Keşfet

Feza Hokkacı 15 lt Ev Akvaryumu

ZATOPEK

Yeni Üye
Ad Soyad
Feza Hokkacı (A rh -)
Arkadaşlar Merhaba,

Eve de küçük bir akvaryum kurmaya karar verdim ve aşağıdaki resimde göreceğiniz, yaklaşık 15 lt hacimli, 23x23x28 cm ölçülerinde arkadan 5 cm haznesi olan akvaryumu faaliyete geçirdim. Ekipman olarak Hydor pico 200 mini kafa motoru ve akvaryumun kendisine ait iki kademeli led aydınlatma mevcut. Şimdilik PS yok (hazne ölçüsüne uygun PS de yok zaten), ilerde kendim hava taşlı bir PS yapmayı planlıyorum. Suyu-kumu-kayayı ekleyeli 1 hafta oluyor ve günlük 1,5 ml Prodac Nitridac bakteri kültürü girişi yapıyorum. 

Bu akvaryumda birkaç yumuşak mercan ve mini goby türleri, eklem bacaklılar (karides, yengeç) bakmayı planlıyorum. 

Gelişmeleri bu başlık altında paylaşmaya devam edeceğim. 

Sağlıcakla ve hoşça kalın. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Ekli dosyayı görüntüle 39815

hayırlı olsun..

Burdan cok guzel bir nano cikacak gibi goruluyor...

Adim adim kurulum ve malzemeler katkilar vs paylasirsaniz kurulum rehberi gibi olacagina eminim :) bu boyutlarda nano yapmak isteyen ama zorlugundan korkanlara yol gosterecektir diye dusunuyorum

Bol tuzlu gunler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayirli olsun feza bey ?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayırlı olsun Feza Bey, Pico dünyasına hoşgeldiniz [emoji1]

Burdan cok guzel bir nano cikacak gibi goruluyor...

Adim adim kurulum ve malzemeler katkilar vs paylasirsaniz kurulum rehberi gibi olacagina eminim :) bu boyutlarda nano yapmak isteyen ama zorlugundan korkanlara yol gosterecektir diye dusunuyorum

Bol tuzlu gunler

Teşekkür ederim Ercan Bey, tüm detayları ayrıntılarıyla paylaşacağım. 

Selam ve sevgilerimle,

Hayirli olsun feza bey ?

Teşekkürler Cem Bey, sizin akvaryumunuzun gelişimini de merak içinde bekliyorum. 

Selamlar,

Hayırlı olsun Feza Bey, Pico dünyasına hoşgeldiniz
emoji1.png

Erol Bey merhaba, Nematodes ne durumda, akvaryuma alıştı mı?

Selamlar,

Benim ana tankdan damsellerin rahat birakmadigi bi adet cromisimi picoya aldim 3 gun dur orda ama huzurlu deil gibi geldi yem aldigini goremedim daha beklemedeyim hala 5 gun oldu bakteri kulturune baslayali 2 gun sonra biticek sonra ana tankdan 2 3 parca daha kaya alip picoya geciricem sonra bir su degisimi yapip iki playacomu giricem feza bey ?

Feza Bey hayırlı olsun. Eheim 250x75x45 mm ölçülerinde, tam bu akvaryumlara uygun, hava taşlı yeni bir ps çıkardı. Buraya da yakında gelir.

Eheim skim marine 100 diye aratırsanız görebilirsiniz.

Nematodes in durumu gayet iyi Feza Bey, kendine Bi mekan belirlerdi. Oradan etrafı kesiyor. Yem kokusunu aldığı anda tamamen dışarı çıkıp gayet iştahlı yem yiyor [emoji4]

Merhaba, hayırlı olsun bu hafta içinde bende 14 litre bir nano kurulumu gerçekleştirdim. şimdiden döngü sağlamlaşınca küçük zoaları görüyor gibi oluyorum sizde de :)  haftalık su değişimlerine dikkat ederseniz ve haftada 2 gün ölçümleri aksatmazsanız gayet sağlıklı ve güzel bir akvaryum olur, bende biraz acemiyim fakat benim için zamanla herşey oturacaktır, ps konusunda benim fikrim çok diretmemek zaten hacim küçük bir şey sığmıyor, ilk başlarda tanıdığınız oturmuş su sahibi olan akvaryumcu yada tankı olan birisi varsa yakınınızda suyu oradan da temin edebilirsiniz 1 2 ay idareten, şahsen ben öyle yapmaya karar verdim enazından idareten size de başarılar ve sağlıklı hobiler diliyorum, bu litrelerde başarılı olmak hobi için büyük adımlar olacak. :)  

İyi dileklerimle...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu arada bende aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak isterim, aynı litrelerde benimde akvaryumum olduğunu belirttim ve dalga motoru mu taksam yada sump içerisindeki kafa motorunu mu yükseltsem bilemedim, dalga motorunun küçük hacimde suyu çok fazla coşturmasından endişe ediyorum, sizce ne yapmalıyım ? eğer sizinde görüşünüz kafa motorunu yükseltmemden yana ise eheim compact 600 almam uygun olur mu ?

Saygılarımla...

Bu arada bende aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak isterim, aynı litrelerde benimde akvaryumum olduğunu belirttim ve dalga motoru mu taksam yada sump içerisindeki kafa motorunu mu yükseltsem bilemedim, dalga motorunun küçük hacimde suyu çok fazla coşturmasından endişe ediyorum, sizce ne yapmalıyım ? eğer sizinde görüşünüz kafa motorunu yükseltmemden yana ise eheim compact 600 almam uygun olur mu ?

Saygılarımla...
Sanırım siz de Haqos Canyon Box 36 kullanıyorsunuz. Ben aynı tankta WP10'u 12V ile besleyerek kullanıyorum.RW4'de iş görür sanırım.

Saygılarımla...
Alper Bey merhaba,

Kurulumunuz hayırlı olsun, önerilerinizi dikkate alacağım. 

Bu hacimde dalga motoru olmaz. Yumuşak mercanlar olacağı için geri dönüşün akıntısı yeterli olur. Şimdilik bekleyin ve canlıları ekledikten sonra akıntıyı gözlemleyin, yeterli gelmez motoru ise değiştirebilirsiniz. Hydor'un debisi ayarlanabilen motorları var, onları da tercih edebilirsiniz. Böylelikle akıntı fazla gelirse debiyi azaltabilirsiniz. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Bu arada bende aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak isterim, aynı litrelerde benimde akvaryumum olduğunu belirttim ve dalga motoru mu taksam yada sump içerisindeki kafa motorunu mu yükseltsem bilemedim, dalga motorunun küçük hacimde suyu çok fazla coşturmasından endişe ediyorum, sizce ne yapmalıyım ? eğer sizinde görüşünüz kafa motorunu yükseltmemden yana ise eheim compact 600 almam uygun olur mu ?Saygılarımla...
Merhaba Alper bey, ben HAQOS canyon box 36 model picom da compact 600 kullanıyorum. En düşük hızda kullanarak istediğim verimi alıyorum şuan.

Feza Bey,

Yeni tankınız hayırlı olsun. Ofistekinden daha başarılı olur inşallah.

Feza Bey,

Hayırlı olsun, Umarım sorunsuz bir Pico olur.

Hüseyin bey evet bende Haqos Canyon Box 36 kullanarak kurulum gerçekleştirdim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim gözden geçireceğim.

Alper Bey merhaba,

Kurulumunuz hayırlı olsun, önerilerinizi dikkate alacağım. 

Bu hacimde dalga motoru olmaz. Yumuşak mercanlar olacağı için geri dönüşün akıntısı yeterli olur. Şimdilik bekleyin ve canlıları ekledikten sonra akıntıyı gözlemleyin, yeterli gelmez motoru ise değiştirebilirsiniz. Hydor'un debisi ayarlanabilen motorları var, onları da tercih edebilirsiniz. Böylelikle akıntı fazla gelirse debiyi azaltabilirsiniz. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı
Feza bey dediğiniz gibi bende öyle düşünüyorum, mercanlar için geri dönüş yeterli gelirse sorun olmaz umarım, tek isteğim ps siz sistemlerde sump görevini ve akıntıdaki doğallığı iyi yerine getirmek. Dilerseniz ki hepimizin nazarında bu çok önemli hem döngü açısından hemde biyolojik yaşamın sürekliliği için. tavsiyeniz için de teşekkür ederim bende motoru değiştirmeye yükseltmeye karar verdim dalga motoru küçük hacimde biraz fazla gelecek gibi, ayrıca canlı eklediğinizde tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi  sabırsızlıkla bekliyorum.

Sağlıklı hobiler, saygılarımla...

Merhaba Alper bey, ben HAQOS canyon box 36 model picom da compact 600 kullanıyorum. En düşük hızda kullanarak istediğim verimi alıyorum şuan.

Erol bey merhaba, aynı tankı kullanmamıza sevindim, tecrübelerinizi ve diğer tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Bende compact 600 düşünüyorum, ışıklandırma konusunda biraz çelişkilerim var şuan 15 watt civarı bir led aydınlatma var kendi armatürünün yanından ek bir armatür ile destekleme yapıyorum led ampul tarzında birşey idareten kullanıyorum, tabiki canlı ve mercan türleri eklediğimde bu yeterli olmayacak.  Haqos Canyon Box 36 güzel bir akvaryum fakat ihtiyaçları kolay bulunamıyor, siz compact 600 ü sump içersine sığdırabildiniz mi merak ettiğim konu bu ve sessiz çalışıyor mu ? 

ışıklandırma konusunda diğer arkadaşların da tavsiyesini bekliyorum.

Hüseyin bey evet bende Haqos Canyon Box 36 kullanarak kurulum gerçekleştirdim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim gözden geçireceğim.

Feza bey dediğiniz gibi bende öyle düşünüyorum, mercanlar için geri dönüş yeterli gelirse sorun olmaz umarım, tek isteğim ps siz sistemlerde sump görevini ve akıntıdaki doğallığı iyi yerine getirmek. Dilerseniz ki hepimizin nazarında bu çok önemli hem döngü açısından hemde biyolojik yaşamın sürekliliği için. tavsiyeniz için de teşekkür ederim bende motoru değiştirmeye yükseltmeye karar verdim dalga motoru küçük hacimde biraz fazla gelecek gibi, ayrıca canlı eklediğinizde tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi  sabırsızlıkla bekliyorum.

Erol bey merhaba, aynı tankı kullanmamıza sevindim, tecrübelerinizi ve diğer tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Bende compact 600 düşünüyorum, ışıklandırma konusunda biraz çelişkilerim var şuan 15 watt civarı bir led aydınlatma var kendi armatürünün yanından ek bir armatür ile destekleme yapıyorum led ampul tarzında birşey idareten kullanıyorum, tabiki canlı ve mercan türleri eklediğimde bu yeterli olmayacak.  Haqos Canyon Box 36 güzel bir akvaryum fakat ihtiyaçları kolay bulunamıyor, siz compact 600 ü sump içersine sığdırabildiniz mi merak ettiğim konu bu ve sessiz çalışıyor mu ? 

ışıklandırma konusunda diğer arkadaşların da tavsiyesini bekliyorum.

Alper Bey,

Eheım Compact 600 bizim pico lara sığıyor. tek sorun ucu ucuna sığması ve etrafındaki plastik duvarlara değmesi. bu durum ses çıkarmasına sebep oluyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar