Keşfet

Havada ''Tuz Kokusu'' Var; Manisa

oktay_kustutan

Yeni Üye
Ad Soyad
Oktay Kuştutan
Merhaba form üyesi değerli arkadaşlarım.

Ocak ayının ilk haftalarında akvaryumu alarak adım attığım ''Tuzlusu Dünyası''na takip eden aylarda da bütçem doğrultusunda kalan malzemeleri toplayıp 05.06.2014 Perşembe günü tam anlamıyla başlamış bulunmaktayım. Su dolumu, tuzluluğun ayarlanması ve kumun ilave edilmesi derken zaman geçti, akvaryum açısından da şükürler olsun herhangi bir sorun yok. Bu güvencelerden sonra gecikmelide olsa konu açımına koyuldum.

Sistem olarak;

Ana Tank : 100x50x50(h) (250 lt)

Sump : 85x40x35(h) (119 lt) ölçülerine sahip durso sistem

Akvaryumun mobilya yüksekliği : 100 cm (membran mobilya)

PS: BM Curve 7

Aydınlatma : Hopar 6x39W HO T5 (şimdilik idare eder ama ilerde güzel bir armatür almayı planlıyorum)

Geri Dönüş : Jebao DC 6000 (2. kademede çalışıyor)

Isıtıcı : Eheim Jager 300 W (aktif değil)

Sirkülasyon : 2 adet Jebao WP 25 (mercan girişinde akıntı fazla gelirse 1 tanesi WP 10 ile değişecek)

RO : Zatek Su Arıtma (reklam olmamıştır umarım, reklam babında yazmadığımdan emin olabilirsiniz)

Tuz : Red Sea Coral Pro

Kum : Dazs Aragonit 19 kilo (13 kilosu 1,5-3 mm ; 5,5 kilosu 0,1-1,5 mm)

Kaya : Birkaç güne canlı kürlenmiş kaya eklemeyi umut ediyorum, olumlu gelişmezse 18 kiloluk kutulu kayalara yöneleceğim

Bakteri Kültürü : BioKit

Tuz Ölçer : Reef Royal Aquatics - ATC

TDS Ölçer : Basit usul yani Kalem Tip

Derece : 1 adet Çubuk Tip (Sera), 1 adet Digital Göstergeli

Kaya durumumu da birkaç güne yada en geç hafta sonuna kadar netleştirip ekledikten sonra bakteri kültürünüde ilave edip gerekli oluşumları sorunsuz tamamlamam umuduyla sistemi kendi haline bırakacağım.

Malum yaz ayları ve sıcaklıklar her geçen gün artış göstermekte, sıcaklık sorunumu bu yaz basit fan yöntemiyle çözmeyi planlıyorum (hanım'a soğutucuda almam lazım desem oklavayla girişeceği kesin).

Test işlerimide Discus beslediğim zamanlar aldığım Tetratec ile çözmeyi düşünüyorum. Sonbahara doğru mercan girişleri öncesi daha kaliteli kitlerden alacağım. Şimdilik idare etmem gerekecek.

Sıcaklık dolayısıyla sorun yaşamamak için ısının istenilen seviyelere düştüğü, kontrolünün ısıtıcı ile yapılabildiği sonbahar aylarında mercan girişi ve balık girişini yapmayı planlıyorum. Öncesinde deneme amaçlı palyaço yada velifera girişi yapabilirim. 

Bu seviyeye gelmemde ve cesaretlenmemde yardımları dokunan, sorularıma içtenlikle cevap veren tüm arkadaşlarıma (akranlarıma, büyüklerime ve küçüklerime) teşekkürü bir borç bilirim. 

Değerli yorumlarınız, yol almamda bir ışık niteliğindedir. İnşallah uzun vadeli ve sorunsuz, güzel bir kurulum yaşarım.

Saygılar.

Fotoğraflarımı 2,93 MB değerini geçtiği için yükleyemedim. Bu kadar yazdım tekrar silmek istemiyorum. fotoğraflarımın boyutunu nasıl küçülte bilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Foto ları bir siteye yükleyip buraya sadece link yapabilirsiniz. Hayırlı olsun bu arada.

Teşekkürler Çağdaş Bey. Yükleme işi basit olan bir site önerebilirseniz denerim. Saygılar.

hayırlı olsun başarılar.

Hayırlı olsun. Oktay abı bır kez. Daha

Cok güzel bır tank beklıyorum senden bu kadar araştırma bu kadar emeğe ıstınaden :)

Tınypic ten resımlerı upload edebılırsınız hatta vıdeo ıle daha güzel olur

Saygılar

Teşekkürler Erdinç Bey.

Teşekkürler Zafer Bey. İnşallah, hedefim güzel ve uzun vadeli kurulum gerçekleştirmek. 

Saygılar.

Oktay beye yardımcı olmak maksatlı meıl ortamından bana ıleterek resımlerı ben yüklüyorum

2cwly78.jpg

Çok teşekkür ederim Zafer Bey. 

Maşallah güzel bir tank olacak inşallah . Oktay bana kalırsa o tatlı su eklemeyi kaldır nasıl olsa su direk r.o dan gelecek suyun geri sifonlama yapmasında sumpta nekadar yerin geniş olursa okadar iyi oluyo ps nin taşması gibi mesela orası atıl kalacak

Merhaba Hasan Bey. Taşma durumunu ayarladım gibi. O bölmeyi  yedek bıraktığım 25 lik borunun ucuna takacağım Newjet 3000 ve katkı maddeleri vb. için bıraktım. Ps ve Jebao için UPS almayı planlıyorum kısmetse. 

Merhaba form üyesi değerli arkadaşlarım.
Sistemime Nat. Oceans 18 kiloluk bir kutu kaya ekledim, parçaların elverdiğince dizilimini gerçekleştirdim.
1 sıra yani 6 ampül BioKit'i (kültür) sisteme dahil ettim ve Ps yi kapattım sabah aktif etmeyi, ışığı ise günde akşamları bir iki saat yakmayı düşünüyorum.
Şimdilik durum bu şekilde yani araştırıp beklemeye/gözetlemeye devam 
read.gif

Fotoğrafları yine yükleyemedim  :(

Fotoğrafları yine yükleyemedim  :(

- Bu adrese girip "Browse" adlı butona tıklayın.

- Fotoğrafınızı seçip "Upload Now" butonuna basın.

- Sonrasında orta kısımda bazı adresler çıkacak.

- En alttaki "Direct Link for Layouts" adlı adresi kopyalayın ve adres çubuğuna yapıştırıp "Enter" tuşuna basın.

- Karşınıza fotoğrafın orta boyuttaki hali çıkacak.

- Sonrasında fotoğrafın üzerine gelip mouse'un sağ tuşuna tıklayıp "View Image" yazan yere tıklayın.

- Artık fotoğrafınızın asıl haline ve linkine ulaştınız. Adres çubuğundaki linki (adresi) kopyalayın.

- Forumdaki mesaj biçimlendirme kısmında yüz ifadelerinin hemen sol altında fotoğraf şeklinde bir buton olacak. O butona tıklayın.

- Karşınıza çıkan "Bağlantı" adlı sekmeye bu linki (adresi) kopyalayıp "TAMAM" butonuna basın.

- Fotoğrafınızı foruma eklediniz. :)

- Her bir fotoğrafı bu şekilde alt alta mesajınıza ekleyebilirsiniz.

Bir sıkıntı olursa sormaktan çekinmeyin. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri