Keşfet

Heart Of The Ocean - 130x65x45h

MaşAllah Erkan tankın muhteşem olmuş. Bu arada tankı görünce gaza geldim yeni tank kurasım geldi valla. Başarılar kardeşim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@apolim abi sen kurmay yaa, sen kurarsan benimkinin bütün havası biter, yapma gözünü seveyim.

WGZBaQ.jpg

Akvaryum kurulum tarihi 23 Nisan 2017

Fotoğraf çekim tarihi 29 Eylül 2017

Kullanılan katkı ve tuz Aquaforest

Fotoğrafı cep telefonu ile çektiğim için kalitesi kötü oldu biraz, yakın zamanda daha kaliteli ve detaylı fotoğrafları paylaşacağım.

Erkan Bey, tankınız müthiş bir görsel şölen sunuyor. Çekimi ne ile yaparsanız yapın, vermiş olduğunuz emek her halükarda kendisini gösteriyor, tank muhteşem görünüyor maşallah. Darısı başımıza...

Erkan Bey, tankınız müthiş bir görsel şölen sunuyor. Çekimi ne ile yaparsanız yapın, vermiş olduğunuz emek her halükarda kendisini gösteriyor, tank muhteşem görünüyor maşallah. Darısı başımıza...
Teşekkür ederim Emin bey, daha güzelleri sizin olsun.

güzel tank... :thumbsup:   :fish:

Maşallah abi

İnşallah abi ben de bu akvaryumu yakından görmek istiyorum

Bu tank Erkan ın maharetli elleriyle 10 üzerinden 15 alır maşAllah

Sistemde bazı değişikliklere gittim, sps kayıplarım çok olunca, öncelikle aydınlatmayı led ten T5 'e geçmeyi düşündüm, araştırmalarım sonucunda hybrid armatürlerin karma tanklarda daha başarılı olduğuna kanaat getirerek, Giesemann Aorura Hybrid te karar kıldım, bu arada elimdeki ledleri ilana çıkmam ile satılması bir oldu, elde düşündüğüm armatürde olmayınca geçici olarak, mecbur yine elimde olan Giesemann Matrix II 8X54 sisteme geçtim.

T5 Armatür altında çekilmiş fotoğraflar;

LOMd1o.jpg

OybJqQ.jpg

zJZQA6.jpg

JO9dYo.jpg

1GbjG5.jpg

vJGYJr.jpg

Bir hafta 10 gün bu şekilde idare ettikten sonra, yeni armatürüm elime ulaştı, hafta sonu su değişimi, genel temizlik işlerini halletim, yine uzun süredir, değiştirmeyi düşündüğüm ps mi, de bu hafta sumpa ekledim, Bubble King Mini 200 PS mi sökerek yerine Bubble King Supermarine 200 ekledim.

Giesemann Aorura Hybrid altında çekilmiş fotoğraflar; 

AyVYMQ.jpg

4GARoY.jpg

d7rqrQ.jpg

MaQlQ7.jpg

XEGYGO.jpg

vJGoVm.jpg

1GbnBY.jpg

lbXzpB.jpg

0GX26V.jpg

Oyb3m3.jpg

Bu arada The Portal isimli bir alet aldım, hem cam temizliği yapılabiliyor, hemde büyüteç vazifesi görerek canlıları incelemeye yarıyor, bir akvaryumda olmazsa olmaz değil elbette ama bir iki karede onunla ilgili paylaşayım;

ZO61pg.jpg

Son bir karede Bubble King Supermarine 200 ün sumpa eklenmiş halinden gelsin;

5G0obA.jpg

Erkan Bey müthiş bir görsel .... Maşşallah diyelim ...emeginize sağlık...

Konya dan selamlar?

Sump nasıl bu kadar temiz ? Canlılar ve fotoğraflar neden bu kadar kaliteli ? Babam böyle kek yapmayı nereden öğrendi ?

Sump nasıl bu kadar temiz ? Canlılar ve fotoğraflar neden bu kadar kaliteli ? Babam böyle kek yapmayı nereden öğrendi ?
İnişlerde sürekli çorap kullanıyorum, haftalık düzenli su değişimi yapıyorum, su değişimlerini diğer arkadaşlar nasıl yapıyor bilmiyorum ama ben sumptan yapıyorum, sumpın dibinde oluşan tortuları çekerek temizliyorum ve yeni suyu tekrar sumpa ekliyorum.
Bu işlemleri yaparkende üstte canlıları besliyorum genelde, bu sırada motorlar ve dalga motorları kapalı olduğu için daha iyi besleme oluyor, ricordea ve bazı canlılara özel yemlemeyi yapıyorum.
Böylelikle sumpta temiz kalıyor, ben biraz takıntılıyım bu konuda :)
Tank şuan 7 aylık.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi yaptığımız bir hata var her türü koymak gibi. Sistemde köklü değişiklik yapmadan sağlıklı olan canlılar ile yola devam etmek daha doğru geliyor bana. Ben artık zor türler için düşük besin ortamını tutmaya çalışırken bazı canlıların keyfinin kaçmasından bıktım ondan dolayı saldım. Büyüyen büyüsün ölen ölsün :)  Ama akvaryum bence çok başarılı allah nazardan saklasın. Ayrıca temizlik on numara

Merhaba Erkan Bey,

MaşaAllah nazar değmesin Çok Kaliteli ve zevkle yapılmış hiç bir masraftan kaçınılmamış bir Tank.Okyanusun kalbini çok başarılı buldum, Çok güzel sps dominant resif tankı olabilir benim içimden geçen bu, çünkü kullanılan her ürün sps için alınmış gibi duruyor  :55ac42cf12c15_EmojiSmiley-04:  uzun ömürlü bir tank olmasını dilerim.Başarıların devamını dilerim. :clap: Saygılarımla. 

Gökhan Erdağı

Konu görüntüleyen kullanıcılar