Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Bu arada fotobleaching denilen olay büyük baş belası bir floresan proteinin uzun süre uyarılması sonucu rengini kaybetmesi olayı bu saat olarak ya da ışık şiddeti olarak kendini gösterebilir. Yani asında Deniz bey e katılıyorum beyazlama olayı birçok olayda aşırı ışıktan olabiliyor ama benim özel örneğimde mevcut ışığın eskiye göre daha yüksek parlıkta olduğunu düşünüyorum.

Bu arada 250 amino asit yazmışsınız 25 olacak sanırım bilinen genel 20 tane var zaten birde istisnai olanlar var 3-5 tane. Toplamda doğada 300 e yakındır ama 25 i dışındakileri bulmak oldukca zor.

Çağdaş bey konun bilimsel yanından okumaktan başk abir şey anlamam :) Türkçede yazsa bana bazen Japonca gibi gelebiliyor :) Ama A.A. sayısını makaleden aldım.

The individual amino acids forming these proteins usually number around 250. Some of these amino acids are charged, and these very weak 'magnets' tend to hold the structure intact.

Bu floresan proteinleri oluşturan amino asit sayısı ama tür olarak 20 farklı tür var yani 20 amino asitin değişik kombinasyonlarda sıralanmasından proteinler oluşuyor. Floresan proteinlerde genelde 230-260 amino asitten oluşuyor. Ama bunun amino asit ekleme ile alakası yok yani eklediğimiz amino asit bu proteini etkilemez sadece canlıların besin kaynağı olur bazı amino asitlerin sentezi zordur oda canlının yavaş büyümesine neden olurbu yüzden büyümeyi hızlandırmak için bazen zor yapılan (özellikle aromatik amino asit dediğimiz) amino asitler eklenebilir.

Hocam konu ile alakası yok ama imparatorun mercanlarla arası nasıl?

Birkere zoa lara vurduğunu gördüm onundışında hiçbirşeye dokunmadı. Sailfin tang ile anlaşılması güç bir ilişki içindeler ayrı türler olamsa kuryapıyorlar diyeceğım. Sanırım ikiside birbirine üstünlük taslıyor ama agrasif değil devamlı birlikte yüzüyorlar nerdeyse temas halindeler.

Cagdas bey , anladim. Bir yerde okudum ama hatirlamiyorum neresi,  orada sadece 2 A,A i mercan sentezleyemiyor disaridan almak zorunda diye ama hangi 2 si hatirlamiyorum

Birde Demir hakkinda dusunceniz nedir ? Aquarium Systems Reef Tonic 2 yi kullaniyorum ve memnum. icinde var.

Öncellikle özür dilerim Reef Tonic yazmisim, kullandigim REEF EVOLUTION EXTRA 2 bir tur vitamin a.a vb iceren katki . acikcasi ne oldugunu bilmiyordum arastirmak istedigim zaman fransizca bilgiler cikiyordu. Ekstrem akvaryum Istanbulda bir sure tartistiktan sonra urunu , urunu  denemeye karar verdim. Akvaryumumda haftada 1 uyguluyorum ve akvaryumumda sorun olmadigi gibi 2,5-3 aylik yeni bir kurulum olmasina ragmen mercanlarimin keyfi yerinde , ben yemleme cok yapamadigimdan besin takviyesi mercan icin gerekiyordu, urun uzerindeki Fe demir simgesi dikkatimi cekmis olup bu makaleyi okuduktan sonra aklima dusmustu. Zaman cok daha net fikir ve tecrube kazandiracaktir bana.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu arada yanlis anlasilmasin herseyi akvaryuma boca edin demiyorum sayin hobiciler üyeler :) Yararindan cok zarari olur bu tür uygulamalarin,  örnegin Fe clam ve benzeri omurgasizlar icin SIKINTILI  olabilir, LPS ve soft mercanlarida tahmin edemem. Ben sadece Sps ve 9-10 tane kucuk balik besliyorum. Yaptigim duzenli katkilar 1-Su Degisimi 2-  Prodibio Digest ilk hafta, Bioptim ikinci hafta ucuncu hafta bos gecip dördüncü hafta bastan giriyorum 3- bir hafta genelde bir kez Milk birkezde EXTRA 2 giriyorum üc gün arayla 4- Kalk giriyorum ATO dan. Nasil buna karar verdim ? Öncellikle mercanlarin adet boyut gibi kriterleri göz önüne alip ihtiyaclarini okuyup hesaplayip ve en önemlisi gözlemleyerek bir recete uydurdum zamanla güncellerek gidiyor, basarili olur muyum bilemiyorum, zaman ve sabir gösterecek bunu, Cagdas bey özür dilerim kirllettigim icin basligi ama aciklamak zorunda hissettim. Saygilarimla

Mercanların sentezleyemediği aminoasitleri tam bilmiyorum ama genelde 3 tane aromatik amino asit var ve onlar oldukca zor sentezleniyor sentezleyende yavaş sentezliyor. Demir konusunda çok bilgim yok yanlış birşey yazmak istemem.

Bir hafta kadar önce iki adet Pseudanthias bartlettorum aldım. Alıştırdıktan sonra tanka ekledim tanktaki cleaner varse hemen birtanesine saldırdı hayvan bir iki kere zıplayıp armatüre çarptı sonra tekrar tanka düştü. En sonunda ikiside bir kayanın yanına saklandı ertesi gün balıklardan biri ortalıkta dolaşıyordu tabi oldukca endişelendim diğeri tanktan atladı diye. Bir süre sonra saklandığı kayanın yanında olduğunu farkettim hala sağlıklı görünüyordu. Yem verdim dışardaki yedi saklanan çıktı bir iki yem aldı varse gene kovaladı hayvan gene zıpladı orda olmasam ölecekti. Neyse ertesi gün gene aynı olay, 3. gün iki balıkda dışarda dolaşıyordu taki varse gene saldıranakadar. Bu olaydan sonra balıklardan hep ortalıkta olanda diğer balığa vurmaya sıkıştırmaya başladı. Sonunda zavallı balık taşırma bölümüne geçti 3 gündü burada yem alıyor görünür bir sorunu yok. 

Şimdi niye balıklardan sadece biri? Cinsiyet olayı felan mı acaba? Cleaner varsenin böyle bir saldırganlığına şahit olan var mı? Ben balığı tekrar ana tanka koymalımıyım?

1897846_10152616442587501_2010611061_n.jpg

Bu arada yanlis anlasilmasin herseyi akvaryuma boca edin demiyorum sayin hobiciler üyeler :) Yararindan cok zarari olur bu tür uygulamalarin, örnegin Fe clam ve benzeri omurgasizlar icin SIKINTILI olabilir, LPS ve soft mercanlarida tahmin edemem. Ben sadece Sps ve 9-10 tane kucuk balik besliyorum. Yaptigim duzenli katkilar 1-Su Degisimi 2- Prodibio Digest ilk hafta, Bioptim ikinci hafta ucuncu hafta bos gecip dördüncü hafta bastan giriyorum 3- bir hafta genelde bir kez Milk birkezde EXTRA 2 giriyorum üc gün arayla 4- Kalk giriyorum ATO dan. Nasil buna karar verdim ? Öncellikle mercanlarin adet boyut gibi kriterleri göz önüne alip ihtiyaclarini okuyup hesaplayip ve en önemlisi gözlemleyerek bir recete uydurdum zamanla güncellerek gidiyor, basarili olur muyum bilemiyorum, zaman ve sabir gösterecek bunu, Cagdas bey özür dilerim kirllettigim icin basligi ama aciklamak zorunda hissettim. Saygilarimla
Akvaryumunuzu çok merak ettim paylaşırmısınız?

Akvaryumunuzu çok merak ettim paylaşırmısınız?
Cem bey Akvaryum günlükleri bölümünde ilgili başlığım var. Orada her türlü bilgi mevcut, olabildiğince güncel tutmaya çalışıyorum. Sehpası ve yeni sump ve reaktörle göze daha çok hitap edecek diye düşünüyorum.

Çağdaş Bey akvaryumları yaklaşık olarak aynı zamanlarda kurmuştuk. Ben malesef pasif hale getirmek zorunda kaldım. 1 Senedir takip edemiyordum konunuzu maşaallah çok güzel bir akvaryum olmuş. Tebrikler.

Teşekkürler geçtiğimiz ağustosta tamamen çöktü ve sıfırlamak zornda kaldım. Şu anki tank Eylül 2013 den beri devam ediyor yani henüz sadece 6 aylık. Siz ne yaptınız? 

AA ben önceki tanka çok benzettim.

Bende evi taşımamız dolayısı ile kapatmıştım tankı. 4.kata çıkarmak zor geldi hemde nano daha kolay diye 50x50x45h gibi bir tank kuruyorum. Günlükler kısmına yazmaya başladım. Bakalım bu sefer ne olacak.

Önceki tankınız için üzüldüm. Umarım bu daha uzun soluklu olur. Takibe devam edeceğim.

Teşekkürler aynı kayaları kullandım canlılar biraz farklı. Yeni tankınızda sizede bol şans umarım sizinkide keyifle ve uzun ömürlü olur. 

Arkadaşlar bir sorum var acil kısmına yazmadım ama aslında biraz acil sayılır, 3 sene önce aldığım ve halen kullanmakta olduğum tank, çelik iskelet üzerine sunta tarzı bir kaplama stand üzerinde, son birkaç aydır bu çelik iskeletin paslandığını ve hatta belki sumpa toz halinde döküldüğünü fark ettim. Sunta görünümlü kaplama zaten zaman içinde taşan akan sudan şişmeler yaptı ve oldukca kötü duruyor. 

Şimdi ilk soru bu iskelet nekadar dayanıklıdır birgün eve geldiğimde tankı yerde görme olasılığı nedir? Malzemenin tam kalınlığı cinsi bilinmeden bunu söylemek sanırım zor ama isklet sanırım 4x4 gibi kare borulardan oluşuyor. 

Şimdiden tavsiyeler ya da yorumlar için teşekkürler. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar