Keşfet

Coral X Ürünleri

Nebi bey neden memnun kalmadınız?

Coral x Tuzla kurduğum akvaryumum bütün değerlerim stabil ve yeterli olmasına rağmen yosun sorunu hiç bitmedi.

By Nebi

Yosun sorununun, aydınlatmadan, yemlemeye, hatta osmosdan çıkan sudan bile kaynaklanan onlarca nedeni var. Yosun sorununuzun başka bir nedeni olmasın..

Şu yüzden söylüyorum; ben ufak resun nanoda sadece coralx tuzlu suyu haftalık değişimlerle yaklaşık 10 ay sorunsuz götürdüm. Başka katkı da kullanmadım. Aydınlatmam da powerleddi. birkaç ufak acro fragı ve orta boy caliendrum baktım. Bende yosun oluşmamıştı. 

Bu arada aklıma gelmişken, yosunla ilgili herkes ilk önce aydınlatmadaki beyaz ışığı suçlar ama bence en büyük suçlu aşırı yemleme ve osmos cihazları. Osmos cihazının alt kısımdaki 1-5 micron filtreleri ve silikat reçinesini düzenli değiştirmeliyiz. tds metreyi 0 okuyunca herşey yolunda sanıyoruz. Ama bence yosunun en büyük sebebi düzenli değiştirilmeyen osmos filtreleri.

:) saolun bilgilendirdiğiniz için...

Şuan kullandığım tüm malzeme aynı. Aydınlatma, arıtma cihazı, ps, fosfat reaktörü. Tek değişikliğim tuzum oldu.

Anlamadığım herkes beğeniyorum diyince sorun yok da ben memnun değilim diyince bir savunma modu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Nebi bey merhabalar, anladığım kadarıyla tuz u değiştirince yosun sorununuz ortadan kalktı öyle mi ?

Fazla uzatmaya gerek yok . Herkes her ürünü beğenmek zorunda değil .

:) saolun bilgilendirdiğiniz için... Şuan kullandığım tüm malzeme aynı. Aydınlatma, arıtma cihazı, ps, fosfat reaktörü. Tek değişikliğim tuzum oldu. Anlamadığım herkes beğeniyorum diyince sorun yok da ben memnun değilim diyince bir savunma modu.
Öyle algılamanız ya da öyle imiş izlenimi olan mesajlar sizi yanıltmasın Nebi bey. Sizin yazılarınızı CoralX firmasıda mutlaka okuyordur.  Bir bakıma CoralX tuzu beta sürümü farzedin ve firmanın her türlü geri dönüşü dikkate aldığını var ise bir yanlış bunu düzelteceklerini düşünün. Ve size olumsuz gelen mesajlar büyük ihtimal yosun sorunu demeniz. Çünkü yosunun başlıca nedenleri tek değişkene bağlı değil ve "beğenmedim " kelimesi tutarlı içerikle dolu olursa bir firmanın ürününe karşı olumlulardan daha çok etki ediyor. 

Kendim dürüstçe davranırsam Coral X tuzu kullandım ve memnun kaldım. Belki hediyesi elimde yoktu buda bir fark yaratabilirdi daha fazla. Ama mercanlara takla attıran süper muhteşem gibi bir izlenim söyleyemem. Şunu belirtebilirim ama. 200 küsur TL verip aldığınız diğer tuzlardan hiçbir eksiği yok. Fazlasını bilemem. Uzun süreli tank kurulumu yapamadığımdan bu yalan olur. Mercanlarım büyüyordu ve sağlıklı idiler. 

Üstte yazdıklarım zaten benim bir tuzdan beklentilerim olduguna göre 50 TL lik farkın cebimde kalması bu tuzun fazlası demek yanlış olmaz. Bir tuzun gerçek anlamı uzun kullanıma yayıldıgında anlaşılır olur. İlk tuz değişiminde yaşanması zordur sadece akvaryumumuzun bu süreçte biraz daha oturması ilede alakalı olma ihtimali vardır. 

Kullanıcılar aklı selim yorumlar yapmalı. Olumlu veyahut olumsuz. Bu bir süreçtir. Besledikleriniz hatta suyunuz canlıdır. Bir değişime olumlu tepkileri olumsuzlar kadar hızlı olmaz. 

Hemen hemen bütün ürünlerini kullandımAkın bey özellikle tuzunu ve mercan kırığını tavsiye ederim, geçen sene bozduğum ve tamamen Coralx ürünlerini kullanarak götürdüğüm tankımın resmini fikir vermesi açısından ekliyorum.

srj99.jpg
Tebrik ederim, rüya gibi bir akvaryummuş. Bozulduğuna üzüldüm. Canlıların durumu bir yana bana dizayn olarak da çok sıcak göründü.

Umarım bu gibi güzel tankları daha çok sayıda görürüz.

Ben yaklaşık 4-5 aydır coralx tuz kullanıyorum,  camlarda 1 haftada sadece beyaz toz gibi bir tortu oluşuyor , onun dışında yeşil yosun yok denecek kadar az. 

Çünkü yosunun başlıca nedenleri tek değişkene bağlı değil ve "beğenmedim " kelimesi tutarlı içerikle dolu olursa bir firmanın ürününe karşı olumlulardan daha çok etki ediyor. 
 Hulusi beyin dediği gibi bizi daha fazla araştırmaya geliştirmeye zorlayan en önemli unsur olumsuz geri bildirimlerdir . Bu anlamda bu tür geri bildirimler 

bizim için çok önemli ve açıkcası benim kişisel olarak üstünde durmadığım zaman uykularımı kaçıran bir unsurdur . Durumu özetleyen güzel bir örnek vermek istiyorum .. 

Fosfat düşürücümüzün işe yaramadığını sebep sonuç ve deneylerle ortaya koyan Eser bey beni bir çok deney yapmaya zorladı :) En sonuda gözüm kararıp şov

akavaryumuma fazladan fosfat  ekleyip 2 saat sonra fosfat düşürücüyü kullandım . Yaptığım deneyde Fosfat düşürücünün söylenenden %14 daha performanslı çalıştığını

tespit ettim . Sonradan Eser bey'de Demir-aluminyum bazlı piyasada bulunan bilimum hiçbir medyanında işe yaramadığını , kendisinde fosfat testlerini yanıltan bir madde olabileceğini

veya bağlanmayan bir fosfat türevi olduğu sonucuna vardık . 

İşin keyifsiz tarafı ondan sonra baş gösterdi : :( %14 fazla dan Fosfat düşürücü fosfat limitasyonuna neden oldu .

Sürekli "göz kararı"  Fosfat ekledim . Fakat bir süre sonra fosfatı yükseltemediğimi anladım . 1-2 hafta sonra kayalarımda hiç olmayan yosunlar çıkmaya başladı . Yosuna neden olabilecek hiç bir şey

bulamadım ve 1 ayın sonunda mercanlarda ufak tefek ölümler başladı . Dahada derinlemesine indiğimizde neden ortaya çıktı . Fosfat testleri yapı gereği 5 ppm üstü fosfatı okuyamadığı

gibi renklenemiyorlar . Dolayısıyla 5ppm fosfattı ben 0 ppm sanıp ta 17 ppm lere kadar fosfatımı yükseltmişim  : :(  Bunun tek suçlusuda benim :) Neden derseniz hesapsız kitapsız göz kararı

mercanların durumuna göre katkı (Fosfat) eklerseniz olacak olan budur . Elimizin altında her türlü imkan ve bilgi mevcutken bu duruma düşmek gerçekten gülünç .  

Elbette bu durumdan dersler ve yeni bilgiler öğrendik .

- 17 ppm gibi aşırı inorganik fosfatın birçok mercanda ölüme neden olmadığı

-  Montipora digitata ve plate türevlerin bu durumdan en çok etkilenen canlılar olduğunu .

- Tahminen 7 ppm e kadar büyümenin durmadığı ve ilk hafta aşırı büyüme oluşu .

- Aşırı yosunlanmanın  kolonileri etkilemediği 

- Yüksek inorganik Fosfatın renklenme üzerinde minimum etkisi var .

vs vs .....

Farkında olmadan 1 ay kadar süren bu olayın olumsuz yanı büyümenin yavaşlaması ve tabiki kayalarda

halen devam eden çirkin bir görüntü oldu : :(

Bir ürün geliştirildikten sonra mutlaka kendi tanklarımızda en az 5 ay yorucu bir sücec içerisinde denenir ve her türlü stres testine sokulur .

Sonra çevremizde belirlediğimiz en az 3 kişiye (SPS tankı) yine bu ürünler test ettirilir . Ardından ürün piyasaya çıkar .

Fakat herzaman farklı değişkenlere sahip olan başka akvaryumlar ortaya çıkabilir . Bu gibi durumlara biz istisna olarak

bakmayız ve elimizden geldiğince destek vermeye çalışırız . Olumlu geri bildirimler elbette bizi sevindirir ama yapıcı olumsuz

olanlar ise kendimizi dahada geliştirmemize neden olur .    

nebi bey benim ürünü savunma gibi bir niyetim ve durumum yok. Siz yanlış algılamışsınız. Sizin geri bildiriminizi tahmin ettiğinizden çok önemsedim. Ürünü kullanan biri olarak eğer bilmediğimiz olumsuz bir durum varsa öğrenmek için sordum. Bu da sizin geri dönüşünüzün doğal sonucudur. Forumlar zaten bunun için var. Ben sormasaydım, emin olun başka biri memnun kalmama nedeninizi soracaktı. Çünkü bu ürünleri kullanıyoruz ve akvaryumlarımızın üzerine titriyoruz. Yalnız Hulusi Beyin dediği gibi geri bildirim konusunda biraz daha duyarlı olmalıyız. Geri bildirimleri somut nedenleri ile ortaya koyarsak hem üreticiler için, hem de bizim gibi hobiciler için daha yararlı olur. 

Şimdi öncelikle ben şunu anlamak isterim forumda bu işin reklamını yapan ya da yaptıran kim ?

Ben forumda ticari amaç gütmeyen yegane adamlardanım diyebilirim. Öyle ki benim sattığım Yellow Tang i 1 hafta sonra sattığım şahıs 70-80 lira gibi bir fazla paraya satmaya cürret edebiliyor ki satıyor da !

Ben derdim şu ! Bu forumun amacı ticari olmamalı, ticari şahıslar müdahale etmemeli ama söylendiği gibi ders çıkarmalı. Hobici eğer bir ürünle ilgili yorum istiyorsa bunu gerçekten tecrübelerden faydalanmak için istemeli. Bu söylediğimle ilgili kimse üzerine alıp atıfta bulunmasın lütfen. Sözlü münakaşa pek tercih ettiğim bişey değil. Burda söylenenlere bir çok insan okuyup iş yapıyor. Birileri para kazanacak diye kimse Insanları yanlış yönlendirmemeli . Ben bu markanın tuzunu kullandım ve memnun kalmadım. Yosun sorunum oldu. Diğer ürünleri ile ilgili kullanan arkadaşların yorumlarını dikkate alarak ileride kullanabilirim.

By Nebi

Bende yaklaşık 5-6 aydır coralx tuz kullanıyorum ve herhangi bir olumsuz yanını görmedim. Önceden tropic marin kullanıyordum yosun sorunum vardı şimdi coral x kullanıyorum sorun yok ama bunun tuz ile alakalı olmadığını düşünüyorum. zaman zaman yosun oluşumu gözlemlesem de bu benim sisteme müdahelelerimle alakalı oldu. Ama şu an dört dörtlük gidiyor sıkıntı yok.

Hulusi beyin dediği gibi bizi daha fazla araştırmaya geliştirmeye zorlayan en önemli unsur olumsuz geri bildirimlerdir . Bu anlamda bu tür geri bildirimler 

bizim için çok önemli ve açıkcası benim kişisel olarak üstünde durmadığım zaman uykularımı kaçıran bir unsurdur . Durumu özetleyen güzel bir örnek vermek istiyorum .. 

Fosfat düşürücümüzün işe yaramadığını sebep sonuç ve deneylerle ortaya koyan Eser bey beni bir çok deney yapmaya zorladı :) En sonuda gözüm kararıp şov

akavaryumuma fazladan fosfat  ekleyip 2 saat sonra fosfat düşürücüyü kullandım . Yaptığım deneyde Fosfat düşürücünün söylenenden %14 daha performanslı çalıştığını

tespit ettim . Sonradan Eser bey'de Demir-aluminyum bazlı piyasada bulunan bilimum hiçbir medyanında işe yaramadığını , kendisinde fosfat testlerini yanıltan bir madde olabileceğini

veya bağlanmayan bir fosfat türevi olduğu sonucuna vardık . 

İşin keyifsiz tarafı ondan sonra baş gösterdi : :( %14 fazla dan Fosfat düşürücü fosfat limitasyonuna neden oldu .

Sürekli "göz kararı"  Fosfat ekledim . Fakat bir süre sonra fosfatı yükseltemediğimi anladım . 1-2 hafta sonra kayalarımda hiç olmayan yosunlar çıkmaya başladı . Yosuna neden olabilecek hiç bir şey

bulamadım ve 1 ayın sonunda mercanlarda ufak tefek ölümler başladı . Dahada derinlemesine indiğimizde neden ortaya çıktı . Fosfat testleri yapı gereği 5 ppm üstü fosfatı okuyamadığı

gibi renklenemiyorlar . Dolayısıyla 5ppm fosfattı ben 0 ppm sanıp ta 17 ppm lere kadar fosfatımı yükseltmişim  : :(  Bunun tek suçlusuda benim :) Neden derseniz hesapsız kitapsız göz kararı

mercanların durumuna göre katkı (Fosfat) eklerseniz olacak olan budur . Elimizin altında her türlü imkan ve bilgi mevcutken bu duruma düşmek gerçekten gülünç .  

Elbette bu durumdan dersler ve yeni bilgiler öğrendik .

- 17 ppm gibi aşırı inorganik fosfatın birçok mercanda ölüme neden olmadığı

-  Montipora digitata ve plate türevlerin bu durumdan en çok etkilenen canlılar olduğunu .

- Tahminen 7 ppm e kadar büyümenin durmadığı ve ilk hafta aşırı büyüme oluşu .

- Aşırı yosunlanmanın  kolonileri etkilemediği 

- Yüksek inorganik Fosfatın renklenme üzerinde minimum etkisi var .

vs vs .....

Farkında olmadan 1 ay kadar süren bu olayın olumsuz yanı büyümenin yavaşlaması ve tabiki kayalarda

halen devam eden çirkin bir görüntü oldu : :(

Bir ürün geliştirildikten sonra mutlaka kendi tanklarımızda en az 5 ay yorucu bir sücec içerisinde denenir ve her türlü stres testine sokulur .

Sonra çevremizde belirlediğimiz en az 3 kişiye (SPS tankı) yine bu ürünler test ettirilir . Ardından ürün piyasaya çıkar .

Fakat herzaman farklı değişkenlere sahip olan başka akvaryumlar ortaya çıkabilir . Bu gibi durumlara biz istisna olarak

bakmayız ve elimizden geldiğince destek vermeye çalışırız . Olumlu geri bildirimler elbette bizi sevindirir ama yapıcı olumsuz

olanlar ise kendimizi dahada geliştirmemize neden olur .    
cihan bey,sizin ürünlerinizdencoral x  coral x all in one  coral x zeolix, coral x milk ,coral x xxl ve coral x renklendiriciyi aldım.yaklaşık 4/5 gündür kullanıyorum .memnunum.fakat anlayamadığım ,coral x all in one mercan kırığını günlükmü-yoksa haftalıkmı dozlayacağız.mercan kırığını soğuk suyamı sıcak suyamı atacağız..birde akvaryumum 75*60*55 yaklaşık 300/350 lt arası.bu litraca göre dozlama miktarı kaç ml olmalıdır.cevabınızı mesajla gönderirseniz memnun olurum.teşekkürler.

Ben tuzu yeni satın aldım, sırf yerli üretime destek diye aldım, yorumlar güzel

Forumda insanları yalaka ilan eden bir grup insan var

bir ürünü kullanıyorsun beğeniyorsun tavsiye ediyorsun

bu kesin o firmanın tanıdığıdır mantığı ile saldırıya geçiyorlar

forumun önemli fonksiyonlarından biri malzeme tavsiyesi yoksa ben nereden bilicem hangi motorun sessiz olduğunu

hangi skimmerın iyi topladığını vesaire

tanımadığınız insanlara bu kadar kolay çamur atmayın

çiğ bir davranış

Herkes her ürünü beğenmeyebilir beğenmeyenler kullanmaz olur biter ama kötülemek hoş bir davranış olmamış çünkü bu ürünleri kullanıpta memnun kalan arkadaşlarımız var

İnsanları yanıltmayın yalakalık yapacagim diye insanların emeğine parasına yazık beş para etmez Coralx ürünleri adamın kendisi bile piyasada yok

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hasan bey..

Kullandığınız hangi malın üreticisi ile temastasınızı ki, Cihan Bey'in "piyasada" olmaması gibi bir iddianız var? Bir de piyasada olsa ne, olmasa ne değişir ki? 

Başarılı ürünlerini tebrik etmek için aradığınızı düşünmek isterdim...

Selamlar.

Herkes beğendiği ticari ürünü paylaşabilir ve paylaşmalı da yoksa nasıl haberimiz olacak ürünlerden ?

Asıl sorun ürüne kötü derken doğru analiz ile destekleyememekden kaynaklanıyor 

misal tuzdan memnun kalmadım diyen bir hobici yosun ile bağdaştırıyor ki olabilir belki o parti malda demir oranı fazladır veya sallıyorum silikat vardır fosfat oranı fazladır vs...

ama bunu öğrenerek firmanın da kendini geliştirmesi veya hatasını düzeltmesi için bir miktarını sorunu anlatarak firmaya gönderip asıl sorunu tespit etmek daha doğru bir davranış olmaz mı ? 

Ben henüz KZ dahil mükemmel ürün üretebilen firma görmedim KZ nin Zeo start ürününün 3. versiyonu satılıyor şuanda piyasada.hatta bazı ürünleri var üzerinde yazan miktarı dozlarsanız 2 günde bütün mercanları televizyonun üzerine süs eşyası olarak koyarsınız :)

Ama zeovit.com da sürekli geliştirici eleştiriler sayesinde firmada eksiklerini tamamlamaya çalışıyor .her ürün kullanıcı geri dönüşleri ile gelişir. 

Deniz akvaryumu ve özellikle sps tankları tamamen kimya üzerine kurulu en ufak etkenler bu kapalı devre sistemlerde ciddi sorunlar olarak karşımıza çıkıyor dolayısı ile her tankın hikayesi farklıdır diye konuşuluyor bu hobide.Sizin tuzunuzda demir miktarı veya fosfat azcık fazla kaçmıştır akvaryumunu dada nitrat varsa yosun patlar gider .

Nihayetinde Anlatmak istediğim eğer sorunu gerçek anlamda tespit edemiyorsanız hemen ürüne yüklenmenin bir mantığı yok arkadaşlar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar