Keşfet

Feza Hokkacı 15 lt Ev Akvaryumu

Merhabalar,

Yeterli alan olmasına rağmen fotoğraf yükleyemedim. Daha sonra deneyeceğim, kusura bakmayın.

Hoşça ve sağlıcakla kalın.

Feza Hokkacı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Feza bey;
Küçücük akvaryuma dünyaları sığdırmış ve fevkalade bir dünyaya çevirmişsiniz. Tebrikler...
Bu arada zoa kayası gayet güzel görünüyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Feza Hokkacı şow devam ediyor :)
Tebrikler Feza Abi.

Feza bey;
Küçücük akvaryuma dünyaları sığdırmış ve fevkalade bir dünyaya çevirmişsiniz. Tebrikler...
Bu arada zoa kayası gayet güzel görünüyor.

Teşekkür ederim Kutlu Bey, Zoa kayası hakikaten çok güzel, sayenizde. 

Feza Hokkacı şow devam ediyor :)
Tebrikler Feza Abi.

Teşekkür ederim Erol Bey. 

Soğuk ve karlı bir İstanbul akşamından merhabalar. 

15 litrelik akvaryumumdaki son durum:

Ekli dosyayı görüntüle 42021

Akvaryum mevcudu:

1 adet Pipefish, 1 adet Fridmani, 4 adet karides, 1 adet anemon yengeci, 1 adet anemon karidesi, 1 adet Randalli karides (henüz gobysi yok ama minik bir Nematodes gelecek yanına), 1 adet kırmızı yengeç ve 1 adet conch. Görünen mercanları saymıyorum; SPS, LPS ve yumuşak mercanlar mevcut. 

Bu soğuk havalara rağmen yüreklerinizin hep sıcak olması dileği ile. 

Feza Hokkacı 

Soğuk ve karlı bir İstanbul akşamından merhabalar. 
15 litrelik akvaryumumdaki son durum:
Ekli dosyayı görüntüle 42021
Akvaryum mevcudu:
1 adet Pipefish, 1 adet Fridmani, 4 adet karides, 1 adet anemon yengeci, 1 adet anemon karidesi, 1 adet Randalli karides (henüz gobysi yok ama minik bir Nematodes gelecek yanına), 1 adet kırmızı yengeç ve 1 adet conch. Görünen mercanları saymıyorum; SPS, LPS ve yumuşak mercanlar mevcut. 
Bu soğuk havalara rağmen yüreklerinizin hep sıcak olması dileği ile. 
Feza Hokkacı 
Ellerinize saglik feza bey hevesle takip etmekteyim [emoji122] [emoji122]

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla tebrik ederim Feza Bey çok güzel olmuş. Umarım sıkıntısız devam ettirirsiniz...

Mavi Pipefish dikkatimi çekti. Nereden aldınız? Ne ile besliyorsunuz biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Valla tebrik ederim Feza Bey çok güzel olmuş. Umarım sıkıntısız devam ettirirsiniz...

Mavi Pipefish dikkatimi çekti. Nereden aldınız? Ne ile besliyorsunuz biraz bilgi verirseniz sevinirim.
Onur Bey merhaba,

Öncelikle teşekkür ederim. Bluestripe Pipefish'i (Doryrhamphus excisus) Mercan Çiftliğinden almıştım yaklaşık 2 sene önce (nano akvaryumlar için en fazla türü Mercan Çiftliğinde bulabilirsiniz). Diğer akvaryumumda idi buraya transfer ettim. Küçük akvaryumlar için uygun ve çok zarif bir canlı. Donmuş yem ( cyclops, mysis, lobster egg gibi) ile besliyorum. Akvaryumdaki podlar ile de yaşamını sürdürebilir. İğne balıkları, Denizatları ile akraba olan bir tür. Sanırım zerafetleri de oradan geliyor.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı 

cok güzel bir tank elinize emeginize saglık.

Merhabalar,

Akvaryumumdan 3 küçük video paylaşmak istedim. 

1. Blue Stripe Pipefish: İki yıldır benimle, çok estetik ve güzel bir canlı. Donmuş yem ve akvaryumda bulduğu küçük canlılar ile besleniyor. 

iyi seyirler, iyi akşamlar. 

Feza Hokkacı

Mükemmel bir tank , tam bir örnek çalışma olmuş Feza Bey, ellerinize sağlık :)  

Mükemmel bir tank , tam bir örnek çalışma olmuş Feza Bey, ellerinize sağlık :)  
Çok teşekkür ederim Tolga Bey. Yaza doğru kapatıp sonbaharda tekrar kurmayı planlıyorum. 

Malum, bu hacimdeki bir akvaryumu soğutmak büyük sıkıntı. Bulunduğu odada klima da yok maalesef. 

Tekrar teşekkür ederim. 

İyi günler. 

Feza Bey klimalı bir odaya taşısanız tankı :)  

Feza bey,

başka bir sebebiniz yoksa hiç bozmayın, su tamamlamayı biraz daha güçlendirip, 

aerocool shark marka fan tavsiye ederim, pc için modifiye aksesuarlarından, 15cm modeli çok başarılı, ciddi bir hava debisi var ve özel pervane yapısı ile ses yok...

benim 250lt tankı 27-28 derecede tutuyor yazın tek fan...

2 yaz kullandım, bu yaz 3 olacak...

Moderatör tarafında düzenlendi:
O zaman tank bozulcak dediğiniz gibi. Arabada olmaz dur kalk yaparken çok su dalgalanıp taşar :D  

Feza bey,

başka bir sebebiniz yoksa hiç bozmayın, su tamamlamayı biraz daha güçlendirip, 

aerocool shark marka fan tavsiye ederim, pc için modifiye aksesuarlarından, 15cm modeli çok başarılı, ciddi bir hava debisi var ve özel pervane yapısı ile ses yok...

benim 250lt tankı 27-28 derecede tutuyor yazın tek fan...

2 yaz kullandım, bu yaz 3 olacak...
Burak Bey tavsiyenizi dikkate alacağım. Ancak tek pürüz su tamamlama yok. Olanı iş yerindeki akvaryumda kullanıyorum. Bu akvaryuma akşamları elle su tamamlama yapıyorum. 

Taşınma sebebi ile işmyerindeki akvaryumu bozmuştum. Nisa'n ayı başında o akvaryumu tekrar faal hale getirip buradaki canlıları oraya taşımayı planlıyorum. 

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, değerlendireceğim. 

İyi akşamlar,

Feza abi ile bugün bizzat tanıştım. Hoş sohbeti ve samimiyeti için bir teşekkürde burdan etmek istedim. 

bu 15 litrelik nano nunda takibindeyim abi. benim kitabım olacak senin nanon :)

Feza abi ile bugün bizzat tanıştım. Hoş sohbeti ve samimiyeti için bir teşekkürde burdan etmek istedim. 

bu 15 litrelik nano nunda takibindeyim abi. benim kitabım olacak senin nanon :)
Ufuk Bey merhaba,

Hoş sohbet için ben teşekkür ederim. Akvaryumunun sorunsuz, sıkıntısız ve kayıpsız olmasını dilerim. 

Sevgi ve Saygılarımla,

Konu görüntüleyen kullanıcılar