Keşfet

Fluval Edge 23L Resif Dönüşümü

Merhaba,

Tunze 9001'i yerleştirdim. Biraz sıkışık oldu ama iş görüyor. PS konusunda deneyimim yok. Hava ayarını vs. yapmadım. Bir süre gözlemleyeceğim. Bu akvaryumda birşeyler toplar mı bilmiyorum. Tunze 9001 20-140 L akvaryumlar içindir yazıyor. Benim akvaryumum 23 L olduğu için günde birkaç saat çalıştırmam yeterli olur mu? Yoksa sürekli çalışmasını mı önerirsiniz? 

Su seviyesini sağdaki seramik halkalardan takip edeceğim bir süre. Seramik halkaların bitiş noktası PS'in su seviye çizgisine denk geliyor.

Ayrıca 5 adet Red Mangrove aldım. Akvaryuma daldırdım. Şimdilik 5 adet conch, 5 adet hermit ve 1 adet midye ile döndürmeye devam ediyorum. Bir kaç gün içerisinde 2 percula ve 1 goby eklemeyi planlıyorum. Bulabilirsem ateş karidesi de ekleyeceğim.

1N581A.jpg

Merhaba,

Dün akşam 2 adet Percula, 1 adet Ateş Karidesi ve 5 adet mercan girişi yaptım.

Mercanların çok yük getirmeyeceğini söylediler. Umarım doğrudur. PS ve Mangrove kökleri umarım başarıyla işlerini görüyorlardır. Canlıları eklemeden önce test yaptığımda değerler gayet iyi durumdaydı. Yarın sabah tekrar test yapacağım.

Aşağıda videosu var. Mercanları gelişigüzel gözüme hoş gelecek şekilde koydum. Kayalar da öyleydi. Herhangi bir tasarım çalışmam olmadı. Tasarım önerileriniz olursa sevinirim.

Merhaba,

Canlılar 2 gün durduktan sonra aldığım ölçüm ve canlıları koymadan önce aldığım ölçüm karşılaştırması aşağıdaki gibi.

4073d198ad2a642e13c89cc82ecc7998.jpg

Nitrit ve nitratta bir miktar artış görünüyor.

Ps ise bu durumda? Su seviyesi yetersiz geliyor sanki. Sizce?

Ps cok bile sulu toplayacak sekilde ayarli. Su asamada toplamiyor muhtemelen suyu elle tamamliyorsunuz. Nano akvaryumumda ayni ps yi kullaniyorum ve su seviyesi cok daha asagida super kuru toplatiyorum ancak su tamamlama ile calistirdigim icin su seviyen hic degismiyor

Su tamamlamam şimdilik yok. İleride halledicem. Su seviyesi yüksek mi diyorsunuz? Bu halde köpük dışarı çıkmıyor pek.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cunku gordugum kadariyla su anda toplamiyor.

Direk kaynama noktasi sanirim aslinda yuksek denmez ama sulu toplar

Percula mercanı host edinmeye çalışıyor ama mercan bundan pek hoşnut değil gibi [emoji3]

30adc07545e2d60693027a1902405f51.jpg

Zoa kayam bir süredir bu halde. Neredeyse aldığımdan beri. Yarısı hiç açmıyor. O kısım ölmüş olabilir mi? Ne yapabilirim?

Hayırlı olsun,zoa lar ölmemiş ancak kapalı olduğu için beslenemiyor ve erimeye başlıyor ileride.Alk/dkh 7-8 arasına çekin , Tulzluluğu 1.025-26/35-36ppt  ye getirin.  NO2 (Nitrit) zaman geçtikçe sıfır olur okunmaz,yanlış giden birşeyler yoksa.Azot döngüsünde sudaki rolü önemlidir,eğer artarsa balıklar zehirlenir.NO3(Nitrat) 1-3 arası ideal ,5 geçerli bu canlılarda şu an.Ayrıca po4(fosfat) testi edinin.Zoalar için amino asit ve cyclops rotifer (toz) olanlardan takviye yapabilrisiniz hemde balıkalrınza da yem olur haftada 2 kere yada 1 kere.Kapalı olan zoa uçlarını çok hafifçe diş fırçasıyla oynayarak uyandırabilrisiniz mercanı ezmeden,zarar vermeden.Hacim ufak olduğu için katkılarınızı ve ek yemlerinizi eklerken uzun aralıklarla hareket edin,ani değişimler bu hacimde canlılara zarar verebilir.Ör;Tuzluluk için küçük çay kaşığıla günde 1  sumpa ekleyerek ertesi gün ölçerek arttırın v.s.

Bence bu hacimde başka balık girişi yapmamanız yönündedir , resifin sağlığı açısından.İlla spesifik canlı girmek isterseniz omurgasız türlerden, blueleg hermit , porselen yengeci küçük olabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun,zoa lar ölmemiş ancak kapalı olduğu için beslenemiyor ve erimeye başlıyor ileride.Alk/dkh 7-8 arasına çekin , Tulzluluğu 1.025-26/35-36ppt  ye getirin.  NO2 (Nitrit) zaman geçtikçe sıfır olur okunmaz,yanlış giden birşeyler yoksa.Azot döngüsünde sudaki rolü önemlidir,eğer artarsa balıklar zehirlenir.NO3(Nitrat) 1-3 arası ideal ,5 geçerli bu canlılarda şu an.Ayrıca po4(fosfat) testi edinin.Zoalar için amino asit ve cyclops rotifer (toz) olanlardan takviye yapabilrisiniz hemde balıkalrınza da yem olur haftada 2 kere yada 1 kere.Kapalı olan zoa uçlarını çok hafifçe diş fırçasıyla oynayarak uyandırabilrisiniz mercanı ezmeden,zarar vermeden.Hacim ufak olduğu için katkılarınızı ve ek yemlerinizi eklerken uzun aralıklarla hareket edin,ani değişimler bu hacimde canlılara zarar verebilir.Ör;Tuzluluk için küçük çay kaşığıla günde 1  sumpa ekleyerek ertesi gün ölçerek arttırın v.s.

Bence bu hacimde başka balık girişi yapmamanız yönündedir , resifin sağlığı açısından.İlla spesifik canlı girmek isterseniz omurgasız türlerden, blueleg hermit , porselen yengeci küçük olabilir.
Bilgilendirme için teşekkürler. Yeni bir test yapıp söylediklerinizi göz önünde bulunduracağım. Alkaliniteyi nasıl değiştireceğim hakkında fikrim yok. Tuzluluğu 1.025'e çıkardım. Aminoasit ve cyclops önerini dinleyeceğim. Başka balık girişine niyetim yok normalde.

Bu zoa kayası, tanka koyulmadan evvel dip yapıldı mı?
Dip yapmak nedir bilmiyorum :)  Demek ki yapılmamış.

Dip yapmak nedir bilmiyorum [emoji4] Demek ki yapılmamış.
Dip yapmak için elinizde dip solusyonu olması gerekir. Coral rx tavsiye edebilirim. Revive kullananlarda var bildigim kadariyla.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Randalli Pistol Shrimp
  • Shrimp
  • Pom Pom Crab
Eklemek istiyorum. Fakat hiç bir yerde görmedim henüz.  :(

• Randalli Pistol Shrimp
  • Shrimp
  • Pom Pom Crab
Eklemek istiyorum. Fakat hiç bir yerde görmedim henüz.  :(
Sponsor firmalarımıza sorunuz

mercan çiftliğinde daha önce ellerinde mevcuttu bir konuşmanızı tavsiye ederim

Teşekkürler. Mercan çiftliğine mesaj attım. Dönüş bekliyorum.

1 tane boxfish eklemek istiyordum. Fazla hareketli olmadığı için çok fazla alana ihtiyacı olmadığını düşündüm. Bizim gibi ufak akvaryumlar için ideal olarak düşünmüştüm fakat ölünce yada strese girince tankı zehirlediğini söylediler. Bu nedenle balık olarak 2 percula + 1 goby ile devam şimdilik.

Teşekkürler. Mercan çiftliğine mesaj attım. Dönüş bekliyorum.

1 tane boxfish eklemek istiyordum. Fazla hareketli olmadığı için çok fazla alana ihtiyacı olmadığını düşündüm. Bizim gibi ufak akvaryumlar için ideal olarak düşünmüştüm fakat ölünce yada strese girince tankı zehirlediğini söylediler. Bu nedenle balık olarak 2 percula + 1 goby ile devam şimdilik.
nano için tehlikeli bir canlı yerinde bir seçim olmuş almamakla iyi bir seçim yapmışsınız

Konu görüntüleyen kullanıcılar