boy paylaço baligimda solungacinda mantar vardi ve onuda yok etti iyilestirdi.DIKKATLA abtibiyotikler mantar hastaliginida yok ederler falat birdaha baliklarimda mantar hastaligi olmadigi icin bunu ikinci kez deneme ve gozlemleme şansım olmadığı icin kesinn antibiyotik duzelti diyemem ama birdaha olursa ilk yapicagim iş karantina tankinda antibiyotik uygulamak olur bana gore o geçirdi.başina gelen arkadaş denemek isterse denesin gecirmese bile baligin amtibiyotik yuzunden ölmiyeceği kesin.

BENIM AKTARABILCEKLERIM ŞIMDILIK BU KADAR.EKLEMEM GEREKEN BIRSEY OLURSA EKLERIM.dino ile suanlik mucadelem farkli onuda başka baslik altinda aktarırım.

Dinonun antibiyotikle yok edildiğine dair bir kaynak var mıdır? İnatla bunu söylüyorsunuz ama bir sonuç elde edemediniz. Bari referans gösterin de biz de bilgilenelim.

Şu an uyguladığınız metodun adı tam olarak "deneme yanılma". Bunu belirtirseniz en azından insanları yanlış yönlendirmiş olmazsınız.

Dinonun antibiyotikle yok edildiğine dair bir kaynak var mıdır? İnatla bunu söylüyorsunuz ama bir sonuç elde edemediniz. Bari referans gösterin de biz de bilgilenelim.

Şu an uyguladığınız metodun adı tam olarak "deneme yanılma". Bunu belirtirseniz en azından insanları yanlış yönlendirmiş olmazsınız.
Cyno icin yontemim dememe yanilma degil kaynak olarakta size 

Burayi gosterebilirim.

Dino icin ise pozitif spekturumun yetersiz gelsigini ya direk negatif ya da geniş spekturumlu yeterli gelir.dino da bir bakteri türüdür cynoda bakteri turüdur o yuzden de antibiyotik dinoyuda yok eder.bunun adina deneme yanilma denmez zıt spekturumlu dino icin yetersiz kaldı demek daha dogru olur...siyanobakterileri zıt spekturuma dayanamadı ve yok oldu dino bakterileri formunu kaybettiler ama yok olmadilar dayandılar.şimdi ben geniş spekturumlu antibiyotik girsem gene yok ederim ama reeflowers remalgea ile yok etmeye calisiyorum 400lt 10ml girdim işe yaradigini dusunuyorum gozlem sonucu 2 gun sonra birdha 10ml gircem ona gorede bildiricem belki antibiyotiksiz yok edilebilirligini ya da formunu kaybetmisken yok edilebilirligini remalgea ile gormuş olcaz.hee olmaz işe yaramazsa antibiyotikle bu sefer yok edicem.

:) Kuzen hiç birşey deneme, markaları öv, yüksek paralar ver ve denediklerini paylaşma:) daha önce söylemiştim sana :)

Cyno icin yontemim dememe yanilma degil kaynak olarakta size 

Burayi gosterebilirim.
Dino icin ise pozitif spekturumun yetersiz gelsigini ya direk negatif ya da geniş spekturumlu yeterli gelir.dino da bir bakteri türüdür cynoda bakteri turüdur o yuzden de antibiyotik dinoyuda yok eder.bunun adina deneme yanilma denmez zıt spekturumlu dino icin yetersiz kaldı demek daha dogru olur...siyanobakterileri zıt spekturuma dayanamadı ve yok oldu dino bakterileri formunu kaybettiler ama yok olmadilar dayandılar.şimdi ben geniş spekturumlu antibiyotik girsem gene yok ederim ama reeflowers remalgea ile yok etmeye calisiyorum 400lt 10ml girdim işe yaradigini dusunuyorum gozlem sonucu 2 gun sonra birdha 10ml gircem ona gorede bildiricem belki antibiyotiksiz yok edilebilirligini ya da formunu kaybetmisken yok edilebilirligini remalgea ile gormuş olcaz.hee olmaz işe yaramazsa antibiyotikle bu sefer yok edicem.
İtirazımın yalnızca dino konusunda olduğu açık sanırım.

Yazdıklarınız o kadar teorik ki "antibiyotik attım hop herşey öldü, hemen karbon koydum antibiyotiğin etkisini sıfırladım ve bakteri kültürü girip döngüyü tekrar sağladım". Maalesef bu süreçler bu kadar basit değil. Tutturmuşsunuz bir spektrum gidiyorsunuz. Bir ton dino çeşidi varken ve hepsinin tedavisi farklı iken neyi nasıl yok ediyorsunuz. Varsa mucizevi spektruma sahip antibiyotik tavsiyeniz söyleyin de hobideki bu derde derman olalım. İnsanlar boşuna binlerce sayfa yazışmak zorunda kalmasın.

Riske attığınız canlınız yokken deneme yapmak güzel ancak herhangi bir sonuç almadığınız dahası bu iş için üretilmemiş ilaçlar hakkında bu kadar kesin konuşurken, tavsiye ederken biraz daha sakin olmalısınız. Zira bilmeyenlerin kayıplarına sebebiyet vereceksiniz. Biraz araştırıp okuyun gözden kaçırdığımız bir nokta var ise de beraber öğrenelim.

İtirazımın yalnızca dino konusunda olduğu açık sanırım.

Yazdıklarınız o kadar teorik ki "antibiyotik attım hop herşey öldü, hemen karbon koydum antibiyotiğin etkisini sıfırladım ve bakteri kültürü girip döngüyü tekrar sağladım". Maalesef bu süreçler bu kadar basit değil. Tutturmuşsunuz bir spektrum gidiyorsunuz. Bir ton dino çeşidi varken ve hepsinin tedavisi farklı iken neyi nasıl yok ediyorsunuz. Varsa mucizevi spektruma sahip antibiyotik tavsiyeniz söyleyin de hobideki bu derde derman olalım. İnsanlar boşuna binlerce sayfa yazışmak zorunda kalmasın.

Riske attığınız canlınız yokken deneme yapmak güzel ancak herhangi bir sonuç almadığınız dahası bu iş için üretilmemiş ilaçlar hakkında bu kadar kesin konuşurken, tavsiye ederken biraz daha sakin olmalısınız. Zira bilmeyenlerin kayıplarına sebebiyet vereceksiniz. Biraz araştırıp okuyun gözden kaçırdığımız bir nokta var ise de beraber öğrenelim.
Ben zaten dinoyu bitirmedigini söyledim ?ama kesinlikle %100 uzerinden formunu degerlendirisek %5 e kadar düşürdü.bunu kapladigi alan icin söylemiyorum yaşamsal fonksiyon icin soyliyorum.bu da demektir ki etki etmiş.

Simdi spekturum tuttursunuz gidiyorsunuz diyorsunuz ztn biyologlar bakteri popilasyonunu negatif pozitif diye ayirmislar ve ona gore antibiyotikleri gelistirmisler ? dinonun gruplari olabilir ama sonuc.itibari ile ya negatif yada.pozitif olmak zorunda sen bunlara geniş spekturum girersen grubu ne olursa olsun öldürursun .gne biyologlarin dediği üzere bakterileri dogrudan degil 

Dna ile oynayarak

Hucre duvarini yok edip patlamasina sebep vererek

Besin enzimlerini dururarak ac kalmasini ve ölmesini saglayarak 

Antibiyotikleri bu dogrultuda hazirlarlar.

Neyse .şimdi gelelim dinoya gene aslında belirttigim gibi ölmedi surunuyor ve onun icinde asla kesin birsey soylemedim (şuanlık)hatta yetersiz kaldigini soyledim.

Antibiyotik icinde kullanan ve yuklu mercan sahipleri sadece bazı türlerde polip kasması ve renklerde soluklaşma kısa ve orta vade de duzeldiklari toplanan veriler arasındaymış.

Aktif karbon ilaçların etkisini yok etmede iyi bir madde.

Su degisimi destegi ilede etkisini kaldırdım evet .

Diatom gene başladı buna florasan degisimi ve ışık siddetinin artmasida etkili 

Yaşamsal dongü baslıyor demek.yani antibiyotik etkisi ortadan kalmış olduguna işaret.

Birde dino almiş başini gitmis akvaryumu sarmış cyno almiş basini gitmis akvaryumu sarmış eeee bu durumda ne yapmayi dusunuyorsun ?

Cyno icin dino icin satilan ilacları alip mikroskop altinda inceledin mi sadece cynoyu öldüruyor da yararli bakterilere hicbirsey olmuyor yada dino icin satilan ilaclar icin ayni seyi soyleyebilirmisin?

Diyorsun ki dinonun kaç cesiti var ama dino ilacı 1 tane satiliyor bu nasil olcak ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu arada ben kimseye alın bunu yapın demiyorum.simdiye kadar boyle derlintoplu cyno icin yapilmis birsey yoktu burasida bir.forum sitesi ve bende yaptigimi paylastim.aklina yatan yapar yatmayan yapmaz.benim 200TL ilaca vercek param yoktu 10tl ye antibiyotik yontemini sectim.benim aklima bu yontemde yatiyordu.insanlar istedigi yontemi secsinler önlerinde sadece yapipta sonuclarinin ne oldugunu gosterdigim bir konu var .herkes istedigi yontemi secsin .ben ilaçları da kötülemiyorum ama onlara vercek paramda (mikroskop altinda incelemis firka yetkilisi dısında firma yanlisi olmiycak kisilerin gozlemleri aktarilmadigi surece)o ilacları kullancak mantığım da yok...kuzenimde önceden kullandı o giripte boyle anlatmaz canavar gibi akvaryumu var .Tercih insanların.

Ben zaten dinoyu bitirmedigini söyledim [emoji3]ama kesinlikle %100 uzerinden formunu degerlendirisek %5 e kadar düşürdü.bunu kapladigi alan icin söylemiyorum yaşamsal fonksiyon icin soyliyorum.bu da demektir ki etki etmiş.
Simdi spekturum tuttursunuz gidiyorsunuz diyorsunuz ztn biyologlar bakteri popilasyonunu negatif pozitif diye ayirmislar ve ona gore antibiyotikleri gelistirmisler [emoji4] dinonun gruplari olabilir ama sonuc.itibari ile ya negatif yada.pozitif olmak zorunda sen bunlara geniş spekturum girersen grubu ne olursa olsun öldürursun .gne biyologlarin dediği üzere bakterileri dogrudan degil 
Dna ile oynayarak
Hucre duvarini yok edip patlamasina sebep vererek
Besin enzimlerini dururarak ac kalmasini ve ölmesini saglayarak 
Antibiyotikleri bu dogrultuda hazirlarlar.
Neyse .şimdi gelelim dinoya gene aslında belirttigim gibi ölmedi surunuyor ve onun icinde asla kesin birsey soylemedim (şuanlık)hatta yetersiz kaldigini soyledim.
Antibiyotik icinde kullanan ve yuklu mercan sahipleri sadece bazı türlerde polip kasması ve renklerde soluklaşma kısa ve orta vade de duzeldiklari toplanan veriler arasındaymış.
Aktif karbon ilaçların etkisini yok etmede iyi bir madde.
Su degisimi destegi ilede etkisini kaldırdım evet .
Diatom gene başladı buna florasan degisimi ve ışık siddetinin artmasida etkili 
Yaşamsal dongü baslıyor demek.yani antibiyotik etkisi ortadan kalmış olduguna işaret.
Birde dino almiş başini gitmis akvaryumu sarmış cyno almiş basini gitmis akvaryumu sarmış eeee bu durumda ne yapmayi dusunuyorsun ?
Cyno icin dino icin satilan ilacları alip mikroskop altinda inceledin mi sadece cynoyu öldüruyor da yararli bakterilere hicbirsey olmuyor yada dino icin satilan ilaclar icin ayni seyi soyleyebilirmisin?
Diyorsun ki dinonun kaç cesiti var ama dino ilacı 1 tane satiliyor bu nasil olcak [emoji23]

Ben biyolojiden hiç anlamam ama belki de yanıldığınız nokta dinoflagellatelerin bakteri olmayışıdır.

Ayrıca bu belanın binbir türü olduğu için de hepsine çalışan ne bir yöntem ne de bir ilaç var. Bende dino x'in işe yaradığını söyledim ama kısa bir araştırma yaparsanız yüzlerce negatif yorum olduğunu da göreceksiniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar