:thumbsup:Dolar artıyor, enflasyon artıyor alım gücümüz azalıyor.
4 milyon suriyeliyi beslemek için yıllık 6-7 milyar dolar para harcıyoruz.
Ortadoğuyu kurtardık !
Yanında bir malzeme aldığım için 2 tane alamadım o perculalardan! 1 tane alıp çıktım. XS desem yeridir hatta balığın boyuna. Yakın zaman önce o perculaların 2.5 katı clarkiiler 35 liraydı. Bicolor angel olmuş 100 lira, yine yellow tang e göre daha bir alınabilir.8 ay önce 130 tl ye aldığım tang i dün sordum küçükler 225 büyükler 250. gerisini siz düşünün. nerdeyse iki katı olmuş fiyatlar. 2 adet s percula aldım 90
Söylediklerinize katılıyorum, yalnız akvaryumcudan üçe almak yerine hobiciden beşe almak konusunda aynı fikirde değilim. Hobicinin sattığı balığın, dükkanda satılandan pahalı olması çok normal. Hobici diye geçinip, bu işten para kazanmaya çalışanlardan bahsetmiyorum fakat güvenilir bir hobiciden sağlıklı bir balık almak her zaman en iyi seçimdir.Bir laf var tam toparlayamayacağım belki ama temiz toplum için herkes önce kapısının önünü süpürecek. Zoa kayasından kopan üç beş kafa için 70 - 80 lira isteyenler, akvaryumcudan balığı alıp şu kadar zamandır bende deyip satanlar, akvaryumcudan üçe alacağına hobicide oturmuş canlıyı beşe almayı teşvik edenler, tutanda kıyametle olan xenia dalı için 20 30 lira isteyenler akvaryumcuya ve bu işe sermaye bağlayana laf etmeyecekler. Şunu söylemekte yarar var akvaryumcular hakkındaki görüşlere katılıyorum %100.
mutlaka hobiciden balık almak akvaryumcudan almaktan daha avantajlı. Ama bu işi hobi olsun diye yapan birisinin canlıyı satarken karşısındaki arkadaşı düşünmeden üzerine kar koyup satmaya çalışmasını normal görürsek, bu işi sırf ticari menfaat elde etmek için yapan kişilerin fiyatları acımasızca uçurmasınıda normal görmemiz gerekir.Söylediklerinize katılıyorum, yalnız akvaryumcudan üçe almak yerine hobiciden beşe almak konusunda aynı fikirde değilim. Hobicinin sattığı balığın, dükkanda satılandan pahalı olması çok normal. Hobici diye geçinip, bu işten para kazanmaya çalışanlardan bahsetmiyorum fakat güvenilir bir hobiciden sağlıklı bir balık almak her zaman en iyi seçimdir.