Keşfet

Karar Verdim Cyano Besliyorum

Birde benim tank 270 litre yaklasik siz ona gore ayarlayin PS cildiriyor dikkat edin tasmasin

Klavunat- Bıt kullandığım antibiyotiğin ismi 1000 mg lık sadece bir gün bir tane attım Ahmet bey ancak önceki sayfalarda arkadaşın bir tanesi 3 yıldır kullandığı bir antibiyotik ismi vermiş isterseniz ondan kullanın saygılar.

Yok şuan için böyle bir ihtiyaç yok sadece ismi merak ettim. Önceden eritromisin vardı şuan yok ama bu cyona için sürekli farklı markalar duyuyorum. onun için sordum. Sonuçta şimdi lazım degilse ileride lazım olmayacagının garantisi yok. :(  Benim kisi sadece şuan işe yarayan ürünleri ögrenip bilgi depolamak :) Teşekkürler

Bendede patlat verdi tasirma kutusu gorunmuyo ama kumun ustunde olusma evresinde kum komple kizarmaya basladi dun nidazol antibiyotik attim 1000 mg ama hic bi fayda gormedim :) 2 gun daha beklicem bisi degismezse sizin kullandiginzi kullanicam.

Hayırlısı olsun inşallah İrfan Bey benimkisi acemi şansı galibe 2 günde komple sildi akvaryumdan ama bence biraz su değişimi yapın en azından ilaç sonuçta insana bile zararlı sistemi tamamen çökertebilir. Bence bendeki cyanonun sebebi ışık 4*39 wat armatür var az geliyor herhalde yada lambalar kalitesiz.

Ahmet bey ayriyeten sizide tebrik ediyorum. Ben tedbirlerini önceden almadığım için sorunlar yaşıyorum hep öyle bir sistem kurdum ki hep ucuza kaçtık. Şimdi ise sabrediyorum önerilen tavsiye edilen ekipmanları yeniden alıyorum tek tek memnun kaldığım tek aygıt protein skimmer Turbo flotor 3000 blue tankı kaldıracaktım satış ilanı vermiştim canlılar skimmer ve armatür için Allahtan alan çıkmadı :) ancak cyano resmen bir hastalık ve insanı hobiden soğutuyor.

Degistim dun 30 lt su degistirdim bendede ati 8*39 var ama benim sorunum gunesti. Tasirma kutusu direk gunes aliyodu ilk basta sumpta aliyodu komple mukavvayla kapladim sumpta bisi kalmadi. Ama tasirma kutusu dun kapladim onuda arka fonla insallah duzelicek bakalim. Bu arada adiniza cidden svindim.

Teşekkürler İrfan bey açıkcası ben tankı kurdum ama döküntü bi halde kurdum sobo nun dalga motorlarını aldım ucuz diye elektrik gidip gelince elinizi değmezseniz çalışmaz evden bir yere gidersiniz gelince bakarsınız ki elektrik gitmiş gelmiş dalga motoru geri üflüyor falan en son dayanamadım kafa motoru taktım bir tane iki dalga motorunu da söktüm şimdi durum daha iyi ayrıca lav kayası ile kurulum yapmıştım şükür bu gün kutulu kayalardan aldım çıkarttım tanktan şunuda belirteyim lav kayası bir sıkıntı yaşatmadı beni kuracak arkadaşlar yanlış anlamasın. Benim bu hobiden öğrendiğim kesin bir şey var o da ekipmanın kalitelisinin alınması zorunluluk birden alamıyorsanız üç beş ayda alacaksınız kafanız rahat edecek yoksa benim gibi boşa sağa sola para saçarsınız.   :) örnek teşkil etsin diye yazıyorum yeni kurulum yapacak arkadaşlara.

şu antibiyotik işine bende girdim... kırmızı alg problemim vardı... ışığı azalttım, yemlemeyi dikkatli ve kontrollü verdim ziyan olmasın kenarda köşede kalmasın diye az az verdim, akıntıyı değiştirdim, kayaları yumuşak fırça ile fırçaladım falan filan... maalesef işe yaramadı...

akvaryumumu halen kontrol ediyorum... günlük kontrol ediyorum...

170 litre akvaryumum için yapılmıştır

1.gün...Klamoks BID 1000 mg antibiyotiği ikiye böldüm ve sadece yarısını toz haline getirip attım. PS kapatıldı ve beklemeye başladık...
2.gün...Canlılarda herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Kayalarda her sabah kırmızı yosunlar ve yosunların aralarında hava kabarcıkları oluşurdu... gözle görülür yosunlarda azalma başladı. PS açtım biraz fazla köpürüyordu...

3.gün...Yosunlarda hızla azalma görülüyor doğal pembelikler kaldı kayalarda. Canlılarda sıkıntı yok. Aktif karbon ve zeolit ilave ettim.

Gelişmeleri yayınlamaya devam edeceğim

ben 30 litreye 1 gr augmentin atmıştım 12 saat içinde cyanodan eser kalmamıştı ama spsler bembeyaz oldu tüm mercanlar kapandı yaklaşık 15-20 litre su değiştirdim 1 ay sonra anca toparlandı akvaryum. omurgasIz ve balıklarda sorun olmadı.

abi kas gevşetici ve zanax verelim blue tang ve diğer stres yapacak canlılarda stres yapmasın :D

Arkadaslar ben tankı kapattım. Şimdi malzemelerin hepsini yeniden alarak yeni kurulum yapacağım ancak görüyorum ki aylar önce açtığım konu halen devam ediyor ne güzel demekki Resif bölgesinden halen ayrılmamisim uzun vadede elimden gelen en iyi ekipmanları alacağım bu arada cyano iiçin yapmadığım hiç bır şey kalmadı hemen hemen antibiyotik e gelecek olursak geçici çözüm bendeki cyano sorununun tank kurulumunda kullandığım su olduğunu farkkettim aklınızda bulunsun tds oranı sıfır çıkan suda fosfat çıkabiliyor buda filtre kalitesiyle alakali flitrenin üzerinde marka ve nerede uretildiginin yazmasina dikkat edin saygilar en kisa zamanda tankimla birlikte aranızda olmak uzere

Antibiyotik kullanımı hiç bır canlimi öldürMedi antibiyotik kısa vadede ışıkları kapatma yöntemiyle birlikte cyano yu tamamen yok etti ancak kısa süre sonra tekrar her yeri sardı antibiyotikle falan uğraşmayın direk sorunun kaynağını arayın ilk işiniz osmos cihazindan aldığınız suyun fosfaTini kontrol etmek olsun saygilar

slm dostlar bende cyno denilen hastalıklı bakteriye buloaşmış durumdayım bugun eczaneden esrefcan beyin tavsiyesi üzerine croxilex -bıd 1000 mg antibiyotik aldım 1 tonluk suya 500 mg eriterek attım ışıkları söndürdüm ps kapattım bakalım sonuç ne olucak içinde bol miktarda soft mercanlarım var dualarınızı eksik etmeyin

Antibiyotikten önce aşağıda linkini verdiğim  ChemiClean i denemende fayda var, kullanıcıların çoğu bu ilaçla cyano illetinden  kurtulmuşlardı.

Peki yan etkisi varmı hasan hocam içinde bolca soft mercan bar polip zor mushroom vs

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cyano dan 2 günde kurtuldum tankımdaki conchları arttırdım ve iki gün sonra eser kalmadı ilaca filan gerek yok choch yeter :)

slm dostlar bende cyno denilen hastalıklı bakteriye buloaşmış durumdayım bugun eczaneden esrefcan beyin tavsiyesi üzerine croxilex -bıd 1000 mg antibiyotik aldım 1 tonluk suya 500 mg eriterek attım ışıkları söndürdüm ps kapattım bakalım sonuç ne olucak içinde bol miktarda soft mercanlarım var dualarınızı eksik etmeyin
Sonuç ne oldu acaba paylaşırmısınız?

Arkadaşlar antibiyotik falan geçici çözüm tecrübeyle sabittir. Kaliteli osmos cihazı kullanın tds değeri 0 olsun ışıklandırmanız kaliteli olsun tanka fosfat girmesin kesinlikle cyano bilmem ne görmezsiniz kaliteli ışıklandırma derken yanılış anlaşılmasın gidin en pahalısından armatür alın demiyorum. Kullanılan lambaların kalitesinden bahsediyorum herkeze hayırlı hobiler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar