Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

çagdaş bey iyi günler gecen de yazıştım ben size sizdeki blue gorgonia dan bende de var fakat hiç açmıyor nasıl bi yöntem tavsiye edersiniz acaba yardımcı olursanız sevinirim

Valla bendekide çoğu zaman kapalı, sadece tankı beslediğim zaman açıyor. Beslemek için bir sürü yem aldım ama hangisini yiyor bilemiyorum. Ben ilk önce tankı besliyorum balıkları yani sonra bir 10-15 dakka sonra hafiften açmaya başlıyor ozaman dha sıvı yada küçük parçalı yemler veriyorum. Tetranın sıvı (jel) marin mix diye bir yemi var nu eritip şırıngaya çekiyorum ve mercanın yakınlarına veriyorum. Ama sonuç olarak bendekide ilk günkü kadar iyi görünmüyor pek iyi besleyebildiğim söylenemez. Bir iki haftaya sonu belli olur sanırım. 

Kumunuz ufak bir bölgesini karıştırın . Gorgonya ucuşanlar tepki veriyorsa bunu her gün tekrarlayın .

Dikkat edilmesi gereken husus ufak bölgeleri karıştırmaktır . Büyük bölgeleri karıştırırsanız hem suyu kirletirsiniz

hemde kumdaki biyolojiyi bozarsınız . Birde yaş maya denemenizde fayda var . Bu söylediklerim bütün filtrasyon

canlılarında denenebilir .

Teşekkürler Cihan Bey zaten bende dediğiniz olay birhayli sık oluyor maya da arada veriyorum.

Çok güzel bir yazı tam da benim çalıştığım konu bir ara Türkçeye çevireceğim ilgilenen olursa.

cihan bey yas mayayi nasil ve ne miktarda verebiliriz

Çagdaş bey  blue gorgonia  beslemesi için Alpaslan beyde var son resimlerinde mevcut beslenmesi konusunda bilgi alabilirsiniz

Gökhan bey maya ve az şeker koyup kabarmasını bekliyorsunuz ve mayanız hazır bunu canlı yüküne göre kendiniz belirleye bilirsiniz  bir çay kaşıgı mesela

Blue acropora nın rengi tanka koyar koymaz değişti ışık kombinasyonundan diye düşünüyorum ama rengin ani değişmesi başka neden olabilir. şu anda pek mavi görünmüyor resimdede göründüğü gibi hafif kahverengi pempe kıvamında uçları biraz maviye çalıyor ama alırken oldukca koyu maviydi. 

Çağdaş hocam koyar koymaz renk değişikliği ben hiç duymadım . Dediğiniz gibi lamba farkıdır . 

Fakat önceki akvaryum sadece renkli lamabalardan oluşuyor olmalı . Umarım rengini alır .

Sanırım öyle gidince lamba kombinasyonuna bir bakacağım oldukca mavi bir parçaydı yanındaki diğer benzer mercanlar bu renkte değildi ama herhalde bu mercandaki maviyi uyaran bir ışık olmalı. Bende koyunca pembemsi göründü. Hatta Annem hediye diye almıştı kadın bu o mercan değilki benim aldığım maviydi deyince bende birşey diyemedim. Bakalım renkleri tekrar yakalayabilecekmiyiz. İşin ilginci maviyi uyarmak için UV ışık lazım belkide T5 ler eskimişti ve UV veriyordu onu benim yapmam zor :) belki bir iki eski T5 takıp deneyebilirim.

Bu gün uzun süredir sağlığına kavuşturmaya çalıştığım chelmonu kaybettim, oldukca üzüldüm daha dün elimden yem yiyen canlının ölmesi gerçekten üzücü. Motora takıldığında (1 hafta kadar oldu) yaralanmıştı bu sabah o yaranın mikrop kapmış gibi olduğunu gördüm. Sanırım hem halsizlik hemde bu olay ölümün sebebi. Birdaha cesaret edemem almaya sanırım oldukca güzel bir canlıydı çok üzüldüm.

bende chelmonumu kuru yeme alıştırdıktan sonra bir anda kaybedince çok üzülmüştüm. böyle güzel bir canlının ölmesi insanı çok üzüyor.

acroporanın rengini ortaya çıkarmak için pembe-mor ve mavi ağırlıklı bir kombinasyon denemelisiniz.

Chelmon gerçekten güzel balık ama bakmak oldukca zahmeti. Çok seçiciler benim tank apistasia doluydu ama yemedi yediği yemid çok yamiyordu ve hiç şişmanlatamadım malesef.

Acropora için haklısınız aldığım yerde ki kombinasyon benimkinden oldukca mavi ağırlıklı bende biraz fazla beyaz var ama büyüme çok iyi o yüzden şimdilik değiştirmeyi düşünmüyoum.

Çağdaş bey sizdeki beyaz oranı gayet normal :)

Bugün yapılan ölçümler:
pH : 8,3
NH4 : 0
Ca : 400
KH :8
Mg : 1200
NO3 : 1
NO2 : 0
PO4 : 0,05
Sıcaklık : 26

Beyaz oranı bencede normal bir ara 4 beyaz 4 mavi vardı ozaman biraz fazla sarı olmuştu şu anda 3 beyaz 3mavi 2 pure aktinik var ben gayet memnunum renkler biraz daha sarımsı görünüyor ama büyüme çok hızlı. Bir haftada hergün 40 ml Mg girmeme rağmen Mg 100 düşmüş diğer değerler göreceli daha iyi KH sadece 1 Ca ise 40 düşmüş. Bu düşüşler katkı girdiğim halde yani eskiden sabit tutabildiğim değerler yetmemiş tabi iki yeni SPS de bunda rol oynamış olabilir katkıları biraz arttırmak gerekiyor.
Tuz : 1,025

Çagdaş bey tank normale dönmeye başlamış hadi geçmiş olsun mg sorun degil katkıyla halladersiniz kolay gelsin

Bakalım Ahmet bey ben algae X i kesince dyno geri gelirmi diye merak ediyorum. Bugün bazı kayalarda biaz havakabarcığı gördüm sanki dyno gibi ama pek benzemiyordu. Bakalım bugün son dozu girdim önümüzdeki hafta belli olur.

Mg dediğiniz gibi sorun değil ben yeni eklenen sps leri dikkate almadım aynı dozda girdim hafta içi sonuç biraz düşmüş. Dengelerim.

Güncel birkaç resim:

IMAG1941.jpg

IMAG1942.jpg

IMAG1945.jpg

IMAG1949.jpg

IMAG1950.jpg

IMAG1953.jpg

IMAG1955.jpg

IMAG1960.jpg

IMAG1961.jpg

IMAG1965.jpg

IMAG1972.jpg