Keşfet

Bangai Kardinal Yavruları

Son halleri

86464222sj3.jpg

56217148ew3.jpg

Bir haftada boyları iki kat uzadı.

Müthişşşş. Erdal Bey sanırım yavrular serbest yüzüşe geçti.

Çok güzel görünüyorlar, inşallah kayıp olmaz da hepsi büyürler..

akvaryumda dogmus bu baliklar buyuduklerinde nasil urerler tahmin edemiyorum.. 2cm olmuslar heralde, nazar degmesin massallah..

Erdal bey Pijama kardinallerde aynı şekilde ürüyorlar dimi bende 3 tane var yalnız 2 si diğerini yanlarına yaklaştırmıyorlar...

Halil bey benzer şekilde ürüyorlar.

Yalnız eş tutanların yanındaki diğer kardinali ayırmanızı öneririm. Onu öldürebilirler.

Eş tutmuş bu çiftinizi çok iyi beslerseniz çok kısa sürede yumurtladıklarını görürsünüz. Beslenmede kuru yem alıyorlarsa bile bu onlar içinn iyi bir beslenme olmuyor. Donmuş yem vermenizi öneririm. Ben özellikle gammarus (canlı) verdiğim zamanlarda daha sık yumurtluyorlar ve gelişiyorlar.

Yalnız pijamalı kardinallerin yavruları doğduğunda artemia alacak kadar büyük olmuyor, rotifer gerekli.

Selim benim kullandığım artemialar şu an 100 mikron. Yani rotiferden çok büyük değil. Bu boy artemia ile palyaço yavrusuda büyütüyorlar.

Pjama kardinal yavrularıda rahat büyütülür. Rotifer şart olduğunu sanmıyorum ki palyaço yavrusu büyütenleri biliyorum.

Selim benim kullandığım artemialar şu an 100 mikron. Yani rotiferden çok büyük değil. Bu boy artemia ile palyaço yavrusuda büyütüyorlar.

Pjama kardinal yavrularıda rahat büyütülür. Rotifer şart olduğunu sanmıyorum ki palyaço yavrusu büyütenleri biliyorum.
Kimmiş onlar? :rolleyes:

Erdal'ın artemialarıyla larval dönemi atlatan yavruların az önce çektiğim resimleri:

Olabilir Erdal abi, normal artemia'ya göre oldukça küçük ama tabi denemeden bir şey söylemek yanlış olur çünkü bazı türlere normal boyutlardaki rotiferler dahi küçük gelebiliyor.

Bu arada yavrular Amphiprion clarki'ye benziyorlar ama Amphiprion frenatus yavrularıdır.

Kardinallerin ikinci yavrularıda dün akvaryumda yüzmeye başladılar.

İlk yavrular ise artık normal bir akvaryumda başlarının çaresine bakacak büyüklüğe ulaştılar. Yaklaşık 2.5-3 cm arası bir boya ulaştılar.

Yavruların ikinci neslinde de sakatlık oranı yüksek çıktı. Annenin ağzındaki anomali yavruların bir kısmında var. Bu sakatlık nedeni ile yavrularda %50 kayıp yaşıyorum. Yem alamayıp ölüyorlar. İlk 20 yavrudan yarısı hayatta kalmıştı.

Sanırım ikincilerde de bu oran farklı olmayacak.

En kısa zamanda sağlıklı bir F0 dişi bulmam ve üretime onunla devam etmem gerekecek.

Bu arada ikinci bir erkek balığı da ağzında 3. sıra yavruları taşıyor.

Çok güzel haberler hayırlı olsun. Resim ekleme şansınız olursa merakla bekliyoruz. :)

Tebrikler Erdal bey....Kardinal balik isteyenler bencebu firsati kacirmasin...

Güle güle büyütün..

Erdal Bey tebrikler. Bu balıklar çift olmaz ise bildiğim kadarıyla ölümüne kavga ediyorlar. 10 adet yavru anatankta kavga etmiyorlar mı ?

Saygılarımla

Yavrular iki kuşak olarak aynı tanktalar ve şimdilik kavga etmiyorlar, ama ilerde cinsel olgunluğa geldiklerinde kavga edeceklerdir.

En güzel görüntüleri şimdi, sürü halindeki kardinal yavruları güzel görünüyor ama büyütme tankında iyi foto almam zor oluyor, akşam foto eklemeye çalışırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
En güzel görüntüleri şimdi, sürü halindeki kardinal yavruları güzel görünüyor
Misafir kabul ediyomusunuz :D Yatılı. :D

Foto yetmez artık video isteriz.

Saygılar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yavruların bulunduğu tank fotoğraf ve video çekmek için çok uygun değil. Aydınlatması ve yeri biraz kısıtlı.

16256171it6.jpg

76840852br9.jpg

Müthiş güzel bir görüntü tebrikler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar