Keşfet

Dozaj Yeni Teknikleri

ugur bey benim dozaj pompası 3lü o yüzden bana cazib geldi önce 4 lü set kullanıyordum 4 cüyü elle dozlama yapıyordum ama iş için şehir dışına çıkıyorum o zaman benim için sıkıntı oluyor  bu ürürn ikili sistem maliyetlide 3lt katkı 185 tl sizin önere bileceginiz bir marka varmı 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Okudugum kadari ile katkilar icin bihayli para harcaniyor,hele ki sps yuku fazla ise.Ben kendim hazirliyorum katkilarimi.kh-ca-mg bu ucu icin neredeyse hic para vermiyorum.

Okudugum kadari ile katkilar icin bihayli para harcaniyor,hele ki sps yuku fazla ise.Ben kendim hazirliyorum katkilarimi.kh-ca-mg bu ucu icin neredeyse hic para vermiyorum.
Taner bey para vermiyorum derken kendiniz nasıl hazırlıyorsunuz biraz daha açarmısınız 

Taner bey para vermiyorum derken kendiniz nasıl hazırlıyorsunuz biraz daha açarmısınız
yukarida saydigim katkilari kendim hazirliyorum,ornegin 100 litre kh bana maliyeti 5 tl.

Formüllerini ver camiaya Taner Abi :)

Hatta isterseniz bu başlık olsun veya yeni bir başlık altında toplanalım ve bilenler, uygulayanlar üçlü katkıların kimyacılardan alınıp DIY yapılabilecek formüllerini yazsın ve uygulamak isteyenler okusun?

Sağolun Tolga Bey.

Hani yemek tarifleri reklamlarında denir ya, ölçüler kaşıkla, bardakla diye :) Sizinki çok güzel ama galon malon herkes anlamaz; hem de İngilizce, herkes okumaz. Bizim Türk' lerden "Ben şunu yapıyorum, şu kadar gr bu kadar litrede çözüyorum, kimyasalı da şuradan şu fiyata alıyorum; iyi ve kötü yönleri vb." diye yazacak çıkar mı acaba?

İngilizce bildiğim halde anlamakta zorlandım yaw :) umarım Türk işi birileri kestirmeden anlatır fazla detaya girmeden :)

Bu arada, fish-street.com da 3 kanallı güzel ve indirimde olan bir dozaj pompası var. Günde pompa başına 1-4999ml dozlama yapabiliyor ve bunu her pompa için 24 e bölebiliyorsunuz. Bu özellikte Alman vb. malı alsanız min. 1000TL, bu Çin işi max. 300TL ye kapınıza geliyor. Ben sipariş verdim, gelince başlık açıp tüm detaylarını yazacağım. 

Adamlar bu kadar mı hırslı olur yaw bu Çin liler :)

Herşeyi yapıyorlar

Eser bey bu arada 350 lira kanıma girdiniz sipariş verdim :) ama iyi oldu

309 TL ye geldi bana, neden sizin yüksek; belki biraz kurdan fark etmiştir. Bir de fish-streed den herhangi bir şey alırken ödeme ekranına gelirken kupon (Coupon) yazma yerine "fishstreet" yazarsanız 2.5% indirim veriyor aklınızda bulunsun :)

Sağolun Tolga Bey.

Hani yemek tarifleri reklamlarında denir ya, ölçüler kaşıkla, bardakla diye :) Sizinki çok güzel ama galon malon herkes anlamaz; hem de İngilizce, herkes okumaz. Bizim Türk' lerden "Ben şunu yapıyorum, şu kadar gr bu kadar litrede çözüyorum, kimyasalı da şuradan şu fiyata alıyorum; iyi ve kötü yönleri vb." diye yazacak çıkar mı acaba?
Eserciğim aslında bu tarz açıklamayı yapmanı senden beklerdim ve bu katkıların hazırlanışını bilmemen şaşırttı beni açıkçası,çünki forumda en araştırmacı üye arkadaşlardan birisi sensin gözlemlerime dayanarak söylüyorum.Ve buna istinaden en temel ihtiyaçlar olan katkıları hazırlanışını bilmemene şaşırdım.Yabancı sitelerdede açıklamalalar yapılmış fakat yukarıda seninde belirttiğin gibi temin etmesi çok kolay ve hazırlaması 2-3 dakika sürmeyen bir iş bu.(Bunu yazmamın sebebi kimsenin gözü korkmasın çok basit.)Bu iş için gerekli olan tek şey evlerimizdede genelde bulunan yoksada 20-30 tl. gibi bir fiyata alabileceğimiz dijital hassas mutfak terazisi.Eğer bunu edindiysek katkı hazırlaması çocuk oyuncağı.Ayrıca bu teraziyi ben haftalık su değişimlerinde tuz tartmak içinde kullanıyorum.Anlayacağınız kullanışlı ve işe yarar bir alet.Bu şekilde evyapımı katkı ile forumda tanıtımı yapılan ve takdir toplayan başarılı akvaryumlar var.Bunu belirtmemin sebebi piyasada onlarca marka adı altında satılan ve değişik fiyatlara satılan katkılara mucizevi abiyane tabirle gökten zembille inmiş ve mercanlarımızı hemen büyütecek ve güzelleştirecek tarzda bir gözle bakmamız ve sanırım verecek gereğinden fazla paramız var diyeceğim ki ama herkesin bütçesi farklı ve kısıtlı imkanları ile bu katkılara para veren arkadaşlarımız olduğunuda biliyorum.Eski tecrübelerime dayanarak belirteyim ki akvaryuma ne kadar çok amino asit plankton element takviyeleri vs. ekledikçe akvaryumun dengesi bir okadar sapıtıyor.Kendi uygulamam şu an için haftalık su değişim(tuzdaki elementlerin yeterli olduğunu düşünüyorum) ve kendi hazırladığım tabiri caizse ev yapımı Kh-Ca-Mg katkıları ile mercanlarım gayet sağlıklı ve büyümeleri gayet iyi durumda şu an.

Abi ben hiç balling yapmadım, bu yüzden de katkı formüllerini hiç araştırmadım, en ufak bilgim yok. Son dönemlerde heveslendim ve yukarıdaki dozaj pompasını aldım ama DIY katkılardan önce balling hakkında tecrübe için Grotech A B C kullanacağım çünkü hazır ürünlerin üstünde kaç ml sinin hangi değeri ne kadar yükselttiği yazıyor, tüketime göre hesaplaması kolay. Sonra işe alışınca yavaşça DIY' a geçerim belki.

Sen yaptığın karışımların formüllerini yazsana.

Abi ben hiç balling yapmadım, bu yüzden de katkı formüllerini hiç araştırmadım, en ufak bilgim yok. Son dönemlerde heveslendim ve yukarıdaki dozaj pompasını aldım ama DIY katkılardan önce balling hakkında tecrübe için Grotech A B C kullanacağım çünkü hazır ürünlerin üstünde kaç ml sinin hangi değeri ne kadar yükselttiği yazıyor, tüketime göre hesaplaması kolay. Sonra işe alışınca yavaşça DIY' a geçerim belki.

Sen yaptığın karışımların formüllerini yazsana.
Yukarıdada belirttiğim gibi eserciğim bu konu ile alakalı bir talep hiç olmamış desem yeri yıllardır.Demekki hobici arkadaşlar uğraşmaya luzum görmüyor yada itibar etmiyorlar.(Tabiki herkesin fikrine saygı duyarım.)Bu yüzden bende buraya yazmaya luzum görmüyorum.

arkadaşlar bu işin uzmanı olan abilerden aldığım bilgieri paylaşmak istiyorum

KH için  1 litre ro su  içine  100 gr  sodyum bikarbonat          

MG için 1 litre  ro su içine  220gr magnezyum klorür ve  30gr magnezyum sülfat   

CA  için 1litre ro su içine    300 gr  kalsiyum klorür

benim tüketimim günlük      kh 15gr   mg 10gr  ca 10 gr    

Gerçekten bu kadar basitmi? Sadece suya atıp karıştırmak yeterlimi geliyor?

Aslında para verdiğimiz birçok ürün yok pahasına imal edilip fahiş fiyatlarda satılıyor.

Örneğin izmit ten bir arkadaş fitoplanktonu kendisi ürettiğini anlattı ancak halen nasıl yaptığını bir türlü soramadım.

Uğur bey bu katkıları kimyacılardan alıp yapabiliyorsunuz.Bunların hepsi 1 kg lik kutuların içinde satılıyor yanlız sizin akvayumunuzun günlük tüketimine göre  test yapıp hesaplayıp , gereken miktarda dozajlama yapıyorsunuz ...

Cüneyt ben eskiden forumda sözü geçmişdi 2008 yıllarında 2-3 gün önce hepsini okudum  bu söylediginiz kimyasalları burada bulmak zor deniyordu şimdi hala öylemi yoksa yurt dışındanmı getirtiyoruz birde verdiginiz gıramlar kaç lt nekdar artırıyor kendi tankımızda deneyerekmi bulmalıyız 

Eserciğim aslında bu tarz açıklamayı yapmanı senden beklerdim ve bu katkıların hazırlanışını bilmemen şaşırttı beni açıkçası,çünki forumda en araştırmacı üye arkadaşlardan birisi sensin gözlemlerime dayanarak söylüyorum.Ve buna istinaden en temel ihtiyaçlar olan katkıları hazırlanışını bilmemene şaşırdım.Yabancı sitelerdede açıklamalalar yapılmış fakat yukarıda seninde belirttiğin gibi temin etmesi çok kolay ve hazırlaması 2-3 dakika sürmeyen bir iş bu.(Bunu yazmamın sebebi kimsenin gözü korkmasın çok basit.)Bu iş için gerekli olan tek şey evlerimizdede genelde bulunan yoksada 20-30 tl. gibi bir fiyata alabileceğimiz dijital hassas mutfak terazisi.Eğer bunu edindiysek katkı hazırlaması çocuk oyuncağı.Ayrıca bu teraziyi ben haftalık su değişimlerinde tuz tartmak içinde kullanıyorum.Anlayacağınız kullanışlı ve işe yarar bir alet.Bu şekilde evyapımı katkı ile forumda tanıtımı yapılan ve takdir toplayan başarılı akvaryumlar var.Bunu belirtmemin sebebi piyasada onlarca marka adı altında satılan ve değişik fiyatlara satılan katkılara mucizevi abiyane tabirle gökten zembille inmiş ve mercanlarımızı hemen büyütecek ve güzelleştirecek tarzda bir gözle bakmamız ve sanırım verecek gereğinden fazla paramız var diyeceğim ki ama herkesin bütçesi farklı ve kısıtlı imkanları ile bu katkılara para veren arkadaşlarımız olduğunuda biliyorum.Eski tecrübelerime dayanarak belirteyim ki akvaryuma ne kadar çok amino asit plankton element takviyeleri vs. ekledikçe akvaryumun dengesi bir okadar sapıtıyor.Kendi uygulamam şu an için haftalık su değişim(tuzdaki elementlerin yeterli olduğunu düşünüyorum) ve kendi hazırladığım tabiri caizse ev yapımı Kh-Ca-Mg katkıları ile mercanlarım gayet sağlıklı ve büyümeleri gayet iyi durumda şu an.
TAner bilgiler için teşekkürler ama anladıgım kadarıyla buraya net yazmak istemediniz tartışmaya girmemek için saygı duyuyorum

bunları burda bulmak mümkünmü

Konu görüntüleyen kullanıcılar