Keşfet

Cyanobacteria Dan Kurtulma Reçetesi

BlackSea

Yeni Üye
Ad Soyad
gökhan çetin
merhaba çok uzun zamandır uğraştığım ve haliç görünümünü alarak artık miğdemi bulandırmaya başlayan cyanobacteria sorunumdan nihayet kurtuldum. öncelikle kurtuluştaki en büyük paya sahip olan devrim abime çok teşekkür ediyorum. onun tavsiyesine uydum ve kesin sonuca ulaştım.bütün eczanelerde bulabileceğiniz eritromisin etken maddeli eritro isimli antibiyotik! 5 günde cyanoyu yok etti. devrim abime tekrar teşekkürler.

şuan ilaçtan sonra 5.gün fakat canlılarımda herhangi bir sağlık sorunu ve keyifsizlik yok. herşey çok güzel ilerliyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dozaj konusunda bilgi verir misiniz?

çok hayırlı olsun, bela bişeyler, biliyorum.

sendeki cerith ler gündüz yemleniyormu ? bendekiler gece yemleniyor

ozan bey tankım sumpla birlikte 170 lt kadar,resimdeki 500mg lik eritro için konuşuyorum.170lt için 1.gün tabletin yarısını toz haline getirip direkt tanka atıyorsunuz. bu arada ps ve varsa ozon cihazını 3 saat süreyle kapatıyorsunuz, aynı işlemi 4.gün de yapıyorsunuz.yine ps ve ozon cihazı kapalı 3 saat boyunca.7.gün cyano nun tamamen yok olmuş olması grekiyor.eğer hala varsa işleme dozajı artırarak devam ediyorsunuz. tabi 3 er gün arayla.

abi kafalarına göre takılıyolar, birini i... kırmızı bacaklı hermitim yedi zaten :D

Çok ayıp Gökhan kırmızı noktalı kelimeler kullanmayalım lütfen :)

ozan bey tankım sumpla birlikte 170 lt kadar,resimdeki 500mg lik eritro için konuşuyorum.170lt için 1.gün tabletin yarısını toz haline getirip direkt tanka atıyorsunuz. bu arada ps ve varsa ozon cihazını 3 saat süreyle kapatıyorsunuz, aynı işlemi 4.gün de yapıyorsunuz.yine ps ve ozon cihazı kapalı 3 saat boyunca.7.gün cyano nun tamamen yok olmuş olması grekiyor.eğer hala varsa işleme dozajı artırarak devam ediyorsunuz. tabi 3 er gün arayla.
Teşekkür ederim.Bende ki cyano kumda değil bazı kayaların üzerinde oluşuyor.Nedendir çözemedim...

Ozan bey kırmızı mı kahverengimi sizde oluşan ? Bu arada bu tedavi yapılacaksa aktif karbon kesinlikle olmamalı, tedavi bitiminde bakteri kültürü her ihtimale karşı tekrar verilmeli

Ozan bey kırmızı mı kahverengimi sizde oluşan ? Bu arada bu tedavi yapılacaksa aktif karbon kesinlikle olmamalı, tedavi bitiminde bakteri kültürü her ihtimale karşı tekrar verilmeli
Kırmızı renkli.Ben aktif karbon kullanmıyorum.

1+

unutmadan işlem bittikten sonra 10 gün süreyle bakteri kültürü eklenmeli.
Ben prodibio kullanıyorum ve haftalık dozajlama yapıyorum.Standart dozaj haricinde tedavi bitince tekrar mı bakteri ekleyeyim?Saygılar

evet. mesela ben tedavi biteli 5 gün oldu. sera nitrivec kullanıyorum. 10.güne kadar kullanıcam.

Bende kullandım devrim abi(blackjag)sağolsun tedavi biteli 2 gün oluyor %100 etkisi var İlaç adı ERYTROCIN 500 mg eritromisin içeriyor 3 er gün arayla ekledim 100 litreyse 100mg kullanın benimki 250 litre yarısını sıcak ro suda erittim ve akvaryuma döktüm bu süre zarfında ps yi 24 saat kapattım diğer filtreler çalışıyordu aktif karbonu çalıştırmayın bu süre zarfında....

----Tedavi bitince bakteri kültürü ekledim Microbe Lift in bence iyi bir bakteri kültürü eklenmesi gerekir prodibio ,microbelift veya nitrigon

tuzlu suda bakterilerin çalışma hızı düştüğünden %50 daha fazla ekleyin bakteri kültürünü.

Not:Cyanobacteria nın çıkma nedenini akvaryumunuzda ilk önce araştırın ışık,nutriet fazlalığı,kh düşüklüğü,akıntı yetersizliği,ps yetersizli gibi...

----Bu süre zarfında akıntıyı arttırdım,daha güçlü ps geçtim,khı düzenledim,rowa yı arttırdım(yeniledim),şimdide silicati ölçücem.

Syg.

----Yosunsuz akvaryumlar dilerim..........................................

Tedavi sırasında bakteri kültürü kullanmayın yararlı zararlı bütün bakterileri öldürüyor çünkü bu antibiyotik boşuna kullanmış olursunuz.

Syg.

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, benimde akvaryumumda olmuştu, yalnız ilacı reçeye yazdırırken endikasyona cyanomu diyeceğiz eczane ödüyomu :)

Bu arada benimde beyaz benek hastalığı ile ilgili tecrübemi belirteyim, prodac beyaz benek ilacı kullandım ve başarılı oldu, ama mercan olmayacak tabiki akvaryumda ve sonrasında su değişimi yapmak lazım konuyla alakasız oldu ama bilginize....

barış ps yi neden 24 saat kapalı tuttun? zararını biliyosun dimi? ben herseferinde 3 saat kapalı tuttum. bu bile çok. şunuda belirtim ps yi açtığınızda deli gibi çalışcak. 2 dk. da nerdeyse kap dolucak(sulu) başında biraz beklemeniz gerekicek yani.

Etkisini daha iyi göstermesi için tuttum zaten bazı bakteri kültürlerinde veya ilaçlarda 24-48 saat ps nin kapatılması öneriliyor oksijen bakımından diyorsan abi 1-2 günlüğüne birşey olucağını sanmıyorum.

Ne bilim banada 4-5 saat az gibi geliyor en azından 12 saat kapalı tutulsa daha iyi olur

Not:Bende kumda hiç çıkmadı cyano kayaların üzerlerinde yanlarında çıktı

Konu görüntüleyen kullanıcılar