Keşfet

Eskişehir'den Reef Dünyam

Cyberx26

Yeni Üye
Ad Soyad
Barış Akın ÖN
Herkese merhaba arkadaşlar, uzun yıllar tatlı su hobiciliği yaptıktan sonra bana göre hobinin nirvası olan tuzlu suya başladım. Yaklaşık 11 aylık tankımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Eskişehirde yaşadığım için canlıları toplamak çok zahmetli oldu. Özellikle spsleri toplamak için baya emek verdim.

Sistemden biraz bahsetmek iyi olur diye düşünüyorum.

Tank: 120x70x50 3 cam extra clear, 12 mm, durso sistem,
Sump: 80x50x45+su tamamlama
Ps: Bubble King Mini 200 Gen 3
Kafa motoru: Red Dragon 5000 m3,
Armatür: Ati Sunpower 8x54 dimmable
Dalga motoru: Jebao Rw8 3 adet, 1 adet maxpect gyre xf 130,
Soğutma: Teco tr 10,
Autoaqua Smart Ato Su Tamamlama Sistemi
Jebao dozaj pompası, fauna marin light balling uygulanıyor.
Reaktör: 1 adet bubble magus, 1 adet jns var rowa phos ve rowa carbon için kullanılıyor,
Reef octupus titanyum topraklama,
Twins ps geciktirici,
Eheim jager 300 watt ısıtıcı,
ATC refraktometre
TDS metre
Ro cihazı,
15 li priz seti
Tunçmatik 3000 VA 1500 watt voltaj regulatörü
Seneye home,
Hanna hi 736 fosfat ölçer, tropic marin nitrat, salifert kh,mg,ca

Kurulumda, 3 paket Caribsea arag alive special grade canlı kum, 2 kutu Caribsea reef rock tercih edildi. Tuz olarak red sea coral pro kullanıldı, ve ilk 8 ay su değişimlerinde kullanıldı. Son 3 aydır aquaforest probiotic tuz kullanıyorum.

Tankın boş hali böyleydi :)

Ekli dosyayı görüntüle 43870

İlk tuzlu su deneyimim olduğu için çok acemiydim. Diatom kalktıktan sonra canlı eklemiştim. Ama ne varki 2 ay sonra tankımda tekrar diatom olmuştu. O günlere ait bir görsel :)

Ekli dosyayı görüntüle 43871

Tanka giren ilk mercanlarım gözbebeklerim :) Ekli dosyayı görüntüle 43872

Bundan sonrasıda tankımın son hali :)

Ekli dosyayı görüntüle 43873

Ekli dosyayı görüntüle 43874

Ekli dosyayı görüntüle 43875

Ekli dosyayı görüntüle 43876

Ekli dosyayı görüntüle 43877

Ekli dosyayı görüntüle 43878

Ekli dosyayı görüntüle 43879

Ekli dosyayı görüntüle 43880

Ekli dosyayı görüntüle 43881

Ekli dosyayı görüntüle 43882

Ekli dosyayı görüntüle 43883

Moderatör tarafında düzenlendi:
diyecek cok bir söz yok acıkcası. elinize emeginize saglık gercekten. kocaman bir maşallah diyelim. uzun soluklu bir tank olsun. 

Waw, benim SPS'ler çok iyi yere gitmiş; elinize sağlık :)

diyecek cok bir söz yok acıkcası. elinize emeginize saglık gercekten. kocaman bir maşallah diyelim. uzun soluklu bir tank olsun. 
Çok teşekkür ederim Ufuk bey, daha iyisi sizin olsun inşallah :)

Waw, benim SPS'ler çok iyi yere gitmiş; elinize sağlık :)
Eser bey, sizden aldığım sağlıklı canlılar için bir kez daha teşekkür ederim. Bu arada size frag sözüm vardı ama bir türlü canlıyı bölemedim kusura bakmayın. Eğer hala istiyorsanız 1 parça gönderebilirim.

Sağolun Barış Bey, sonra buldum ben aynı canlıdan tekrar...

Maşallah Allah nazardan saklasın. Bu kadar mercan ve balık yükünün altından başarıyla kalkmak ve nitrat vs. gibi değerleri kontrol altında tutabilmek ayrı bir marifet. Benim tankım sizinkinin yarısı kadar ancak 4 balığım birkaç soft mercanım var, zor baş ediyorum. Sizinki gibi forumda diğer tankları görünce mest oluyoruz.

Barış Bey Hoşgeldiniz. Elinize ve Emeğinize Sağlık. Maşallah.

Gercekten çok güzel bir tank olmuş. Emeğinize sağlık..

Merhaba. çok güzel bir tankınız var. başarılarınız devam dileğimle. sormak isteiğim;

- Aydınlatmanız nedir? ( hangi marka flolar bulunmakta)

- Tankınızın son halini alması ne kadar zman aldı :D

Ey maşallah 11 ayda müthiş bir tank [emoji106] bende 15 yıllık tatlı Sudan sonra 6 aydır tuzlu suya başladım. Ama yavaş yavaş ekleme yapıyorum tanka yüklemedim fazla bişey :)
665bf5da2c78de058896de2545194764.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Maşallah Allah nazardan saklasın. Bu kadar mercan ve balık yükünün altından başarıyla kalkmak ve nitrat vs. gibi değerleri kontrol altında tutabilmek ayrı bir marifet. Benim tankım sizinkinin yarısı kadar ancak 4 balığım birkaç soft mercanım var, zor baş ediyorum. Sizinki gibi forumda diğer tankları görünce mest oluyoruz.
Sağolun Allah razı olsun, iyi ekipman seçimi, sık sık test, bol bol gözlem başarıyı getiriyor. Bence her tankın kendine has bir yaşamı ve biyolojik döngüsü var. Bir tankta uygulanıp başarılı olan uygulamalar başka tankta başarılı olmayabilir. Bu nedenle her hobici kendi tankını çok iyi tanımalı, ona göre müdahalelerde bulunmalıdır.

Barış Bey Hoşgeldiniz. Elinize ve Emeğinize Sağlık. Maşallah.
Hoşbulduk Oktay bey, çok teşekkür ederim.

Gercekten çok güzel bir tank olmuş. Emeğinize sağlık..
Çok teşekkür ederim sağolun.

Merhaba. çok güzel bir tankınız var. başarılarınız devam dileğimle. sormak isteiğim;

- Aydınlatmanız nedir? ( hangi marka flolar bulunmakta)

- Tankınızın son halini alması ne kadar zman aldı :D
Çok teşekkür ederim.

Aydınlatma Ati Sunpower 8x54 dimmable

Lamba dizilimi:
ATI Blue Plus
Korallenzucht - New Gen 14000 K
ATI Blue Plus
Korallenzucht - Fiji Purple
D-D Aquarium / Giesemann Pro Power - Pure Actinic
ATI Blue Plus
Korallenzucht - Fiji Purple
ATI Blue Plus

Tanka 6. aydan itibaren sps kolonileri girmeye başladım, 8 aylıkken tam formuna kavuştu diyebilirim. Şu ana 11 aylık ve çok şükür sorunsuz ilerliyor.

Ey maşallah 11 ayda müthiş bir tank
emoji106.png
bende 15 yıllık tatlı Sudan sonra 6 aydır tuzlu suya başladım. Ama yavaş yavaş ekleme yapıyorum tanka yüklemedim fazla bişey :)

Çok teşekkür ederim, sizin ve diğer hobicilerinde tankına benden koca bir maşallah :) Zamanla olur sakın acele etmeyin bu hobinin anahtarı sabır ben ilk 6 ayı 2-3 mercan, 3-4 balıkla geçirdim. 

Benim tankım 21. ayında fakat ölçüleri 190x60x60 oldugu için doldurması neredeyse imkansız :))

Maşallah ölçüler çok güzel ama doldurmak servet tutar :)

Maşallah ölçüler çok güzel ama doldurmak servet tutar :)
Aynen öyle o yüzden hala boş duruyor. Ama akvaryum sayesinde fotografcılık hobisine de başladım. Sırf akvaryumun güzel fotolarını çekebilmek için makine falan aldım :)

Akın bey tankınız bence forumdaki en güzel tanklardan bir tanesi, gerçekten kısa sürede üstelik büyük sayılamayacak eldeki imkanların kısıtlı olduğu bir şehirde tankını zı bu seviyeye getirebilmeniz muazzam bir başarı, sizi canı gönülden tebrik ederim.

MAŞALLAH , çok güzel kazasız belasız iyi günler olsun
Çok teşekkür ederim.

Aynen öyle o yüzden hala boş duruyor. Ama akvaryum sayesinde fotografcılık hobisine de başladım. Sırf akvaryumun güzel fotolarını çekebilmek için makine falan aldım :)
Yeni hobiniz hayırlı olsun aynı şeyi bende düşünüyorum. Yukarıdaki fotoları ceple çektim ama istediğim gibi çıkmadı. Bu hobi bana dslr makina da aldıracak hep masraf hep masraf :)

barış bey şu tankın güzel bir video sunu ceksenizde bizimde gözümüz gönlümüz acılsa izlesek keyif alsak

Konu görüntüleyen kullanıcılar