Merhaba form üyesi değerli Arkadaşlarım.
Sistemimde önceliği balıklara verip, yeterli popülasyonu sağlamıştım, fakat aceleci davranıp, daha doğrusu renklerine kanıp sisteme Powder Blue ekleyerek beyaz benek neticesinde tüm balıklarımı kaybettim.
Bu durum bende kırgınlık yarattı, küsmenin eşiğine kadar gelmeme neden oldu.
Şimdilik sistemim birkaç parça basit usul mercan, birkaç karides ve 3 adet balık ile devam etmekte.
2 hafta önce Hopar marka olan Flolarımı 2 adet Gies. Actinic+, 1 det Kor. Fuji Purple, 1 adet Ati Aquablue Special ile değiştirdim, ayrıca 90 gr Rowaphos ve 1 paket zeolit ekledim, uzun süredir yaptığım tek değişiklik bunlar. Bu değişikliklerle beraber yosunlar ciddi derecede artış gösterdi.
Geçen hafta cumartesi %10 su değişimini yaptım, 1 haftalığına şehir dışına çıktım.
Geçen hafta test sonuçlarım olması gereken değerlerdeydi. Salifert Fosfat testi 0,03 çıktı.
Işıklar günde 10 saat çalışıyor.
TDS değerim 2 çıkıyor. Su değişimlerimi CoralX Saltmix ile yapıyorum.
Dalga motorlarında daha öncede karşılaştığım gerek elektrik kesintileri sonrası gerekse kesintisiz geçen zamanlarda baş gösteren akıntı dalgalanmaları 2 haftadır artmış durumda, bazen çok çok kısık bazende son hızda çalışıyor. Sanırım bu durum 1 haftada
cyano'ya neden oldu.
Değerler olması gereken aralıklarda, rowaphos ve zeolit dahil olmasına rağmen yosunun son 2 haftada bu kadar çok artmasının nedeni ne olabilir? Tüp kurdunun çevresindeki yeleği andıran yosun 6 cm civarına ulaştı, yan camlar snailler taraından temizlenmesine rağmen hala koyu ve yoğunlar.
PS'yi geçen hafta Cumartesi temizlemiştim, bir haftada baya iyi toplamış. Mercanların açmasında herhangi bir sorun yok. Balıklar günde 3 sefer az bir yem ile besleniyor, NLS 0,5 mm.