Keşfet

Nano-Arslan

Ufuk_Arslan

Yeni Üye
Ad Soyad
Ufuk Arslan
Herkese Merhaba

Tank 40-40-40 ölçülerde alttan sumplı bir kurulum oldu.

Ps Bouble magius nac 3

Aydınlatma Aquareef X30

Isıtıcı Jbl 150 watt

kafa motoru eheim 2000 

dalga motoru jebao Rw-4

Tankı kurma aşamasında Sorular sordugum ve usanmadan bana cevap veren herkese teşekkür ederim.

9QqoGZ.jpg

Tank 13 şubatta su ile dolduruldu ve döngü başlatıldı. Bugün en son yaptıgım testten sonra ilk canlılarımı tank a girdim. amonyak 0 nitrat da 10-5 mg arasında görünce tropik marin testte bugünün boşlugundanda yararlanıp solugu Mercan çiftliğinde aldım. 

Bugün bizzat tanıştıgım Feza Hokkacı abime, Deniz ve Taner Şişman abilerime hoş sohbetleri ve yorumları için ayrıca teşekkür teşekkür teşekkür ederim. 

Canlılar suan yeni tanka alışıyorlar içinde keşfe cıkmışlar ufak ufak. 

Ekli dosyayı görüntüle 43548

Ekli dosyayı görüntüle 43546

Ekli dosyayı görüntüle 43547

Ekli dosyayı görüntüle 43545

Ekli dosyayı görüntüle 43544

Hayırlı olsun güzel olmuş keske sixline vares gırmeseydın bıraz agrasıf bolgecı olabılıyor akvaryum da küçük 

Ufuk Bey merhaba,

Akvaryumunuz hayırlı olsun. Ölçüleri, kaya dizilimi çok güzel. Yavaş yavaş renklenince çok daha güzel görüneceğine eminim.

İyi günler. 

Güzel, kaliteli bir kurulum olmuş hayırlı olsun =)

herkese tesekkur ederim. 

Sixline evet bolgeci biraz sinirli bir balik olabilir ama ben cok seviyorum. Tankta olmasini istedigim  5 6 baliktan biriydi. Eminimki cok sorun cikartmayacaktir. 

gqXLvQ.jpg

Evet günlügümüzü bir güncelliyelim. 
hafta sonu yaptıgım kontrollerde 
nitrat 2mg/l
amonyak <0,01 mg/l
Ph 8
Kh 9
Fosfat <0,01 mg/l çıktı.

Suanki canlı yüküm 
1 Sixline
1 Chromis
1 Snail
7 Conch
1 Shirimp

bir çift üretim palyaço istiyorum ama bu hafta kardeşim için olan bazı hayırlı işler sebebiyle istanbul içinde yaptıgım km leri kendime ayıramadım. 
işallah haftaya bir çift şebek bulacağım. 

Bu arada 
temel26.gif
temel26.gif
 dün sabah ve akşam tankı gözlemledigimde shirimp i göremedim. baya bi kayaların sagına soluna bakılabilecek her delige bakmaya calıştım ama yok kendisini göstermedi. 
temel16.gif
 umarım yaşıyordur ve biran önce ortaya cıkar cünkü eşimin göz bebegi olmuştu.

4P0RQY.png

Bu arada mercan girişleri içinde önümüzdeki ay zoa çeşitleri ile başlamayı planlıyorum. malum tank ufak olunca büyük bir mercan kayası almak bana pekte mantıklı olmayacak. istanbul içinde elden alabilecegim 5-10 kafa zoa fragları olan arkadaşlar haber verirler ise sevinirim. 

Ufuk Bey merhaba,

Karidesler (yengeçler için de geçerli) kabuk değiştirdiklerinde yeni kabuk sertleşene kadar saklanırlar, ortalıkta görünmezler. Belki böyle bir durum olmuştur. 

İyi günler. 

işallah Feza abi dedigin gibidir.  bir kac gün gözlemlemeye devam edeceğim artık. umarım biran önce kendini gösterir bizi üzmez. 

Dizayniniz cok basarili gozukuyor guzel bi tank olcak takipdeyim [emoji3]

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkür ederim Cem bey. 

şansımamıdır nedir istedigim canlıları bir türlü bulamıyorum bu ara.

üstüne üstük. bugün 3 gün ve shirimpim halen kayıp. 

1LN51p.jpg

Bu sabah kayıp olan arkadaşlar karşılaştık. gezintiye cıkmış, yaşadıgı kaya oyugunu tespit ettim. beni görünce direk yuva edindigi yere kactı. belliki bu sabaha kadar izdivaya cekildi ve belli zamanlarda kendisini göremiyecegiz. bu canlı icin özel bir beslenme türü varmı? yoksa balıklardan geri kalanlar yeterlimidir. tecrubeli arkadaşlar bilgi verirler ise sevinirim . 

Ufuk Bey merhaba,

Ortaya çıkmış olmasına sevindim. Saklanan bir canlı değildir aslında. Özel bir besleme yapmanıza gerek yok, akvaryumundaki doğal besinler ve balıklardan arta kalan yemler ile yaşamını sürdürür. 

İyi günler. 

feza abi sixline rahatsız etmiyordur degilmi. öyle olsa deniz abi ikisinden birini vermezdi diye düşünüyorum. 

senin ilk dediginde aslında mantıklı gelmişti kabul degişimi ama ortalarda bir kabukta göremedim 

Maşallah çok güzel bir nano olmuş, zamanla daha iyi olacaktır sakın acele etmeyin yavaş yavaş gidin.

ismail kahraman arkadaşımız hobiye kücük prensesi büyüyene kadar ara verdigi icin 2 adet Percula ve 1 adet Purple Fire Fish ini ben aldım. şuan tankta keyifleri yerinde gibi. bir süre tanktaki durumu nitrat artısını takip edecegim bir yük artışı olmaz ise bir bicolor blenny ekleyecegim. sonrasında balık ekleme durumunu chromis ile olan ilişkimiz belirliyecek  bu arada shirimp yine izdivaya cekilmiş gün icinde sanırım o kayanın ovugundan cok cıkmıyor. bu davranışı bi araştıracagım. 
hafta sonu rutin testlerimi yapıyor olacağım.

Dun gece baya bir sıkintili gecti eheim kafa motor elektrik kesintisi sonrasi calismadi tir tirt yapiyor ama su basmiyor. Gecenin bi vakti esimin sesini duyup uyandirmasi sonucu kalktik. Elimde eski kurukumdan kalma sabo marka kafa motorunu eheim i sokup yerine yaktim. Tabi debisi eheim kada yok ama simdilik is gorecektir eheimin garanti sureclerini ogrenene kadar. Elimizi soktuk suya ps calismadi bir sure baliklar tankin borulari ile ugrasinca saga sola kacistilar stress yasadilar. Iyu gelecegini umut ederek birer tup biodigest ve bioptim kirdim tanka. Suan itibari ile iyi gorunuyor sorun yok gibi. Ama izlemeye devam

Ekli dosyayı görüntüle 43960Ekli dosyayı görüntüle 43964

Ekli dosyayı görüntüle 43961

Ufuk Bey merhaba,

Balık yükü biraz artmış, bir müddet bekleyin yeni balıklar için. karides akvaryum boş olduğu (mercan az olduğu) için balıklardan ürküyor olabilir. Bu arada balık atlamalarına-sıçramasına karşı akvaryumun üzerini kapatmanızı öneririm.

Kafa motorunun rotor ve statoru (pervanenin takılı olduğu dönen mıknatıs ile blok) arasında zamanla tortu birikir ve dönüşü engeller. Bu, hemen hemen bütün motorlarda olabilen bir durumdur. Motoru söküp temizlediğinizde normale dönecektir. Eğer ses çıkartıyor ise elektriksel bir durum olduğunu düşünmüyorum. 

İyi günler. 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri