Keşfet

Hediye Canlılar

enesbüyüksener

Yeni Üye
Ad Soyad
reef yem
Büyütülmüş artemia paketleri .... canlılarınıza besin şöleni yaşatın ....

su piresi paketleri ....

şimdiden hayırlı kullanmalar dilerim...

ürünler donuk haldedir.... bilginize... 20 + 20 paket günceldir....

keşke istanbulda olsaydık :fish:

Benim hediyemi unutma,1 paket artemiya ayır.

Enes bey bende artemia almak istiyorum. Teşekkürler....

Moderatör tarafında düzenlendi:
yollıyalım ustad herkez denesin diye çabalıyorum ...

özkan abim ayırdım sana zaten ....

telefon numaram 0536 419 42 51

bu hediyelerim yeni üretigim artemialardan cok şikayet geliyo yok cok dayanmıyo hava vermem gerekiyo falan filan artık öldü veremem diye canlısıda var istiyene dondurupta veriyorum karar sizin ... dondu diye proteini düştü diye düşünmeyin tamamen proteinleri aynıdır hatta dondurmadan önce UV ışınlardan geçirip donduruyorum bakteri falan yok kafanızda soru işaretleri kalmasın... Videolarımı cekicem yakında hasatlarımdan görüntüler diye canlı yemi saklamak ehh biraz zor kendimden biliyorum yok öldü suyu daima temiz tutmak gerekir cok karsılastıgım bikaç sorunlar bla bla bla :)

semih kardeş ayırdım kadıköyden teslim alabilirsiniz ...

Hocam, şu ana kadar hiç kullanmadım eğer gönderebilirim dersen denemek isterim, adresimi özelden yollayabilirim.

istanbul dısınada yollıyabilirim .... kuru buzlu özel strafor kutularda her yere gönderim yapıyorum ama malesef bu denemelerde kutu ücretini almak zorundayım kutu ve buz ücreti 12.5 tl'dir...

48 saat erimeden kalabiliyor ürünler kısa bir not...

"hocam sen daha önce nerdeydin" diyenleri duyuyor gibiyim :)

walla daha piyasaya getiricegim çok yenilik var ama sırayla üretimler dahil daha cok sey var tubitak projem var ordan destek cıkarsa o zaman görün :) kendi çabamla bu kadar geç oluyo işler yoksa bunlar 1 yıl önce piyasadaydı olsun herseyin bi zamanı var ... şükürler olsun elimden yettiği kadar yenilikler yapmaya calısıyorum nede olsa bütün işleri tek basıma yapıyorum tek basına cok geç oluyo olsun bunada şükür...

Merhaba Enes Bey,

Artemia ve su piresi halen mevcutmudur stoklarda? Varsa denemek isterim. Teşekkürler...

artemia'dan 8 adet günceldir... su piresinden 10 paket güncel...

Enes bey bende artemia ve su pirenizden denemek isterim eğer mümkünse.

tabikide cenk bey kızıltoprak shell yada bp benzincisine gelirseniz teslim edebilirim .... yada kadıköyden Akvaryumist adındaki dükkandanda alabilirsiniz... bana telden ulasmanız mümkündür...

Değerli arkadaslar bu verdigim artemia ve su pirelerinin herhangi ayrı bir özelliği yok sadece canlı tutmada zorluk yaşayan arkadaslarımızın şikayetleri üstüne canlı artemiaları dondurmaya baslamamdır içinde hiç bir bakteri hastalık yoktur ve UV ışınlarından geçirildikten sonra paketleme yapıyorum bunun amacı cok mesaj aldım acaba yerler mi canlılarım diye o bakımdan böle bir yola başvurdum baska bir nedenide piyasada satılan canlı artemiaların satış degerleri cok yüksek süzülmüş 15 gr artemialara akvaryumculardan en az poşetini 25 - 30 TL'den satılmaktadır... bunun amacı burdan direk hobici arkadaslarımın 1. Elden ürünü bulması ve ürünü aylarca buzdolabında saklayabilmesidir... bugun elden bazı teslimlerim oldu ama suanlık sorunlarımdan biriside ince uzun boru posetlerim cok iyi olmasada rahat kullanılması yönden güzel sonuclar alıyorum ... Nede olsa bu konularda acemiyim :) ) Daha iyi paketleme için arastırmalar yapıyorum her zaman artemia vermenizi saglamak için cabalıyorum gunluk olarak bu yemi difrizden cıkartıp bir parca kırıp akvaryumdanda bir bardak su alıp içinde eritip balıklara verilecek sekle getirmeye calıstım ... şunu soruyolar protein değerleri aynımı canlı artemialarında ömrü 2-3 aydır ve su pirelerininde en fazla 40 - 45 gundur bu sartlar suyun fiziksel ve kimyasal özelliklerine göre değişim gösterir ben canlı olan artemia , daphnia bunları süzgeçlerle toplayıp UV ışınlardan geçirip şoklama sistemiyle donduruyorum ... HİÇBİR PROTEİN DEĞERLERİNDE EKSİLME YOKTUR ... bunu bilmenizi istiyorum

11 yıldır su ürünleri üzerine okumaktayım tek amacım su ürünleri bölümü ve branşını daha ileri seviyelere götürmektir...

degerli hobici arkadaslar,

arkadasımız Enes sagolsun karda kışta talebimi yerine getirerek yeni satmaya baslamıs oldugu donmus yemlerden banada getirdi.

eve geldigimde yaklasık 3cm uzunlugunda ve 1-1.5cm çapında bir parçayı belirttigi sekilde akvaryum suyunda eriterek (5dk bile surmedi) akıntı motorunun yanına bosalttım. akvaryumdaki cümbüşü görmeliydiniz. balıklar 10sn de ne varsa silip süpürdüler. ilginçtir, çözülmüş olan dondurulmus canlı yemler akıntınında yardımı ile aynen canlıymış gibi gibi salınıyorlardı. zaten cozundukleri zaman fiziksel şekillerinin çok büyük kısmını muhafaza ettiklerinden akıntı ile sanki gerçekten canlılarmış gibi görülüyorlardı.

sözün özü canlı yemden cok(cok!) daha ucuza geliyor ve kullanımı daha sıhhi/kolay bir çözüm.

Enes arkadasımız bilgisi ve saygısı ile zaten kendini kanıtlamış birisi olup, bence çok ilginç ve doğru bir işe el atmış.

kendisine başarılar dilerim.

saygılar

Deniz.

İlk önce güzel sözlerinden dolayı teşekkür ederim deniz abim .. Elimden geldigi kadarıyla bişeyler yapmaya calısıyorum değerli hobici arkadaslarımıza sevindim hazırlamış oldugu yemlerin bu kadar begenilerek tüketilmesi çok güzel bi duygu benim için .... canlı yemlerden daha kolay muhafazası kolay ve çoook uzun ömürlüdür...

Deneme paketlerim bitmiştir ama denemek istiyen arkadaslarımız olursa numunelerimden vermekten onur duyarım ...

bugun yeni kutu numuneleri topladım en yakında fotograflarını sizlerle paylasıcam ...

Eğer elinizde mevcutsa ben de artemia ve su piresini denemek isterim. Yeni gelen idol moorishlerim kuru yem yemiyorlar. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılar...

elimde mevcuttur kadıköy kızıltoprak tarafına gelen bütün arkadaslarımıza elden teslim edebilirim .... gelmeden önce telefonumdan ulasırsanız musait oldugum zamanı ayarlıyabilriz aksam 7 den sonra müsait oluyorum genelde ... 0536 419 42 51 bu numaradan ulasabilirsiniz...

Eğer kargo ile gönderim yapmamı istiyenler 12.5 tl kutu ve kuru buz ücretini ödeyen arkadaslarımıza gönderim yapabilirim ..adres bilgilerini atsınlar ....

Konu görüntüleyen kullanıcılar