Konu Sahibi
kar_delen6
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Eser
- Konu Sahibi
Agah61 şuan için benim favorim ;-)
Tank kaya bakimindan cok zayif dilerseniz size cansiz guzel bir kaya hediye edebilirim iyi gunlerGaliba en fakiri benimkisi. 2 3 günde bir cam siliyorum. Dalga motorum olmadığı için mi ışığımdan mı r/o kullanmadığımdanmıdır acaba. tek balık 4 conch. bu arada 3 ay civarı süre geçti canlıları giriş yapalı. gayet sağlıklılar.
Ekli dosyayı görüntüle 44217
Çok teşekkürler ama hiç gerek yok ,lütfen.Elinde fazlalık olan varsa kullanılmıyorsa diye istemiştim sadece.TDS metre isteyen arkadaş, ilk yurtdışı internet alışveriş paketime sizin için bir tane ekleyeceğim hediye olarak. 1 aya gelir. ÖM ile adres vb verin lütfen, gelince gönderirim...
Fotoğraftaki akvaryum kumu çok güzel DSB olmuş, Nitrat olmaz bu tankta ama uzun süreli Nitrat limitasyonu yaşarsanız belki Fosfat düşüremezsiniz. Bu olursa ya toz Kalsiyum Nitrat girin çok az, ya da Fosfat bağlayıcı medya kullanın...
Ustad senin tank henuz kurulum asamasi tamamlanmamis bir tank. Buna gore cok basarili bir tank. Gorselligi de cok iyi. Sabirli ve Seçici davranirsan sonbahara imrenilek bir tankin olacak eminim.
Neler yapmam lazım peki daha üstat? Bide neden sonbahara kadarUstad senin tank henuz kurulum asamasi tamamlanmamis bir tank. Buna gore cok basarili bir tank. Gorselligi de cok iyi. Sabirli ve Seçici davranirsan sonbahara imrenilek bir tankin olacak eminim.
Galiba en fakiri benimkisi. 2 3 günde bir cam siliyorum. Dalga motorum olmadığı için mi ışığımdan mı r/o kullanmadığımdanmıdır acaba. tek balık 4 conch. bu arada 3 ay civarı süre geçti canlıları giriş yapalı. gayet sağlıklılar.
Tankiniz iyi olacak. İsiklandirmanizi gozden gecirin derim.
Hic moral veremeyecegim. Halic gibi gorunuyor bu resim :grr:siz dalgami geciyorsunuz bunlarin hepsi super tanklar. aha buyurun kotu marine tank nasilmis gorun okadar ki resim cekecegimi anlamis olacaklar baliklar ve anemonlar bile saklanmislar utanctan git git biz o degiliz diyorlar
Ekli dosyayı görüntüle 44192
Ustad bu forumlar mini etek gibidir cok sey gosterir. Ama asil seyler gizli kalir.
Dostum sen o balıkları birisine hediye ediverde sevinsin gariban. Hayır dua alırsın. Benim oyumda sana. Daha kötösüne rastlamadım ben daha ömrümde.siz dalgami geciyorsunuz bunlarin hepsi super tanklar. aha buyurun kotu marine tank nasilmis gorun okadar ki resim cekecegimi anlamis olacaklar baliklar ve anemonlar bile saklanmislar utanctan git git biz o degiliz diyorlar
Ekli dosyayı görüntüle 44192
Haliç biotobudur belki.Hic moral veremeyecegim. Halic gibi gorunuyor bu resim :grr:
Geziyorum, izliyorum, fikir istiyorum ona göre geliştirmeye çalışıyorum. Kaya Dizaynı yüksek demişsin bu düzeni bozup daha basık mı yapayım ya da kaya mı eksilteyim.?Ustad bu forumlar mini etek gibidir cok sey gosterir. Ama asil seyler gizli kalir.
Ben derim ki imkanin oldukca akvaryum gez. Hobicilerle iletisime gec. Tecrubeli hobiciler neler diyor bi bak. Onlarin nitratlarini olc Tank dizaynlarini incele. Kaya dizayni icin fikirler arastir. Mevcut dizaynin mercan tutmaya musait degil. Cok yuksek sanki.
Gezdikce gercek tecrubelerin sanal dunyadan farklarini goreceksin. Bunlari da yapiyorsundur belki. O zaman biraz da zamana birak. Dunya iki milyon yilda olustuysa bir deniz akvaryumu icin bir sene normal bir sure denebilir.
Kaya konusunda zayıf olmasının farkındayım. Çok sevinirim, güzel teklifiniz için çok teşekkür ederimTank kaya bakimindan cok zayif dilerseniz size cansiz guzel bir kaya hediye edebilirim iyi gunler
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederimagah61 şuan tam anlamıyla bayıldım süpersiniz
Üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim, teşekkür ederimAgah61 şuan için benim favorim ;-)
Numaram 0506 909 46 23 isim cem en gec yarina resmini ceker yollarim kayanin begenirseniz bir teslim ederimÜzüleyimmi sevineyimmi bilemedim, teşekkür ederim
Bahsedilen resimden biri benim sanırım ama göstermek için koymadık. Zaten göstermelik bişeyi de yok tankımın.... ancak eleştirmediniz gömdünüz diyen biri olarak bize başkaca laf gömmeniz asıl ironik olan !!!!arkadaslar konu basligi uzerine uygun icerik attim fakat sizde yapici elestiri yerine direk gomdunuz. akvaryumun durumunun kotu oldugunun bende farkindayim asiri yogun is temposu sebebiyle uzun suredir ilgilenemiyorum fakat yosun olusmasi baliklari baskasina vermemi gerektiren bir durum degil ki zira denizde de yosun var belkide daha iyi ve canlilar da gayet sagliklilar tek sorun goze hitap etmemesi ve kotu goruntu. baliklari baskasina ver demek yerine konu basliginda da oldugu gibi yardimci olsaniz yada duzgun bir sekilde elestirseniz daha iyi olur bence. konu basligina uygun sadece 2 resim cikti digerleri guzel oldugunu bildikleri halde sadece tanklarini gostermek adina kotuymus gibi ironik sekilde resimleri koymuslar. su anda kadar 2 gun elektrik kesintisi sebebi ile sadece 1 defa canli kaybi yasadim tum akvaryum yeniden kuruldu akabinde her nekadar goruntu olarak kotu de olsa canlilar guzel yasiyorlar umarim sizlerin bu guzel akvaryumlari surekli olarak bu sekilde guzel kalir.
saygilarimla
Sevgili Caner bence tankını canlandıracak yada hakkını verecek bilgi ve tecrübeye sahipsin. Bunun için asıl sorunun seninde dediğin gibi ilgisiz kalmış olmasıdır. Tankın güzel düşünülmüş emek harcanmış bir tank belli ve hakettiği ilgiyi göstererek ayağa kaldıracak olan da sensin.arkadaslar konu basligi uzerine uygun icerik attim fakat sizde yapici elestiri yerine direk gomdunuz. akvaryumun durumunun kotu oldugunun bende farkindayim asiri yogun is temposu sebebiyle uzun suredir ilgilenemiyorum fakat yosun olusmasi baliklari baskasina vermemi gerektiren bir durum degil ki zira denizde de yosun var belkide daha iyi ve canlilar da gayet sagliklilar tek sorun goze hitap etmemesi ve kotu goruntu. baliklari baskasina ver demek yerine konu basliginda da oldugu gibi yardimci olsaniz yada duzgun bir sekilde elestirseniz daha iyi olur bence. konu basligina uygun sadece 2 resim cikti digerleri guzel oldugunu bildikleri halde sadece tanklarini gostermek adina kotuymus gibi ironik sekilde resimleri koymuslar. su anda kadar 2 gun elektrik kesintisi sebebi ile sadece 1 defa canli kaybi yasadim tum akvaryum yeniden kuruldu akabinde her nekadar goruntu olarak kotu de olsa canlilar guzel yasiyorlar umarim sizlerin bu guzel akvaryumlari surekli olarak bu sekilde guzel kalir.
saygilarimla
Ben olsam direk değişirdim. Bu dizayn daha çok marine balık tanklarında kullanılıyor.Bahsedilen resimden biri benim sanırım ama göstermek için koymadık. Zaten göstermelik bişeyi de yok tankımın.... ancak eleştirmediniz gömdünüz diyen biri olarak bize başkaca laf gömmeniz asıl ironik olan !!!!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Serkan Bey merhaba,Ben olsam direk değişirdim. Bu dizayn daha çok marine balık tanklarında kullanılıyor.
Karar vermelisin balık tankı mı resif tankı mı. Balık istiyorsan bu düzende birkaç balık daha ekleyerek nitrattan fazla korkmadan devam edebilirsin.
Yada balık eklemeden kaya dizaynını biraz yayvan yaparak sump inişine doğru dayayarak merdiven tarzı yükseltilerle mercan ekleyebilecek ortam ayarlayıp resif yükünü arttırıp görüntüyü birkaç seviye yukarı çekebilirsin.
Gorkem Bey merhaba,Bahsedilen resimden biri benim sanırım ama göstermek için koymadık. Zaten göstermelik bişeyi de yok tankımın.... ancak eleştirmediniz gömdünüz diyen biri olarak bize başkaca laf gömmeniz asıl ironik olan !!!!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhabalar,Gorkem Bey merhaba,
oncelikle kendimi yanlis ifade ettiysem ozur dilerim sizin tabir ettiginiz sekilde laf gommek degil tam tersi tankinizin guzel oldugunu ifade etmeye calistim, belki sizce kotu oldugunu dusundugunuzden eklediniz onu bilemem ama gordugum kadari ile sizinki de dahil eklenen tum tanklar bu konu basligi altina dahil edilemeyecek kadar guzel, lutfen dedigimi yanlis anlamayin benim ilk gordugumdeki dusuncemi ifade ettim sanki buda benim tankim dercesine eklenmis resimler hepsi amacim sizleri elestirmek yada kirmak degildi sadece cok guzel bir konu acilmis benimde tankimin kotu oldugunu dusundugumden grup olarak gerek tecrubeleriniz ile gerekse tabir-i caiz ise gaz vererek tankimin duzeltilebilir hale gelmesini isterdim ki bunun tam tersi zaten kotu oldugunu bildigim birseyin daha da kotu oldugunu soylenmesi disinda her hangi birsey gelmedi.
saygilar
Alper bey merhaba,Merhabalar,
Evet uzerinize cok gelindi ben de farkettim lakin basta olumsuz elestirileri kaldirabilecek mizahi bir yapida oldugunuzu sanarak ben de birseyler yazacaktim, iyi ki yazmamisim dedim. Cunku en basta siz kendiniz tankinizi yermissiniz. Bu ozguven ve farkindalik sahsen cok hosuma gitmisti. Hatta Bunun uzerine 2015de tankinizin kurulum asamasindaki halini merak edip inceledim. Arkadaslarin yaptigi esprilere alinmaniza uzuldum. Kaba olanlari gormemezlikten gelseydiniz keske ama herkesin bir hassasiyet noktasi var tabi...
Simdi;
Baslik altinda yazan arkadaslari tenzih ederek konuyla ilgili birsey demek istiyorum. Acikcasi ben akvaryumu ilgisizlikten kotu olmus birine yardim edilmesi taraftari degilim. Cunku sonucta 10 kisi birlessek tank piril piril olsa orta ve uzun vadede tankin gelecegi nokta yine bu olacaktir. Cunku ilgi alaka ve yogun gozlem ve ugras isteyen bir hobi icin gerekli olan "malzemeden" ziyade ilgidir bilgidir. Ha şoyle olur, akvaryum guzeldir temizdir ama kaya yoktur, mercan yoktur, balik yoktur, isik yoktur ya da ekipman yetersizdir alinamiyordur, ya da yanlis tasarim yapilmistir yanlis mercan tercihleri vs o zaman seve seve yardim edilir bilgi ya da elde fazla olan ekipman/canli paylasilir. Hediye bolumu gercekten aktif bir forum burasi. Ancak naçisane gorusum ilgisizlikten mahfolmus bir akvaryuma yapacak birsey oldugunu sanmiyorum.
Zaten konunun basligina bakinca maksat anlasiliyor. Neredeyse ben de kendi akvaryumumu koyacaktim. Cunku yanlis[emoji1] tatli su dis filtre mantigi ile cama iki delik actirdim. Sonra Durso isini cozmek icin 1 ay beynim yandi. Ayrica h100cm. Olmaz dediler peh dedim! Ama olmazmis. gecen yeni aldigim canli kayayi kuma yerlestirmek icin saka yapmmiyorum deniz gozlugu taktim, hanim bacagimdan tuttu gogsume kadar iceri suya girdim. Saka gibi ama degil. Bir de yuksek olunca akvaryum kayalari istedigim gibi yerlestiremedim. Yigma oldu. Gerci kayalarin arasi bol bosluklu olunca baliklar girip cikacak izlemesi daha zevkli olacak ama nerde kafamdaki plate tasarim nerde benim yaptigim. Hayaller ve gercekler[emoji5]
Ama akvaryumumu seviyorum. Ilgi ile ufak dokunuslar ile, dik tasariminin kendine has avantajlari ile gercekten izlemesi keyifli ve degisik bir akvaryum olacak ins.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.