Keşfet

Ayvalık Resif Akvaryumu

elinize emeğinize sağlık  ,  çok çok güzel  çalışma

elektrik kesintisine karşı yaptığım sistem

tüm evin elektrik ihtiyacını karşılamak amaçlı başladığım sistem şu an 4 güneş paneli var daha sonra 12 panele kadar çıkartacağım inşaallah

soğutma sistemi bir kaç hafta önce akvaryuma eklendi soğutma şu ana kadar başarılı 

•  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Helal olsun tebrikler 

Çok güzel en güzeli el emeği olması

tebrikler

Allah razı olsun sağolun bilgilerini benimle paylaşan arkadaşlardan abilerim den Allah razı olsun inşaallah

önerdiğiniz mercan besinleri var mı ben hiçbir şey vermiyorum sadece su değişimi yapıyorum

mercan besini olarak abilerin tavsiyesi ile 

Two Little Fishies - Acropower 7.5 ml ekledim haftada bir 5 ml ekleyeceğim

Korallenzucht - Coral Snow 10.5 ml ekledim haftada bir 5 ml ekleyeceğim

haftada bir 20 litre denizden su değişimine devam edeceğim katkılar mercan besinleri su değişiminden sonra eklenecek 

1-2 aydır su değişimi yapmıyorum akvaryumu kendi haline bıraktım fazla müdahele etmemeye karar verdim haftada bir magnezyum ve kalsiyumu değerlerini ölçüp eksik olanı ekliyorum nitrat ve fosfatı da pek ölçmüyorum arıtma suyunun tds değerini ölçtüm adwa da çıkan değer 0.05 ms lerde değer 50 oluyor sanırım otomatik su ekleme ünitesini de akvaryuma ilave ettim sumpun dibinde pislik birikmemesi için 2 adet dalga motoru koydum akvaryumdaki dalga motorlarını 2 adet rw-8 le değiştirdim motorları su yüzeyinden 20 cm altına akvaryumun sağ ve sol camının çapraz köşelerine karşıya bakıp ortada girdap yapacak şekilde koydum  

Two Little Fishies - Acropower haftada bir 10 ml ekliyorum

Korallenzucht - Coral Snow haftada bir 10 ml ekliyorum

magnezyum değeri 1320 ppm lerde 1380 ppmye kadar çıkartacağım

kalsiyum değeri 460 ppm lerde 450 ppm de sabitlemeye çalışacağım

bu hafta sonu kh değerini de ölçeceğim eksikse ilave edeceğim kh değerini 7-10 dkh larda tutmaya çalışacağım en son ölçtüğümde 9 dkh lardaydı

ilk yaptığım soğutma sistemi yetersiz geldi su sıcaklığı 29 derecelere kadar çıktı ne yazık ki 2 mercan ölmek üzere hayırlısıysa kurtulurlar inşaallah

iç evap değişti dolabın sağına ve soluna 2 adet panel evap konudu ve dolap strafor koli içine konulup yarıya kadar su doldurulup soğutulduğunda soğutma başarılı oldu şuan akvaryum ısısı 26 derecelerde  

ReeFlowers Ionic Balancer & Trace Elements haftada bir 10 ml ekliyorum

1000watt elektrik ihtiyacı için güneş enerjisi sistemi ne kadara mal olur

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

paneller 24 volt olacaksa 1kw elektrik üretimi için en az 2 kw lık panel alman gerekiyor sırf paneller 7.5  8 bin tl yapar inverter ve aküde aman gerekiyor internette araştırırsan fiyatlarını bulabiirsin

paneller 24 volt olacaksa 1kw elektrik üretimi için en az 2 kw lık panel alman gerekiyor sırf paneller 7.5  8 bin tl yapar inverter ve aküde aman gerekiyor internette araştırırsan fiyatlarını bulabiirsin
Teşekkürler

Bugünkü Test değerleri 

Derece : 26

tuzluluk : 1024

nitrat : 10 ppm

fosfat : 0,1 ppm

magnezyum : 1380 ppm

kalsiyum : 420 ppm 10 ml eklendi

kh : 8,2 dkh 10 ml eklendi

kaya ve kumu değiştirmeli miyim yoksa çıkartıp yıkayayım mı nitrat ve fosfat yüksek cyrano da geçmedi aylardır devam ediyor 

kaya olarak 2 adet Natures Ocean - Natural Coral Reef Rock - Doğal Resif Kayası - 18,14 KG

kum olarak da 2 adet Natures Ocean - Bio Activ Natural White Aragonite Live Sand Canlı Kum 9,07 KG

alsam yeterli gelir mi yoksa eski kayalarla mı devam edeyim  

vaz geçtim kayaları kumu değiştirmekten ve çıkartıp yıkamaktan geçmezse cyano ile birlikte devam edeceğim nitrat ve fosfatı biraz yükseltiyor birde görüntüsü biraz değişik zamanla alışırız 

Ön numara kayalar var ayvalık ta bencede ithal kaya alma

Konu görüntüleyen kullanıcılar