Keşfet

Ekonomik Katkı Maddeleri

Tartışalım da kavga etmeyelim. Fikirlerimiz başkası tarafından beğenilmedi diye de küsmeyelim. İlkokul öğrencileri gibi "boz, küstüm" yapacaksak reefcentral değil, zimbabwecentral da bizi okumaz. Zimbabweli varsa kızmasın bana :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
ben biofarma potasyum clorür ve novartis in calsium glubionat kullanıyorum. ca glubionat günde 2ml kullanıyorum ca 400ppm de sabit. ne düşüyor ne çıkıyor ama şuanki sabit canlı yükümde ekleme veya azaltma durumunda ne olur bilemem.

Brightweel likid reef kullanıyorum bir tür purple up diyebilirim son derece memmunun.

Selim i de Gurkan beyi de cok yakindan taniyorum ve her ikiside oldukca iyi insanlar. Herkes herkese gore iyi olabilir ama bu hobinin ileri gitmesi icin her ikiside ellerinden geleni yapiyorlar. Olaylarin boyle bir hâl almasi sanirim en cok beni uzuyor :(

Bu mevzuyu atesleyen kisiyide sanirim hic affetmeyecegim...

Aslında yanlış anlaşılmalar bunlar sanal ortam malesef buna çok müsait kimsenin kırılmaması lazım hoşgörülü olmak lazım.

Bahadır abi Brightwell Liquid Reef i nasıl kullandın ölçü olarak ?

Syg.

Gökhan Bey ve Bahadır Bey paylaşım için teşekkür ederim. Gökhan Bey nerden ve ne kadarını kaç liraya aldınız? Ne tip etkileri var acaba?

Bahadır Bey Brightwell ürünü bir nevi Calcium Buffer mı? Coralin Alg oluşumunu hızlandırıyormu?

Akvaryumda büyüme hızlandığı için takviye element kullanmak zorunda kaldım,kullandığım elementler kalsiyum cloride ,magnesyumchloride,calsiyumbromide,strontiumchloride,lithıumchoride,rubidiumchloride,nichelchloride,chronıumchloride,zinc ,copper,cesium,iron,manganese ve cobaltchlroride ,sodium bicarbonate,sodiumcarbonate,sodiumsulfate,potasyumbicarbonate,sodiummetaborate,sodiumfluoide,potasyumıodide,sodiumselenate,sodiumvaladate,sodiumtungstate bu elementleri gece dozluyorum gündüz ise grotech a,b,c ve aminoasit akşam ise mercanların renklenmeleri için bir element ekliyorum ..

Cem Bey, siz balling yapiyorsunuz herhalde? Kullandığınız katkıların markaları nedir? Fiyatları nedir? Nerden hangi ölçekte aldınız? Mercan renklenmesi için ne kullanıyorsunuz?

Hangi test kitlerini kullanıyorsunuz?

Dozlama ekipmanınız nedir?

Önce tüketilen miktarı tespit edip edip ondan sonra ne kadar işe yaradığını bulabiliyorsunuz benim tüketimim günlük saptmayla sabit birdeğerde henüz değil yada tespitini bulmak şuanda çok zor geceleri 3 günde 1 kapak 5 cc kadar tanka veriyorum ca/mh/kh kayıp çok ciddi değil.

Gökhan Bey ve Bahadır Bey paylaşım için teşekkür ederim. Gökhan Bey nerden ve ne kadarını kaç liraya aldınız? Ne tip etkileri var acaba?

Bahadır Bey Brightwell ürünü bir nevi Calcium Buffer mı? Coralin Alg oluşumunu hızlandırıyormu?

Suya iyonik kalsiyum veriyor komplex bir ürün neredeyse purple/up ile aynı özellikleri taşıyor.

Aklıma gelen bazı soruları paylaşmak istiyorum, bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

a) Balling metodu uygulayan arkadaşlar hazırladıkları çözeltilerde çökelme yaşıyorlarmı?

B) Kh buffer olarak en iyi sonucu hangi madde ile aldınız?

c) Ph buffer olarak en iyi sonucu hangi madde ile aldınız?

d) Calcium ilavesi için en iyi sonucu hangi madde ile aldınız?

e) Magnezyum ilavesi için en iyi sonucu hangi madde ile aldınız?

f) Strontium ilavesi için en iyi sonucu hangi madde ile aldınız?

g) Iodine ilavesi için en iyi sonucu hangi madde ile aldınız?

h) Ph ve Kh dengesini bozmamak için oluşturduğunuz çözeltiler nelerdir? Yine aynı şekilde Balling bidonlarına hangi maddeleri beraber karıştırıp kullanıyorsunuz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Özdemir,

kh ve ph ı en iyi arttıran ve sabitleyen ürün Salifert in kh+ph buffer, bunu da bu forumda Esert yazmıştı galiba, ben de denedim, bir doz ekliyorsun 1-2 hafta yüksek kalıyor, aynı anda seachem kullanıyordum seachem yükseltiyor ama kısa sürede yine düşüyor.Yani seachem buffer ve builderle yükseltme, salifert le uzun süre sabitleme yapıyordum (salifert i az harcamak açısından), maalesef salifert bulunmuyor seachem ile devam ediyorum, neden ? çünkü eklenen doz başına en çok yükselme sağlayan ürün bu piyasada gördüğüm kadarıyla... (yamuluyorsam düzeltin)

Ca artırımını da en iyi sıvı ürünler yapıyor gördüğüm kadarıyla, bende en iyi redsea ninki çalışmıştı, çat diye arttırıyordu, toz olanlardan da en iyi arttıran HW idi kullandığım, (Tropic marin kullanıyorum toz Ca olarak, Ca artmıyor ama mercanlar boy atıyor, yani sanırım direk canlılar emiyor bu malzemeyi, test te çıkan sonuca çok az etki ediyor bende)

diğer seçeneklere yorum yapacak kadar dikkat etmedim,

Saygılar, sevgiler...

Akvaryumda büyüme hızlandığı için takviye element kullanmak zorunda kaldım,kullandığım elementler kalsiyum cloride ,magnesyumchloride,calsiyumbromide,strontiumchloride,lithıumchoride,rubidiumchloride,nichelchloride,chronıumchloride,zinc ,copper,cesium,iron,manganese ve cobaltchlroride ,sodium bicarbonate,sodiumcarbonate,sodiumsulfate,potasyumbicarbonate,sodiummetaborate,sodiumfluoide,potasyumıodide,sodiumselenate,sodiumvaladate,sodiumtungstate bu elementleri gece dozluyorum gündüz ise grotech a,b,c ve aminoasit akşam ise mercanların renklenmeleri için bir element ekliyorum ..
Cem, bunlar kullandığın marka ürünlerin kutusunda yazan içerik mi ? yoksa bu maddeleri tek tek alıp, oranlayıp mı dozluyorsun ? Son soru: Kimya alanında mı tahsil yapmıştın ?

özdemir bey kutusu 6.15 ytl.

ben biofarma potasyum clorür ve novartis in calsium glubionat kullanıyorum. ca glubionat günde 2ml kullanıyorum ca 400ppm de sabit. ne düşüyor ne çıkıyor ama şuanki sabit canlı yükümde ekleme veya azaltma durumunda ne olur bilemem.
Gökhan Bey 6,5 Ytl olan hangisi gramajı nedir? Diğerinin fiyatı ve gramajı nedir? Ve bu maddelerin tam olarak etkisi nedir?

Hangi marka olursa olsun potasyum clorur çözünmedi zor bir kimyasal

Tekim marka Calvin clorur

Ve magnesion clorür kullanmaktayım

Fiyatları 10 ar tl gibi

1 kg 2500 ml ro su ile karıştırarak kullanıyorum

Çok iyi karıştırın ve az dozlayarak mümkünse dozaj pompası ile akvaryumun ihtiyacını mutlaka belirleyerek doz yükseltin aksi halde kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz

İşi ucuza getirelim diye elimizdeki emek ve Gönül Verdiğimiz bir o Kadar'da para harcadığımız zevkimizden olmayalım

Konu görüntüleyen kullanıcılar