İtirazımın yalnızca dino konusunda olduğu açık sanırım.
Yazdıklarınız o kadar teorik ki "antibiyotik attım hop herşey öldü, hemen karbon koydum antibiyotiğin etkisini sıfırladım ve bakteri kültürü girip döngüyü tekrar sağladım". Maalesef bu süreçler bu kadar basit değil. Tutturmuşsunuz bir spektrum gidiyorsunuz. Bir ton dino çeşidi varken ve hepsinin tedavisi farklı iken neyi nasıl yok ediyorsunuz. Varsa mucizevi spektruma sahip antibiyotik tavsiyeniz söyleyin de hobideki bu derde derman olalım. İnsanlar boşuna binlerce sayfa yazışmak zorunda kalmasın.
Riske attığınız canlınız yokken deneme yapmak güzel ancak herhangi bir sonuç almadığınız dahası bu iş için üretilmemiş ilaçlar hakkında bu kadar kesin konuşurken, tavsiye ederken biraz daha sakin olmalısınız. Zira bilmeyenlerin kayıplarına sebebiyet vereceksiniz. Biraz araştırıp okuyun gözden kaçırdığımız bir nokta var ise de beraber öğrenelim.
Ben zaten dinoyu bitirmedigini söyledim ?ama kesinlikle %100 uzerinden formunu degerlendirisek %5 e kadar düşürdü.bunu kapladigi alan icin söylemiyorum yaşamsal fonksiyon icin soyliyorum.bu da demektir ki etki etmiş.
Simdi spekturum tuttursunuz gidiyorsunuz diyorsunuz ztn biyologlar bakteri popilasyonunu negatif pozitif diye ayirmislar ve ona gore antibiyotikleri gelistirmisler ? dinonun gruplari olabilir ama sonuc.itibari ile ya negatif yada.pozitif olmak zorunda sen bunlara geniş spekturum girersen grubu ne olursa olsun öldürursun .gne biyologlarin dediği üzere bakterileri dogrudan degil
Dna ile oynayarak
Hucre duvarini yok edip patlamasina sebep vererek
Besin enzimlerini dururarak ac kalmasini ve ölmesini saglayarak
Antibiyotikleri bu dogrultuda hazirlarlar.
Neyse .şimdi gelelim dinoya gene aslında belirttigim gibi ölmedi surunuyor ve onun icinde asla kesin birsey soylemedim (şuanlık)hatta yetersiz kaldigini soyledim.
Antibiyotik icinde kullanan ve yuklu mercan sahipleri sadece bazı türlerde polip kasması ve renklerde soluklaşma kısa ve orta vade de duzeldiklari toplanan veriler arasındaymış.
Aktif karbon ilaçların etkisini yok etmede iyi bir madde.
Su degisimi destegi ilede etkisini kaldırdım evet .
Diatom gene başladı buna florasan degisimi ve ışık siddetinin artmasida etkili
Yaşamsal dongü baslıyor demek.yani antibiyotik etkisi ortadan kalmış olduguna işaret.
Birde dino almiş başini gitmis akvaryumu sarmış cyno almiş basini gitmis akvaryumu sarmış eeee bu durumda ne yapmayi dusunuyorsun ?
Cyno icin dino icin satilan ilacları alip mikroskop altinda inceledin mi sadece cynoyu öldüruyor da yararli bakterilere hicbirsey olmuyor yada dino icin satilan ilaclar icin ayni seyi soyleyebilirmisin?
Diyorsun ki dinonun kaç cesiti var ama dino ilacı 1 tane satiliyor bu nasil olcak ?