Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Resim çok renksiz çıkmış ama neyse ilk koyduğumdan biraz daha iyi sanırım bu.

Full.jpg

Gene dayanamadım iki balık aldım :) Bir Flame angel bir de filefish (Acreichthys tomentosus) bakalım ne olacak powder ve sohal bu olaya birhaylı sinirlendiler flame ilk tehlikeyi benim orda olmamdan dolayı sağ atlattı. Şu an işteyim akşam umarım ikiside sağ olur. Nezaman akıllanacağım bilemiyorum. Balık almayacağım son diyorum gene birşekil kendimi kandırıyorum file fish tabiki aiptasia için almasak olmaz çok lazım:) Flame e gelince saplantı oldu umarım bunuda öldürmem. Tankta diğer durumlar fena değil yosun olayı dengelendi yakında resim eklerim. 

Acreichthys tomentosus aiptasia nız var siler supurur ama zoa ve polyplerinize dikkat edin bazen yeme ihtimalleri var 

Çagdaş bey sizi şeytan çabuk kandıryor onu dinlemeyin gerçi benim şeytanda durmuyor bu kayanın üzeri boş kalmış buraya canlı alalım diye :D

şaka bir yana hayırlı olsun

Teşekkürler bakalım flame baya bir zorlanacak sanırım powder çok kovaladı dayanmadım işten erken geldim dalga motorunun yanına sıkışmış bir gözü biraz zarar görmüş ama çok kötü değil. Şimdi ortalıklara çıkmaya başladı. File fish çok raha hiç tırsmıyor onada bir iki saldırı oldu ama hiç istifini bozmadı çok cool takılıyor tangler de bıraktı peşini bunun arkası sağlam herhalde diye düşündüler sanırım :)

Bakalım inşallah bundan önce flame ile ilgili hiç şansım olmadı busefer de çok direndim aslında (5 dakka felan) ama çok sağlıklı bir balıktı dayanamadım.

Çagdaş bey internetden buldum uymluluk tablosu

Y = Evet, Genel Uyumlu
 C = Dikkat ile birlikte var olabilir
 N = Hayır, Uyumlu Değil

Bu liveaquaria nın listesi bende hep bu listeye bakarım ama biraz genel bir liste herzaman doğru olmaya biliyor. Genede teşekkürler.

Çagdaş bey doğru söylüyorsunuz tankın hajmi kaya dizaynı balıkların boy farklılıkları gibi etkenler etkiliyor uyumlulugu

Bugün biraz daha ortalardaydı gözü düzelmiş gibi bir ara baya korktum tek gözü kör oldu sandım Powder gene arada bir kovalayıp köşesine sıkıştırıyor ama ortalık sakinlemiş geceyi atlatması iyi oldu dün akşam biraz endişelenmiştim. Filefish takılıyor yaprak gibi hareketsiz orda burda görüyorum henüz aipstasia ya dokunduğunu görmedim. 

Çagdaş bey dün geceyi atlatdıysa sorun olmaz inşallah alışırlar

Bugun herkezin keyfi yerindeydi. Bir iki aiptasia yok olmus buyukler duruyor.

Bu arada hafta sonu Istanbuldayim birbirine yakin bir iki akvaryumun adresini om den atabilirmisiniz. Belki yarin gezme firsatim olur.

Kendi kendime avrupa yakasında bir iki yere gittim ama çok küçük balıkçılardı bir iki balık dışında birşey yoktu. Birde telefonu kırdık bu arada hadi bakalım masraf yeteri kadar yok sanki :(

Geçmiş olsun Çagdaş bey forumdaki siponsorlara ugramadınızmı

Valla araba ile ilk önce yakındakilere gideyim dedim sonra Elimde telefon oraya buraya gittim adresleri yanıma almamışım bir ikisi anadolu yakasında zaten avrupa yakasında hangisi var bilemedim. Istanbul büyük şehir :) Ankaradan sonra kayboluyordum nerdeyse :) Olan telefona oldu neyse bahane ile belki yeni telefon alırım diyordum ama onlarda çok pahalı be iyi bir skimmer parası :)

Bugün yapılan ölçümler:
pH : 8,3
NH4 : 0
Ca : 400
KH :8,5
Mg : 1300
NO3 : 0
NO2 : 0
PO4 : 0
Sıcaklık : 27
Tuz: 1.025

Sıcaklık dışında tüm değerler süper maşallah  :thumbsup:   Sıcaklığın da bu havalarda balkonda 27 olması gayet başarılı aslında. Çağdaş Bey siz çok uğraştınız yosun ve cyano sorunuyla. Refigiumun faydalı olabileceğini düşünüyorum kendi tankım için. Siz araştırdınız mı? Verim alabilir miyim sizce?

Saygılar

Çagdaş bey su degerleriniz normale dönmüş artık

Valla nitrat ve fosfat gerçekten sıfır gibi buda çok iyi değil sanırım gerçi bukadar yosun varken buna inanmak pek mümkün değil. Demek oluşan tüketiliyor PS de iyi topluyor sanırım. Refigium konusunda aslında yerim olsa muhakkak yaparım ama yer yok bende o yüzden düşünmüyorum. Yosun da olanı yok edebilsem bu değerler ile yeni çıkmaz herhalde ama bakalım. Bu arada koraline algea de biraz beyazlama var buda sanırım KH ve Ca da 4 gün içinde yaşanan düşüşten olsa gerek bakalım dozaj pompası aldım yakında değerleri daha düzgün tutabileceğim sanırım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar