Keşfet

Hangi Tuzu Kullanıyorsunuz

Red sea coral pro 

Bu hobiye başladığımdan Bu yana Red sea coral pro kullanıyorum.

HTC Flyer P510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Neden ankete koymadınız bilmiyorum ama ben royal nature tuz kullanıyorum ve çok memnunum daha önce reef cyrstal kullanıyodum ama değerleri stabil olmuyodu şimdi değerlerim bu tuz ile stabil hale geldi (haftalık %5 su değişimi ile) özellikle potassium değerinin yüksek olması çok iyi hiç potassium eklemediğim halde her zaman 390 potassium var.

Sonuçta mercanlarımızın bi çoğunun geldiği kızıldenizden buharlaştırma yolu ile üretilmiyomu bu tuz, o zaman kızıldenizin bütün elementlerini zaten girmiş oluyoruz akvaryuma..

Sonuçta mercanlarımızın bi çoğunun geldiği kızıldenizden buharlaştırma yolu ile üretilmiyomu bu tuz, o zaman kızıldenizin bütün elementlerini zaten girmiş oluyoruz akvaryuma..
Mercanlarımızın neredeyse tamamına yakını pasifikten geliyor.

Suyu buharlaştırıp kalanı yeniden tuz olarak hazırlamak pekde mümkün olmuyor. Denizdeki bulunan iyonların büyük bölümü artık tuzunuzda değil tabanda çökelti olarak kalacaktır. Bu şekilde daha çok NaCl elde edilir.

Arkadaşlar uzun süredir iş yoğunlugu sebebi ile forumlarda çok  fazla vakit geçiremiyordum.Kurmuş olduğum tanklarda ve tavsiyede bulunduğum tüm arkadaşlara REEF CRYSTAL tuzu öneriyorum.Suda çözülme oranı olsun,temizliği olsun ,yıllardır kullandığımdan bu yana kova içerisindeki değerlerinin sabitliğinde hiç şaşma olmadan piyasaya sunulan profeyonel bir tuz.

Arkadaşlar uzun süredir iş yoğunlugu sebebi ile forumlarda çok  fazla vakit geçiremiyordum.Kurmuş olduğum tanklarda ve tavsiyede bulunduğum tüm arkadaşlara REEF CRYSTAL tuzu öneriyorum.Suda çözülme oranı olsun,temizliği olsun ,yıllardır kullandığımdan bu yana kova içerisindeki değerlerinin sabitliğinde hiç şaşma olmadan piyasaya sunulan profeyonel bir tuz.

Doğan Bey bende  reef Crystal  kullanıyorum  cok mukemmel bir ürün

Mercanlarımızın neredeyse tamamına yakını pasifikten geliyor.

Suyu buharlaştırıp kalanı yeniden tuz olarak hazırlamak pekde mümkün olmuyor. Denizdeki bulunan iyonların büyük bölümü artık tuzunuzda değil tabanda çökelti olarak kalacaktır. Bu şekilde daha çok NaCl elde edilir.
Bir yanlış anlaşılmaya neden olmayayım ben Royal Nature tuzu kastederek bunu yazmadım, deniz suyu arıtılarak tuz elde edilmesi konusunda yazdım. Basit anlamda deniz suyu buharlaştırıldığında geride kalan tortu herşeyiyle tam ideal tuz olmaz diye yazdım, yoksa bu işlenerek tabiki uygun bir tuz haline gelebilir.

Bir yanlış anlaşılmaya neden olmayayım ben Royal Nature tuzu kastederek bunu yazmadım, deniz suyu arıtılarak tuz elde edilmesi konusunda yazdım. Basit anlamda deniz suyu buharlaştırıldığında geride kalan tortu herşeyiyle tam ideal tuz olmaz diye yazdım, yoksa bu işlenerek tabiki uygun bir tuz haline gelebilir.
Erdal Bey,

Royal Nature Reef Salt, kizildenizden sadece NaCl alinip, diger elementler ile zenginlestirilmis bir tuzdur. Firmamizdan Mert Bey size arzu ederseniz kapsamli bir Ar-Ge dokumani gonderebilir.

Saygilar

Kerem

Erdal hocam aynen dediğiniz gibi işlendikten ve iyi karıştırldıktan sonra kaliteli bir tuz ortaya çıkabilir .

Malesef o konuda yanlış bir algı var . Sanılıyorki kızıldeniz tuzları tamamen kurutma filtreleme yoluyla elde

ediliyor . Tuzların yaklaşık olarak %60 NaCl yani tuz . %40 lık kısmıda Ca , Mg , K vs gibi geri kalan elementleri içerir.

Kızıldeniz tuzlarındaki doğal taraf NaCl kısmıdır . Dolayısıyla kızıldeniz tuzlarıda aslında sentetik karışımlardır .

Sakın yanlış anlaşılmasın bu proses iyi veya kötü bir tuz olduğunu anlatmaz .

Erdal Bey,

Royal Nature Reef Salt, kizildenizden sadece NaCl alinip, diger elementler ile zenginlestirilmis bir tuzdur. Firmamizdan Mert Bey size arzu ederseniz kapsamli bir Ar-Ge dokumani gonderebilir.

Saygilar

Kerem
Kerem bey, doğrudur, benim ifadem eksik kaldı. Ben asıl konuyu bir an kaçırıp teoriğe gittim, bu tuzların kızıldeniz suyunun buharlaştırılıp geriye kalan katı kısmın paketlenmesinden oluşmadığını anlatmak için yazmıştım. Çünkü süreç bu kadar basit olamaz ve yeniden tüm iyonlar olması gerektiği gibi çözünemez.

Ancak bu tuz sizinde dediğinz gibi zenginleştirilerek kaliteli düzeye çıkarılır.

Bugun burda bu ise yillarini vermis bir kisi ile tuz konusunda cok kapsamli bir konusma yaptik.Dukkanindabutun tuzlardan deneme yaptik.En iyi degerler tropic marinde cikti.Zaten buda 10 kg tropic marin tuzun neden 30€ oldugunu gosteriyor.Ama dukkan sahibi en saglikli ilerlemenin en az 3 cesit tuzdan gectigini savunuyor.Tropic Marini ana tuz olarak kenara ayiriyor.Su degisimlerinde bir hafta tropic marin kullandiktan sonra diger hafta baska bir tuz kullanimini oneriyor.Diger hafta tekrar Tropic marin ve takib eden haftada bu seferde 3, cesit tuz.Konustugum kisi gercekten bu konuda uzman diyebilecegimiz bir bilgi birikimine sahip.Cihan Abininde bu konudaki fikirlerini merak etmiyor degilim.Bu arada Aqua Medic yeni bir tuz uretme asamasindaymis.22 kiloluk bir kova hediye aldim ;) deneyip fikirlerimi bir kagida dokmemi istedi kovada marka filan yok duz kova.Baya bir ovdu artik onumuzdeki hafta bir test edecegim bakalim.Normalde red sea coral pro kullaniyordum ama Tropic Marini baya bir ovdu sanirim birazda onu deneyecegim.

Coral x salt mix gerçekten 10 numara bir tuz.Daha önce tropik marin kullanıyordum yaklasik 4 aydir coral x salt mix tuz kullanıyorum. İnanın canlıların renkleri olsun buyumeleri olsun şaşılacak gibi.En azindan denemenizi tavsiye ederim...

Aquarium Systems Reef Crystals Tuz 25 kg

Bu yazıda yazdığı gibi 4 farklı kova ve 3 farklı fiyat gördüm internette. Türkiye satış fiyatları.

Bu ürünün gerçek kovası hangisi üzerinde internetten alırken kesin bir ibare varsa nedir. satıcıya ne dememiz gerekli ki istediğimiz ürünün kalitesinden emin olalım yada resmi satıcısı kim herkes satıyormu.

Ben red sea pro kullanıyorum diye düşünüyorum ama içinde ki üründen kesinlikle süpheliyim. kapak ta eskisi gibi kilit yok. kolaylıkla açılabiliyor ilk açan olduğumu idda edemediğim için de orjinal ürün olduğunuda iddaa edemiyorum.Bu yüzden bitmek üzere olan tuzumun yerine emin olacağım tuz almak istiyorum.

Yardımcı olabilecek bir link bile yada öm için şimdiden teşekkür ederim.

aquarium systems su anda 200 tl gibi bir fıyata satılıyor ve distrübütörü ekstrem akvaryum oradan en yenısı temın etmenız mumkun daha ucuz paralara satanlarda var ama eskı ürünler 2 veya 3 yıllık ürünler bütcenize göre hangisini tercih edersenız artık 

coral pro ya gelırsek her yerde bulmak mumkun bu tuzdada eskı ve yenı ambalajlıları var 

aquarium systems su anda 200 tl gibi bir fıyata satılıyor ve distrübütörü ekstrem akvaryum oradan en yenısı temın etmenız mumkun daha ucuz paralara satanlarda var ama eskı ürünler 2 veya 3 yıllık ürünler bütcenize göre hangisini tercih edersenız artık 

coral pro ya gelırsek her yerde bulmak mumkun bu tuzdada eskı ve yenı ambalajlıları var 
2- 3 yıllık ürün raf dayanmaz taşımaya, tuzun vay haline.

çok teşekkürler.

red sea coral pro hiç güven vermiyor bana ama çok kullanan var bir bildiği varmıdır kullananların diye düşünsemde kilitli kova almak gibisi yok bunu sağlayan tuz öneriniz varmıdır.

Reef crystals ve instant ocean ın kovaları kilitlidir, açılınca belli olmaz. Türkiye distribütörü biziz ve en eski tuzumuz stoklarkmızdaki 4 aylık :)

Fiyat malesef euro kurundan dolayı yüksek evet ama inanın gönlüm rahat çünkü diğer satılan tuzların fiyatlarına göre gayet uygun. Hem kilosundan hem kalitesinden ötürü.

Kırmızı, kovalar en son çıkanlar ve dediğim gibi gerçek aquarium systems üretimi tuzların üzerinde fransız bayrağı var küçük. Amerika menşeliler zaten beyaz kovada vs.

Açılınca belli olmaz yazmışım, açılınca belli olur olacak o :) telefondan düzenleyemedim mesajı kusura bakmayın :)

Telefondan yazınca yanlış bir anlaşılma olmuş avnı bey kusra bakmayın

Red sea coral pro
Tropic Marine
Elos
Reef crystals tuzlari kullandim.

Elos tuz nedendir bilinmez suyla karistirinca rengi mavi oluyordu. Tuzun kendisi de mavi renkteydi. Buna anlam veremedim. Bir de tuzu 10 saat karistirsan bile dipte cokelti kaliyordu.

Tropic marine tuzu kullandim ama ilk actigimdan itibaren hep sertti. Bir kasikla kira kira kullandim hep. ( saklama kosullari bozuk olan nem almis bir kovaydi) ayrica olcumlerimde nitrat + idi.

Red sea coral proda herhangi bir problem yasamadim.

Su anda reefcrystals kullaniyorum. Deneme amacli kucuk kova aldim. Cok memnun kaldim. Canlilarin tepkileri de cok olumlu. Sanirim su ana kadar kullandigim tuzlar arasinda en iyisi AS REEFCRYSTALS.

Sent my iPhone using Tapatalk

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar