Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1-2 aydır su değişimi yapmıyorum akvaryumu kendi haline bıraktım fazla müdahele etmemeye karar verdim haftada bir magnezyum ve kalsiyumu değerlerini ölçüp eksik olanı ekliyorum nitrat ve fosfatı da pek ölçmüyorum arıtma suyunun tds değerini ölçtüm adwa da çıkan değer 0.05 ms lerde değer 50 oluyor sanırım otomatik su ekleme ünitesini de akvaryuma ilave ettim sumpun dibinde pislik birikmemesi için 2 adet dalga motoru koydum akvaryumdaki dalga motorlarını 2 adet rw-8 le değiştirdim motorları su yüzeyinden 20 cm altına akvaryumun sağ ve sol camının çapraz köşelerine karşıya bakıp ortada girdap yapacak şekilde koydum
Two Little Fishies - Acropower haftada bir 10 ml ekliyorum
Korallenzucht - Coral Snow haftada bir 10 ml ekliyorum
magnezyum değeri 1320 ppm lerde 1380 ppmye kadar çıkartacağım
kalsiyum değeri 460 ppm lerde 450 ppm de sabitlemeye çalışacağım
bu hafta sonu kh değerini de ölçeceğim eksikse ilave edeceğim kh değerini 7-10 dkh larda tutmaya çalışacağım en son ölçtüğümde 9 dkh lardaydı
ilk yaptığım soğutma sistemi yetersiz geldi su sıcaklığı 29 derecelere kadar çıktı ne yazık ki 2 mercan ölmek üzere hayırlısıysa kurtulurlar inşaallah
iç evap değişti dolabın sağına ve soluna 2 adet panel evap konudu ve dolap strafor koli içine konulup yarıya kadar su doldurulup soğutulduğunda soğutma başarılı oldu şuan akvaryum ısısı 26 derecelerde
paneller 24 volt olacaksa 1kw elektrik üretimi için en az 2 kw lık panel alman gerekiyor sırf paneller 7.5 8 bin tl yapar inverter ve aküde aman gerekiyor internette araştırırsan fiyatlarını bulabiirsin
paneller 24 volt olacaksa 1kw elektrik üretimi için en az 2 kw lık panel alman gerekiyor sırf paneller 7.5 8 bin tl yapar inverter ve aküde aman gerekiyor internette araştırırsan fiyatlarını bulabiirsin
vaz geçtim kayaları kumu değiştirmekten ve çıkartıp yıkamaktan geçmezse cyano ile birlikte devam edeceğim nitrat ve fosfatı biraz yükseltiyor birde görüntüsü biraz değişik zamanla alışırız