Keşfet

Ca Reaktörü Yapımı Soruları Ve Proje

onur bey bir öneride daha bulunmak istiyorum motor ile ilgili.

benim için en iyi 2 motor var.pan world ve iwaki.

ben devir daimde panworld nh-250ps kullanıyorum.müthis bir motor.manyetik pompadır bunlar.mil kırma gibi bir sorun yok çünkü mil yok.tabiki tr de yok bildiğim kadarı ile ama dısardan temin edebilirsiniz.size önerim px serisi.

Baya iyi watt tüketiyor sizin motor(390W). Yanlış okumadıysam 8000l/s .

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ben buradan bakmıştım ama benim linkimde N ile başlamıyor serisi. Sanırım benimki farklı modeli 60 hz olanı.

aynısı benim motorun olabilir 60 hz dir bu.

Çok detaylı incelemedim ama soğutmasını ne ile yapıyor bu motor? Kendi fanı ile mi yoksa içinden geçirdiği su ile mi?

arkada siyah bölümde pervane var.ben cok meraklı bir kisiyim ilk aldığım seyi mutlaka dagıtırım.hemen inceledim nasıl bir sistem diye.

Titreşim yok ses yok diyorsunuz sanırım. Kapalı sump içinde ekstra havalandırma sağlıyor musunuz ısı artışı olmasın diye içeride? Soruyorum çünkü gerçekten etrafımızda closed loop olgusu için güzel motorlar yok bazı dostlarımıza önerebileceğimiz.  Şimdiden tecrübe paylaşımınız için teşekkürler

Titreşim yok ses yok diyorsunuz sanırım. Kapalı sump içinde ekstra havalandırma sağlıyor musunuz ısı artışı olmasın diye içeride? Soruyorum çünkü gerçekten etrafımızda closed loop olgusu için güzel motorlar yok bazı dostlarımıza önerebileceğimiz.  Şimdiden tecrübe paylaşımınız için teşekkürler
ses  ve titresim az var.ben sistemimde chiller kullanıyorum oyüzden extra birsey yapmadım.normal sumpın durduğu yerin arkası bosta.havalanıyor ordan.

Merhaba Okan Bey,
Yeni kuracağım akvaryumda aklıma yatan bir kalsiyum reaktor bulamadığım için balling yapmaya karar vermiştim. Ama sizin çalışmanızı görünce ben neden DIY yapmıyorum diye düşündüm. Sanırım GEO CR818 kopyalamışsınız. Benimde beğendiğim bir kalsiyum reaktor. Hatta firmaya mail atmıştım Türkiye'ye gönderir misiniz diye. Şimdi inceleyince DIY için gerçekten uygun bir ürün olduğunu görüyorum.
Sizin kullanmayı düşündüğünüz su hacmi nedir ve hangi motor ile kullanmayı düşünüyorsunuz? Orjinalinde Panworld PX40 veya iwaki MD20 kullanılmış. 

Bugün Karaköye gitme şansım oldu ve akrilik boru fiyatları sordum 1 yere 

15mm çaplı boru fiyatı 120 TL + Kdv / Metre

[SIZE=14.4444446563721px]20mm çaplı boru fiyatı 160  TL + Kdv / Metre[/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]Başka yerlerden son zamanda fiyat alan arkadaşlar varsa paylaşabilirlermi lütfen.[/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]Benim aklımdaki reaktör çift chamber 50 cm yüksekliğinde olacak.[/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]Okan bey önerdiğiniz motorlar için teşekkürler çok güzel motorlar ama hem fiyat hemde güç sarfiyatları nedeniyle oldukça maliyetli geldiler bana benim bütçem newjeti gösteriyor bana zorla :) [/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]Benim aklımdaki model reef octopusun reaktörü ama bu reaktörü Schuran gibi plakaya monte ederek plakayıda duvara monte etmek istiyorumki yer kaplamasın.[/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]Modelin resimi ve linki :[/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]
sro_dualcalciureactorsetup_2.jpg
[/SIZE]

Merhaba Okan Bey,
Yeni kuracağım akvaryumda aklıma yatan bir kalsiyum reaktor bulamadığım için balling yapmaya karar vermiştim. Ama sizin çalışmanızı görünce ben neden DIY yapmıyorum diye düşündüm. Sanırım GEO CR818 kopyalamışsınız. Benimde beğendiğim bir kalsiyum reaktor. Hatta firmaya mail atmıştım Türkiye'ye gönderir misiniz diye. Şimdi inceleyince DIY için gerçekten uygun bir ürün olduğunu görüyorum.
Sizin kullanmayı düşündüğünüz su hacmi nedir ve hangi motor ile kullanmayı düşünüyorsunuz? Orjinalinde Panworld PX40 veya iwaki MD20 kullanılmış. 
evet mahmut bey beğendiğim ve tr ye gelene kadar 5000 tl yi gecece  için  kendim yaptım.

akvaryum 150x60x60  500lt.

reaktör motoru haliea diye bir marka kullanıcam.2880lt/s

besleme sistemin  kafa motorundan  olucak.

Bugün Karaköye gitme şansım oldu ve akrilik boru fiyatları sordum 1 yere 

15mm çaplı boru fiyatı 120 TL + Kdv / Metre

[SIZE=14.4444446563721px]20mm çaplı boru fiyatı 160  TL + Kdv / Metre[/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]Başka yerlerden son zamanda fiyat alan arkadaşlar varsa paylaşabilirlermi lütfen.[/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]Benim aklımdaki reaktör çift chamber 50 cm yüksekliğinde olacak.[/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]Okan bey önerdiğiniz motorlar için teşekkürler çok güzel motorlar ama hem fiyat hemde güç sarfiyatları nedeniyle oldukça maliyetli geldiler bana benim bütçem newjeti gösteriyor bana zorla :) [/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]Benim aklımdaki model reef octopusun reaktörü ama bu reaktörü Schuran gibi plakaya monte ederek plakayıda duvara monte etmek istiyorumki yer kaplamasın.[/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]Modelin resimi ve linki :[/SIZE]

[SIZE=14.4444446563721px]
sro_dualcalciureactorsetup_2.jpg
[/SIZE]
bu sistemde en zoru kapaklar.dis cektirmeniz yani tornalık isler var.gerisi basit.cizin alt ve üst parcaları  8mm akriliği kestirip yapıstırn.150mm boru iyi olur bunu için 200 cok kalın ve büyük olucaktır.hatta 100mm daha iyi.

yanlısmı  yazdınız yoksa benmi anlamadım 15mm ve 20mm için cok pahalı bu fiyat eğer bunlar cm değil ise

Bende çap olarak 150 gibi düşünüyorum ama 200mm de yapabilirim ileriye dönük medya ekleme ile uğraşmamak için gerçi 200mm çap ve 50 cm yükseklik yapsam 8 LT iç hacim oluyor tek chamber bile yeterli gelebilir.Çift chamber hem co2 verimli kullanıyor hemde tanka kaçırma riskini azaltıyor.

Kapak detayı olarak plakadan bilezik kesip altını bayrakla desteklemeyi düşünüyorum  kapak plastik cıvatalı olacak. arayada silikon plakadan conta yerleştirmeyi düşünüyorum.

rimdeki kapak detayını değiştiricem yani bu detay gereksiz masraf açar başımıza .

yarın biraz zaman bulabilirsem çizimleri yapıp paylaşıcam üzerinde daha detaylı konuşuruz.

bu sistemde en zoru kapaklar.dis cektirmeniz yani tornalık isler var.gerisi basit.cizin alt ve üst parcaları  8mm akriliği kestirip yapıstırn.150mm boru iyi olur bunu için 200 cok kalın ve büyük olucaktır.hatta 100mm daha iyi.

yanlısmı  yazdınız yoksa benmi anlamadım 15mm ve 20mm için cok pahalı bu fiyat eğer bunlar cm değil ise
Evet en sıkıcı şey torna işi. Adamlar uğraşamam diyorlar. Uğraşsa bile inanılmaz fiyat söylüyorlar

15 cm 20 cm fiyatlari mm değil yanlış yazmışım ölçü birimini.

Torna ile işimiz yok çok şükür Deniz bey ben plaka silikondan conta kesmeyi düşünüyorum hatta keserlerse onuda lazerde kestirebilsek müthiş olur.

Bende çap olarak 150 gibi düşünüyorum ama 200mm de yapabilirim ileriye dönük medya ekleme ile uğraşmamak için gerçi 200mm çap ve 50 cm yükseklik yapsam 8 LT iç hacim oluyor tek chamber bile yeterli gelebilir.Çift chamber hem co2 verimli kullanıyor hemde tanka kaçırma riskini azaltıyor.

Kapak detayı olarak plakadan bilezik kesip altını bayrakla desteklemeyi düşünüyorum  kapak plastik cıvatalı olacak. arayada silikon plakadan conta yerleştirmeyi düşünüyorum.

rimdeki kapak detayını değiştiricem yani bu detay gereksiz masraf açar başımıza .

yarın biraz zaman bulabilirsem çizimleri yapıp paylaşıcam üzerinde daha detaylı konuşuruz.
8lt değil 9,5 litre olur kapasite.190x50

ben size  bir cizim yaptım 1:1 ölçü 200mm lik silindir için.beğenirseniz cizimi gönderirim.

Okan bey bu başlığı merakla takip ediyorum. DIY CA reaktörü sayısı artabilir, eğer yapılanlar başarılı olursa :)

Tup+regulator+check valf+ph metre

Masraflarinida unutmamak lazım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar