yoshii
Paylaşımcı Üye
- Ad Soyad
- hakan
Şöyle ki hepimiz deneyimler doğrusunda bir şeyler öğrenip bu hobiyi sürdürüyoruz,bu bağlamda siz araştırmayı hiç değilse okumayı seviyorsunuz en kısa sürede işin mantığını ve canlıları çözeceğinize inanıyorum.Teşekkürler Hakan,
Öncelikle su planlama olarak herhangi bir düşüncem olmadı. Çok fazla ihtiyacım olmadığını düşünmüştüm.
LED konusunda deniz yapanlar özellikle 10.000K alıyorlar dediler ama güvenip almadım. Çünkü gördüğüm 1-2 uygulamada 7000K kullanılmıştı. Ben de onları örnek almıştım. Etkisi olacaksa 4 adet 10.000K led alıp değiştirebilirim.
Mercan ve anemon türleri özellikleri hakkında kör cahil durumdayım. Bana mercan göster bu anemon de inanırım. Fazla araştırma yapmadım henüz. Polyp ve euphyllia türleri hoşuma gidiyor (yazdığın isimlerden baktım). Şu an polyp ve birkaç küçük mercanla başlayabilirim. Akvaryumu İyi araştıram yapmam lazım. Anemon konusundaki tek isteğim palyaçonun içinde salına salına yüzmesiydi. Sanırım palyaço mercanlara girdiğinde mercanlar rahatsız olup geri çekiliyormuş.
Led de deneme yapıp sonuç alamazsanız değiştirmesi kolay yosun vs gibi bir problemler baş gösterirse aklımızın ucunda led den de şüphelenmek gelebilir.
Palyaço balıkları için dediğiniz gibi birçok lps türünü host edindikleri doğrudur ki bendekiler 2 senedir open brain i host edindiler canlı da zaman içerisinde kabullenip birbirlerine alışabiliyorlar.
Her türlü soru ,sorun veya hobinin keyifli anları için buradayız forum yönetici arkadaşlarımız olsun denyimli üyelerimiz dahil sürdürülebilir bir hobi adına elimizden geleni bilgimiz dahilinde yapmaktan zevk duyarız
Keyifli hobiler.