Keşfet

Dozaj Yeni Teknikleri

Ahmet Çakır

Yeni Üye
Ad Soyad
Ahmet Çakır
Herkese merabalar 

bildigimiz gibi teknoleji bu hobidede kendini gösteriyor gerek ışık,ps,iç akıntı motorları vb. birşekilde yenileniyor 

bende burda dozaj hakkında bildigimizi ve bilmediklerimizi paylaşmak istedim herkesin bildigi baling metodu elle dozlama ve dozaj pompası Ca reaktör kullanma bunlar bildiklerimiz bilmediklerimiz kullandıgımız katkılar önceleri ve şimdi hala 4 lü set kullanılıyor bir çok firma şirket bu konu üzerinde araştırmaları sürerken bir yandanda sayıyı azaltma ve kullanılan katkıları bir araya getirmeye çalışıyor mesela Werner’in 3’lü çzöeltisi bu fikir sayesinde kimi firmalar (Aquarium Systems Reef Tonic ve Two Little Fishies C-Balance) tarafından 2’ye indirgendi. Hatta bir basamak daha ileri gidilerek 1’e düşürüldü: İpucu bu tekli katkıların çökelti oluşturacağından sıvı değil katı/toz olması.. (Calcium Marine Plus, hw – Wiegandt ve Bio-Calcium, Tropic Marine).. ben  önceden 4 lü set kullanıyordum şu an2li sistem  Cbalance kullanmaya başladım 1 bidonda Kh var 2 bidonda Ca,Mg trace elementler var size deneyimlerimi buradan aktaracagım 

bu konu hakkında yorumlarınızı bilgilerinizi ve kullandıgınız katkıların artı ve eksilerini yazarmısınız

Moderatör tarafında düzenlendi:
ilk olarak katkılarımın bitmesiyle arayışa girdigimde bir arkadaşın tavsiyesiyle bu Cbalance ürününü aldım ilk etapda 3 maddenin bir yerde olması beni biraz endişe ve meraka sürükledi Ca,Mg Trace elementin bir yerde olması sistemin kullanım miktarı farklılık gösterirse eksik kalan degeri dışardan girerim düşüncesiydi ama böyle bir eksilmemenin söz konusu olmadıgı degerlerin eşit düşdügü ayrı bir müdahale ve katkıya ihtiyaç duymadıgı yönünde buda demek oluyorki Ca,Mg iniş ve çıkışın olmayacagı şimdiki degerlerim aşagıda 1 hafta düzenli kullanacagım bakalım dedikleri gibi düzene girecekmi harici bir katkı girmeden

Kh 11

Ca 330

Mg 1250

degerlerim böyle 

Ürünler güzel ama metod pahalı, etkileri de güzel olacak ama ucuz olmayacak...

Az katkıyla uğraşıp ucuza da gelsin derseniz Ca reaktör öneririm, reaktör ve destek olarak two part ürünle gidilebilir hem two part kullanımı az olacağından maliyet az olur hem de daha sağlam mercanlarının olur...

Şahsen şu an reaktör+. Kalkwasser kullanıyorum, kalkwasser su tamamlarken 2-3 günde bir giriyorum canlıların kondisyonu gayet iyi gidiyor...kısaca ana metod ekonomik destek amaçlı da marka ürünler veya kalk kullanılabilir...

Ürünler güzel ama metod pahalı, etkileri de güzel olacak ama ucuz olmayacak...

Az katkıyla uğraşıp ucuza da gelsin derseniz Ca reaktör öneririm, reaktör ve destek olarak two part ürünle gidilebilir hem two part kullanımı az olacağından maliyet az olur hem de daha sağlam mercanlarının olur...

Şahsen şu an reaktör+. Kalkwasser kullanıyorum, kalkwasser su tamamlarken 2-3 günde bir giriyorum canlıların kondisyonu gayet iyi gidiyor...kısaca ana metod ekonomik destek amaçlı da marka ürünler veya kalk kullanılabilir...
Burak bey yorumunuz için teşekkür ederim kendi amacım az katkıyla ugraşmak reaktörde olsa yine ek katkı giriliyor  ve sumpda çok malzeme sevmiyorum az ama temiz sistem istiyorum önceden sumpun yanında 4 adet 3 lt bidon duruyordu şimdi 2 bidon var sizin söylediginiz gibi maliyet açısından evet 4lü set fiyatına geliyor ama fazla ugraştırmayacak gibi geliyor markanın idda etdigi gibi olursa sürekli inip çıkan degerler olmayacak 3 katkının(Ca,Mg,Trace element) biryerde olması benim için mükemmel sitem otamatik dengelenecek degerleri birinde eksilme digerinde artma olmayacak deneyib görecegiz 

tekrar teşekkürler saygılar

Merhaba Ahmet Bey,

Bende yaklaşık 4 aydır C-balance kullanıyorum. Değerler gayet stabil ve istenen düzeyde tutuyor.Son bir haftadır renklerde açılma var acaba bunun sebebi katkılarmı yoksa fosfat nitratmı bilemiyorum. Diğer taraftan tankınız kaç litre ? Benimki ortalama 150 litre olduğu için maddi olarak beni çok sarsmıyo fakat büyük litrajlı tanklarda maliyeti çok yüksek olur diye düşünüyorum. Belki bu katkının yanına trace elementler için dönem dönem destek katkılarda girmek gerekebilir. Ben günlük olarak iki parttan 10 ml giriyorum. Mercanların büyümesi gerçekten hızlı. Fotograf bulabilirsem onuda ekliycem.

İçeriklerini araştırdınızmı bilmiyorum ama;

Part A ingredients
Calcium Chloride, Magnesium Chloride, Calcium Bromide, Strontium Chloride, Lithium Chloride, Rubidium Chloride, Nickel Chloride, Chromium Chloride, Zinc Chloride, Copper Chloride, Cesium Chloride, Iron Chloride, Manganese Chloride, Cobalt Chloride.

Part B ingredients
Sodium Bicarbonate, Sodium Carbonate, Sodium Sulfate, Potassium Bicarbonate, Sodium Metaborate, Sodium Fluoride, Potassium Iodide, Sodium Selenate, Sodium Vanadate, Sodium Tungstate
.

Saygılarımla,

Oktay

Bird of paradise coral  3 aylık büyümesi;

qh7uj.jpg

qh8l7.jpg

Merhaba Ahmet Bey,

Bende yaklaşık 4 aydır C-balance kullanıyorum. Değerler gayet stabil ve istenen düzeyde tutuyor.Son bir haftadır renklerde açılma var acaba bunun sebebi katkılarmı yoksa fosfat nitratmı bilemiyorum. Diğer taraftan tankınız kaç litre ? Benimki ortalama 150 litre olduğu için maddi olarak beni çok sarsmıyo fakat büyük litrajlı tanklarda maliyeti çok yüksek olur diye düşünüyorum. Belki bu katkının yanına trace elementler için dönem dönem destek katkılarda girmek gerekebilir. Ben günlük olarak iki parttan 10 ml giriyorum. Mercanların büyümesi gerçekten hızlı. Fotograf bulabilirsem onuda ekliycem.

İçeriklerini araştırdınızmı bilmiyorum ama;

Part A ingredients

Calcium Chloride, Magnesium Chloride, Calcium Bromide, Strontium Chloride, Lithium Chloride, Rubidium Chloride, Nickel Chloride, Chromium Chloride, Zinc Chloride, Copper Chloride, Cesium Chloride, Iron Chloride, Manganese Chloride, Cobalt Chloride.

Part B ingredients

Sodium Bicarbonate, Sodium Carbonate, Sodium Sulfate, Potassium Bicarbonate, Sodium Metaborate, Sodium Fluoride, Potassium Iodide, Sodium Selenate, Sodium Vanadate, Sodium Tungstate.

Saygılarımla,

Oktay
Oktay bey benim tank 700lt yeni kullanmaya başlamadım daha trace element içinde diye biliyorumayrı katkı girmeye geerek yok ama yurt dışında daha ucuz Cbalance malesef burda pahalı

günlük dozlamayı ayarlayamadım 1 hafta sonra belli olur canlılar üzerindeki degişikligi zamanla görecegiz

C balance ben de kullaniyorum. Burada iki sey var. dusuk degerlerinizi part a ya da b ile duzeltemezsiniz. Yani 330 kalsiyumu c balance eklemesi 400 e cikarmaz. C balance a baslamadan once degerleri istenen seviyeye getirmelisiniz. Ikincisi de dozlama da esas olan su hacmidir. 75 litre icin 5 er ml part a ve part b kullaniliyor sanirim. Benim 300 litre tank hacmim var. 20 ml herikisinden de esit olarak dozluyorum. Kolay gelsin.

C balance ben de kullaniyorum. Burada iki sey var. dusuk degerlerinizi part a ya da b ile duzeltemezsiniz. Yani 330 kalsiyumu c balance eklemesi 400 e cikarmaz. C balance a baslamadan once degerleri istenen seviyeye getirmelisiniz. Ikincisi de dozlama da esas olan su hacmidir. 75 litre icin 5 er ml part a ve part b kullaniliyor sanirim. Benim 300 litre tank hacmim var. 20 ml herikisinden de esit olarak dozluyorum. Kolay gelsin.
ugur bey bilgi için teşekkürler asıl merak ettiğim atıyorum 

Ca 450

MG 1400 

sabit duruken günlük dozlamayla bu deger bozulup bozulmayacagı mesela Ca sabit dururken Mg düşme oluyormu bende bunu görmek için dengeyi kurup kurmayacagını görmek için su degerlerim öyleyken bilerek dozlamaya başladım birde sizin söylediginiz gibi 75 lt 5 ml ise benim 50 ml günlük girmem gerekir dogrumu anladım ben ilk 10 ml girmeye başlamışdım 

Bu tip 2 parçalı balling uygulamalarında ihtiyaca göre değil suyu süpersatüre tutmaya yönelik bir dozlama yapılıyor. Eklediğiniz katkı ( bikarbonat ve calsiyum) canlılar tarafından kullanılmasa bile 24 saate kadar büyük bölümü önce emülsiye olup sonra nonbiyolojik kalsifikasyona uğruyor. Sonra sen yeniden ekliyorsun, aslında iyi bir yöntem, kullanıcı açısından hata payı az, üretici- satıcı açısından da iyi.

1 yıldır c balance kullanıyorum. değerleri stabil tutması konusunda çok memnunum. 400lt lik tankımda  günlük 100cc kh ve 60cc ca,mg kullanıyorum. mercan yükü fazla olan akvaryumlarda maliyet biraz yüksek. ortalama 40 günde almam gerekiyor. sps lerde büyüme gayet başarılı. fakat iskelet sistemlerinin biraz zayıf olduğunu düşünüyorum. tabiki ışık vs. de bukonuda etkili.

Erkan dostum tankın son görüntüsü degil herhalde yenisi yokmu birde benim xeina ne alemde 

Gece ışıklar kapanmadan önce çekmiştim.çok net değil ahmet. Xenia çok,hallederiz.çıkaracağım çoğunu tanktan zaten.çok yayıldılar.ü

Bugün 1 hafta oldu Cbalance kullanalı şuanki degerler gayet iyi hiç bir ek katkı girmeden normal seviyeye geldi ittea ettikleri gibi dengeleniyor ilk başladıgımda degerim şu şekşildeydi

Kh 11

Ca 330

Mg 1250

şimdi ise 

Kh 10

Ca 450

Mg 1400 ama merek etdigim Erdal beyin söyledigi gibi kullanılan katkı 24 saat sonra etkisinin kalıp kalmadıgı  

Gözünü sevdiğim ca reaktörü . Tüketime bak günde 100 cc aylık katkı maliyetini düşünmek istemiyorum :)

Bugün 1 hafta oldu Cbalance kullanalı şuanki degerler gayet iyi hiç bir ek katkı girmeden normal seviyeye geldi ittea ettikleri gibi dengeleniyor ilk başladıgımda degerim şu şekşildeydi

Kh 11

Ca 330

Mg 1250

şimdi ise

Kh 10

Ca 450

Mg 1400 ama merek etdigim Erdal beyin söyledigi gibi kullanılan katkı 24 saat sonra etkisinin kalıp kalmadıgı
Bir hafta icinde degerler boyle olduysa bir ay sonra ne olacak cok merak ediyorum.

Bir hafta icinde degerler boyle olduysa bir ay sonra ne olacak cok merak ediyorum.
Ugur bey benimde bildigim bir ürün degil ama kafamda hala soru işaretleri var acaba dogru ürünmü diye :)   benim ilgimi çeken 2li sistem olması denemeye devam degerlerin 1 hafdada yükselmesi normal degilmi ?

Dozlamayi nasil yapiyorsunuz??

Dozaj pompası ile 1 hafta tüketimden fazla girdim bu degerlere ulaşdı ama canlılarda yararını ve zararını görmedim şimdilik 

Konu görüntüleyen kullanıcılar