Keşfet

Cyanobacteria Dan Kurtulma Reçetesi

Arkadaşlar bende 3 gün önce bu tedaviyi uyguladım.Ve sonuç %100 başarı.Cyano kalmadı hiç.BU sıra zamanında PS nin toplama kabını çıkartarak hava motoru gibi kullnadım.Ama bu güntoplama kabını taktığımda deli gibi toplayıp kısa zamanda toplama kabını doldurdu.Bunu 3defada yapınca toplama kabını tekrar çıkardım.Arkadaşlar ne yapmak lazım.YOksa su kalmıycak ve sürekli su ialvesi yapmak gerekicek.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

peki tedavi bitti ama aktif karbon kullanıyormusun ?? , suyu aktif karbonla bir filtrele.

Tesekkürederim.Biraz öncede özbekatilla arkadımızla da konuştum.Sorunun tek çözümünün oda aktif karbon olduğunu söyledi.Yarından itibaren hemen temin edip kullanmaya başlıyorum.İlgilenen herkese tesekkürederim.

Lanet olsun! Dediğiniz ilaç artık üretilmiyormuş. Bütün eczanelere sordum. yok yok yok!

:=)

Benzer bi ilaç var mı beyler ve onunla deneyenler var mı?

üzülme yaw,,her eczanede var ! ( her bir bakteriye fitil yapacak kadar ilaç var dert etme )

ERYTHROCIN markası Eritromisin stearat etkin maddesi , hala bulamıyorum dersen ATV nin oraya gelebilirsen sana ücretsiz tedavilik verebilirim..

Eritromisin etkenli bütün ilaçlar olur tek bir ismi yok bu ilacın.

Bakteri kültürü ekledinizmi acaba?

Peki bu bakteri kültürü eklemesi aktifkarbonla su iyice temizlendikten sonramı olucak?yada bu gün aktif karbon koydum sisteme,bakteri kültürünede başlayayımmı?sıra nasıl olmalı

Ne zaman tedavi bitti acaba?

Tedavi bitimindne 1-2 gün sonra eklemelisiniz bakteri kültürünü.Ve hangi kültürden edindiniz?

Saol Hayrettin ve Baris. Bu gun tekrar arastiracagim ama bi ilac ismi verin bana o maddeyi iceren. Yoksa atv'ye gelirim vallahi.

Bi de bu bakteri kulturu kendi kendine olussa olmaz mi? olmaz derseniz gene hangi marka iyidir diye soracagim cunku.

tesekkurler.

tedavi dün akşam bitti.bu akşam aktif karbona başladım.Yarın akşamdan itibaren bakteri kültürü eklemeye başlıycam.ben sera nitrivek aldım.sizce nasıldır.

tedavi dün akşam bitti.bu akşam aktif karbona başladım.Yarın akşamdan itibaren bakteri kültürü eklemeye başlıycam.ben sera nitrivek aldım.sizce nasıldır.
hagenin ürünü nutrafin cycle tercih edebilirsiniz. Aynı fiyat ve daha iyi diye biliyorum.

Arkadaslar baslıgı bastan sona okudum ancak aklıma şu soru geldi. Eğer cyano bacteria nın oluşma sebeplerini ortadan kaldırmazsak ilac kullanımı sonrası bakteriden kurtulduktan bi süre sonra tekrar cyano oluşumu gözlenmez mi ? Yada cyano nun tekrar oluşması için cyano bacteria taşıyan bir kaya yada canlının mı akvaryuma girmesi lazım ?

Selamlar.

Oluşma sebeplerini ortadan kaldırmazsa tekrardan ortaya çıkıyor ve ithalatlarda gelen mercanların üzerlerindede bazen cyano oluyor ve bunları akvaryuma soktuğumuzda bunlar çoğalıp yayılıyorlar.Mercan kayası,canlı kayaylada çok rahat akvaryuma yayılıyorlar malesef :)

selam,

"eritromisin etken maddeli eritro isimli antibiyotik" bu ilaçtan bulamadım. eczanelerden toplatılmış. nerden bulabilirim.

Kaan

ERYTHROCIN bu ilacı bulabilirsiniz.

kutusu bu,

erythrocin_10326_6_(big)_.jpg

detaylı bilgisi

ERITROSIF 250MG 16 KAPSÜL

ERIMICIN 250 MG 16 TABLET

Bu ilaçlarda etken maddeyi içeriyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar, kayalarımın özellikle ışığı çok alan yerleri kaplayan çok can sıkıcı bir cyano sorunum vardı. Nitrat ve fosfatı bakteri yöntemi ile sıfır derecesine çekip Silikat reçineli RO filtre kullandım kurulumdan beri. 1 ay sonra cyanodan eser kalmadı. Kayalarda ve arka camda kalan iyice rengi koyulaşan artıklarda parça parça döküldü ve temizlendi.

Cyano zaten akvaryumdaki bakteri düzensizliğinden kaynaklı, antibiyotik kullanarak oluşması kesin olan bu döngüyü uzak bir geleceğe atmış olmuyormusunuz ?

Antibiyotik kullanimi suyun oturmasini geciktirmiyor mu? Bir nevi uzun bir sureci geri sarmak, heba etmek degil mi?

Antibiyotik kullanimi suyun oturmasini geciktirmiyor mu? Bir nevi uzun bir sureci geri sarmak, heba etmek degil mi?
Bol miktarda bakteri kültürü yeniden ekliyoruz sisteme yeniden sistem yerine oturuyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar