Keşfet

Havada ''Tuz Kokusu'' Var; Manisa

Teşekkürler Ömer Bey. 

post-3662-0-78177600-1403811672_thumb.jpg

post-3662-0-43480600-1403811720_thumb.jpg

Ellerinize sağlık. :)

Kayaları biraz daha öne alırsanız ileride daha rahat edersiniz. Arka camı daha kolay silme şansı bulursunuz. En önemlisi alt arka kısımda tortu birikmesini engellemiş olursunuz.

En sol alttaki yuvarlak kaya bildiğimiz kayalardan mı? Benzerini yıllar önce Tanganyika akvaryumumda kullanmıştım. Eğer öyle ise çıkarmanızı tavsiye ederim. İşlevsel olarak hiçbir katkısı yok ve görselliği bence bozuyor. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arka camı silmesi pek sorun olmayacak tarzda sıraladım diye düşünüyorum Ömer Bey, ince destek sağladım yıkılma oluyor. Soldan sağa doğru arka camdan açılarak gidiyor kayalar, cama dokunan yerlerde dokunup-dokunmamak arasında gibi. Sağ taraf akıntıyı fazla sevmeyenler için ayrıldı, arka tarafta alan mevcut. Yuvarlak taş daha önce Tropheus beslediğim tanktaydı, önündeki kayaya destek vermesi için koydum, kısa süre sonra alg kaplanır arada kaynar diye düşündüm.  

maşallah güzel olmuş  ama kayaları az öne alabilirsin daha sonra problem yaşabilirsin.

Teşekkürler Erdoğan Bey, kaya dizaynı sanırım bu şekilde kalacak, üstte eşit düz yüzey yaratmaya çalıştım, tabi azda olsa arka camda silinmeyen kısım kalacak. Sizndende konunuzda güncelleme bekliyoruz  :)

Sanırım Diatom'da başladı.

post-3662-0-75431500-1403894120_thumb.jpg

post-3662-0-67664800-1403894155_thumb.jpg

Akvaryumu alalı aylar oldu diatomu patlatmak icin sabırsızlanıyormuş :D

Merhaba Arkadaşlar. Sistemim bildiğiniz üzere 3 haftadır aktif olarak çalışmakta, ışıklandırmayıda (3X39W olarak) 18:00 - 24:00 saatleri arasında düzenli olarak yakmıştım. Sisteme Kaya ve BioKit girişim birkaç günlük. BioKit girişinden sonra dalga motorlarında gözlemlediğim ''mor renk toplanımı'' neden olmuş olabilir. Biraz önce dikkatlice incelediğimde kum üzerinde de mor oluşum var. Saygılar.

post-3662-0-94620000-1403951050_thumb.jpg

Fotoğrafların kalite sorunu için özür dilerim.

post-3662-0-01136500-1403951081_thumb.jpg

Coralline alg. :)

Motor ikinci else motorla beraber gelmiş olabilir. Bu kadar kısa zamanda oluşmuş olması zor ama mümkün yine de.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ömer Bey hızır gibisiniz, Maşallahınız var. Bende Coralline Alg diye düşündüm ama erken diye netleştiremedim. PS ikinci el ama cam gibi temizdi, motorlar sıfır. 

3 hafta coralline alg oluşumu için çok kısa ve iyi bir süre. :)

Fotoğraflar çok net değil ama başka bir ihtimal yok gibi. Hatam varsa da diğer üyeler düzeltir zaten.

Sanki kayaların altına ufak parçalar yerleştirip kayaların kuma temas ettiği kısmı azaltırsan daha iyi olur diye düşünüyorum.

Sanki kayaların altına ufak parçalar yerleştirip kayaların kuma temas ettiği kısmı azaltırsan daha iyi olur diye düşünüyorum.
Denedim Ali Bey fakat dengede durmadıkları için bu şekilde yerleştirdim. 

Merhaba form üyesi değerli arkadaşlar. Diatom süreci yayılarak ve koyulaşarak devam ediyor. Kayalarda renk değiştirmeye yani krem rengine dönmeye başladı. Beklemeye devam ...

post-3662-0-37008300-1404326599_thumb.jpg

post-3662-0-99712900-1404326571_thumb.jpg

Dıatom surecı başladığına gore temizlik ekıbını ekleyebılırsınız.

Konunun başındaki foto eklememeye altarnatif cözüm

resmi acın windovs fotograf görüntüleyicisi ile

acılan sayfada tekrar aca tıklayıp

painte acın

ve hic bişey yapmadan farklı kaydet diyip masa üstüne degişik bir isimle kaydedin

resim mb olarak kücülmüş olucaktır 

Kurulum hayırlı olsun kolay gelsin

Teşekkürler Timur Bey.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri