halledicez arkadaşlar, ancak herkese ulaşsın diye miktarları küçük tutmayı düşünüyorum, bir yuımruk büyüklüğüne falan, isterseniz ortak yer teslim, uğraşamam ben diyorsanız alıcı ödemeli kargo, kargolara 23 nisan dan sonra başlamayı düşünüyorum. öm atmanız yeterli. herkese yetecek kadar var.Ben alabilirim ama nasil ve sekilde
Bilgiler için teşekürler. Bende öldürenlerdenim malesef , üzerinde 24 saat tasaruf ampul yanıyordu 20w falan o mu yetersiz geldi acaba . saygılararkadaşlar spagetti alg den bazılarımız verim alamamış ot çürümüş vs, bunun hızlı büyümesi için 2 etken var,
1. otu sumpta konumlandırdığınız yer ölü bir nokta köşe olmasın içerisinden sürekli bir su akışı olan noktaya yerleştirin.
2. en önemli nokta ışık, ne kadar çok ışık o kadar çabuk büyüme, otu beyaz plexiden bir ortama koyabilirseniz ışığı verdiğinizde beyaz plexide aydınlanacaktır böylece otun 4 bir tarafı ışık alacaktır ve büyüe hızlı olacaktır aydınlatmada kullandığınız min. 6000-6500k ışığı böylece kaybetmeden hepsini verimli olarak ota iletmiş olursunuz,
göreceksiniz bu ot yemleme miktarınıza yükünüze oranla deli gibi büyüdüğü sürece cyano ıvır zıvır sorunlarınız kökten bitmiş olacak.
en az 6 saat karanlık ortama ihtiyacı var diye biliyorum fotosentez ile ilgili olarak. 6500 k lık ledler iş görür.Bilgiler için teşekürler. Bende öldürenlerdenim malesef , üzerinde 24 saat tasaruf ampul yanıyordu 20w falan o mu yetersiz geldi acaba . saygılar
sarı ışık kullanmayın, tasarruflu ampullerde soğuk beyaz 6500 kelvin var, iş görür 20-25w, ama en iyisi led bu iş için önüne cam kesip uzun ömürlü olması için kullanabilirsiniz ben öyle yapıyorumİnşalah yenileri gelince birde öyle denerim . O zaman tank yeni idi epey balık ta kaybetim gerçi .
hangi gün elinizde olur bilemiyorum önümüzdeki haftalar içinde size sıra gelince kargolarımÇarsamba yada persembe gelecek sekilde kargolayabilirmisiniz 1 porsiyon istiyorum