Keşfet

Karar Verdim Cyano Besliyorum

Cyano yanında sakal yosunu ve aiptasiada besleyebilirsin. Çeşit olsun.
Tamam Ahmet  abi onlardan da eklerim ne çıkarsa bahtıma işte saldım çayıra mevlam kayıra dur bakalım neler türeyecek :)

Civi skntili en olmadi mercan yok ise seker veya sirke veya veya votka tavsiye ederim ama mesuliyet almak istemem :)

Red slime algea remover diye red seanin bir ilacı var sps tankında kulllandım sıkıntısız kurtulmustum. Antibiyotik vb sıkıntılı denemeler onuda 4 yıl önce denemistim cyano dahil bütün canlılarım ölmüstü :)

Saygılarımla,

Oktay

Red slime algea remover diye red seanin bir ilacı var sps tankında kulllandım sıkıntısız kurtulmustum. Antibiyotik vb sıkıntılı denemeler onuda 4 yıl önce denemistim cyano dahil bütün canlılarım ölmüstü :)

Saygılarımla,

Oktay
Teşekkürler çok guldum ya cyano dahil bütün canlilarim öldü deyince :)

Croxilex BID 1000 mg antibiyotik alın eczaneden 1/2 tablet kullanın. Sump'a veya kule varsa oraya atın. 3 gunde birsey kalmaz. Sps veya diger tur canlılarda kullanabilirsin zararı yoktur.

Üstatlar 1000 mg lik bir antibiyotik attım sumpa akvaryumun suyu cam gibi 1 parca bile cyano kalmadı resmen tank kendine geldi hepinize teşekkürler şimdi yosun duvarı yapacagim resmen yeniden ısındım hobiye teşekkür herkese

Gözünuz Aydın :) yosun duvarı yapacagınıza 1 tane fosfat reaktörü yapın icinede Demir bazlı medyayı koyun birdaha cyano vs uğraşmayın derim ben.

Eşref bey bende medya düşünmüştüm ancak yosun süvari önerdiler dun inceledim yurt dişinda duvarsiz tank yok gibi

Üstatlar 1000 mg lik bir antibiyotik attım sumpa akvaryumun suyu cam gibi 1 parca bile cyano kalmadı resmen tank kendine geldi hepinize teşekkürler şimdi yosun duvarı yapacagim resmen yeniden ısındım hobiye teşekkür herkese
Bir kazaya sebebiyet vermemek için değerlerinizi sürekli kontrol altında tutmanızı tavsiye ederim.Aktif karbon ve sık su değişimleri yapılmalı,ilaç sistemden hızlıca toplanmalı ve su kalitesinin kötüleşmesine asla izin verilmemelidir. Takribi 5 gün sonra bakteri kültürü girişine başlarsanız, kaybettiğiniz faydalı bakteri oluşumunu bir süre sonra  yeniden kazanırsınız.Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus, hızlı şekilde nitrifikasyonu yeniden başlatabilmek olmalıdır. Yapılmadığı taktirde amonyak veya nitrit patlaması yaşanması kaçınılmaz olacaktır ve bu durum canlıların tolore edebileceğinden daha yüksek boyutlara ulaştığı taktirde yıkım başlar. Antibiyotik kullanım olayına negatif bakılmasının ana sebebi, ilacın suya atılması için gösterilen çabadan ziyade kontrolsüz kullanım sonrası kısa zamanda ortaya çıkan kötü sonuçlardır. İlk etapta yoğunlaşmanız gereken konu yosun duvarı değil,mevcut süreci kazasız şekilde idare edebilmek. Stabilite sağlandıktan sonra su kalitesinin korunması açısından yosun duvarı,refugium v.s. konularına daha rahat odaklanabilirsiniz. 

Gözünuz Aydın :) yosun duvarı yapacagınıza 1 tane fosfat reaktörü yapın icinede Demir bazlı medyayı koyun birdaha cyano vs uğraşmayın derim ben.
Fosfat toplama amacıyla kurulmuş olan herhangi bir medyanın(Rowa,Seachem,Çivi v.s.) Cyano'yu her halükarda kaldırması mümkün değil Eşref bey. Nitekim bende Rowaphos kullanılırken ve fosfat sıfırken heryeri sarmıştı. Hatta belkide teorik anlamda zaten çok düşük olan fosfat oranının medya aracılığıyla toplanması, faydadan çok zarar bile getirebilir. Bu konuda çok net bir bilgim yok, bilimsel anlamda makale varmı ? araştırmak lazım. Kısaca, adı üstünde görevi ''fosfat toplamak'' olan bir ürüne farklı anlamlar yüklememek lazım. Yüzmilyonlarca yıldır varolan, onlarca(belki yüzlerce,bilemiyorum) çeşidi olan bu organizma, emin olun hayatta kalmak için mutlaka kendine başka yollar da buluyordur,bulacaktır.    

Doğada Cyano var mı, nerelerde-hangi koşullarda ortaya çıkıyor bilen var mı? Acaba Cyano denen şey biz akvaryum ortamında doğayı taklit etmeye çalışırken bir şeyleri eksik-fazla yapınca mı ortaya çıkıyor yoksa doğada da olan bir şey mi kim bilir?

Cyano her tankta var. Bazı tanklarda dogru gitmeyen bazı eksiklikler bazı yapılan yanlış seylerden ötürü cyano kendini gösteriyor. Bazı tanklarda ise var ama uyku modunda diyelim. Fosfat var veya yok elbette cyano var tanklarda fakat fosfat iyi seviyelerde olan tankta cyano daha az görülüyor. O bakımdan bir nebzede olsa fosfat reaktörü ve medyaları cyano ile mücadelede onemli faktörlerden 1 tanesi.

Konu görüntüleyen kullanıcılar