Keşfet

Havada ''Tuz Kokusu'' Var; Manisa

Işıklandırmanda yeşil gibi , sarı gibi, veya turkuaz mavisi gibi bir renk var sanırım . Bu renk tonu ilerde yosunlanmayı tetikleyebilir.

Ahmet Bey Hopar'ın kendi lambaları var üzerinde. 3 beyaz 3 mavi, şimdilik 2 beyaz 1 mavi olan kombinasyonu yakıyorum. Isınmasından dolayı çok memnun olduğum bir ürün değil, imkanlar dahilinde alınmış bir ürün. İlerde inşallah güzel bir armatür alacağım.

Merhaba Arkadaşlar. Conch'larda sisteme sahil edildi.

post-3662-0-80304700-1404661334_thumb.jpg

Merhaba Arkadaşlar.

Sistemime geçen süre zarfında eklediğim canlılar;

3 adet Tiger Turbo Snail
1 adet Cleaner Shrimp
1 adet Fire Shrimp
2 adet Domino Damsel, (Form üyesi Avukat Ali Zafer İKSİR Beyin Hediyesi, Manisa) (Umarım Dişi ve Erkek'tirler)
1 adet Six Line Wrasse (Yem Yemekte)
1 adet Marble / Hortulanus Wrasse (Yem Yemekte)
1 adet Watchman Goby (Gri, Yem Yemekte) 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Arkadaşlar. 1 Çift Bengal Kardinal sistemime dahil oldu. 

Not: Aynı makine ile çektiğim fotoğrafları ekleyemez oldum. Yükleme başarısız, boyut büyük diyor. Makinenin ayarları ile de oynamadım. Fotoğrafları nasıl yükleyebilirim?

Saygılar.

Merhaba form üyesi değerli Arkadaşlarım.

Sistemimde önceliği balıklara verip, yeterli popülasyonu sağlamıştım, fakat aceleci davranıp, daha doğrusu renklerine kanıp sisteme Powder Blue ekleyerek beyaz benek neticesinde tüm balıklarımı kaybettim.

Bu durum bende kırgınlık yarattı, küsmenin eşiğine kadar gelmeme neden oldu. 

Şimdilik sistemim birkaç parça basit usul mercan, birkaç karides ve 3 adet balık ile devam etmekte.

2 hafta önce Hopar marka olan Flolarımı 2 adet Gies. Actinic+, 1 det Kor. Fuji Purple, 1 adet Ati Aquablue Special ile değiştirdim, ayrıca 90 gr Rowaphos ve 1 paket zeolit ekledim, uzun süredir yaptığım tek değişiklik bunlar. Bu değişikliklerle beraber yosunlar ciddi derecede artış gösterdi.

Geçen hafta cumartesi %10 su değişimini yaptım, 1 haftalığına şehir dışına çıktım. 

Geçen hafta test sonuçlarım olması gereken değerlerdeydi. Salifert Fosfat testi 0,03 çıktı.

Işıklar günde 10 saat çalışıyor.

TDS değerim 2 çıkıyor. Su değişimlerimi CoralX Saltmix ile yapıyorum.

Dalga motorlarında daha öncede karşılaştığım gerek elektrik kesintileri sonrası gerekse kesintisiz geçen zamanlarda baş gösteren akıntı dalgalanmaları 2 haftadır artmış durumda, bazen çok çok kısık bazende son hızda çalışıyor. Sanırım bu durum 1 haftada cyano'ya neden oldu.

Değerler olması gereken aralıklarda, rowaphos ve zeolit dahil olmasına rağmen yosunun son 2 haftada bu kadar çok artmasının nedeni ne olabilir? Tüp kurdunun çevresindeki yeleği andıran yosun 6 cm civarına ulaştı, yan camlar snailler taraından temizlenmesine rağmen hala koyu ve yoğunlar.

PS'yi geçen hafta Cumartesi temizlemiştim, bir haftada baya iyi toplamış. Mercanların açmasında herhangi bir sorun yok. Balıklar günde 3 sefer az bir yem ile besleniyor, NLS 0,5 mm.

Hocam geçmiş olsun, valla üzüldüm. Keşke balık sevdasına kapılmadan mercanlarla devam etseydiniz. Forumda ustalarında cyano ile ilgili yazılarını okuyun derim ayrıca  tankı kısa süre aydınlatın ve sürekli su değişimleri yapın derim.

Teşekkürler Fatih Bey, herşey renklerine ve çekiciliğine kapılmakla başladı, üzücü sonla bitti. 

Selam Oktay,
Bende de yosun arttı, testlerim normal. Manisa'nın suyu benim akvaryuma yaramadı  :D

Bildiğim kadarıyla rowaphos güçlü bir fosfat ve silikat tutucu.Buna rağmen yosunun artması enteresan.Sistemde bulunan herhangi bir şeyle istenmeyen alg  besleniyor olmalı,ama ne?

Flolar yeni,RO su ile değişim yapılıyor,Kullanılan yemlerde sorun yok bildiğim kadarıyla,Akıntı güçlü,kullanılan tuz markasını bende kullanıyorum sorunum yok.

Geriye yosun artışına neden olabilecek başka bir etken kaldımı ?

Direk güneş ışığı alıyormu tank oktay ?

1"0 saat ışık bende çok fazla. Sistemde canlı yükü fazla görünmüyorsada ps yinede birdeyleri topluyor belli ki. Bana biraz fazla yemlenede var gibi göründü. Bu arada coralx in fosfat düşürücüsüne dikkat edin sıvısını kullanıyorsan ben her kullandığım bir canlı muhakkak 1-2 gün küsüyor

Sent my iPhone using Tapatalk by Manisalı

hayırlı olsun keşke tuzu önce eritip sonra kayaları koyup sonra kumu ekleseymişiniz bakterinin kuma yayılımı daha güzel olurdu saygılarımla

Sistemin kurulmasından bu yana aydınlatma bu saat aralığında çalışıyormuş ali bey.Fosfat tutucu olarakta rowa phos kullanılıyor.Yemleme konusunda haklı olabilirsiniz ama aklımın almadığı şey su değişimden sonra dahi yosunun üreme hızında hiç bir düşüş olmaması.Üstelik fosfat tutucuda aktif.

Bildiğim kadarıyla rowaphos güçlü bir fosfat ve silikat tutucu.Buna rağmen yosunun artması enteresan.Sistemde bulunan herhangi bir şeyle istenmeyen alg  besleniyor olmalı,ama ne?

Flolar yeni,RO su ile değişim yapılıyor,Kullanılan yemlerde sorun yok bildiğim kadarıyla,Akıntı güçlü,kullanılan tuz markasını bende kullanıyorum sorunum yok.

Geriye yosun artışına neden olabilecek başka bir etken kaldımı ?

Direk güneş ışığı alıyormu tank oktay ?
Direkt güneş ışığı almıyor Engin Abi.

1"0 saat ışık bende çok fazla. Sistemde canlı yükü fazla görünmüyorsada ps yinede birdeyleri topluyor belli ki. Bana biraz fazla yemlenede var gibi göründü. Bu arada coralx in fosfat düşürücüsüne dikkat edin sıvısını kullanıyorsan ben her kullandığım bir canlı muhakkak 1-2 gün küsüyor

3 balık var Ali Bey, günde 3 defa besleme oda NLS 0,5 mm yemden 15-20 adet anca. Sistemde 15 adet balık varken bu kadar yosun oluşmuyordu. Sistemin ilk günlerinden beri ışık yanış ve kapanış zamanları aynı. 9 ayın son 2 haftası patlama yapması garibime giden durum oldu.

hayırlı olsun keşke tuzu önce eritip sonra kayaları koyup sonra kumu ekleseymişiniz bakterinin kuma yayılımı daha güzel olurdu saygılarımla
Teşekkürler Soner Bey.

Sistemin kurulmasından bu yana aydınlatma bu saat aralığında çalışıyormuş ali bey.Fosfat tutucu olarakta rowa phos kullanılıyor.Yemleme konusunda haklı olabilirsiniz ama aklımın almadığı şey su değişimden sonra dahi yosunun üreme hızında hiç bir düşüş olmaması.Üstelik fosfat tutucuda aktif.
Fosfat tutucunun iş yapmaması benide şaşırttı Engin Abi, biraz daha bekleyeyim diyorum.

Mevcut yosunları sert uçlu diş fırcası ile fırcalayıp tekrar yosun oluşumunu izlermisin oktaycım birde sakal yosunu gırcakadıktan sonra bir miktar clearx yap .

Mevcut yosunları sert uçlu diş fırcası ile fırcalayıp tekrar yosun oluşumunu izlermisin oktaycım birde sakal yosunu gırcakadıktan sonra bir miktar clearx yap .

Dün fırçalama işini yaptım Ali Bey, bugün yada yarın su değişimini yapacağım, ışıklandırma süresini 8 saate indirdim, beyaz floyu iptal ettim. Bu ayı bu şekilde geçirmeyi planlıyorum, takipteyim. Saygılar.

Merhaba form üyesi değerli arkadaşlarım.

Paylaşım yapmayalı 2 yıl olmak üzereymiş, süreyi baya bir uzatmışım, Fakat bu zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım desem yalan söylemiş olmam sanırım  :rolleyesblue:

Sistem üzerinde birkaç değişiklik oldu, bunlar;

1) Kaya sayısı ve dizaynı (klasik durum, olmazsa olmazlardan).

2) Aydınlatma, Aqua Reef Poseidon 6x39W.

3) Tuz olarak, Red Sea Coral Pro ile devam.

4) PS, Curve 7 hala aktif fakat birkaç haftaya Curve 9 a geçmeyi düşünüyorum.

5) Balıklarda değişiklik oldu.

6) Su tamamlama devreye koyuldu.

7) Katkı olarak, DIY yapım Ca, Mg, Kh bunlar Tekkim Marka, Aquaforest Reef Mineral Salt ve Bakteri Kültürü olarak Baktiv8 kullanmaktayım.

Sistem 2 haftada bir %8-10 oranında su değişimi ve günlük manüel dozlama ile devam etmekte. C Balance kullanımı ve Dozaj pompası kısa sürelik plan dahilinde devreye girecek.

Birkaç Mercan çıkarmak ve sump temizliği (sumptaki kırmızı makro alg ve calupera budama) önümüzdeki hafta planı dahilinde umarım gerçekleşecek.

Sıra birkaç fotoğrafta, Maşallahı esirgemezseniz mutlu olurum.

Saygılar.

Ekli dosyayı görüntüle 42438

Ekli dosyayı görüntüle 42440

Ekli dosyayı görüntüle 42441

Ekli dosyayı görüntüle 42442

Ekli dosyayı görüntüle 42443

Ekli dosyayı görüntüle 42446

Ekli dosyayı görüntüle 42445

Ekli dosyayı görüntüle 42447

Ekli dosyayı görüntüle 42448

Hemserim 41 kere Maşallah...

Bu kadar guzel resimleri cektigin makinayi da merak ettim acikcasi:) Dergi kapağı gibi masallah hepsi.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri