Keşfet

Hobimiz Uzayamı Çıkıyor?

8 ay önce 130 tl ye aldığım tang i dün sordum küçükler 225 büyükler 250. gerisini siz düşünün. nerdeyse iki katı olmuş fiyatlar. 2 adet s percula aldım 90 :)

Bir söz daha vardı ''Eskiden nereye baksam sen vardın , şimdi suriyeliler'' diye Suriyelilerle iç içe yaşayıp deniz akvaryumu hobisi icra etmeye çalışıyoruz bizde acaibiz gerçekten, yaşam standardımız yüksek dahi olsa ülke standardımız düşük ötesi varmi :)

İsminizi göremiyorum tlfndan girdiğim için ama 30 cm ilk bir pico düşünüyorsanız satılık ilanlarımda olan 3 kg kadar Kaya'yı size hediye etmek isterim sizin minik dünyanız için yetecektir kabul ederseniz önce düşündüğünüz picoyla başlayın biraz ısının tecrübeniz arttıkça daha büyük bir sistem kurarsınız en azından para kaybı yaşamazsınız  ö.m den kargo bilgilerinizi iletin yarın göndereyim,saygılar..

Nazik teşvik/hediye için teşekkür ederim kadir bey fakat henüz akvaryumu da almadım araştırıyorum, okuyorum bol bol. Madem pico ile başla diyorsunuz (ki düşününce bana da çok mantıklı geldi) hemen bakayım bir model bulayım en kısa zamanda. bu şekilde hobiye nasıl başlayacağım da netleşmiş oldu. Teşekkür ederim.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8 ay önce 130 tl ye aldığım tang i dün sordum küçükler 225 büyükler 250. gerisini siz düşünün. nerdeyse iki katı olmuş fiyatlar. 2 adet s percula aldım 90 :)
Yanında bir malzeme aldığım için 2 tane alamadım o perculalardan!  :D  1 tane alıp çıktım. XS desem yeridir hatta balığın boyuna. Yakın zaman önce o perculaların 2.5 katı clarkiiler 35 liraydı. Bicolor angel olmuş 100 lira, yine yellow tang e göre daha bir alınabilir. :)

Bicolor angel 100 lira ucuz 200 istiyorlar... Piyasayı İstanbul belirliyor Bursa'da ben akvaryumculara doların artışından mı diyorum, yok değil diyorlar. Bir de dediğiniz gibi fiyat sormadan alanlar var. Bize mesaj geliyor yeni canlılar geldi diye ertesi gün gidiyoruz o kaça, satıldı o, bu kaça, o da satıldı, ne ara satıldı abi diyoruz, meğer kodaman abimizin biri arayıp hepsini gönder bana demiş bile. Hadi bekle yeni ithalat... Şu anda da alım yapılmamalı bence eğer bu fiyatlardan satışlar sürerse sabitlenir ve bizler 2. el ne satılırsa ki o da ucuz olursa alırız, eskisi gibi istediğimizi değil elde olanı almak zorunda kalırız ki bazı hobici arkadaşlar da akvaryumcu fiyatları istiyorlar, kira mı veriyorsun işçi mi çalıştırıyorsun vergi mi ödeyeceksiniz?

Fiyatlar burada, yalnız aradaki gelir duzeyi farkını unutmayın :) Bu konuya dair cok fazla etken mevcut; konu ulkenin mali politika ve vergi sistemine oradan ithal edilen memleketlerin ithalat duzenine, oradan canlıların dogal hayatta bulanabilirliğine kadar gider. Bu memlekette canlıları ithal eden frimalara, bu canlıları alan hobicilere allah kolaylık versin.

Size herşey müstahak burada dert yanarsınız fiyatlar şöle fiyatlar böle ama hobicinin biri sponsor bölümünde dert yansa sponsorun kıcına canak tutarsınız .Hobiciyede demediyinizi bırakmazsınız

Şu dikkatimi cekti aslında özgür beyin konusunda azmi bey şöyle bir laf kullandı istesem üc beş insan tutar burada güzel yorumlar yaptırırım gibi bir söz etti bunu cözemedim

Böyle giderse arkadaşlar yakında deniz hobisi biter. Bir yellow tang 250₺, anthias 150₺, mercanların en az 200₺ den başladığı bir piyasa var. Görünen köy klavuz istemez bunun adına tekelcilik denir. Bu şartlarda ithalat yapacak işletmelerde olmadığına göre küçük petshopların bittiği yerde bu hobi ancak zenginlerin hobisi olur... Saygılar

By Captain Barbossa

Bir laf var tam toparlayamayacağım belki ama temiz toplum için herkes önce kapısının önünü süpürecek. Zoa kayasından kopan üç beş kafa için 70 - 80 lira isteyenler, akvaryumcudan balığı alıp şu kadar zamandır bende deyip satanlar, akvaryumcudan üçe alacağına hobicide oturmuş canlıyı beşe almayı teşvik edenler, tutanda kıyametle olan xenia dalı için 20 30 lira isteyenler akvaryumcuya ve bu işe sermaye bağlayana laf etmeyecekler. Şunu söylemekte yarar var akvaryumcular hakkındaki görüşlere katılıyorum %100. 

Bir laf var tam toparlayamayacağım belki ama temiz toplum için herkes önce kapısının önünü süpürecek. Zoa kayasından kopan üç beş kafa için 70 - 80 lira isteyenler, akvaryumcudan balığı alıp şu kadar zamandır bende deyip satanlar, akvaryumcudan üçe alacağına hobicide oturmuş canlıyı beşe almayı teşvik edenler, tutanda kıyametle olan xenia dalı için 20 30 lira isteyenler akvaryumcuya ve bu işe sermaye bağlayana laf etmeyecekler. Şunu söylemekte yarar var akvaryumcular hakkındaki görüşlere katılıyorum %100. 
Söylediklerinize katılıyorum, yalnız akvaryumcudan üçe almak yerine hobiciden beşe almak konusunda aynı fikirde değilim. Hobicinin sattığı balığın, dükkanda satılandan pahalı olması çok normal. Hobici diye geçinip, bu işten para kazanmaya çalışanlardan bahsetmiyorum fakat güvenilir bir hobiciden sağlıklı bir balık almak her zaman en iyi seçimdir. 

Ağaların asıl amacı mahalle, semt petshoplarının deniz canlısı alma ve satma ihtimalini yok etmek ve bu işi tek elden istedikleri gibi yönetmek zaten o büyük tesisleri kuranların getirdiği canlılar mevcut tanklarına göre diş etinde kalan et gibi. Neden diğer denizcilere toptan satmıyorlar? Daha çok sürüm daha çok kazanç...! Ama siz canlıyı az miktarda getirir üstüne üstlük karantinada saklarsanız piyasa malı göremeden zenginler tankına seve seve koyarlar. Öyleyse burada amaç bellidir. Bunu herkes görmeli bugün şikayet ama ertesinde boykot olmazsa hobinin biteceğini bütçesi ölçüsünde yapan tüm hobici arkadaşlara müjdelerim...

By Captain Barbossa

Evet oyun gecen kış gün yüzüne cıkmıştı zaten

Açıkçası ben Artık canlı alırken firmaya soruyorum nerden çekiyorsun canlıyı Abicim ?Ahmet'ten kalsın abi , diğerine soruyorum şurdan ki zaten fiyat farklılıklarından belli o Zaman ver ben böyle boykot ediyorum yok öyle yağma hobiyi Vip sınıfına çektirmezler  benim anlamadığım hangi ülke olursa olsun birşeyin kullanıcısı tüketicisi arttıkça ulaşması kolay olur ucuzlaşır bizde tam tersine yanına yaklaşılmaz oluyor hala çıkıp bukadar sene önce böyle zorduda böyle oldu diyorlar ya arkadaş m boy purple tang 500 lira hangi kolaylaşmışlıktan bahsediyoruz akvaryum kurduk canlı alamıyoruz 1 balık 1 skimmer pahasına orta halli bir çift palyaço ana ekipman fiyatına eskiden kurulum zorlardı şimdi hem kurulum hem canlı zorlar oldu şimdi bu hobiyi yapmak zorundamısın diyeceklerde çıkacaktır onlarada peşinen evet zorundayım diyorum.. Bu kara düzeni bozacak ''Tatar Ramazan'' ları Ümitle bekliyorum..

Gecen sene 140 tl ye aldığım kole tang şimdi 325 tl, 25 tl olan cromis 45 tl, 40 tl olan fire goby şimdi 75tl, ne güzel dünya.... dolar kurunun çok üzerinde bindirme var.  Şu an piyasayı birkaç kişi belirliyor, 

Söylediklerinize katılıyorum, yalnız akvaryumcudan üçe almak yerine hobiciden beşe almak konusunda aynı fikirde değilim. Hobicinin sattığı balığın, dükkanda satılandan pahalı olması çok normal. Hobici diye geçinip, bu işten para kazanmaya çalışanlardan bahsetmiyorum fakat güvenilir bir hobiciden sağlıklı bir balık almak her zaman en iyi seçimdir. 
mutlaka hobiciden balık almak akvaryumcudan almaktan daha avantajlı. Ama bu işi hobi olsun diye yapan birisinin canlıyı satarken karşısındaki arkadaşı düşünmeden üzerine kar koyup satmaya çalışmasını normal görürsek, bu işi sırf ticari menfaat elde etmek için yapan kişilerin fiyatları acımasızca uçurmasınıda normal görmemiz gerekir. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar