Keşfet

Ayvalık Resif Akvaryumu

Sifonlama yapıp kumu temizledim 70 litre su Değişti 1tüp bakteri kültürü girdim 5 ml magnezyum eklendi 10 ml daha ekleyeceğim bu hafta içi ışıklar açıldı beyaz kırmızı ve ultraviyole kademe kademe birkaç günde artıracağım normalin Yarısı gibi başladım yakmaya bakteri kültürü hergün 1 tüp kıracağım elimde 3 tüp kaldı kaç gün daha girmem gerekli

Sifonlama yapıp kumu temizledim 70 litre su Değişti 1tüp bakteri kültürü girdim 5 ml magnezyum eklendi 10 ml daha ekleyeceğim bu hafta içi ışıklar açıldı beyaz kırmızı ve ultraviyole kademe kademe birkaç günde artıracağım normalin Yarısı gibi başladım yakmaya bakteri kültürü hergün 1 tüp kıracağım elimde 3 tüp kaldı kaç gün daha girmem gerekli
Cyanoda azalma var miydi? 3 gun kapali kalinca isiklar onemli bir bolumunun olmesi gerekiyor. Bu tabii ki sorunun bitmesi anlamina gelmiyor, sadece isinizi kolaylistarmak icin yapilmis bir sey. Tup az kaldiysa 2 gunde 1 girin bence, 3u de bitsin. Girerken 3 saat kapayin psi. Eger cyano yogunlugu daha az olsaydi haftada 1 yetebilirdi ama sizde epey fazla, girdiginiz bakteri cogalamadan tukenebilir ust uste girmezseniz. Benim sorunumu gunluk girmek cozmustu mesela, toplamda 2-3 ay ugrasmistim. Sifonlama isini de her gun yapmaya calisin.

Cyanoda azalma var miydi? 3 gun kapali kalinca isiklar onemli bir bolumunun olmesi gerekiyor. Bu tabii ki sorunun bitmesi anlamina gelmiyor, sadece isinizi kolaylistarmak icin yapilmis bir sey. Tup az kaldiysa 2 gunde 1 girin bence, 3u de bitsin. Girerken 3 saat kapayin psi. Eger cyano yogunlugu daha az olsaydi haftada 1 yetebilirdi ama sizde epey fazla, girdiginiz bakteri cogalamadan tukenebilir ust uste girmezseniz. Benim sorunumu gunluk girmek cozmustu mesela, toplamda 2-3 ay ugrasmistim. Sifonlama isini de her gun yapmaya calisin.
her tarafı halı gibi sarmıştı şuan kalmadı biodigest siparişi verdim cumartesi gelir inşaallah her gün akvaryuma katıyorum 1 tüp kaç gün katmam gerekiyor akşam 

birde her akşam coral x clear x çay kaşığı kadar akvaryuma katıyorum

mercan besinlerinden de katayım mı

Two Little Fishies - Acropower

Korallenzucht - Coral Snow

Moderatör tarafında düzenlendi:
her tarafı halı gibi sarmıştı şuan kalmadı biodigest siparişi verdim cumartesi gelir inşaallah her gün akvaryuma katıyorum 1 tüp kaç gün katmam gerekiyor akşam 

birde her akşam coral x clear x çay kaşığı kadar akvaryuma katıyorum

mercan besinlerini gireyim mi
Bir kere tankinda fosfat var, mercan besini niye giriyorsun ki? Fosfatla besleniyorlar zaten, senin beslemene gerek yok. Ayrica clearxin bagladigi organik atiklar mercanlara yem oluyor. Hic elleme tankini disaridan katki anlaminda. Clearxi 3 cay kasigi yap, her gun at. Bu arada cyano geri cikacaktir panik yapma, isiklari kapadigin icin oldu cogu, sen sifonlayip bakteri girmeye devam et. 2 gunde 1 biodigest gir, 3 tup bitince duruma bakalim. eger cyano cikmiyorsa bir sure daha haftada 1 tup kirarsin, hem bir daha cikmasin, hem de bakteri kolonin kuvvetlenir. Bence senin sorunun silikatti, onu da cozmus oldun. Isiklari da yakarken yapabiliyorsan kademeli mavileri acarak basla. Sariya kacan bir renk varsa onu sakin acma, beyazlari da acma suan. haftaya acarsin yine kademeli. 

Bir kere tankinda fosfat var, mercan besini niye giriyorsun ki? Fosfatla besleniyorlar zaten, senin beslemene gerek yok. Ayrica clearxin bagladigi organik atiklar mercanlara yem oluyor. Hic elleme tankini disaridan katki anlaminda. Clearxi 3 cay kasigi yap, her gun at. Bu arada cyano geri cikacaktir panik yapma, isiklari kapadigin icin oldu cogu, sen sifonlayip bakteri girmeye devam et. 2 gunde 1 biodigest gir, 3 tup bitince duruma bakalim. eger cyano cikmiyorsa bir sure daha haftada 1 tup kirarsin, hem bir daha cikmasin, hem de bakteri kolonin kuvvetlenir. Bence senin sorunun silikatti, onu da cozmus oldun. Isiklari da yakarken yapabiliyorsan kademeli mavileri acarak basla. Sariya kacan bir renk varsa onu sakin acma, beyazlari da acma suan. haftaya acarsin yine kademeli. 
sırf mavi yakmıştım bir ara cyano ölsün diye balıklarım bembeyaz olup öldü strese giriyor hayvanlar 4 balık kaybetmiştim bir daha aynı şeyi yapamam yavaş yavaş kademeli artırıyorum 18000 kelvin beyaz ve kırmızı ışığı, 

ultraviyole+6000 kelvin beyaz ışık ve  ultraviyole+8000 kelvin beyaz ışık tamamen kapalı haftaya yakmaya başlayacağım

Bugünkü test değerleri

Derece: 25.3

Tuzluluk: 1025

Ph: 8.42

Kh: 8.6 Dkh gün içi 10 ml eklenecek

Kalsiyum: 440 ppm

Potasyum: 360 ppm hafta içi 20 ml eklenecek

Magnezyum: 1230 ppm hafta içi 40 ml eklenecek

Strantium: 3 ppm hafta içi 20 ml eklenecek

Nitrat: 10 ppm

Fosfat: 0.1 ppm

Dünkü test değerleri

Derece: 25.5

Ph: 8.23

Kh: 9.6 Dkh

Kalsiyum: 445 ppm

Potasyum: 390 ppm hafta içi 20 ml eklenecek

Magnezyum: 1200 ppm hafta içi 70 ml eklenecek

Strantium: 10 ppm gün içi 10 ml eklenecek

Nitrat: 10-25 ppm arası

Two Little Fishies - Acropower 5 ml eklendi

Korallenzucht - Coral Snow 5 ml eklendi

ReeFlowers Ionic Balancer & Trace Elements 5 ml eklendi

Magnezyumun son kullanma tarihi 11-2016 yanlış ölçüyor olabilirmi

Bugün ışıkları normal ayarına getiriyorum cyano inşaallah geçmiştir resimleri gün içinde yükleyeceğim bu sabah dip çekimi de yapacağım kumun üstündedeki kahverengilik arttı 

dip çekiminden vaz geçtim yeni mercanlar ve anemonlar akvaryuma konuldu resimlere bu siteden bakabilirsiniz 

Bugünkü test değerleri

Tuzluluk: 1024

Ph: 8.34

Kh: 9.6 Dkh

Kalsiyum: 415 ppm hafta içi 20 ml eklenecek

Potasyum: 380 ppm hafta içi 60 ml eklenecek

Magnezyum: 1125 ppm testin yenisi Alınacak yanlış ölçüyor olabilir

Strantium: 10 ppm gün içi 10 ml eklenecek

magnezyum testini değiştirmekten vazgeçtim 1 ay var daha son kullanma tarihine bu hafta içi 120 ml ekleyip çıkan değere göre hareket edeceğim

bir süredir yeni ve ilk kurulumum için forumdan çıkmıyorum. sizin konunuzu da inceledim. tebrik ediyorum. mükemmel şekilde rapor tutuyorsunuz. takipteyim :)

eyvallah sağolasın

Bugünkü test değerleri

Ph: 8.41

Kh: 10.2 Dkh

Kalsiyum: 428 ppm hafta içi 20 ml eklenecek

Potasyum: 400 ppm gün içi 10 ml eklenecek

Magnezyum: 1140 ppm testin yenisi Alınacak yanlış ölçüyor gibi

Strantium: 16 ppm gün içi 10 ml eklenecek

Two Little Fishies - Acropower 5 ml eklendi

Korallenzucht - Coral Snow 5 ml eklendi

ReeFlowers Ionic Balancer & Trace Elements 5 ml eklendi

Magnezyum testi değişti

6.5 litre su değişimi yapıldı 5 litre deniz suyu 1.5 litre arıtılmış su

Dünkü test değerleri

Ph: 8.33

Kh: 10.5 Dkh

Kalsiyum: 420 ppm hafta içi 20 ml eklenecek

Potasyum: 400 ppm 

Magnezyum: 1260 ppm hafta içi 100 ml eklenecek

Strantium: 16 ppm

Serkan bey her şey güzel gidiyor araştırmalarınız katılımlar harika fakat şu tankın arkasına bir fon kaplasanız tank bir başka güzel duracak emin olun ;)

Video da gözüme birşey takıl dı yeşil olan mercan ganiopora degilmi eger o ise aynı durumu bende yasadı sonu kötü bitti cok zor bircanlı dikkat edin

Serkan bey her şey güzel gidiyor araştırmalarınız katılımlar harika fakat şu tankın arkasına bir fon kaplasanız tank bir başka güzel duracak emin olun ;)
sağol abi bir bakayım fonlara senin önerdiğin bir fon varmı

Video da gözüme birşey takıl dı yeşil olan mercan ganiopora degilmi eger o ise aynı durumu bende yasadı sonu kötü bitti cok zor bircanlı dikkat edin
evet biraz nitrat fosfat yüksek akvaryumda ondan oluyor sanırım fakat geceleri açtığını görüyorum her zaman kapalı değil değerler düzelince devamlı açar inşaalah 

30-10-2016 test değerleri

Tuzluluk: 1026

Ph: 8.29

Kh: 9.6 Dkh

Kalsiyum: 450 ppm

Potasyum: 400 ppm 

Magnezyum: 1290 ppm hafta içi 120 ml eklenecek

Strantium: 3 ppm hafta içi 60 ml eklenecek

bugün 6.5 litre su değişimi yapılacak 5 litre deniz suyu 1.5 litre arıtılmış su

Konu görüntüleyen kullanıcılar