Merhaba arkadaşlar akvaryumda balling katkıları ile alakalı bir hesaplama yaptım ve uzun dönemde sürdürülebilirlik açısından oldukça pahalıya geldiğini görünce ca reaktörü almaya karar verdim en mantıklı seçenek schuran 500 Lt için pico modellerini tercih edecektim ama biraz araştırınca bu modellerde sürekli medya ekleme ve motor mili kırılma sorunlarını gördüm kime sorsam jetstream 2 tavsiye ediyor bu ürünün fiyatıda 3000 TL civarı ve bence çok pahalı . Reefcentral da ve Youtube'da kendi reaktörlerini yapan ve gayet başarılı olan yüzlerce hobici var.bende kendi reaktörümü yapmaya karar verdim.
Şimdi gelelim sorularıma ve yardıma ihtiyacım olan konulara.
1-) Motor olarak tavsiyeniz nedir schuran gibi eheim 1250 kullanmayı düşünüyorum kullanan arkadaşların motor tavsiyelerini bekliyorum.
2-) medya olarak caraibsea medya kullananların tecrübelerini rica ediyorum.
3-) Bazı projelerde 2 veya 3 chamberdan bahsediliyor chamberdan nedir ne işe yarar?
4-) Akrilik silindir çapı ve kalınlığı ne olmalıdır?
5-) en üste konacak konik şapka parçasını nereden temin edebilirim ?
6-) kullanılan boru ve vanalar gördüğüm kadarı ile ro cihazında kullanılanlar ile aynı gibi görünüyor doğrumudur?
7-) ph prob yerleştirme bölümü şartmı sadece çıkışda bir kap koyarak oradaki ph i ölçsek olmazmı?
DIY reaktör kullananların deneyim öneri ve tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
9-) plexi yapıştırmada kloroform dışında daha başarılı bir yapıştırma malzemesi varmıdır kloroform ile yapılan yapıştırma işlemi kırılgan oluyor gibi gözüküyor bana.
Malzemeler alındıktça sorularda devam edecektir
Yardımlarınızı rica eder ,Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Şimdi gelelim sorularıma ve yardıma ihtiyacım olan konulara.
1-) Motor olarak tavsiyeniz nedir schuran gibi eheim 1250 kullanmayı düşünüyorum kullanan arkadaşların motor tavsiyelerini bekliyorum.
2-) medya olarak caraibsea medya kullananların tecrübelerini rica ediyorum.
3-) Bazı projelerde 2 veya 3 chamberdan bahsediliyor chamberdan nedir ne işe yarar?
4-) Akrilik silindir çapı ve kalınlığı ne olmalıdır?
5-) en üste konacak konik şapka parçasını nereden temin edebilirim ?
6-) kullanılan boru ve vanalar gördüğüm kadarı ile ro cihazında kullanılanlar ile aynı gibi görünüyor doğrumudur?
7-) ph prob yerleştirme bölümü şartmı sadece çıkışda bir kap koyarak oradaki ph i ölçsek olmazmı?
DIY reaktör kullananların deneyim öneri ve tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
9-) plexi yapıştırmada kloroform dışında daha başarılı bir yapıştırma malzemesi varmıdır kloroform ile yapılan yapıştırma işlemi kırılgan oluyor gibi gözüküyor bana.
Malzemeler alındıktça sorularda devam edecektir
Yardımlarınızı rica eder ,Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.