Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Çok güzel bende bu hobide birçok efsane olduğunu biliyorum o yüzden bende atmadım mercanı polip varsa canlı yaşıyor demektir bir ara ya renklenir ya ölür. Sizinki gerçekten benimkinden iyi toparlamış bendeki baya bir renk değiştirdi lacivert canlı şimdi kahverengi yeşil arası birşey oldu. 

Benimde 1 sene önce ölen mor montipora plate türü mercanımın polipleri hala açıyor.

Ölmemiş demekki ;)

Ölmüş ölmüş, gövdesi tamamen ölü, polipler kendi kafalarına göre takılıyorlar işte :I

Valla ben Ahmet Çakır'ın koyduğu mercanı görsem bende onu ölü diye atardım benimkide zira bir ara bembeyaz oldu. Bence polip varsa hala hayat var demekdir. 

Valla ben Ahmet Çakır'ın koyduğu mercanı görsem bende onu ölü diye atardım benimkide zira bir ara bembeyaz oldu. Bence polip varsa hala hayat var demekdir. 
Çagdaş bey aslında bende atmak üzereydim.  Belli belirsiz polileri ışık altında topliğne başı kadar bazı bölgelerde görünce atmaktan vazgeçtim ve sonuç ortada.

2 ilginç olanı rengini alma süreci tam  bitmedi ama büyüme görülmeye başladı.Büyüme uçları beyaz ve 4-5 mm kadar.

Polipleri komple ölmeden canlıyı atmamak lazımmış bunu ögrendik.

Yani demek ki polipler zoooxanthellae hücresi üretilebiliyor. Bunu kanıtlayacak deliller bulmak gerek.

Yani demek ki polipler zoooxanthellae hücresi üretilebiliyor. Bunu kanıtlayacak deliller bulmak gerek.
Adaşım polipler  zooxanthellate üretmek ten ziyade tam tersi ola bilir. Polip üzerinde ölmeyen zooxslar ve azooxs türleri (heterotrof )[SIZE=12pt] [/SIZE]mercanı beslemeye devam ediyor.

Buda mercanın rengini ve yok olan bölgelerde gelişimini tamamlamasına yardımcı oluyordur.

Bencede poliplerin zooxanthellate üretmesi söz konusu değil kalan az sayıda hücre şartlar uygun olunca çoğalıyor ve renk geri geliyor ama hiç hücre kalmamışsa canlının renklenmesi mümkün değil gibi ya da belki bendeki gibi başka bir renge dönmesi olabilir kalan hücreler ne renk ise o renk çoğalacak sanırım. 

Zooxhenthellae üretimi değil de alıverişi söz konusu, aşağıdaki makalelerde mercanların hangi tip zooxhenthellaeye sahip oldukları ve bunların renk pigmentlerine olan etkileri okunabilir.

Sıcaklık ve aydınlatmaya bağlı olarak mercanın zooxhenthellae ile olan simbiyotik ilişkisi olumlu/olumsuz etkileniyor. Herhangi bir sıkıntıda zooxhenthellaeler dokulardan atılıyor ve sonuçta mercan beyazlıyor.

Hobici deyimi ile yanma, beyazlama gibi vakalar tamamen zooxhenthellaelerin mercanı terketmesinden ibaret. Hatta büyüme uçlarının beyaz olmasının nedeni, içinde henüz simbiyotik alg bulunmamasıdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
ilk makale figure 1 deki protein benim üzerinde çalıştığım protein
default_tongue%20(1).gif

Flüresans proteinler üzerinde mi çalışıyorsunuz? Karanlıkta parlayan fareler vs vs.
default_tongue%20(1).gif
Şaka bir yana tam da işinize paralel bir hobidesiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Karanlıkta parlayan fare sinir hücresi yapıyorum ama fare yapmak da kolay sorun yok. Ben bu proteinlerin birbirlerine enerji (bizim gördüğümüz anlamda renk) aktarımı üzerine çalışıyorum aslında. Yani Yeşil ve kırmızı floresan aynı hücrede iken yeşili uyarıp kırmızı görmek üzerine işler yapıyoruz. 

Su geçirmez kamera aldım eve gitmek için zor bekliyorum bakalım nasıl çalışacak. Akşam resim eklerim. 

Harika fotolar.Cnlılar muhteşem görünüyor özellikle ilk foto çok şık :clap:

Selam makinanın marka ve modeli nedir?

pozlama süresini kısaltmalısın, hem bulanık hem de parlak çıkmış

Makina Sony DSC-TF1 daha dün elime geçti ayarlar otomatik ayarlar henüz kendim bir ayar yapmadım birde beyaz ışıklar yanmıyordu biraz uğraşmak gerek ama şimdilik telefondan iyi gibi :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar