Keşfet

Nano-Arslan

Şubat 2017 başında başlayan maceramız devam etmekte :) işallah uzun surede devam ettirmek istiyoruz. 

cromis imiz hakkın rahmetine kavuştu. Sexyshrimp arazilerde görebilen cennetlik 
clear.png
  bunun dışında degişik bir durumumuz yok. zoalarımız düzeldi. bir koloni haric hepsi eski halinde. güzel fraglar denk geldikce almaya çalışıyoruz.  bu arada güzel bir aiptasiam var :)   işallah kurtulacagız kendisinden.
nitrat fosfat amonyak düzenli aralıklarla ölcmeye calışıyorum.  

bunlarda güncel resimlerimiz. 
3pD3EA.jpg

vJEljv.jpg

vJElPz.jpg

MaEbDg.jpg

4Gg3zG.jpg

WGnyD8.jpg

NOqdDX.jpg

qJYadR.jpg

Tank gayet güzel görünüyor sorunlar yavaş yavaş bitmiş gibi

ölümler bu işin cilvesi mi desek artık bilemiyorum ama bir şekilde oluyor yapacak bir şey yok bu bizden kaynaklı da olabilir uyum süreci de olabilir canlıdan da kaynaklı olabilir bu gibi durumlarda genele bakmak gerekli diye düşünüyorum

örneğin bir mercan keyifsiz diye yapılan aceleci ve radikal müdahaleler tankın dengesini bozmakta ve zincirleme bir reaksiyon ile diğer canlıları da etkilemektedir.

bu iş gerçekten sabır ve gözlem işi ilk etapta elimizden geldikçe aynı tür veya yakını yani su değerleri ve istekleri aynı olan canlılardan koloniler oluşturursak daha başarılı  olacağımıza inanıyorum her zaman hayalimdir bir zoa bahçesi veya bir mushroom çeşiterinden oluşan bir bahçe özel türleri vs...

başarılarını devamını dilerim uzun soluklu ve sorunsuz bir tankın olsun

keyifli hobiler

senden bunları duymak benim için cok önemli hocam. 
bu tankın idolü  senin 40 lık küp tank tı malum. 

senden de bu övgüleri almak benim için mutluluk ve tabi gurur kaynağı hep birlikte öğrenip ilerliyoruz sonsuz bilgi deryası bir hobi teşekkürler

Bir güncelleme yapalım. Sixline ımız tanktan atladı. meşhur aiptasiam icin pepermit karides aldım. ve en son fraglarımla tankın son hali.  uzun soluklu olması icin elimden geldigi kadar el sürmemeye tankı kendi otonom yaşamı ile baş başa bırakmaya calışıyorum. cok istedigim plate i bir büyügüm sayesinde aldım. umarım bu seferde bir beyazlama yaşamam. 

MaD9Qk.jpg

V3D2Oy.jpg

7yD2nP.jpg

Tebrik ederim güzel bir akvaryum olmuş. Benzer ölçülerde ben de akvaryum düşünüyorum. Jebao Rw 4'ü hangi kademede çalıştırııyorsunuz? İlk iki kademe yeterli oluyor mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

teşekkür ederim elimden geldigince bişeyler ortaya cıkartmaya canlılara güzel bir ortam saglamaya calışıyorum. rw4 bu tank icin fazlasıyla yeterli ben 2 kademeden yukarısını cok kullanmıyorum. 4 kademeden yukarıda hız actıgımda kumda hareketlenmeler başlıyor. tabi bu benim sectigim kumun inceliginden kaynaklanıyor olabilir.

Mg. 1420Ca. 490Kh.8.3 salifert Tuzluluk 1024Ph 8Red sea coral pro tuz kullaniyorum. Sadece 2 haftada bir 15 20 litre arasi su degisimi yapilan bir tank icin bu ca ve mg degerleri yuksek degilmi?

Merhabalar

refraktometrenin kalibresi doğrumu yani tuzluluk doğrumu ayrıca mg ca testi de salifert mi

bu arada her şey (tuzluluk) normal ise fazla müdahale etme her tank ın karakteri farklıdır canlılar mutlu ise değerler sınırı geçmiyorsa devam bana göre

bu arada canlılar gayet keyifli görünüyor

Refraktometreyi ilk aldigimda guvendigim bir kardesim kalibre etmisti. Ro su ile baktigimda sifir goruyorum sıkinti yok gibi. Tuzlulukta 1025 tankta suan hakan abi. Tankta yaptigim tek seyde 2 haftada bir su degisimi ilave katki vs kullanmiyorum. Su degisimleri ile bu degerler garip geldi. Sanki hic tuketim yokmus gibi. 

Haftaya su degisimi oncesi tekrar bir olcup tuketim varmi bakacagim. Bu arada testler aquaforest. Salifert nitrat testti almistim. 10 nitrati 50 gibi gosteriyordu icimde salifertte karsi bir guvensizlik olustu. Nyos baktim bulamayinca aquaforest aldim.

Test konusunda ca-mg için konuşuyorum hangi marka ile başladıysan  ve tank stabil gidiyor canlılarda sorun yoksa aynı marka ile devam etmen daha iyi olacaktır

çünkü her markanın bir sapma oranı var her test bitiminde bu daha iyimiş diye marka değişimi yaptığın zaman çıkan sonuca göre değerlerle oynayıp tankın dengesini bozuyorsun

kendi tecrübelerime göre :

ca-mg-kh için salifert

nitrat için nayos

fosfat için hanna

refraktometre ise tuzlu su hobisi için üretilmiş ve her ay düzenli olarak ro su ile kalibresi kontrol edilmiş bir cihaz

bu arada tüketim olarak aşırı tüketim yapacak cins mercan yok tankında ve canlılar gayet keyifli görünüyor yani bence dert edecek bir sorun  yok gayet güzel zevkli bir tank 

sen her şeyden önce bu su değişiminde önce hazırladığın suyu  bir test et derim bakalım tuzun değerleri ne her parti tuz aynı çıkmayabilir

hazırladığın yeni suyu eklemeden tankı test et sonra değişim sonrası bir test yap bu herşeyi açıklığa kavuşturacaktır bence

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri