Keşfet

Hangi Tuzu Kullanıyorsunuz

traxxas

Yeni Üye
Ad Soyad
muratcan üçüncü
Ben red sea coral pro kullanmaktayım ama şu anda kafamda aquarium systems reef crystal var sizce geçmelimiyim artıları eksileri nelerdir teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
red sea coral pro kullanıyorum.

red sea coral pro aldım.daha önce royal nature ve  coral-x kullandım.

Sofra tuzu :)

Bu sorunun cevabını hiçbir yerde bulamıyorum tanka normal deniz tuzu alıp atarsak ne olur ? 

Yine bulamiyacaksin :)

Deneyip gormek lazim. Hersey ola bilir. Tuz diye alip koydugumuz beyaz seyin icinde okadar cok sey ola bilirki

Bu sorunun cevabını hiçbir yerde bulamıyorum tanka normal deniz tuzu alıp atarsak ne olur ? 
Kuzey bey bildigim kadarıyla buharlaşmayla elde edilen tuzlarda  yıkama ve tam arındırılmayan tuzlarda bizim yaptıgımız testlerde okunamayan bir çok mineral ve diger elementlerde eksilme ve artma söz konusu bunları laboratuvarda ortamında test ettirip artısını ve eksisini tamamlamak hazır tuzu almaktan pahalıya gelir  bunun yanında nitrat ve fosfat cabası. Temiz dahi olsa suyla karışım sırasında bulanma ve topaklanma olmama ihtimali yok yani kısaca hazır tuz en garantisi ve bu hobide en ucuz gelen madde

Suyu denizden alsak sonra suyun hepsi buhar olana kadar kaynatsak kalan tuzu kullanamazmıyız ?

Kuzey bey olsa ne güzel olurdu :)

Sanıldığı gibi bazı doğal yollarla elde edilmiş

tuzlarında sadece NaCl kısımları denizdendir.

Serbest iyon olarak deniz suyunda bulunan

birçok element kurutulma esnasında bağ oluşturur.

Tekrar su verdiğinizde o artık deniz suyu değildir.

Suyu denizden alsak sonra suyun hepsi buhar olana kadar kaynatsak kalan tuzu kullanamazmıyız ?
Kuzey bey temiz yerden su altıktan sonra kaynatmaya ne gerek var hazır karışmış tuz 

sadece yapmanız gereken suyu kovaya koyup ps ile temizlemek daha sonra kullana bilrsiniz ben mesela ege ve akdenizden tatile gittigimde 1-2 damacana getiriyorum  (yanlız uzun süre kullanımda sonuç ne olur bilgim yok )

Aquarium Systems Reef Crystals

Ankete coral x saltmix yazsaydınız , en çok kullanılan tuzu daha iyi görürdünüz.

Red sea coral pro Kullanıyorum . Kutusu çok güzel . Fiyatıda .7 kilosu 55 tlden alıyorum .  

Aquarium Systems Reef Crystals
Ben de bu tuza yeni geçtim. Daha önce D-D kullanıyordum. Çözülme, tortu bırakmama vs. açısından Aquarium Systems çok daha başarılı. Yeni kova aldığımda muhakkak test yaparım. Her iki üründe de değerler neredeyse üretici tarafından verildiği gibi.

Bir de Aquarium Systems'in tuzunda D-D gibi bulutlanma olmuyor. Son derece berrak.

Ancak akvaryuma etkilerini karşılaştırmam henüz mümkün değil. Zaman içinde göreceğiz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar