Keşfet

Bitkili tankımı Deniz'e çevirmek

Ekli dosyayı görüntüle 61037

Elektrik tesisatını kendim yaptım. 
Ana şalter

3 zaman ayarlı şalter

ps için geciktirici role

role korumak için kontaktör

İş yoğunluğum nedeni ile uzun zamandır yazamadım. Bu süreçte malzeme alımlarını tamamladım.

Bubble Magus Curve A9

Coralbox Dca 6000

Coralbox Qp16

Jebao Dozaj Pompası

Maxpect Razor R420 320 W

AF Kaya

Katkılarımı aldım:

AF Build, Vitalty, Aminomix, Kalium, Iodium, Florin, Iodium, Component Pro, Fish V,.......

Testlerimi aldım

Magnezyum, Calsiyum, Fosfat, Kh, Nitrit, Nitrat, Amonyak, Ph, Tds, Reflaktometre

Yaklaşık 5 ay boyunca akvaryumu çalıştırdım. İlk önce zoaları ekledim. Sonrasında madagaskar leather, Black torch, glow polip, kenya tree, yuna elledim. İlk balıklarım palyaçoları ekledim. Sonrasında Ana balık girişlerini yaptım. Purple tang, naso tang, blue tang, clown tang, ateş gobi, alg eather gobi, midas bleny, dr karides, dr wrasse, hawkfish, leopar wrasse ekledim. 2 gün sonra balıklarım sırasıyla bir gün ara ile ölmeye başladı. Akvaryumda amonyak patlaması oldu. Hemen su değişimi carbon ile amonyak dengesini kurdum. Akvaryumda sadece hawkfish ve dr karides kaldı. Tüm başıkların belirtiler aynı oldu. Yem yememe, çökmüş karın... 5.000 tl param çöpe gitti çok üzüldüm. Hobiyi bırakmayı düşündüm. Ama inat ile devam kararı aldım. 

Yaklaşık 5 ay boyunca akvaryumu çalıştırdım. İlk önce zoaları ekledim. Sonrasında madagaskar leather, Black torch, glow polip, kenya tree, yuna elledim. İlk balıklarım palyaçoları ekledim. Sonrasında Ana balık girişlerini yaptım. Purple tang, naso tang, blue tang, clown tang, ateş gobi, alg eather gobi, midas bleny, dr karides, dr wrasse, hawkfish, leopar wrasse ekledim. 2 gün sonra balıklarım sırasıyla bir gün ara ile ölmeye başladı. Akvaryumda amonyak patlaması oldu. Hemen su değişimi carbon ile amonyak dengesini kurdum. Akvaryumda sadece hawkfish ve dr karides kaldı. Tüm başıkların belirtiler aynı oldu. Yem yememe, çökmüş karın... 5.000 tl param çöpe gitti çok üzüldüm. Hobiyi bırakmayı düşündüm. Ama inat ile devam kararı aldım. 

Ekli dosyayı görüntüle 64212

Ekli dosyayı görüntüle 64213

Şu an sumpta ve borulamalarda aşağıda değişiklikleri yapıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 64214

Aynen dediğiniz gibi, bilhassa yeni kurulmuş, bakteri azot döngüsü tam oluşmamış akvaryumlara birden fazla canlı yüklemesi olursa (eğer yükleme öncesinde zoalit ve amonyak giderici vs. kullanmadıysanız ) amonyak patlaması ve sonucu canlı kaybı olur. Bu yüzden sabır, maddiyattan sonra en önemli unsurdur bence bu hobide.

Yeni kurulum uzun ömürlü ve görsel olsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ekli dosyayı görüntüle 64212

Ekli dosyayı görüntüle 64213

Şu an sumpta ve borulamalarda aşağıda değişiklikleri yapıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 64214
Hayırlısı olsun hocam biolojik döngüyü tekrar kazanmak kolay uzun zamandır tank kurulu sanırım tam okumadım ama tekrar devam etmeniz güzel tek yapmanız gereken biolojik döngü sağlayacak zemini hazırlamak su değişim zamanlarında bakteri kültürü ile takviye yapılabilir ucuz bile olsa iyi yıkanmış aktif karbon 6 günde bir değiştirilerek sudaki ich (benek) bakterileri - alg sporları vb. amonyak vb ayrıca zararlı oluşumların ölü bakteri vb gibi toplaması sağlanabilir. Gönlünüzce olsun ????

Akvaryumun yerini değiştireceğim. Akvaryum arkasında durso olduğu için 10 cm fazla alan kaplıyor. Birinci seçenek duvarı kırarak dursoyu duvara gömmek istiyorum. Yada dursoyu değiştirmeyi düşünüyorum. Mümkün mü acaba.

Ekli dosyayı görüntüle 64373

Arkadan dursolu, taşırmalı tankların genel özelliği bu, duvarı kırarak 10-12 cm içeri sokarsanız duvarı hem zayıflatmış olursunuz, hem de arkaya tarafta ses ve ısı sorunu olabilir. Dursoyu, yan tarafa yapabilirsiniz ama bu da zor olur ve olsa da maddi manevi uğraş gerektirir, ben olsam hiç uğraşmazdım. Keyifli hobiler.

Akvaryumunuzun güncel fotosunu paylaşırmısınız

Ekipmanlar iyi durumda, su değerleri oturduktan sonra acele etmeden kademeli canlı yüklemesi güzel olur. Nacizane tavsiyem arka fonu siyah yapmanız ve canlı kaya dizaynını da, biyolojik döngüye zarar vermeden daha estetik, görsel olarak ayarlamanız olacak ve bu aşamalarda bakteri kültürü eklemeniz olacaktır. Kolay gelsin.

Arka fonu mavi yaptığıma pişman oldum ama plexiyi tekrardan değişmek çok zor geliyor.Kayalarım Aquaforest, tasarımınıda ben böyle istemiştim ????. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar