Keşfet

Bangai Kardinal Yavruları

erdal

Yeni Üye
Ad Soyad
Erdal Candan
İkinci yumurtlamalarında yavrularını almak mümkün oldu. Boyları kuyruk dahil 8 mm kadar.

18751283yn8.jpg

89222282ur9.jpg

Fotoğraflar karanlıkta çekildi, flaş ile rahatsız etmek istemedim. İlerde daha iyi fotoğraflarını eklerim.

Yavruların 3. günü, herbiri minik birer avcı. Zenginleştirilmiş artemia ile besliyorum. Sayıları ikinci yumurtlamaları olmasına rağmen 20 tane olması benim için iyi. Tümü sağlıklı görünüyor, ama içlerinden bir kaçında ağız kısmında deformite olduğunu düşünüyorum belki zamanla düzelirler.

Çok şirinler :D

Erdal Bey tebrik ederim. Yavrulara ayrı bir tank kurdunuz mu ? Bakımları nasıl yapılıyor bilgi verirseniz sevinirim.

Saygılarımla

Erdal Bey tebrikler,yeterki büyüsünler taliplileri olacaktır ;)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Başarınızı kutlarız kolay gelsin tecrübelerinizi gün ve gün burdan paylaşırsanız seviniriz. selamlar saygılar

Teşekkürler arkadaşlar, yavrulara ayrı bir tank hazırladım.

Yine sisteme bağlı şekilde çalışan 10 lt lik bir tanktalar. Ayrıca ebeveynleri içinde yine 150 lt lik ayrı bir tank gerekli oldu.

Bu balıklar ana tankımda yumurtlamışlardı, yakalamak riskli olduğu için bir sonraki yumurtlamayı ve yavruların çıkışını bu 150 lt lik tankta olmasını istiyorum.

Ben erkek balığı yumurtlamanın 25. gününde ana tanktan yakaladım(gece karanlıkta yaptım, ama benden çok daha iyi gördüğünü söyleyebilirim) yakalandığında yavruları bıraktı. Ana tankta bırakma riskine giremedim, bıraksam büyük ihtimalle yavru sayısı çok azalacaktı. Ama bir sonraki yumurtlamada ayrı tankta olacakları için hiç dokunmayacağım.

Yavrulara günde iki kez çok küçük boy artemia veriyorum. Artemiaları selcon ve plankton ile zenginleştiriyorum. Artemialar çıktımasına yakın bulundukları kaba selcon ve plankton ekliyorum.

Erdal bey supperler...

Tebrikler...

Tek kelimeyle harika. Tebrik ederim. Aman nazar değmesin, tahtaya vurun :)

Tebrikler Erdal Bey.

Sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarını dilerim.

Erdal Bey çok sevindim.Yakında seri üretime geçersiniz.En yakın zamanda görmek isterim.Saygılar.

Tebrikler Erdal bey başarılarınızın devamını dilerim nazar değmez inşallah...

Erdal bey tebrik ederim gerçekten harika bir şey olmalı bu olay...

Benim size birkaç sorum olacak izninizle...

1- erkek ve dişinin boyları nedir acaba yani kaç cm ler?

2-karma tankta mı yavruladılar?

3-sizde sadece 1 e 1 d mi var?

4-karma tankta ise başka hangi balıklar var yanlarında?

saygılar...

Koray bey, balıkların boyları tahminen dişi kuyruk dahil 6cm erkek 5 cm kadar. Yumurtlamaları karma tankta oldu. Tank içerisinde oldukça fazla balık var. Tang, chelmon, bir çok wrasse, 4-5 adet dotyback, maron clown, damsellar var.

Elimde birden fazla çift var ama her akvaryumda bir erkek bir dişi tutuyorum, yoksa birbirlerini muhtemelen öldürürler.

Yumurtlama sonrası 25. günde ben erkek balığı ayırdım. Yavrular bu sırada salındı.

Şu an yavrular artık rahatça yüzüyorlar. Şeikl olarak da ebeveynlerine iyice benzediler.

Yalnız benim dişi balığın ağız kısmında doğuştan bir anormallik vardı ve biraz eğri bir ağız yapısı vardı. Şimdi yavruların bir kısmında ağızlarında ciddi bir deformite var. Konjenital bir anomali gibi duruyor.

Annedeki defekt yavrularda daha ciddi ortaya çıktı. Bu yavrular yem almakta zorlanıyorlar ve sanırım ölecekler, diğer sağlıklı olanlar ise riskli dönemi atlattılar gibi görünüyor.

Daha fazla üretimi hedeflersem bu dişi balık yerine elimdeki başka bir tanktaki daha küçük ama sağlıklı başka bir dişiyi koymayı düşünüyorum.

Erdal Bey,

Gözünüz aydın. Haberi bile mutlu ediyor yavruların. Umarız sizin gibi artar yavru alan hobiciler. Bizde artık getirmeyiz Endonezya'dan birbirimizden alırız :)

Bir de ben size peperment göndersem de onu üretseniz ve biz tümhobicileri şu aptasialardan kurtarsanız.

Selamlarımla.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hakan bey üretmeyi becerebilirmiyim bilmiyorum ama pepermint eskiden çok fazla aradığım bir canlı idi. Şimdi sahip olsamda bende aç kalırlar.

Chelmon ve bergialar sayesinde bende hiç aptasia kalmadı. Ama onu üreten arkadaşlarımız mutlaka olacaktır.

Ben kolay bir canlı ile başladım, kardinaller bu iş için ideal balıklar. 10 unun üzerindeki sayıda yavru bu batında kendini kurtardı görünüyor.

Bundan sonra biraz daha zor ama tomato clownlar ile deneyebilirim. Bu balığın yavrularınında zenginleştirilmiş çok küçük boy artemia alacağını düşünüyorum. 100 mikron artemia, rotiferden daha zor alınacak bir yem değil.

Erdal Bey,

Deniz canlısı olması koşulu ile sizin her türlü üretim girişiminize destek vermek isteriz.

Bizim yapabileceğimiz bir konu olursa lütfen çekinmeden talep ediniz.

Kolay gelsin.

Selam ve saygılarımla.

Bir sorum daha olacak erkek dişi olduğunu nasıl anlıyorsunuz ??

Saygılar...

Cinsiyet ayrımı konusundaki tüm tahminlerim yanlış çıktı. Balıklar eş tutuyor ama hala hangisinin erkek-dişi olduğunu anlamak mümkün olmuyor. Ancak yumurtlama sonrası erkek balık yumurtaları taşımaya başlayınca anlaşılıyor.

Bazı belirteçler olsada ayrımı yapmak çok zor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar