Keşfet

Dream of ocean

Bvr_im

Yeni Üye
Ad Soyad
Baver
Üç ay kadar önce yüzeysel bilgi deneyimli arkadaş tavsiyeleri ile 80*40*50h ölçülerinde ilk deniz akvaryumu kurdum şimdilik her şey yolunda görünüyor..

Temmuz sonu ikinci akvaryum kurulumuna başlıyorum öncekine nazaran biraz daha büyük ölçülerde daha tecrübeli ve daha iyi bir kurulum olacak inşallah. Hobiyi sevdiren donanım ve kurulum sürecinde doğru bilgilerle doğru tercihler yapmama çok büyük destekleri olan değerli dostlarım Burhan (karga tulumba) ve Yener Yılmaz'a çok teşekkür ederim.

Yeni kurulumda kullanılacak hazır olan donanımlar;

12 mm Ultra Clear 120*65*55h taşırma / Sump - 100*50*40h / Yener Yılmaz

Hybrit 475 watt Led armatür ilave olarak 4x54 watt T5

Royal Exclusiv Bubble King Supermarin 200

JBL AquaCristal UV-C 36 W

Tunze Turbelle Stream 6255 Controllable

Tunze 7096 Multi Controller

Ecotech Marine Vortech MP40W QD

Reef Octobus Vario S-4 Controllable

Innovative Marine Spin Stream Nozzle 2

Fiji dekor kaya 15 Kg + Natures Ocean Coral Reef Rock 18 Kg

Natures Ocean Samoa Pink Aragonit 27 lt

Kalkwasser Reaktörü

Medya Reaktörü

RO Su Arıtma

Ocean pro Formula tuz

Refraktometre

Hanna Dist3 TDS

Milwaukee Ph metre

Canlı kaybı yaşamamak ve canlıları mümkün olduğunca doğal ortama yakın hissettirmek için deneyim ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

Tüm hobi dostlarına keyifli günler dilerim

Ekli dosyayı görüntüle 51400

Ekli dosyayı görüntüle 51401

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle yeni kurulumunuzda bol şans. Kurulumda dikkat edilmesi gereken en büyük unsur bakteri kültürü girişi ve bakteri nüfusunun korunması. yeterli bakteri ile doğal süreç başlayacak ve tankınız uygun hale gelecektir. doğallığın en önemli etkenlerinden biri aydınlatma ve biride akıntı olacaktı. bunları ayarlarken doğadaki değerlerini yakalayabilirseniz, canlı kaybı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Çünkü sistem gerçekten özenle seçilmiş duruyor.

Keyifli hobiler
ısmail SEVIK

Teşekkürler İsmail bey kurulum bittikten sonra sistemin boşta çalışma sürecinde bakteri kültürü konusunda netleşmiş olurum inşallah. Aydınlatma gün simülasyonlu, akıntıda buna paralel olarak çalışacak umarım bunları yapmak düşündüğüm kadar kolay olur :)  Şuana kadar her şey Burhan (karga tulumba) kontrolü altında

Kurulumun en zor kısımlarından biri.. Su biriktirmeye başlıyoruz 

600 litre akvaryum ve sump için 50 litre daha önceden yıkanmış olan kaya ve kumların saf (0 TDS) suda bir süre beklemesi için

Ekli dosyayı görüntüle 51495

:)  hepimizin bitmek bilmez çilesi su biriktirmek.

kolay gelsin

Çok teşekkür ederim abim :)

Öncelikle yeni kurulumunuzda bol şans. Kurulumda dikkat edilmesi gereken en büyük unsur bakteri kültürü girişi ve bakteri nüfusunun korunması. yeterli bakteri ile doğal süreç başlayacak ve tankınız uygun hale gelecektir. doğallığın en önemli etkenlerinden biri aydınlatma ve biride akıntı olacaktı. bunları ayarlarken doğadaki değerlerini yakalayabilirseniz, canlı kaybı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Çünkü sistem gerçekten özenle seçilmiş duruyor.

Keyifli hobiler
ısmail SEVIK
bakteri kültürü olarak ne önermektesiniz, prodibio start up mı yoksa aquaforest bio s mi yoksa 3. bir alternatif mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
ilk kurulum için biodigest ve bioptim öneririm.  1 e 2 oranında kullanmıştım  500lt 'ye  4biodigest,  8 bioptim kullanmıştım ve kurulumu gerçekten başarılı kılmıştı.

BIO DIGEST + BIOPTIM 12'li ampul alarak kurulum sürecinde kullanmaya başlarım ayrıca tavsiyeniz ve tecrübe paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

evet. olabilir. hatta yurtdışında daha ucuza bulabilirsiniz.  kurulumdan sonra düzenli bakteri kullanmak, hem nitrat döngüsünün bozulmsını engeller hemde suya ekstra berraklık verir. kurulumdan sonra su değişimi sonrası 1 biodigest + 1 bioptim kullanabilirsiniz.  

evet. olabilir. hatta yurtdışında daha ucuza bulabilirsiniz.  kurulumdan sonra düzenli bakteri kullanmak, hem nitrat döngüsünün bozulmsını engeller hemde suya ekstra berraklık verir. kurulumdan sonra su değişimi sonrası 1 biodigest + 1 bioptim kullanabilirsiniz.  
Bakteri kültürlerini akvaryum merkezine sipariş verdim kurulumun her adımını paylaşmaya çalışacağım

teşekkür ederim

Yeni kurulumunuz hayırlı olsun, her şey gönlünüzce olur inşallah. Başarının temeli sağlam atılmış, ekipmanlar kendini gösteriyor. Elinize ve Emeğinize Sağlık. Saygılar.

Çok teşekkür oktay bey yolumuz uzun çok iş var 

Emek harcanmış bir tank başarılar led hk. Detaylı bilgi verebilirmisiniz

Led özel yapım anchor leds marka toplamda 400 watt cree ledlerden oluşuyor wifi bağlantılı android ios uygulamalarla kolay kontrollü gün simülasyonlu bilinen çoğu marka aydınlatmadan daha iyi olduğunu söyleyebilirim 

Led özel yapım anchor leds marka toplamda 400 watt cree ledlerden oluşuyor wifi bağlantılı android ios uygulamalarla kolay kontrollü gün simülasyonlu bilinen çoğu marka aydınlatmadan daha iyi olduğunu söyleyebilirim 

Ankara da imal ediliyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar