Keşfet

Bitkili tankımı Deniz'e çevirmek

Yener Yılmaz Bey'in ismi oldukça bilindik bu hobide. Yaptığı sistemleri forumlardan bakabilir, kendisinden bilgi alabilirsiniz, internette ismini aratınca bilgiler çıkıyor.

Ama ben kendisine bir şey yaptırmadım.

hemşerin var süleyman usta ama oralara nasıl gelir akvaryum bilemiyorum.

Özelden numaramı yazayım mesaj atın konuşalım tam olarak aynı rotayı izledim çok kararsız kalmıştım

Sump 100*40*40 olarak bu şekilde düşünüyorum uygun mu? sizce

Ekli dosyayı görüntüle 60152
30cm bence protein skimmer için ufak biraz daha alan bırakılabilir daha rahat alan olur.

Refigium gerek yok bence iyi araştırılmalı. Isıtıcı mobil heryere alabilirsiniz.

Biyolojik filitre kısmı tatlı su gibi düşünmeyin daha ufak bir yer kaplıyor. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tüm yorum ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Hobi işi zevk işi bu sebep ile paraya kıyacağım sanırım.

120*55*50 10mm extra clear akvaryum, ahşap konsol, mdf giydirme, dıştan taşırmalı sump 3.810 tl

Reef Octopus Clasic 150 sss protein skimmer 1.995 tl

Reef Octopus Varios 4 Kafa Motoru 1.850 tl

Hasbao EW-28 Akıntı motoru 620 TL

Reef Octopus 1000 medya reaktör 800 tl

Eheim Jager 200 W ısıtıcı (elimde var)

Eheim Yemleme istasyonu (elimde var)

Eheim otomatik yemleme (elimde var)

T5 6 lı armatür. otomatik balans, uzaktan kumandalı 950 tl

Merhaba
Ador14 adında bir Hobici arkadaşımız.
Tam da dizin istediğiniz ve
Yener Ustanın yaptığı bir akvaryumu satıyor. Bu sitede bir bakın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hsbao ew28 sıfır olarak geçen  hafta bende aradım ama stok yok bilginiz olsun.

ikinci el bakabilirsiniz. yada jebaolar var , ömürleri için iyi şeyler soylenmiyor hiç. tecrübe etmedim ama geçiş dönemi olarak uyguna alınabilir.

Reef Octopus 1000 medya reaktör 800 tl : buna birde motor almanız gerekli.ekstra bir masraf çıkacaktır.bunuda ikinci el bakabilirsiniz. forumda zaman zaman bulunuyor.

bütçenizden 2nci el ürün ile yapacağınız arttırımı ps nin büyük boyuna geçerek kullanabilirsiniz.

sump girişine ben filter bag istememiştim ama zamanla ihtiyacım oldu sonradan ekledim es geçmeyin derim.

reef octo içinde aqua marketle almadan evvel mutlaka görüşün.

Merhaba
Ador14 adında bir Hobici arkadaşımız.
Tam da dizin istediğiniz ve
Yener Ustanın yaptığı bir akvaryumu satıyor. Bu sitede bir bakın.

Teşekkür ederim ama kargosu 800 tl tutuyor.

hsbao ew28 sıfır olarak geçen  hafta bende aradım ama stok yok bilginiz olsun.

ikinci el bakabilirsiniz. yada jebaolar var , ömürleri için iyi şeyler soylenmiyor hiç. tecrübe etmedim ama geçiş dönemi olarak uyguna alınabilir.

Reef Octopus 1000 medya reaktör 800 tl : buna birde motor almanız gerekli.ekstra bir masraf çıkacaktır.bunuda ikinci el bakabilirsiniz. forumda zaman zaman bulunuyor.

bütçenizden 2nci el ürün ile yapacağınız arttırımı ps nin büyük boyuna geçerek kullanabilirsiniz.

sump girişine ben filter bag istememiştim ama zamanla ihtiyacım oldu sonradan ekledim es geçmeyin derim.

reef octo içinde aqua marketle almadan evvel mutlaka görüşün.
Hasao EW-28 bir adet buldum, Medya reaktörü için ek bir ppompa almayacağım.Kafa moturumdan besleyeceğim. Teşekkürler.

Kafa motoru belirttiğiniz ölçüde bence küçük veya limitte kalacaktır. Bir de reaktörü beslemek istediğinizde ise yeterli olmayacaktır. Reaktöre uzun bir süre ihtiyacınız olmayacak ve şu an bahsettiğiniz fiyat reaktör için yüksek. Bence reaktör yatırımını varios 6’ya yapmanız daha yerinde olur.

Dalga motoru için de ew28’in kapasitesini bilmiyorum ancak 1 büyük yerine 2 küçük veya düşük güçte çalışan 2 büyük dalga motoru ile istediğiniz akıntıya daha kolay erişirsiniz.

Merhaba öncelikle önerileriniz için çok teşekkür ederim. Ürünleri bu akşam inceleyeceğim. Bu arada akvaryum yaptırdığım yer bana önerdi bunları kafa motorunu varos4 alalım düşük güçte çalıştırırsın reaktör ilave ettiğin zaman tam güç verirsin dedi. Sump a bypass girişi bırakacak reaktör için.

Akvaryumun siparişini verdim 11 Haziran gibi bende olacak. Acele etmiyorum diğer malzemeleri yavaş yavaş alacağım. RO olarak önereceğiniz bir cihaz var mı?

Merhaba öncelikle önerileriniz için çok teşekkür ederim. Ürünleri bu akşam inceleyeceğim. Bu arada akvaryum yaptırdığım yer bana önerdi bunları kafa motorunu varos4 alalım düşük güçte çalıştırırsın reaktör ilave ettiğin zaman tam güç verirsin dedi. Sump a bypass girişi bırakacak reaktör için.

Akvaryumun siparişini verdim 11 Haziran gibi bende olacak. Acele etmiyorum diğer malzemeleri yavaş yavaş alacağım. RO olarak önereceğiniz bir cihaz var mı?
zatek su arıtma tavsiye ederim. her şekilde yardımcı olur.

Bu arada maddi durumunuz iyi ise tavsiye edilen ürünler gayet sağlam, ama beni sarsar derseniz, daha uygun fiyata aynı işlevi görecek ürünler de var, çabuk karar  vermeyin derim.

Merhaba acelem yok akvaryumu yaz sonuna kuracağım. Önereceğiniz marka modeller var ise incelemek isterim

İyi Akşamlar,

Reef Octopus Vario s 4--------------1.850 tl

Neva 4500 --------------------------------893 t

Hangi kafa motoru

Ecotech MP40

Hasbao EW-38

Hangi akıntı motoru

Reef Octopus Clasic 150 s---------------1.995 tl

Buble Magus Curve A9-------------------2.100 TL

Hangi PS

Ps reef octopus serisinden herhangi biri. Tercihen (int) serisi olanlar. Motor dışarıda çünkü. Kendim 3000 int süper kullanıyorum. Bubble magus ta kullandım. Aralarında fark bayağı var.
Kafa Motoru ben jaboue 1200 dü sanırım onu kullanıyorum çok sessiz. Dalga motoruna gelirsek o biraz çok geniş ama fiyatları gerçekten çok dengesiz. Kendim RW4 kullanıyorum. Çift olarak da kablosuz bağlandı. Sorunsuz gidiyorum gittiği yere kadar. Fiyat olarakta ikinci elleri 250-300 civarı.
Bu işte kaya da önemli. Zaten Trabzondasınız orada temiz bir kum alın sahilden. Rengi güzel bir yer veya adadan. Eleyip yıkayın ve tanka onu koyun. Tanka kaya olarak canlı ve Fiji kayası karışık kullanmanızı tavsiye ederim. Biri görevini yapara diğeri görseli iyidir.

selam. elimde temiz jebao dct 8000 var düşünürseniz. 700 tl. 

ankara

Emincan,

530 486 16 48 

bence temiz kullanılmış 2. el almanız daha mantıklı. yoksa sıfır ürünlere verdiğiniz paraları toplayınca ne kadar para harcamışım diyebilirsiniz.

Bugün itibari ile ekipman alımım tamamlandı.Haziran ortasında akvaryumun gelmesi ile kuruluma başlayacağım. Hadi hayırlısı...

Akvaryum 125*55*50h

Newe Jet 6000

EcoTech MP40

Buble Magus A9

Twin Su Tamamlama

Yerli+Caribans kaya 40 kg

Buble Magus Arf-1

Bakteri kültürü

Giesmann Matrix 6*54 T5

Ro Cihazı

Mixped reçine

Atc Reflaktometre

Eheim Jager 200 W

Reef Flowers canlı kum 54 kg

Aquaforest sea salt 22 kg

selam. elimde temiz jebao dct 8000 var düşünürseniz. 700 tl. 

ankara

Emincan,

530 486 16 48 

bence temiz kullanılmış 2. el almanız daha mantıklı. yoksa sıfır ürünlere verdiğiniz paraları toplayınca ne kadar para harcamışım diyebilirsiniz.
Teşekkür ederim...

Bugün itibari ile ekipman alımım tamamlandı.Haziran ortasında akvaryumun gelmesi ile kuruluma başlayacağım. Hadi hayırlısı...

Akvaryum 125*55*50h

Newe Jet 6000

EcoTech MP40

Buble Magus A9

Twin Su Tamamlama

Yerli+Caribans kaya 40 kg

Buble Magus Arf-1

Bakteri kültürü

Giesmann Matrix 6*54 T5

Ro Cihazı

Mixped reçine

Atc Reflaktometre

Eheim Jager 200 W

Reef Flowers canlı kum 54 kg

Aquaforest sea salt 22 kg

Teşekkür ederim...
Sıfır mı ürünler. İkinci el mi.
Ayrıca akvaryum ve camı hakkında Bilgi verir misiniz. Sump u nasıl tasarladınız

Merhaba dalga motoru MP40 ve Buble Magus Arf-1 roller filitre 2.el diğerleri sıfır. Akvaryumu İstanbul'dan Beta akvaryum yapıyor.Camlar Trc Helio Clear teknolojisine sahip Trakya camda üretiliyor. Ultra extra clear 10 mm. Sump buble traplı çift şaşırtmalı 2 bölmeli emniyet kabinli.

Konu görüntüleyen kullanıcılar