Keşfet

Hangi Tuzu Kullanıyorsunuz

Red sea coral pro'dan

coral x salt mix'e gectim memnunum.

sera-tetra-microlift-marinium sanırım kimse kullanmıyor öylemi 

Tuzlar arasında ciddi bir fark yok iki mesele önemli

1.Tam olarak tüm bileşenler  karıştırılabiliyor  mu? özellikle eser elementler her kovada aynı mı?

2.dKH değeri. Red sea coral pro K en önemli özelliği yüksek KH'sı ben yüksek KH'yı seviyorum çünkü su değişiminde daha yüksek KH'lı bir suyla değiştirmiş oluyoruz. Coral X'de iyi bir tuz kullanıyorum ancak daha yüksek KH'lı bir tipi olmasını da isterdim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Önder bey aslında 13 dkh olan bir tuzumuz var . Siparişinizde özellikle belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım .

Bu güne kadar instant ocean, reef crystal, Kent marin, Tropic Marin, Red Sea, Elos ve Coral X kullandım. Reef crystal oldukca iyi bir tuz fakat Türkiye fiyatı biraz yüksek sanırım 23 kg kova 205 Tl gibi. Yeni kurulumda Coral X kullandım şimdilik durum iyi gidiyor. Türkiyedeki ilk tankımda Coral X denemiştim ama o tankta denemediğim pekde bişey kalmamıştı çok sorunlu bir tanktı herşeyi herşeye yorduğum bir dönem diyebilirim. Tuz konusunda istikrar oldukca önemli kovalar arasında fark görmüyorsanız ve en azından ölçebildiğiniz değerler normal ya da normalin biraz üzerinde ise bence o tuz iyi tuzdur kullanmaya devam edin zırt pırt da tuz değiştirmeyin derim. 

Bu güne kadar instant ocean, reef crystal, Kent marin, Tropic Marin, Red Sea, Elos ve Coral X kullandım. Reef crystal oldukca iyi bir tuz fakat Türkiye fiyatı biraz yüksek sanırım 23 kg kova 205 Tl gibi. Yeni kurulumda Coral X kullandım şimdilik durum iyi gidiyor. Türkiyedeki ilk tankımda Coral X denemiştim ama o tankta denemediğim pekde bişey kalmamıştı çok sorunlu bir tanktı herşeyi herşeye yorduğum bir dönem diyebilirim. Tuz konusunda istikrar oldukca önemli kovalar arasında fark görmüyorsanız ve en azından ölçebildiğiniz değerler normal ya da normalin biraz üzerinde ise bence o tuz iyi tuzdur kullanmaya devam edin zırt pırt da tuz değiştirmeyin derim.
Reef crytal 23 kg satılmıyor .

Reef Crystal 25 kilodur ve incelerseniz yurtdışından bile ucuza satıldığını görürsünüz Türkiyede. Red sea coral pro veya diğer tuzlarla karşılaştırırkende hadi kalitesini geçtim en azından kilosunu karşılaştırırsanız o bile yeterli olacaktır "pahalı" olmadığını görmeniz için.

Ben duzenli olarak tek bir markayı kullanmadığım için memnuniyet belirtebildigim bir marka yok. Benim fikrim soft ve lps ağırlıklı bir tankta hangi tuz olursa olsun çok büyük bir sıkıntı yaşanmıyor. Ama yoğun sps ağırlıklı ve hızla büyüyen mercanlarıniz varsa yine hangi hangi tuz olduğu cok fark etmiyor, bu kezde onemli olan eklediğiniz diğer katkılar sonucu değiştiriyor.

Ben kolay ulaştığım denenmiş herhangi bir tuzu kullandım.

En son değişimimi iyonik dengeyi sağlamak adına (biraz old tank sendromu yasiyor gibiyim) 750lt coral x ile bir defada değişim yaptım yani % 50 gibi bir değişiklik olmuş oldu. Bu kadar büyük bir değişikliğin tuz hakkında bir fikir verebileceğini düşünüyorum.

Arabamın arkasına yerlestirebildigim bir depom var,aslında bu depoyu denizden su getirmek için almıştım. İlk değişim coral x ile oldu bir sonrakinde denizden değişiklik yapmayı planlıyorum.

Kusura bakmayın reef crystalin kilosunu yanlış yazmışım fiyatları ben ile karşılaştırıyorum çünkü eskiden hep burdan alıyordum. Yani 25 kiloluk kova 53$ = 105 TL burda fiyatı 205 TL bana pek daha ucuz gelmedi. Gerçi arada fark varmı onuda bilmiyorum ama kutular farklı görünüyor aynı isimli iki farklı ürün mü var bilemiyorum. 

İki ürün farklıymış biri instant ocean diğeri aquarium systems tarafından üretiliyormuş ben onları aynı ürün sanıyordum kusura bakmayın. Aquarium sistemin ürünü nasıl orum yapmam doğru olamaz çünkü kullanmadım. 

Dediğiniz 2 ürünüde üreten firma aquarıum systems bence bir ürünü tenkit edecekseniz öncelikle ürünü gercekten tanıyın .

Aquarium systems Reef Crystals gerçekden çok çabuk çözünüyor ve suda bir bulanıklığa sebebp olmuyor. Gerçi diğer markaları henüz hiç kullanmadım kıyaslama yapamam fakat formu çok hoşuma gitti.

Tek sıkıntım kutuyu açar açmaz hemen nem kapması ve içine nem alması için nerdeyse 300 gr lık pirinç dolu bir tül torba koyduğum halde üstü kaya gibi oldu =) Sanırım güzel bir nem giderici torbalardan edinme lazım. Parçalayıp suya attığımda cözünmesinde bir sıkıntı yok.

Dediğiniz 2 ürünüde üreten firma aquarıum systems bence bir ürünü tenkit edecekseniz öncelikle ürünü gercekten tanıyın .
Amacım hicbir ürünü tenkit etmek değildi ben instant ocean Reef crystal kullandım ve çok iyi bir tuzdu. Sanırım sonra el değiştirdi paket değişmiş o yüzden fiyatları içerikleri bilmeden karşılaştırmak istemediğimi belirttim. Ama instant ocean Reef crystal güncel amerika fiyatı verdiğim fiyat. Eğer iki ürün bire bir aynı ise ilk mesajdaki yazdığım fiyat konusunu tenkit olarak sayabiliriz.  

Red sea coral pro kullaniyorum cok memnunum onu bulamazsam Reef Crystals alirim

Bazı bilinmeyen, yada araştırılmayanları ve yorum yapılanları yazayım o zaman ben.

İnsanların sadece "bu ürünü kullanın" demek yerine diğerini neden kullanmadığı yada o kullandığını "gerçekten ve samimiyetle ve çıkar olmadan" neden kullandığını söylemesini isterim ama malesef Türkiyede bu hiçbir zaman böyle olmayacak.

Hikayeye gelince,

Aquarium Systems, Instant Ocean ve Reef Crystals in ilk üreticisi, yaratıcısı.

Çok uzun zaman önce Amerikada bir firma ile distribütörlük anlaşması yapıyor ve ürettiği tuzları Amerikada satmaya başlıyor. Daha sonra nakliye ve diğer giderleri kısmak adına, Amerikada üretime başlamaya karar veriyor bu firma ile ortak açıyor. Ve güzel ilerliyor fakat daha sonra firmalar anlaşmazlığa giriyor ve ortaklık bitiyor.

Aquarium Systems, tuzların isim haklarını kendi elinde tutarak Amerikadaki şirketi ortağına devrediyor ve firma Amerikada üretime kendi devam ediyor.

Eğer araştırırsanız görürsünüz, son 10-15 yılda Amerikadaki hobicilerin tuzun kalitesinin düştüğünden yakınmalarını, şikayetlerini anlayabilirsiniz.

Gerçek ve eski ve kalitesi giderek artan tuz, Fransada, Aquarium Systems tarafından üretilen, üzerinde Fransız bayrağı ile bir nebzede olsa bu farkı göze batırmaya çalışan tuzdur. Instant Ocean ve Reef Cryatals.

Rica ediyorum araştırın. Herşeye kendi açınızdan değil "her" açıdan bakın ve tarafsız yazılar yada haklı yazılar yazın. Çünkü burada yazdığınız her şey insanların kafasında etki yaratır, soru işareti yaratır. Bizim ekmeğimizle oynarsınız.

Çağdaş abi, rica ediyorum karşılaştırmalarında her detayı düşünerek yaz forumlarda. Sen Yurt dışı fiyatı derken eğer Amerika fiyatlarını yada en ucuz yeri ararsan olmaz bu iş. Iphone Amerikada ne kadar diğer ülkelerde ne kadar?(Türkiyede demiyorum, diğer ülkelerde)

Amerikada 400 dolara aldığın bir ürünü, avrıpada 600-700 euroya alamazsın.

Bunun nedenlerinden bir tanesi nakliye vs giderleridir elbette fakat en önemli neden Amerikadaki %10 olan katma değer vergisidir, düşüktür çok. Bunu o zaman %10 fark olsun arada diye algılamayın, adı üstünde katma değer demek üretimin her kademesinde eklenen bir değerdir, her kademede bu fark oluşunca, son tüketiciye ulaşan nihai üründe çok daha fazla bir fark oluşuyor.

İşte bu yüzden %16-19 civarı katma değer vergisi olan Türkiye ve Avrupa ülkelerinde normalde ürünler çok daha pahalıdır.

Ürünümü karşılaştırıp eğer "pahalı" diye etiketliyecekseniz ve sonra da ben araştırın diyince araştırmadan bana saçma bir tuzun amerikadaki fiyatıyla beni çürütmeye çalışırsanız ben burda art niyet ve yandaşçılık ararım.

Avrupa fiyatına satıyoruz biz. Doğrusu bu. Alış fiyatımız bu yönde. Euro 2.72, bizim euro kurumuz 2.50. Bizim tuzumuz 25 kilo. Bizim tuzumuz, her ne kadar göreceli bir kavramda olsa, dünyadaki büyük bir çoğunluk tarafından en iyi kabul edilen tuz. Arıtma suyu tuzu değil. Bizim tuzumuzun her kovasında her değer eşittir. Bir kovayı açıp 1000 magnezyum, bir kocayı açıp 2000 magnezyum alamazsın. Reef Crystals bu yüzden Reef Cryatals işte. Farkı bu adamların. her kova aynı. yoksa tuzda 450 calcium yapmak marifet değil. eğer 450 değilse o üreticinin tercihi olduğu için. başka bir şey değil. Her şeyi yazıyorsanız bunuda yazın. Bu tecrübelerinizide yazın.

Ayrıca bu ülkede aldığınız ürüne fatura ve fiş alıyorsunuz. Ameriksdan o kalitesiz tuzu 54 dolara alınca nakliyesi ve gümrük sorununuda hesaplayın. Devlete katkısınıda hesaplayın. Hep yerli malı diyorsunuzya hani? Biz burda bizans evladı değiliz. Hakkımla, dürüstçe legal bir şekilde ithalay yapıyor ve vergimi ödüyorum. O kadar çok yurdu düşünüyorsanız o zaman yurt dışından öyle alışverişte yapmayın.

Yada kilosunu orantılayınca. Birisi 180 tl ye birisi 155 tl ye gelen ve arada fark olan tuzların birisinin içinde nakliye gümrük vs gibi giderlerin olduğunu, doğal olarak değerinin farklı olması gerektiğinide yazın. Bu pahalı bu sudan ucuz demek ve bunu sürekli vurgulamak artık komik kaçıyor ve mide bulandırıyor. Aklı başında hobiciler keşke bunlara cevap yazsa da bir esnaf olarak ben yazmak zorunda kalmasam. Ama herkesinde bir sabrı var.

Saygılar

Azmi

Azmi sanırım yazdıklarım yanlış anlaşıldı senin yazdıklarının nerdeyse aynısını yazdım sen hala bana araştırmadan yazma diyorsun anlamadım. Ben ilk yazdığımdan beri Reefcrystal'in nekadar iyi bir tuz olduğunu ve kendimde bu tuzu uzun süre kullandığımı yazdım yaklaşık 4 sene belki daha fazla bu tuzu kullandım ve nerdeyse hiç katkı girmiyordum. Daha sonra ne yazdım bu tuz ile amerikada satılan tuz aynı değil sanırım yazdım (İki ürün farklıymış biri instant ocean diğeri aquarium systems tarafından üretiliyormuş ben onları aynı ürün sanıyordum kusura bakmayın. Aquarium sistemin ürünü nasıl yorum yapmam doğru olamaz çünkü kullanmadım.)sende aynı değil diyorsun ama Cem Bey sanırım bu ürünlerin aynı firma tarafından üretildiğini yazdı oda kafaları karıştırdı bence en azından benim karıştı.

Türkiye gümrüklerinin nasıl bela olduğunu az çok bende biliyorum dışardaki bir ürünü yaklaşık 3 katına alıyoruz bunu en iyi bilenlerdenim inan. O yüzden Türkiyedeki fiyatı biraz pahalı dedim, zira bunu yazarken sen bunu pahalı satıyorsun diye düşünmemiştim aksine senin yazdığın gibi vergiler vs. yüzünden malesef Türkiyede bu güzel ürüne daha pahalıya sahip olabiliyoruz demek istedim. Senin sattığın ürünün amerikadan farklı olduğunu düşünmeye başladığımda ise avrupa fiyatına baktım ve 190 TL ye denk geldiğini gördüm. Tam bunu yazacaktım ki iki ürünüde aynı firma üretiyor yazısını gördüm. Herneyse, lafı uzatmanın gereği yok ben bu ürünün kaliteli bir ürün olduğunu biliyorum ve bunu nerdeyse her mesajda yazdım. İleride bende bu ürünü almayı düşünüyorum hatta ilk getirdiğinizde çok sevinmiştim tanıdık bir ürün diye ama ELOS ile başlamıştım ve onla devam ediyordum ki o ürün içinde çok iyi diye konuşuyorduk son aldığım kovaya kadar bende bunun arkasındaydım ama son kova oldukca sorunluydu.

Yanlış anlaşıldığım için oldukca üzüldüm niyetim kimseye yaranmak ya da kimseyi yermek değildi. Bu forumde nedense bu tür tartışmalar çoğunlukla yanlış anlaşılıyor, ben mümkün oldukca tarafsız bir şekilde ' Tuz konusunda istikrar oldukca önemli kovalar arasında fark görmüyorsanız ve en azından ölçebildiğiniz değerler normal ya da normalin biraz üzerinde ise bence o tuz iyi tuzdur kullanmaya devam edin zırt pırt da tuz değiştirmeyin derim.' yazdım ve bunun geçerli olduğunu düşünüyorum Reefcrystal de iyi bir tuz başka markalarda bunu sağlıyorsa iyi tuzdur diyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar