Keşfet

Blak Ribbon Eel

must

Yeni Üye
Katılım
2 Tem 2006
Mesajlar
511
Tepkime puanı
14
Puanları
0
Yaş
49
Ad Soyad
Mustafa Çelikten
2. Black ribbon eel denemem şimdilik başarılı görünüyor. Akvaryumun içine boru koydum içine girebilmesi için fakat kendisi kayaların arasında yuva yaptı ve gayet sağlıklı görünüyor. Yarın yem denemesi de yapacağım, umarım bu sefer başarılı olurum. Zaten bu son denemem olacak..

 
Bende iki hafta boyunca herşeyi denedim ve sonunda tuzlu suya alıştırdıgım moly i maşayla saklandıgı yerin önünde beklettiğimde yedirmeyi başardım. Biraz canice oldu ama başka çare kalmamıştı.Şu anda donmuş karidese geçmeye çalışıyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ribbonlar için her zaman balık kullanmak daha çabuk sonuca ulaştırır çünkü diş yapısı itibariyle balıkla beslenen mürenlerdir, karidesle değil. Sadece canlı balık olarak demiyor, donmuş yeme alıştırırken de mesela gözleri ve kuyruğu olan küçük sardalyelerle alıştırırsanız hem daha kolay olur hem de daha sağlıklı.

 
Yem konusundaki önerilerinizi dikkate alıcam, gerekirse molly de verebilirim. Umarım kısa zamanda yeme ve karidese alışır..

 
İlk yem denemem sonuç olarak olumsuz olsa da balık ağzına yemi alıp bırakmış olması beni mutlu etti. Umarım en kısa zamanda yemi yemeyede başlar. Bu arada en büyük sorunlardan birisi de temizlikçi karidesler. Akvaryuma ölü karidesi maşalya sokunca kokudan hemen maşaya üşüşüyorlar. Onlardan kurtulmak için baya uğraştım ve sonuçta küçük bir parça da onlara vererek ancak mürenle ilgilenebildim. Yarın tekrar yem vermeyi deneyeceğim.

 
Dün itibarı ile mürenim yem yemeye başladı. Çok enteresan maşa ile yem vermeye çalışıyordum karidesi düşürdüm ve tam yuvasının önüne denk geldi. Mürende çıktı ve yedi. Bu kadar kolay olacağını sanmıyordum fakat çok hoşuma gitti. Bu balığa bakmayı çok istiyordum :) ( Bu arada ana başlıktaki blak yazısını düzeltemediğim için özür dilerim)

 
Ben snow besledim.Kızıldenizden parmak boyunda geldi.burnu çilli idi teni bembeyaz.2 yıl yaşadı son yılda istavrit yutabiliyordu.müren yetiştirmek için.

Geniş akvaryum

kuvvetli sirkilasyon

kuvvetli ps

yüksek devirli pompa

şart.et yiyor ve nitrat hep tavan vurur.Kuvvetli arıtma yoksa işin çok zor.Canlı alıştım mı tam etobur.

4-5 karıdesi yutar.Yem seçiminde temiz taze ve özellikle buzlukta saklana yemin açığa alınıp ısıtıldıktan sonra verilmesi şart yoksa balığın sindirim sistemi bozuluyor.kuru yem yemez.Aç kalıra gece avlanıyor.Ve yutuyor.ben gördüm Balığa saldırdı ısırdı ve 180 derce bedeni le dönüp yutuyor.Dalgıçlığın varsa yerli denizlerdeki kol kalınlığındaki mürenlerin beslenmesi ni izle vahşeti göreceksin.Akvaryum da da iç güdüleri azalmıyor.Benim snow bazan akvaryumdan çıkardı kayaları cama dayama yüksekse ve tepesinde koruma camın yoksa evde gezer..eve çıkıyor.tesbih gibi elinde gezer :lol:

suyunu bir anda bozabilir bazan kusuyor.kayaların arasından çıkmaz bence bu yanı kötü zaten mağara canlısı..orfoz gibi mesken tutmayı sever...ısırmaz akvaryumdaki ;)

istah sorunu yaşarsa tetra general tonic kullan..Bu balığı besliyorsan ufak balık olmayacak+su değişimini ihmal etme...

istanbul tophane de OGANSUB ta 2 adet vardı onları kızıldenızden getirdiler ve kol kadar büyüdü türleride hard agresif idi.yemleme zordu.. bilgine

 
Bilgiler için teşekkürler Metehan bey. Akvaryumun üstü tamamen kapalı, bu balığın dışarı çıkabileceğini biliyordum. Bendeki kurdele müreni ve bence snowdan daha güzel. Şu anda akvaryumda yuva yaptığı yer tam ortadaki kayanın altı. Yer olarak görünüyor ve ara sıra yuvasından çıkıp yüzüyor. Yem ise kumkapıdaki rest. dan aldığım temizlenmiş karidesi veriyorum. Buzluğa koydum, vermeden önce buzunun çözülmesini bekliyorum. Nitrat yükseleceğini tahmin etmiştim, nitratta yükselme başladığında su değiştireceğim.

Bu arada hangi sıklıkta yem vermeliyim mürene?

 
SNOW dan güzel olduğu aşikar....

1---Balığa jumbo karıdes vermeyin. taze shil tekesi verin

2-bazan midye ve balık eti kılçıksız ve temiz.

3--bazan yem arasına bulamac yapıp yeşillik sokuşturun

4--kabız olursa azına ayçıcek yağı enjekte edin yada ayrı bır kapta suya yağ karıştırın

5--çok iştahlılar çok yem hızlı geliştiriyor ve bağırsakları yağlandırıyor

6--az yem öldürmez ve canlıyı hantallaştırmaz haftada 1 yem yeter.zıra bendeki 1 ay yemedi ölmedide

7--çok su değişimi canlının metabolızmasını hırpalıyor

8--güzel ama zor canlı .canlının zorluluğu aqua tanka verdiği bio kirlilik :blink:

9-hard marine yaparsan sorun yok ..müren,buffer,triger,lion uyumlu

10--tanG,angel,powder vs balıkla olmaz

 
Yukardaki maddelerin çoğu da gerçekten uzak baya.

Karides yerine sardalya, hamsi gibi küçük balıklarla beslerseniz daha sağlıklı olur ama arada karides de verilebilir.

Ne kadar beslenceğini zaten kendi belli edecektir davranışlarından ama 3-4 günde bir ideal.

 
Ben snow eel i 2 yıl besledim.Ve dönem dönem yaşadığım sıkıntı ve tecrübeleri bu canlı ile uğraşılarımı bu topikte anlattım.Besleyen arkadaşlar bu önerileri uygulayıp uygulamamakta serbesttir.Bu topik demokratik bir platformda bilgi alış verişidir.Hangi canlının hangi su da ne tepki vereceği kestirilemez.Sonuç itibari ile veteriner değil bilim adamı hiç değilim..Önünüze gelecek sorunlar belli....

 
kızma metehan.. :)

ribbonların akv. ortamına alıştıysa kolay bir canlı olduğunu net olarak söyleyebilirim. tang gibi balıklarla olmaz derken yem olmasını kastettiysen mümkün değil. sulanıyor ama kapasitesi yok o kadar. ama küçük balıkları yiyiyor evet. bir tane ufak kardinal götürdü. cihanda 2 tane var 1,5 m. boyundalar, 3-5 tang, 1 foxface, 2 xl palyaço, 1 morish, 1 algeater vs. ile birlikteler. tek verdiği haftada 2-3 kere donmuş karides.

ama belirtmeliyim ki ikisi de başka akvaryumlardan geldiler! dediğin sorunlarla karşılaşmamak için fikrim mutlaka akv. görmüş bir müren beslenmesi..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Metehan Bey yanlış anlamayın. Yazdığınız şeyler dediğiniz gibi beslediğiniz snowflake ile ilgili yaptıklarınız ve deneyimleriniz. Ama ribbon eel, müren de olsa snowflake'den çok daha farklı bir balık. Genel olarak tüm mesajlarınızda bunu yaptığınız için söylemek istedim. Demek istediğim kendi uyguladığınız yöntemleri aynı balık bile olsa "ribbon eel'a shil tekesi verin, kabız olduğunda şunu yapın" gibi yazmanız bilgi isteyenlerin yanlış bilgi almasına neden olabilir. Mesela ribbon eel doğada balıkla beslenen bir müren bunu da diş yapısından anlayabilirsiniz. Snowflake ezici dişlere sahip o yüzden kabuklularla beslenir. Tabi bu mesaj sadece bir örnek, bu şekilde yazmak yerine "ben snowflake beslemiştim ve jumbo karides yerine shil tekesi ile besledim çünkü..." diye yazarsanız daha iyi olur bence. Böylece dediğiniz gibi isteyen okuyup istediğini uygular.

 
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Şimdilik herşey yolunda, nitrat değerini de sürekli kontrol edeceğim. Akvaryumumda mürenin yiyebileceği 3 tane anthias var fakat şimdiye kadar hiç oralı bile olmadı. Umarım bir problem çıkmadan yaşatmayı başarırım.

 
Mustafa merak etme senin müren geceleri anthias larla baya bir ilgilenecektir...Şaka bir yana umarım başarılı olursun...

 
Sağol Nezih, mümkün olduğu kadar tok tutup diğer balıkları rahatsız etmesini engelleyeceğim. Şu anda mürenin yiyebileceği sadece anthiaslar var. Bir sorun yaşamam umarım..

 
gece için de ay ışığı ya da mesela bir gece lambasını açık tutarsanız sorun olmaz. hareketi görür canlılar.

bunun dışında girmesi için kumun altına 2-3 çıkışlı boydan boya boru önerebilirim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
TankFlash.jpg


EelSnowflake.jpg


EelSnowflake2.jpg


EelFront2.jpg




bu videosu .



bu da yemek zamanı :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
PVC güzel olmuş ama akvaryumdaki denizatı ve Dendronepthya çok uzun yaşamaz gibi geliyor bana.

 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst